Lokaturist

Lokaturist od leta 1995

Raca.si Patka.hr Timko.si Masai.si Maliskrati.si

Članki

BLOG BUDEN.SI
Avtor:Gregor Buden
Datum objave: 21.10.2010

Kontakt

tel.: 041 781 800
od ponedeljka do petka
od 9. do 18. ure

elektronska pošta
Poslovalnica Škofja Loka
Kapucinski trg 7
041 781 800
Poslovalnica Radovljica
Gorenjska c. 1
031 641 481


ZDA - Sončna Florida in Bahami - 10 Dni

Št.dni: 10
cena: 2099.00
Min št. potnikov: 25

Razpoložljiv odhodi


Natisni

Opis

morje, sonce in užitek
obisk največjega zabaviščnega parka na svetu
Miami in mondeni South Beach, priljubljeno mesto Američanov
Hemingwayew Key West in Bahami
primerno tudi za druzine

1. dan
SLOVENIJA - BENETKE - MIAMI, nočitev
DOBRODOŠLI NA FLORIDI
Zbor potnikov predvidoma v jutranjih urah na letališču pri Benetkah (možnost doplačila za prevoz na letališče) od koder bomo poleteli preko evropskega letališča v Miami. Po pristanku in opravljenih formalnostih vožnja do hotela in nastanitev. V kolikor bo čas in energija predlagamo večerni sprehod. Mesto Miami je že sam po sebi atrakcija za mlade in starejše. South Beach in Miami Beach nista samo plaži, sta način življenja! Miami je mlad, pisan in živahen. Svojo živahnost ohranja tudi ponoči, ko od povsod prihaja glasba in neonske luči pisano zažarijo. Ne bo nam dolgčas.
 
2. dan
MIAMI – NAPELS - FORT MAYERS - ORLANDO, nočitev
ZAHODNA OBALA FLORIDE
Vožnja na zahodno obalo Floride do mesta Napels, ki danes velja za enega najbogatejših mest v ZDA in drugim največjim deležem milijonarjev na prebivalca ZDA. Nekdaj ribiška vasica je danes dom za številne bogate družine, nepremičnine pa so med najdražjimi v državi, kjer hiše prodajajo tudi za 40 in več milijonov dolarjev. Krajši postanek in nadaljevanje vožnje skozi Fort Myers preko Winter Haven v Orlando, raj s tematskimi in zabaviščnimi parki. Nastanitev v hotelu.

3. dan
ORLANDO, nočitev
V MESTU ZABAVE IN AVANTUR
Za mnoge uresničitev dolgoletnih želja - obisk parka Walt Disney World, kjer je osem zabaviščnih parkov. Najbolj znan je Magic Kingdom - dežela avantur, kjer en dan komaj zadošča za zabavo in oglede. Drugi boste uživali v Epcot centeru - svet prihodnosti, domišljije in fantazije. Na voljo so tudi Disneyevi Hollywoodski studiji Universal Studios, kjer vstopite v svet filma, kaskaderjev in fascinantnih filmskih trikov. Škoda je izpustiti SeaWorld z delfini, pingvini, orkami, morski levi, želvami…. Zabava za cel dan.
 
4. dan
ORLANDO - CAPE CANAVERAL - KRIŽARJENJE PO BAHAMIH, kosilo, večerja, nočitev
VESOLJE, ZNANOST IN ADRENALIN
Zgodaj zjutraj se bomo odpravili do Kennedy vesoljskega centra. Kennedyjev vesoljski center je poučna in nepozabna dogodivščina, ki jo lahko doživite le na Floridi. Spoznali bomo astronavte, ki so bili v vesolju, njihove zgodbe in najnovejšo vesoljsko tehniko NASSA. Prav tako zgodovino raziskovanja vesolja in najnovejša spoznanja ter presenetljiva dejstva. Po ogledu vožnja v Miami in popoldne vkrcanje na ladjo. Miami je pristanišče za kar nekaj velikih pomorskih verig, ki nudijo luksuzna križarjenja, po Karibih in Bahamih ter na številne bolj oddaljene kraje. Nastanitev v notranjih kabini in začetek morske pravljice, saj Bahami zagotovo sodijo v skupino turističnih destinacij, ki si jo mnogi želijo izkusiti.

5. dan
KRIŽARJENJE (NASSAU), zajtrk, kosilo, večerja, nočitev
DAN V PRESTOLNICI BAHAMOV
Zjutraj pristanek na otoku Nassau, največjemu in glavnemu mestu na Bahamih na otoku New Providence. Nassau je ena najbolj obiskanih turističnih destinacij in svetovno znano pristanišče za križarke. Glavno mesto Bahamov je polno zanimivih ljudi, okusov in neverjetne kolonialne arhitekture, saj s svojimi rožnatimi kolonialnimi razkošnimi zgradbami spominja na nekdanje britanske čase na otoku. Možnost izleta po otoku (doplačilo) in obisk znanega
hotela Atlantis, tako sanjskega, kot govori pravljica o Atlantisu: na voljo so tri sanjske hotelske peščene plaže, zaliv delfinov, vodni park, številne lagune in še marsikaj. Nassau ima tudi edinstven in zanimiv Muzej piratov, kjer izvemo zanimive zgodbe slavnih piratov s Črnobradcem na čelu. Pozno zvečer nadaljevanje nočne plovbe.
 
6. dan
KRIŽARJENJE (OTOČEK COCO CAY), zajtrk, kosilo, večerja, nočitev
PEŠČENE PLAŽE, MORJE, SONCE IN ZABAVA
Bahamsko otočje sestavlja 700 otokov, od katerih je naseljenih le 30, 15 pa jih je popolnoma odprtih za turiste, Goste privabljajo s turkizno modrim morjem in belimi peščenimi plažami, ki so še danes videti tako nedotaknjene, kot so jih nekoč našli španski osvojevalci in jih poimenovali Baja Mar (plitvo morje); od tod ime Bahamas. Ker je morje ob obali relativno plitko, je to idealen kraj za najrazličnejše vodne športe, kot so deskanje, kajtanje, jadranje…, zaradi kristalno čiste vode, predstavlja tudi raj za potapljače. Za raznolike aktivnosti bo čas na otočku Coco Cay , kjer se bo ladja zasidrala čez dan. Sinje modra voda, bele peščene plaže, palme in dobro vzdušje domačinov očara čisto vsakega obiskovalca in nihče otoka ne zapusti razočaran. Popoldne nadaljevanje plovbe.
 
7. dan
KRIŽARJENJE (KEY WEST), zajtrk, kosilo, večerja, nočitev
NAJJUŽNEJŠA TOČKA ZDA
Po nočni plovbi se bomo prebudili na simpatičnem Key West-u. Južno od otoka Miami Beach je skupina tisočih otokov – imenovanih Florida Keys, ki so kot biseri nanizani v turkiznem morju in se raztezajo od vzhodne obale južne Floride globoko v Mehiški zaliv. Na koncu čezmorska cesta leži Key West, ki je bil v preteklosti celo eno izmed najbolj bogatih mest države, danes pa je živahen in arhitekturno bogat karibski otok z izjemno prijaznimi ljudmi. Obiskovalca najbolj preseneti arhitektura; mešanica viktorijanskega, bahamskega in angleškega stila. Otok je samo 145 kilometrov oddaljen od Kube in je bil prav tako dom Ernesta Hemingwaya kot mnogih drugih znanih osebnosti. Pisatelj je med leti 1933 in 1937 napisal najbolj poznana dela med drugim tudi Starec in morje, ki ga še danes hranijo v njegovi hiši, danes Muzeju Hemingway. Posebno doživetje je sprehod po glavni ulici Duval, ki jo na obeh straneh obdajajo dvonadstropne živo pisane lesene hiše, zgrajene v 19. stoletju in obdane s palmami ter bujnim rastjem. Posebnost v mestu je steber, ki predstavlja najjužnejšo točko kontinentalnega dela ZDA, oddaljeno 90 milj od Kube. Poleg zanimivih majhnih trgovinic, barov in restavracij, je zanimiva tudi peščena plaža na južni strani otoka. Edinstvenost Key Westa pa so vsekakor avanturistični duh prebivalcev, izjemna klima in toplo morje. Popoldne plovba nazaj v Miami.
 
8. dan
MIAMI, zajtrk, nočitev
LEGENDARNI MIAMI BEACH
Po pristanku zgodaj zjutraj bomo obiskali Miami. Obiskali bomo četrt Little Havana s kubanskim vzdušjem in energijo ter se zapeljali v Miami Downtown, finančno in gospodarsko središče Floride s številnimi visokimi in neobičajnimi nebotičniki. Glavni del velemesta se nahaja ob bregovih zaliva Biscayne, znotraj katerega najdemo na stotine naravnih in umetno narejenih pregradnih otokov. Zapeljali se bomo tudi po znameniti ulici Collins Avenue, ob kateri se nizajo pisane fasade v stilu Art Deco. Legendarni Miami Beach se nahaja slabih 6km od centra mesta Miami. Arhitekturno zanimivi zgodovinski hoteli in zgradbe iz 20-ih let 20 stoletja, od katerih se vsaka sveti v svoji živi barvi, pa kujejo precejšne dobičke z restavracijami in coctail bari. Največ zabave boste deležni na razvpiti ulici Ocean Drive, kjer je moč doživeti vse, kar ste videli v ameriških nadaljevankah in filmih. Neizmerno preseneti urejenost plaž, mesta in okolice, vsaka trava in grmiček sta postrižena in lično oblikovana, smeti pa skoraj ni moč najti. Mesto ponuja svojim prebivalcem neskončne rekreacijske površine, ki so zanimive tudi za turiste. Popoldne nastanitev v hotelu.
 
9. dan
MIAMI - EVROPA, polet proti Evropi
ŠE ZADNJI NAKUPI
Del dopoldneva bomo namenili uživanju in brezdelju. Predvidoma popoldne vožnja na letališče in polet nazaj v Evropo.
 
10. dan
EVROPA - SLOVENIJA, LJUBO DOMA…
Zjutraj pristanek v Evropi in potovanje na bližnje letališče. Možnost doplačila za prevoz v Slovenijo.

Odhodi

Rezervacija ni obvezujoča dokler, ni vplačana akontacija.
 
odhod cena
22.9.2019 2099.00 € Rezervacija
27.10.2019 2099.00 € Rezervacija
22.11.2019 2099.00 € Rezervacija
2.12.2019 2099.00 € Rezervacija

Potovanje za skupine

Povpraševanje za skupine Preusmerjeni boste na racmana Timkota, ki skrbi za zaključene skupine.Cena vključuje:
C- letalski prevoz Evropa-Miami-Evropa v ekonomskem razredu
- letališke in varnostne pristojbine
- 4 oz 5 nočitev v hotelih 3* na Floridi
- križarjenje po programu (3 oz 4 x nočitev v dvoposteljni notranji kabini, pristaniške pristojbine
- razširjeni polni penzion na križarjenju
- kapitanovo večerjo, predstave in animacijo
- športne aktivnosti
- uporabo bazenov in fitnesa
- prevoze po programu
- oglede po programu brez vstopnin, vodnika - spremljevalca in organizacijo potovanja
- MOŽNOST SAMO BIVANJA V MIAMIJU namesto MINI KRIŽARJENJA - NA VPRAŠANJE VAM UREDIMO BIVANJE V IZBRANEM HOTELU
Dodatna doplačila:
DOPLAČILA (ob prijavi):
- enoposteljna soba in enoposteljna kabina na ladji: 700 €, urejanje ESTA obrazca za vstop v ZDA 27 €, izlet v Everglades z vključeno vožnjo z airboats: 79 €, prevoz na letališče in nazaj 58 €
MOŽNA DOPLAČILA na poti:
- vstopnina v različne tematske parke v Orllandu od 50 $/park (možnost nakupa kombiniranih vstopnic)
- vstopnina v Kennedy Space center: 50 $
- muzeji od 18-25 $
- dodatni izleti na ladji
- strošek napitnin (tudi otroci) pribl. 15 €/dan
Obvezna doplačila:
- za manjšo skupino (med 10 in 19 potniki) 150 €, doplačilo za odhode aprila in junija (visoka sezona): 70 €, napitnine (tudi otroci)
Popusti:
- 3. ali 4. oseba v isti sobi v hotelih: otroci do 12. leta 200 EUR/osebo, odrasli 150 EUR/osebo. Sobe v hotelih v ZDA imajo dve veliki zakonski postelji, zato je nastanitev za tri ali štiri osebe primerna za družine ali za dva para, ki se med sabo poznata. Dodatnih postelj v sobah ni. Večje kabine na ladji mora potrditi ladjar. Razpored ogledov po dnevih se lahko spremeni, glede na potrejen letalski in ladijski prevoz. Na prodajno mesto posljite kopijo potnega lista.


BUDEN BOJAN S.P. LOKA TURIST
KAPUCINSKI TRG 7
4220 ŠKOFJA LOKA

SI88935710
02024-0255365263 Ljubljanska banka