Lokaturist

Lokaturist od leta 1995

Raca.si Patka.hr Timko.si Masai.si Maliskrati.si

Članki

BLOG BUDEN.SI
Avtor:Gregor Buden
Datum objave: 21.10.2010

Kontakt

tel.: 041 781 800
od ponedeljka do petka
od 9. do 18. ure

elektronska pošta
Poslovalnica Škofja Loka
Kapucinski trg 7
041 781 800
Poslovalnica Radovljica
Gorenjska c. 1
031 641 481


Vzhodni Trikotnik ZDA in Kanada - 9 Dni

Št.dni: 9
cena:
Min št. potnikov: 25

Razpoložljiv odhodi


Natisni

Opis

• enkratno doživetje v »središču vesolja« Mesto, ki mora biti nujno na seznamu vsake popotniške duše in ga moramo obiskati vsaj enkrat v življenju
• sprehod med nebotičniki največjega ameriškega mesta
• odlična lokacija hotela na Manhattnu
• zanimiva vožnja skozi slikovito pokrajino od New Yorka do Toronta
• zanimiva dežela Amišev in njihovi nenavadni običaji
• prestolnica ZDA Washington in zgodovinsko pomembna Philadelphia
• mogočni Niagarski slapovi

1. dan
LJUBLJANA - EVROPA - NEW YORK, nočitev

POLET PROTI VELIKEMU JABOLKU
Odhod predvidoma iz letališča pri Benetkah in polet preko enega izmed evropskih letališč v New York (doplacilo za prevoz). Po pristanku na letališču prevoz do hotela. Glede na čas pristanka letala za najbolj zagrete in ne preveč utrujene, še krajši sprehod do osrčja mesta in sicer do Rockefeller centra ter na znameniti Times Square.

2. dan
NEW YORK, nočitev

MED MOGOČNIMI NEBOTIČNIKI
Vabimo vas na poldnevni avtobusni ogled Manhattna (doplačilo). Med vožnjo po zgornjem in spodnjem Manhattnu bomo spoznavali razsežnosti ,,Velikega jabolka‘‘, številne pisane mestne četrti in multikulturnost, ki daje mestu edinstveno podobo. Videli bomo palačo Združenih narodov, Centralni park, Lincolnovo dvorano, ki je eden od pomembnejših centrov glas
benega dogajanja, cerkev Sv. John Divine, prestižno Univerzo Columbia, Harlem, art - decojevsko podobo postaje Grand Central, veličastno Katedralo Sv. Patricka, Nacionalno knjižnico, živahno dogajanje v Rockefeller centru, Radio City... Vožnjo mimo Kitajske četrti, umetniškega Soha, Tribece in Greenwich Villege bomo zaključili z ogledom Battery parka, od koder je lep pogled na Kip svobode. Vožnja tudi do Brooklynskega mostu in South Street Seaporta. Ogled točke »Ground Zero« – prostora, kjer sta stala znamenita stolpa Dvojčka, simbola globalnih ameriških dosežkov in po želji vzpon na One WTC–najvišji nebotičnik v Severni Ameriki, visok 541 m.

3. dan
NEW YORK, nočitev

RAZKOŠJE UMETNOSTI
Priporočamo obisk enega od številnih muzejev ali galerij: Muzej Moderne umetnosti MoMa; prenovljen ponuja odlično zbirko sodobnih umetniških del. Metropolitanski muzej (Met), ki v enkratni zbirki predstavlja enega najbogatejših umetniških opusov na svetu, glamurozna pa je tudi njegova arhitektura, Narodno zgodovinski muzej z planetarijem, razstavo dinozavrov in mineralov ali muzej Guggenheim, ki ga poznamo kot odštekano okroglo stavbo, ki je delo znamenitega arhitekta Franka Lloyda Wrighta. Predlagamo izlet z ladjico okoli Manhattna z nepozabnim pogledom na nebotičnike finančnega dela mesta ter otoka Ellis in Liberty, z legendarnim Kipom Svobode. Posebno doživetje je sprehod po znamenitem Centralnem parku, kjer v zeleni oazi mesta, med jezeri in številnimi sprehajalnimi potmi organizirajo koncerte, predstave, in športne prireditve...Pred povratkom v hotel bomo pokusili še pravo Newyorško Cheese Cake in si morda ogledali katero od predstav na Broadwayu. Po želji si bomo mesto, ki nikoli ne spi ogledali prav ta večer z razgledne ploščadi Top of the Rock ali Empire State Buildinga, od koder je v lepem vremenu prekrasen pogled na nebotičnike in avenije. Na simbol in ponos New Yorka, velikana Empire State building z 381 m se je vsekakor potrebno povzpeti. Razgledna ploščad na 102 nadstropju omogoča 360-stopinjski razgled na New York.

4. dan
NEW YORK - NIAGARSKI SLAPOVI, nočitev
TOM FORD IN OSTALI
Čas do odhoda na naše potovanje, lahko namenimo sprehodu na Peti Aveniji, ki jo zaznamuje živahno ulično dogajanje ali pa se odpravimo v eno izmed številnih in znamenitih veleblagovnic (Macy‘S, Bloomingdales, Sax Fifht...). Mesto zaznamuje moda, zato so prisotni vsi najpomembnejši modni oblikovalci s svojimi trgovinami in navdušeni bomo opazovali najnovejše modne trende. Prav tako pa boste presenečeni nad modo samih Američanov in njihovo znamenito kombinacijo elegantnih oblek ter športnih copat. Zgodaj popoldne začetek avtobusnega potovanja skozi zvezno državo New York in Pensilvanija mimo področja imenovanega “Finger Lakes”. V večernih urah prihod na Niagarske slapove. Niagarski slapovi so skupina velikih slapov na reki Niagari, ki razmejujejo ZDA in Kanado in slovijo po svoji lepoti. Nastanitev v hotelu na kanadski strani.

5. dan
NIAGARSKI SLAPOVI - TORONTO - NIAGARSKI SLAPOVI, nočitev

MULTIKULTURNA METROPOLA TORONTO IN GRMEČA VODA
Zjutraj obisk največjega kanadskega mesta – Toronta on jezeru Ontario. V nasprotju s “starimi” kanadskimi mesti nas Toronto preseneti z moderno arhitekturo in steklenimi nebotičniki. Toronto je zanimivo mesto, saj predstavlja slikovito mešanico ljudi različnih barv in kože in narodnega izvora ter jezika in prav to daje mestu poseben značaj. Ogled mesta vključno z 553 m visokim CN Tower ter Skydome – prvim večnamenskim stadionom s povsem premično streho, parlamentarnimi poslopji, mestno hišo in finančnim predelom. Popoldne povratek na Niagarske slapove in ogled svetovnega čuda. Indijanci so dali najslavnejšim slapovom ime Grmeča voda, saj se 169 milijonov litrov vode na minuto zliva čez 50 m visoke pečine v obliki podkve iz Eriejskega v Ontarijsko jezero, ki ju reka Niagara povezuje. Proti doplačilu možnost vožnje z ladjo “ Hornblower” pod slapove, kjer nad prepadom vedno visi meglica vodnega pršca. V primeru, da ladja spomladi in jeseni ne vozi, je ogled slapov le iz parka nad slapovi. Povratek v hotel.

6. dan
NIAGARSKI SLAPOVI – DEŽELA AMIŠEV-PHILADELPHIA, nočitev
DAN MED »ENAKIMI LJUDMI« IN NJIHOVE ZANIMIVE NAVADE
Odhod z Niagarskih slapov in avtobusna vožnja skozi slikovito podeželje države Pensilvanije ob reki Susquehanna v Philadelphio. Na poti postanek v t.i. “Amish County” oz deželi Amišev, kjer veliko nemški priseljencev še vedno živi tako kot njihovi predniki v 17. stol. Gričevnato območje, približno uro in pol vožnje od Philadelphie, je slikovit, iz preteklosti vzet kolaž rodovitne pokrajine, konjskih vpreg, skodlastih kmetij in Amišev, oblečenih v resnobne črne oprave. Amiši so skupina pripadnikov radikalne krščanske vere, ki v svojem življenju ne uporablja nobenih tehničnih pripomočkov (radia, TV, elektrike, avtomobilov) in se večina ukvarja le s kmetijstvom. Z malo sreče bomo videli značilne kočije, s katerimi se Amiši prevažajo. Nepozabna izkušnja. Popoldne nadaljevanje vožnje v Philadelphio, mesto kjer je bila podpisana ameriška deklaracija o neodvisnosti 4. 7. 1776, danes pa 4. julij predstavlja enega največjih zveznih praznikov Američanov. Nastanitev.
 
7. dan
PHILADELPHIA - WASHINGTON DC, nočitev
V MIKROKOZMOSU DEŽELE VELIKIH IDEALOV
Ogled zgodovinsko najpomembnejšega mesta ZDA. Leta 1776 so prav tu podpisali Deklaracijo o neodvisnosti in kasneje na osnovi le te tudi prvo ameriško ustavo. Ogledali si bomo zgodovinski predel mesta s hišo neodvisnosti oz “Independence Hall”, Liberty Bell in Liberty Hall ter mestno hišo s kipom ustanovitelja mesta in države Pensilvanije, Williama Penna, Muzej umetnosti, Rodinovo galerijo, knjižnico, Old Mint oz kovnico prvega denarja, najstarejšo ulico v ZDA Elfreth`s Alley in seveda hišo Betsy Rose, kjer so sešili prvo zastavo ZDA. Nadaljevanje potovanja v Washington D.C., glavno mesto ZDA. Panoramski ogled predela, ki ga imenujemo mall. Mall je več kot slaven park, saj so ob njem Kapitol, Bela hiša in številni spomeniki: spomenik
Washingtonu, Lincolnu in Jeffersonu, spomeniki posvečeni korejski, vietnamski in 2. svetovni vojni, številni muzeji Smithsonian. Mimo največje stavbe na svetu, Pentagona se bomo zapeljali do vojaškega pokopališča Arlington, kjer je poleg 290.000 vojakov pokopan tudi priljubljen ameriški predsednik J. F. Kennedy. Nastanitev v hotelu.

8. dan
WASHINGTON DC - EVROPA, polet proti Evropi

OBISK NAJBOLJ SLAVNIH MUZEJEV SVETA
Čas do odhoda na letališče bo namenjen samostojnim ogledom glavnega mesta ali pa ogledu nekaterih muzejev. Priporočamo ogled letalskega in vesoljskega muzeja “Smithsonian Air and Space Museum”, v katerem je največja zbirka letal in vesoljskih plovil. Predvidoma v popoldanskih urah prevoz na letališče in polet v Evropo.

9. dan
EVROPA - SLOVENIJA, ljubo doma

Po pristanku na enem od bližnjih evropskih letališču sledi prevoz v Slovenijo (doplačilo)

Odhodi

Rezervacija ni obvezujoča dokler, ni vplačana akontacija.
 
odhod cena

Potovanje za skupine

Povpraševanje za skupine Preusmerjeni boste na racmana Timkota, ki skrbi za zaključene skupine.Cena vključuje:
- letalski prevoz po programu
- letališke in varnostne pristojbine
- sedem nočitev v hotelih turistične kategorije 2*/3* v New Yorku, 3*/4* na Niagari na Niagarskih slapovih
- v Philadelphii in Washingtonu v dvoposteljnih sobah, avtobusne prevoze in zunanje oglede po programu v ZDA
- izlet v Toronto
- državne pristojbine
- vodenje in stroške organizacije
Dodatna doplačila:
MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi:
- avtobusni ogled New Yorka 40 € (ob prijavi najmanj 15 potnikov)
- enoposteljna soba 520 €
- registracija za vstop v ZDA – ESTA: 27 €
- prevoz na letališče (v primeru odhoda iz bližnjega evropskega letališča) 58 €
MOŽNA DOPLAČILA na poti:
- strošek podzemne železnice in vožnja s taxi-jem
- vzpon na Empire State building, One WTC, CN Tower
- vstopnine v muzeje
- izlet z ladjica – New York in na Niagarskih slapovih
Obvezna doplačila:
- za manjšo skupino od 10 do 24 potnikov: 160 €, napitnine (tudi otroci)
Popusti:
- otrok do 12 leta z dvema odraslima v sobi: 17 %
- popust za tretjo osebo v sobi 100 € in četrto osebo v sobi: 150 €
Opomba:
- lokacija hotela je odlična, vendar preprosta. V primeru da želite v New Yorku bivati v boljšem hotelu, lahko le tega uredimo. Po ameriških standardih v večini hotelov v ZDA v ceno prenočevanja niso vključeni zajtrki, ki so sicer na voljo v hotelskih restavracijah za doplačilo. V tistih hotelih, kjer kontinentalni zajtrk ponudijo brezplačno, imajo zajtrk tudi naši gostje. Kadar je v sobi več oseb (3. in 4.) prenočujejo na v sobi obstoječih, dveh velikih zakonskih posteljah; na vsaki postelji po 2 osebi. dodatnih postelj v sobi ni. Razpored ogledov se po dnevih lahko spremeni, pravo tako bodo v primeru spremembe letalskega prevoza ogledi prilagojeni letalskemu prevozu. V primeru manjšega števila potnikov bo potovanje organizirano z mini avtobusi, ki sprejmejo do 12 potnikov. Na željo potnikov lahko podaljšamo bivanje v izbranem mestu v ZDA. Na prodajno mesto pošljite kopijo potnega lista.


BUDEN BOJAN S.P. LOKA TURIST
KAPUCINSKI TRG 7
4220 ŠKOFJA LOKA

SI88935710
02024-0255365263 Ljubljanska banka