Lokaturist

Lokaturist od leta 1995

Raca.si Patka.hr Timko.si Masai.si Maliskrati.si

Članki

BLOG BUDEN.SI
Avtor:Gregor Buden
Datum objave: 21.10.2010

Kontakt

tel.: 041 781 800
od ponedeljka do petka
od 9. do 18. ure

elektronska pošta
Poslovalnica Škofja Loka
Kapucinski trg 7
041 781 800
Poslovalnica Radovljica
Gorenjska c. 1
031 641 481


Viva la Mexico - v kraljestvu Aztekov in Majev - 12 Dni

Št.dni: 12
cena:
Min št. potnikov: 25

Razpoložljiv odhodi


Natisni

Opis

sprehod po sledeh starodavnih civilizacij
potovanje v deželo starodavnih piramid in svetišč, raznolike pokrajine in čudovitih mest
potovanj v znamenju glasbe, plesa, tekile in veselja do življenja
na odhodu 13.3.2019 lahko doživite igro svetlobe in senc v arhitekturi Majev - enakonočje v Chichen Itzi

1. dan
LJUBLJANA/BLIŽNJE LETALIŠČE - EVROPA - CIUDAD DE MEXICO, polet
POLET V NAJVEČJO SVETOVNO PRESTOLNICO
Zbor potnikov na odhodnem letališču (ob doplačilu možnost prevoza do letališča) in polet preko evropskega letališča v Ciudad de Mexico, več milijonsko prestolnico, ki leži na nadmorski višini 2.240 metrov. Odvisno od časa leta prispemo v večernih ali jutranjih urah naslednjega dne. Prevoz do hotela in nastanitev.

2. dan
CIUDAD DE MEXICO - XOCHIMILCO, zajtrk, večerja, nočitev
MESTO PALAČ IN AZTEŠKI PLAVAJOČI VRTOVI
Ogled glavnega mesta Mehike, z več kot 22 milijoni prebivalcev in eno največjih mest na svetu. Ta latinskoameriška metropola je zrasla iz ruševinah azteškega mesta Tenochtitlan, danes pa predstavlja moderno mesto. Ogled bomo začeli v zgodovinskem središču s trgom Zocalo ter znamenito katedralo, ki velja za največjo baročno stolnico Latinske Amerike in Narodno palačo, kjer so na ogled freske Diega Riviere. Ne smemo zamuditi Antropološkega muzeja, s svetovno znano zbirko starih indijanskih kultur… V popoldanskem času vožnja do znamenitega parka Xochimilco (Pri cvetni gredi), kjer so se Azteki na t. i. plavajočih vrtovih ukvarjali s poljedelstvom. Z barvitimi ladjicami se bomo popeljali na kratek izlet po kanalih, ki so ostali od nekdanjega jezera. Na povratku v središče mesta še postanek v modri hiši (Casa Azul), domu in ateljeju izjemne slikarke Fride Kahlo. Prevzela nas bo eksplozija živih barv ter njena vztrajnost in volja do življenja.. Frida Kahlo, žena Diega Riviere spada med nadrealistične slikarke, njena izrazita obsedenost z žensko tematiko pa jo uvršča tudi med kultne osebnosti feminizma.

3. dan
CIUDAD DE MEXICO - GUADALUPE - TEOTIHUACAN - PUEBLA, zajtrk, večerja, nočitev
ČRNA MARIJA IN MESTO KJER SO LJUDJE POSTALI BOGOVI
Vožnja v največje romarsko središče obeh Amerik - cerkve Guadalupe, ki je posvečena črni Madoni, saj naj bi se tu leta 1531 prikazala Marija, zavetnica Latinske Amerike. Devica Guadalupe je simbol Mehike, a se k njej pridejo poklonit mnogi verujoči iz drugih latinskoameriških držav in celo Evrope. Nadaljevanje v znameniti Teotihuacan, nekdanjo bleščečo azteško prestolnico, ki je štela kar 200.000 prebivalcev. Teotihuacan je v času razcveta med tretjim in šestim stoletjem zrasel v mesto, ki je oblastniško dirigiralo in nadzorovalo dve tretjini Mehike, Gvatemalo, Belize ter del Hondurasa in Salvadorja. Ogled veličastne piramide Sonca, piramide Meseca in tempelj Pernate kače. Posebej zanimiv bo ogled Ceste mrtvih, po kateri so Azteki vodili ujetnike in jih žrtvovali božanstvom. Vožnja med obsežnimi drevoredi agav, iz katerih pridobivajo tekilo. Postanek za degustacijo. Vožnja ob vznožju Iztaccihgatl in Popocatepetel, in pogledom na vrhove ognjenikov, nas bo pripeljala do kolonialnega mesta Pubela. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

4. dan
PUEBLA - TEUCHAHAN - CORDOBA - MINATITLAN, zajtrk, večerja, nočitev
MESTO ANGELOV
Puebla de los Angeles ali »Mesto angelov« z odlično ohranjeno kolonialno arhitekturo, barvitimi pročelji hiš in številnimi cerkvami nas bo očarala. Poimenoval jo je ustanovitelj Fray Julian Garces, saj so mu angeli v sanjah naročili, naj tu zgradi mesto. Obiskali bomo katedralo, kapelico Rosario in se sprehodili po živahnem nakupovalnem delu. Zgodovinsko središče mesta je pod zaščito UNESCA. Navdušile nas bodo fasade hiš, okrašene s keramiko – azulejos, katedrala in cerkev sv. Dominika. Vožnja v mesto Tehuacan, v pogorju Sierra Madre Oriental, na višini 1.700 metrov. Predstavlja eno najstarejših španskih naselij v Mehiki in bogato s srebrnimi in svinčevi rudniki. Regija je znana po mineralnih vodah, ki so ključnega pomena za proizvodnjo mnogih pijač Penafiel. Izedna lega mesta, prijetno podnebje, kolonialne zgradbe in lokalne obrti so Tehuacán naredile za pomembno turistično središče. Vožnja do Cordobe in postanek za ogled zanimivega muzeja kave ter naprej do Minatitlana. Večerja in nočitev.

5. dan
MINATITLAN - TUXLA - SAN CRISTOBAL, zajtrk, večerja, nočitev
OBISK ZANIMIVIH INDIJANSKIH VASIC
Vstopili bomo v zvezno pokrajino Chiapas in pot nadaljevali v Tuxlo. Tu je tudi najožji del Mehike, saj samo 328 km ločuje Tihi in Atlantski ocean. Po bomo nadaljevali mimo mogočnih palm in mangovih dreves do mesta Tuxtla. Postanek v naravnem parku Sumidero, kjer se bomo s hitrimi čolni popeljali po 28 km dolgem kanjonu in občudovali sotesko, ob kateri se dvigajo skoraj 1000 metrov visoke pečine. Park je čudoviti preplet živalskega in eksotičnega rastlinskega sveta. Nadaljevanje vožnje v San Cristobal. Na poti bomo obiskali zanimivi indijanski vasici Zinacantan in San Juan Chamula. Le nekaj kilometrov narazen sta kot dva ločena svetova, ki ju ločuje krščanska vera in stara verovanja. Prihod v San Cristobal, nekdaj glavno mesto in kulturno prestolnico Chiapasa. Večerni sprehod po »pueblo magico«.

6. dan
SAN CRISTOBAL DE LAS CASAS - SLAPOVI AGUA AZUL - PALENQUE, zajtrk, večerja, nočitev
SLAPOVI TROPSKEGA GOZDA
Sprehod po San Cristobalu, še enem v nizu starodavnih kolonialnih mest, ki se nam bo vtisnilo v spomin zaradi številnih in v pisana oblačila oblečenih Indijancev, potomcev Majev. Nizke živo pisane fasade hiš, značilni tipični trg v sredini, bogato založena tržnica, slikovita katedrala in cerkvica Sv. Dominika dajejo mestu posebni značaj. Nadaljevanje vožnje v Palenque. Na poti postanek za ogled čudovitih slapov tropskega gozda, Aqua Azul. Osvežitev v turkizni vodi, pa četudi samo z nogami ali rokami bo več kot dobrodošla. Nadaljevanje poti v Palenque in nastanitev.

7. dan
PALENQUE - CAMPECHE, zajtrk, večerja, nočitev
MAJEVSKO MESTO V TROPSKEM GOZDU
Globoko v džungli Chiapasa, se iz gozda , ki je skril večino mesta, kot privid dvigajo Palenque. Odkopan je le manjši del mesta, a kljub temu velja za enega najlepših majevskih mest, ki je cvetelo v 7. stoletju, kot pomembno obredno središče. Obisk znamenitih arheoloških ostankov, kjer se mogočna arhitektura prepleta z bujno vegetacijo tropskega gozda. Nekoč veličastno mesto s pet tisoč stavbami, jih ima danes samo še štiriintrideset. Najveličastnejši med njimi je tempelj napisov, kjer so leta 1952 našli grob svečenika, prekritega z osemtonsko ploščo. Prihod v mesto Campeche, ki je obdano z obzidjem. Nastanitev in krajši sprehod.

8. dan
CAMPECHE - KABAH - UXMAL – MERIDA, zajtrk, večerja, nočitev
ČAROVNIŠKA MAJEVSKA PIRAMIDA
Dan bomo začeli z raziskovanjem mesta Kabah, ki sodi med večje majevske kraje. Našo pozornost bosta pritegnila predvsem sloviti »Codz - Poop« ali Palača mask in slavolok, ki v majevskem svetu veljata za največja. Nadaljevanje do majevskega mesta Uxmal, ki je z znamenitim nunskim kvadratom, guvernerjevo palačo ter devetintrideset metrov visoko čarovniško piramido, biser stare majevske arhitekture. Popoldne vožnja v prestolnico Jukatana, Merido, nastanitev in sprehod po lepo ohranjeni zgodovinski četrti, polni kolonialnih cerkva in palač.

9. dan
MERIDA - CHICHEN ITZA - CANCUN (PLAYA DEL CARMEN), zajtrk, večerja, nočitev
SKRIVNOSTNI VODNJAKI MAJEVSKE KULTURE
Vožnja v Chichen Itzo v enega najosupljivejših kompleksov majevske civilizacije. Glavna znamenitost je Kukulkanov tempelj, velikanska stopničasta piramida, posvečena kačjemu božanstvu Kukulkanu. Veličastno stopnišče na severnem delu krasi izklesana ograja, ki se zaključi s kačjo glavo. Popoldne vožnja na Riviera Maya, znano po sanjskih, belih, peščenih plažah med Cancúnom in Chetumalom.

10. dan
CANCUN (PLAYA DEL CARMEN), zajtrk, večerja, nočitev
SLADKO BREZDELJE
Dan namenjen počitku in aktivnostim po lastni izbiri. Plaže s palmami in najbolj droben bel pesek so sestavni del počitnic na vzhodni obali mehiškega polotoka Jukatan. Zdi se, kot da bi tekmovale med seboj, katera bo najbolj ugajala turistom. In vse te plaže želijo ugajati le vam.

11. dan
CANCUN - EVROPA *, zajtrk, polet proti Evropi
HASTA LA VISTA
Prosto do odhoda avtobusa na letališče. Polet proti Evropi.

12. dan
EVROPA - LJUBLJANA/BLIŽNJE LETALIŠČE
Pristanek na enem izmed evropskih bližnjih letališč in nadaljevanje poti v Slovenijo (doplačilo za prevoz).

Odhodi

Rezervacija ni obvezujoča dokler, ni vplačana akontacija.
 
odhod cena

Potovanje za skupine

Povpraševanje za skupine Preusmerjeni boste na racmana Timkota, ki skrbi za zaključene skupine.Cena vključuje:
- letalski prevoz bližnje letališče - Mexico City/Cancun - bližnje letališče v ekonomskem razredu
- letališke in varnostne pristojbine
- nočitve z zajtrki v hotelih 3*/4* lokalne kategorije v dvoposteljnih sobah
- vse večerje po programu
- vožnjo z ladjicami v Xochimilco
- vse avtobusne prevoze po programu
- angleško govorečega lokalnega vodnika
- vstopnine za oglede kot navedeno v programu
- vodenje in organizacije potovanja
Dodatna doplačila:
MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi:
- enoposteljna soba 259€
- povratni prevoz do letališča 58€
- dodatne nočitve oziroma podaljšanje počitnic v Cancunu (Playa del Carmen) /zahtevajte dodatni izračun/.
MOŽNA DOPLAČILA na poti:
- pijače pri obrokih
- izleti in druge storitve osebne potrošnje
- izstopne takse iz Mehike in ostale pristojbine pribl. 27 USD, napitnine (približno 45 €)
Obvezna doplačila:
- Doplačilo za manjšo skupino (od 15 do 24 oseb): 190 EUR
Popusti:
- otrok do 12. leta v sobi z dvema odraslima osebama v sobi 10 %
Opomba:
- V primeru, da nam letalski prevoznik ne potrdi predvidenega letalskega prevoza, si pridružujemo pravico do spremembe kraja in časa odhoda in vrnitve. Program potovanja ostaja vsebinsko ostaja, prilagojen letalskemu prevozu
- Ob prijavi na prodajno mesto pošljite fotokopijo potnega lista
- počitnice lahko podaljšate v Playa del Carmen ali po želji v izbranem kraju in hotelu. obvezna je predhodna potrditev spremembe letalskega prevoza

Predvidene časovnice:
26 OKT MADMEX 0745 1835
26 OKT MAD MEX 1305 1745
05NOV CANMAD 2020 1355+1
06NOV MADVCE 1545 1810


BUDEN BOJAN S.P. LOKA TURIST
KAPUCINSKI TRG 7
4220 ŠKOFJA LOKA

SI88935710
02024-0255365263 Ljubljanska banka