Lokaturist

Lokaturist od leta 1995

Raca.si Patka.hr Timko.si Masai.si Maliskrati.si

Članki

BLOG BUDEN.SI
Avtor:Gregor Buden
Datum objave: 21.10.2010

Kontakt

tel.: 041 781 800
od ponedeljka do petka
od 9. do 18. ure

elektronska pošta
Poslovalnica Škofja Loka
Kapucinski trg 7
041 781 800
Poslovalnica Radovljica
Gorenjska c. 1
031 641 481


Vietnam - Vietnam in Kambodža - 14 Dni

Št.dni: 14
cena:
Min št. potnikov: 25

Razpoložljiv odhodi


Natisni

Opis

• križarjenje med 3000 otočki, kjer nas čaka tečaj vietnamske kuhinje in jutranji tečaj Tai chi
• s kolesom po pravljičnem mestu Hoi An
• vožnja s tricikli po enem od najočarljivejših azijskih mest Hanoi
• ogled templja Ankor Wat in prestolnico Kambodže

1. dan
SLOVENIJA - EVROPA- HANOI, obroki na letalu

POLET V VIETNAMSKO PRESTOLNICO
Zbor potnikov na odhodnem mestu in polet v Hanoi preko Evropskega letališča.

2. dan
HANOI, večerja
AZIJSKI MESTNI UTRIP S TRADICIONALNIMI TRICIKLI
Naše potepanje po jugovzhodni Aziji bomo začeli v enem izmed njenih najočarljivejših azijskih mest, Hanoju. Politični in upravni center dežele leži na severu
države v rodovitnem porečju Rdeče reke, kjer pridelajo največ riža v deželi. Kratka osvežitev in prevoz do hotela. Prvi mestni utrip bomo doživeli s tradicionalnimi tricikli, s katerimi se bomo odpeljali do starega mestnega jedra. Sprehod po živahnem mestnem središču in postankom eni izmed prijetnih kavarnic. Večerja in nočitev.

3. dan
HANOI, zajtrk, kosilo
MAVZOLEJ HO CHI MIN - A
Ves dan bomo namenili ogledu prestolnice. Izgubili se bomo v labirintu ozkih ulic starega mestnega jedra, ki so že stoletja ostala skoraj nedotaknjena in so poimenovana po različnih obrteh, ki tukaj še vedno živijo. Sprehodili se bomo mimo jezera Sword, do Templja književnosti, ki predstavlja prvo univerzo Vietnama, Pagode na enem stebru, pagode Tran Quoc, tržnice Don Xuan vse do svetišča Thanh ob zahodnem jezeru. Obiskali bomo etnološki muzej in Chi Minhov mavzolej. Zvečer nas čaka znamenita predstava z lutkami na vodi.

4. dan
HANOI - HALONG, zajtrk, kosilo, večerja
OSMO ČUDO SVETA V ZALIVU HALONG
Zgodnji zajtrk in vožnja skozi slikovito pokrajino do osmega čudesa sveta, zaliva Halong, kjer se več kot 3000 otočkov dviga iz turkiznega morja. Eden najbolj veličastnih predelov Vietnama, naj bi bilo delo zmaja, ki je s svojim repom pometel vrhove gora v morje. Ob prihodu vkrcanje na ladjo, kjer se bomo seznanili z njeno notranjostjo in našim pestrim programom, ki nas čaka na dvodnevnem križarjenju. Križarili bomo po zalivu, občudovali kraške otočke, eksotično rastlinje, obiskali katero izmed mnogih jam, se vozili s kajaki in raziskovali vasice na vodi, kjer še danes živijo Vietnamci. Pred večerjo bo sledil še tečaj vietnamske kuhinje, kjer se bomo naučili pripraviti prave vietnamske tradicionalne jedi. Po večerji predlagamo kakšno sprostitveno masažo ali preprosto uživanje na terasi. Nočitev.

5. dan
HALONG - HANOI - HUE, notranji let, zajtrk, kosilo
JUTRANJI TAI CHI
Zajtrk na svežem zraku in jutranji tečaj Tai Chi. Sledi še nekaj časa za križanje med otočki vse do kosila. Povratek v Hanoi in polet v Hue nekdanjo prestolnico, ki je danes pomembno kulturno in politično središče osrednjega Vietnama. Namestitev v hotelu in čas za kratko osvežitev.

6. dan
HUE – DANANG – HOI AN, notranji let, zajtrk, kosilo
DIŠEČA REKA HUONG
Po zajtrku se bomo s čolni zapeljali po dišeči reki Huong, si ogledali enega najpomembnejših simbolov mesta, pagodo Thien Mu in obiskali grobnice slavnega kralja Tu Duc-a, katere je uporabljal že za časa svojega življenja, predvsem za molitev in sprostitev. Sledi obisk citadele s prepovedanim mestom, kjer si bomo ogledali glavni vhod, palačo Supreme Harmony in tempelj Nguyen. Potovanje bomo nadaljevali v pravljično mesto Hoi A, preko slikovitega prelaza Hai Van in se vmes ustavili še v muzeju kulture Cham in se pobliže spoznali z indijskim vplivom na Vietnam. V večernih urah bomo prispeli v pravljično mesto Hoi An, namestitev in nočitev.

7. dan
HOI AN, notranji let, zajtrk
PRAVLJIČNO MESTO HOI AN IN SPOZNAVANJE OKOLICE S KOLESOM
Kratek sprehod po mestu, katerega stari del je pod Unescovo zaščito, mimo slovitega japonskega mostu, pisanih starih hiš, številnih lantern, galerij, starinarnic in templja Quang Dongn Phuckien ter tržnice. Popoldan se bomo po želji odpravili s kolesi skozi čudovito tropsko pokrajino do ljubke zeliščne vasice Tra Que. Domačini nas bodo pozdravili s pijačo dobrodošlico, nato pa bomo skupaj z njimi spoznavali zelišča, jih pobirali in na koncu sami pripravili znamenite vietnamske spomladanske zavitke ali »spring rolls«. Popoldan povratek proti mestu in preostanek dneva prost.

8. dan
HOI AN - HO CHI MINH, notranji let, zajtrk, kosilo
FRANCOSKI ŠARM V VIETNAMU
Zajtrk in vožnja na letališče in polet v živahno bivšo prestolnico južnega Vietnama, Ho Chi Minh, ki je hkrati gospodarsko in kulturno središče države. Kaos, mestni vrvež in zvok številnih motorjev, dajejo mestu poseben V primeru prilagajanja letalskim prevozom in nepredvidljivim okoliščinam si pridržujemo pravico prilagajanja programa z zaporedjem ogledov in krajem nastanitve. Vsebinsko program ostaja nespremenjen. 79 V primeru prilagajanja letalskim prevozom in nepredvidljivim okoliščinam si pridržujemo pravico prilagajanja programa z zaporedjem ogledov in krajem nastanitve. Vsebinsko program ostaja nespremenjen. utrip. Pobliže si bomo ogledali zgradbe francoskega kolonialnega obdobja, neoromansko katedralo Notre Dame, staro poštno poslopje, palačo ponovne združitve, se ustavili v kitajski četrti Cholon… Dan bomo zaključili z barantanjem na znameniti tržnici Binh Tray. Nočitev.
9. dan
HO CHI MINH - VINH LONG - HO CHI MINH, zajtrk, kosilo, večerja

PLUTJE PO DELTI REKE MEKONG
Po zajtrku se bomo odpravili raziskovati najplodnejši del države ali veliko skledo riža, kot nekateri poimenujejo Mekong delto. Pot nas bo vodila mimo številnih riževih polj, skozi rečne kanale po katerih bomo zapluli s čolni. Skozi vodne kanale bomo pluli mimo ribiških vasi, kjer v tipičnih hiškah na vodi še vedno živijo ljudje in okušali slastno tropsko sadje. Vrhunec dneva bo vsekakor plavajoča tržnica Cai Be, kjer še vedno poteka prava izmenjava blaga. Povratek v Ho Chi Minh in nočitev.

10. dan
HO CHI MINH – CU CHI TUNELI - SIEM REAP, polet, zajtrk, večerja
CU CHI TUNELI
Zgodnji zajtrk v hotelu in vožnja do Cu Chi tunelov. Sistem več kot 250 km podzemnih rovov, nastalih v času boja proti ameriški vojski so vsekakor vredni obiska. Še nekaj prostega časa za ogled preostalih znamenitosti Ho Chi Minh-a, prevoz na letališče in polet v Siem Reap, mesto v Kambodži, ki slovi po nahajališčih kmerskih templjev iz 11. stoletja, imenovanih Angkor. Prevoz do hotela, krajši čas za osvežitev. Večerja z ogledom tipičnega kamboškega plesa, Apsara.

11. dan
SIEM REAP, zajtrk, kosilo, večerja
OGLED TEMPLJA ANGKOR WAT
Dan namenjen odkrivanju kmerske preteklosti. Najprej se bomo ustavili v nekoč največjem mestu na svetu Angkor Thom-u. Obzidano kraljevo mesto, zgrajeno v 12. stoletju, se razteza na desetih kvadratnih kilometrih. Obdano je s širokim jarkom, v centru pa se nahajajo čudoviti spomeniki kot je Bayon ter stolpi okrašeni z več kot dvesto smejočimi obrazi. Biser dneva bo vsekakor ogled največjega med templji, Angkor Wata, ki je posvečen hindujskemu bogu Višnuju. Tempelj je svetovno poznan zaradi svoje lepote in prefinjenem reliefu,
ki razkriva poglavja iz Ramajane, zato ga je Unesco razglasil za svetovno zgodovinsko dediščino. Če bo nebo brez oblaka, se bomo povzpeli še na vrh hriba do ostankov templja Phnom Baheng, kjer bomo ob sončnem zahodu uživali razgled na planoto s templjem Angkor Wat

12. dan
SIEM REAP - PHNOM PENH, zajtrk, kosilo, večerja
ZAPORI RDEČIH KHMEROV IN POLJA SMRT
Zajtrk in daljša vožnja do glavnega mesta Kambodže, enega zadnjih turistično neodkritih biserov indokitajskega polotoka. Nastanitev v hotelu in kratka osvežitev. Ogled Kraljeve palače, ki slovi po svoji srebrni pagoda, ki premore skoraj šest ton zlata. Sledil bo ogled muzeja S-21, nekdanjih zloglasnih zaporov Rdečih Kmerov in polj smrti, kjer se bomo seznanili s temno platjo zgodovine Kambodže. Ogledali si bomo kje so končali nasprotniki Pol Potovega režima. Večerja in nočitev.

13. dan
PHNOM PENH, zajtrk
Zajtrk in še nekaj prostega časa za nakup zadnjih spominkov, pogovorov s prijaznimi domačini, prepuščanju kulinaričnim dobrotam. Popoldan polet preko enega izmed azijskih letališč do Evrope.

14. dan
EVROPA - SLOVENIJA, obroki na letalu
Pristanek na enem izmed bližnjih letališč/Ljubljana

Odhodi

Rezervacija ni obvezujoča dokler, ni vplačana akontacija.
 
odhod cena

Potovanje za skupine

Povpraševanje za skupine Preusmerjeni boste na racmana Timkota, ki skrbi za zaključene skupine.Cena vključuje:
- letalski prevoz JP Ljubljana/ bližnje letališče- Hanoi in Phnom Penh - Evropa v mekonomskem razredu
- trije notranji leti po programu z vključenimi letališkimi in varnostnimi pristojbinami (Hanoi - Hue, Hue - Ho Chi Minh, Ho Chi Minh - Siem reap
- nastanitev v hotelih 3* (noč na ladji v dvoposteljni kabini)
- obroki so navedeni v programu (vsi zajtrki v hotelih, kosila in večerje tudi v lokalnih restavracijah)
- v Siem Reapu večerja s tradicionalnim plesom Apsara
- ogled predstave vodnih lutk
- vsi avtobusni prevozi po programu
- vse vstopnine po programu
- angleško govoreče lokalne vodnike
- slovenskega spremljevalca in organizacijo potovanja
Dodatna doplačila:
MOŽNA DOPLAČILA OB PRIJAVI:
- enoposteljna soba 360 €
MOŽNA DOPLAČILA NA POTI: vstopnine:
- po želji 5 - 15 €
Obvezna doplačila:
- vietnamski vizum 25 USD
- kamboški vizum 35 USD
- napitnine (tudi otroci): pribl. 75 USD
- za manjšo skupino med 10 in 24 potnikov 200 €
Popusti:
- otrok do 12. leta v sobi z dvema odraslima osebama na vprašanje
Opomba:
- v primeru poleta z bližnjega letališča je prevoz za doplačilo


BUDEN BOJAN S.P. LOKA TURIST
KAPUCINSKI TRG 7
4220 ŠKOFJA LOKA

SI88935710
02024-0255365263 Ljubljanska banka