Lokaturist

Lokaturist od leta 1995

Raca.si Patka.hr Timko.si Masai.si Maliskrati.si

Članki

BLOG BUDEN.SI
Avtor:Gregor Buden
Datum objave: 21.10.2010

Kontakt

tel.: 041 781 800
od ponedeljka do petka
od 9. do 18. ure

elektronska pošta
Poslovalnica Škofja Loka
Kapucinski trg 7
041 781 800
Poslovalnica Radovljica
Gorenjska c. 1
031 641 481


Šrilanka, Maldivi in Dubaj - 13 Dni

Št.dni: 13
cena:
Min št. potnikov: 25

Razpoložljiv odhodi


Natisni

Opis

• safari v narodnem parku Yale
• čajne plantaže, botanični vrtovi, eskotične dišave in začimbe
• vzpon na eno izmed najslavnejših gmot na Zemlji
• spoznavanje starodavnih prestolnic Šrilanke

1. dan
SLOVENIJA - EVROPA POLET V PRESTOLNICO ŠRILANKE

Zbor na odhodnem letališču in polet preko enega od evropskih letališč do Colomba.

2. dan
COLOMBO - DAMBULLA VOŽNJA SKOZI OBŠIRNA RIŽEVA POLJA

Vožnja skozi čudovito pokrajino, prepleteno z nasadi kokosove palme, plantažami ananasa in riževimi polji, ki dajejo ljudem možnost preživetja, ter srečanje z vedno nasmejanimi domačini. Že ob prihodu se bomo spoznali s cestami, ki so na Šrilanki res posebne, občasno adrenalinske. Prihod v prijetno mesto Dambula in nastanitev v hotelu. Po kratki osvežitvi sledi sprehod po mestecu. Ogledali si bomo Raja Maha Vihara ali Veliko kraljeve svetišče, kot ga imenujejo domačini, ki se ponaša s številnimi kipi Bude in starinskimi stenskimi poslikavami, starimi več kot 2000 let. Na poti do skalnega templja nas bodo spremljale stalne varovalke templja, vedno očarljive opice. Večerja in nočitev.

3. dan
DAMBULA - POLONNARUWA - SIGIRIYA - DAMBULLA KAMNITA LEVJA SKALA

Ogled Polonnaruwe, v času od 11. do 13. stoletja druge prestolnice Šrilanke. Srednjeveška prestolnica skriva številne parke, palače in templje, kjer je svoj mir našel tudi Buda. Pot bomo nadaljevali sredi tropskih gozdov, rezervatov vode do bližnje Sigiriye, kjer je bila nekoč palača ubežnega kralja Kasiapa iz 12 stoletja. Levja skala spada med najslavnejše skalnate gmote na Zemlji. Nanjo se bomo povzpeli mimo freske Deklice v oblakih (edine posvetne freske na Šrilanki), in stopili na vrh Sigiriye skozi levje žrelo med ogromnimi šapami. Vrnitev v hotel, čas za počitek, osvežitev. Večerja in nočitev.

4. dan
MATALE - KANDY VRTOVI ZAČIMB IN TOVARNA BATIKA

Vožnja do vasi Matale, kjer nam bodo domačini razkazali čudovite vrtove začimb, dišav in zdravilnih rastlin (vanilija, cimet, kokos, poper...), ki jih domačini uporabljajo tudi v zdravilstvu. V manufakturi batikov bomo spoznali delovni proces poslikave različnih motivov na bombaž in svilo. Končna postaja dneva bo Kandy, zadnja prestolnica singalskih kraljev v kateri še danes čutimo nekdanjo veličino tega mesta. Raziskovanje bomo začeli z obiskom templja Sri Dalada Maligawa, kjer hranijo relikvijo Bude, v muzeju dragih kamnov, pa bomo izvedeli vse o šrilanških safirjih. Po želji si lahko privoščite tudi kakšno ajurvedsko masažo. Zvečer ogled singalskih ljudskih plesov. Večerja in nočitev.

5. dan
PINNAWELA - PERADENIYA - NUWARA ELIYA BARVITE ORHIDEJE

Obiskali bomo kraljevi botanični vrt v kraju Peradeniya, ki je pravi raj za ljubitelje različnega tropskega rastlinstva in sijočih orhidej. Nadaljevanje poti do Pinnawele, edine sirotišnice slonov, kjer bomo imeli možnost opazovati slone med kopanjem v reki in mlade slone pri hranjenju. Sledi vožnja po slikoviti hriboviti pokrajini, prevzele nas bodo neskončne plantaže čajevca, ki so jih zasadili Angleži; v eni od tovarn si bomo ogledali proizvodnjo čaja in ga po želji tudi nekaj kupili. Popoldan bo obisk mesta Nuwara Eliya ali »Little England«, ki so ga Angleži uporabljali za svoje letovišče in kjer je še danes mogoče čutiti nostalgijo po britanskih kolonialnih časih. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

6. dan
NUWARA ELIYA - ELLA PRAVLJIČNA HRIBOVITA DEŽELA

Po zajtrku bodo pravljično hribovito deželo prepredeno s plantažami čaja zamenjala polja, kjer domačini pridelujejo različno zelenjavo. Območje je prepredeno s številnimi slapovi, najznamenitejši so vsekakor slapovi Ravana, kjer bomo naredili krajši postanek. Nadaljevanje skozi zeleno pokrajino, vse do obrobja narodnega parka Yalle. Nastanitev v hotelu v idiličnem okolju, večerja in nočitev.

7. dan
YALLE - GALLE - COLOMBO DOŽIVETJE V NARODNEM PARKU YALLE

Zgodnji zajtrk in vožnja v največji narodni park na Šrilanki, na jeep safari. Z džipi se bomo zapeljali po parku, kjer z malo sreče lahko vidite slone, krokodile, več kot 130 vrst ptic in morda celo leoparde, ki so najslavnejši prebivalci parka. Popoldan nadaljevanje do čudovitega obmorskega mesteca Gale, nekoč vodilnega pristanišča na Šrilanki. Sprehodili se bomo skozi mestece, si privoščili kavico in si ogledali utrdbo Gale Fort, utrdbo, ki se uvršča v seznam svetovne kulturne dediščine. Med vožnjo do glavnega mesta otoka, bomo za kratek čas pozdravili tudi slavne »ribiče na kolih«. Zvečer polet proti Evropi (po želji do Maldivov ali podaljšanje počitnice na Šrilanki).

8. - 10. dan
MALDIVI
Počitniški dnevi namenjeni brezskrbnemu uživanju na otočju Maldivi, ki se kot pikice lesketajo v kristalno čistem turkiznem morju indijskega oceana. Idealen kraj za pobeg iz vsakdanjika. Možnost številnih vodnih aktivnosti in zabavnega programa na otoku. Desetega dne prevoz na letališče Male in polet proti enemu izmed azijskih letališč.

11. dan
OTOK - MALE - DUBAJ

Zajtrk in prosto do transferja na letališče. Nočni polet proti Dubaju (možnost dopoldanskega poleta proti Dubaju, točen čas je znan pred odhodom).

12. dan
DUBAJ

Vožnja do obale Perzijskega zaliva, kjer se nam odpre pogled na najbolj znan in najlepši hotel na svetu Burj Al Arab. Postanek za fotografiranje ob znameniti plaži Jumeira z belim peskom, drobnim kot puder. Naš naslednji cilj je fascinantni hotel Atlantis, ki se nahaja na vrhu umetnega otoka Deiran.. Pot nadaljujemo do dubajske marine, ki je zgrajena ob umetnem trikilometrskem kanalu, vzporedno z obalo Perzijskega zaliva. Paša za oči so plavajoče lepotice, noge pa pretegnemo na promenadi, imenovani »The Walk«, ki se razprostira ob čuditi peščeni plaži s kuliso nebotičnikov. Popoldne na avtobusni vožnji spoznavamo novejši del mesta - Downtown, kjer se nizajo nebotičniki Dubai Trade Center in Emirates Towers in nakupovalna središča. Za konec dneva si privoščimo vzpon na najvišjo stavbo na svetu - Burj Khalifa. Popoldne vožnja do slanega Potoka ali Khora, majhnega notranjega mestnega pristanišča, ki je prispevalo k razvoju trgovine. Khor zgodovino Dubaja deli na dva dela Bur Dubaj in Deiro, ki je zgodovinski center mesta. Obisk tržice zlata in začimb. Vrnitev v hotel..

13. dan
DUBAJ - LJUBLJANA

Zajtrk in prevoz na letališče. Polet proti domu.
 

Odhodi

Rezervacija ni obvezujoča dokler, ni vplačana akontacija.
 
odhod cena

Potovanje za skupine

Povpraševanje za skupine Preusmerjeni boste na racmana Timkota, ki skrbi za zaključene skupine.Cena vključuje:
- Letalski prevoz bližnje letališče/ JP Ljubljana - Colombo - Male - Dubaj - bližnje letališče/JP Ljubljana v ekonomskem razredu
- letališke in varnostne pristojbine
- avtobusne prevoze po programu na Šrilanki
- oglede in vstopnine po programu
- slovenskega spremljevalca in lokalnega vodnika na Šrilanki
- polpenzioni v hotelih 3*/4*na Šrilanki in 3*/4* na Maldivih (lokalne kategorije) v dvoposteljnih standardnih sobah
- prevoz s hitrim čolnom do otoka in nazaj
- stroške organizacije potovanja
- 2x nočitev z zajtrkom v hotelu 3*/4* v Dubaju
- ogled Dubaja (po programu) s slovenskim vodnikom
Dodatna doplačila:
DOPLAČILA ob prijavi:
- pri manjšem številu oseb je obvezno doplačilo 100 €
MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi:
- enoposteljna soba 499 €
Obvezna doplačila:
- lokalnemu vodniku
- vozniku in nosačem prtljage prib. 60 €/ osebo za Šrilanko in Maldive ter 15 € za Dubaj
- vzpon na stolp Burj Khalifa: 39 € (samo vstopnina, brez prevoz,)
- viza za Šrilanko 40 €
- PRIPOROČAMO DOPLAČILO ZA VZPON NA BURJ KHALIFA (najava in doplačilo vsaj 14 dni pred odhodom)
Popusti:
- otrok do 12. leta v sobi z dvema odraslima osebama na vprašanje
Opomba:
- v primeru poleta z bližnjega letališča je prevoz za doplačilo. Slovenski spremljevalec je prisoten na potovanju po Šrilanki, na Maldive potniki potujejo sami, prav tako potujejo sami v Dubaj. Po prihodu imajo organiziran transfer do hotela, naslednji dan pa imajo voden ogled Dubaja s slovenskim/angleškim vodnikom(odvisno od števila prijavljenih potnikov za Dubaj). . Program združujemo s programom Šrilanka 8 dni, Šrilanka in oddih na Maldivih zato potnikom, ki bi želeli potovati po programu Šrilanka, Maldivi in Dubaj rezerviramo individualne letalske karte, kar pomeni, da ne letijo skupaj s preostalo skupino


BUDEN BOJAN S.P. LOKA TURIST
KAPUCINSKI TRG 7
4220 ŠKOFJA LOKA

SI88935710
02024-0255365263 Ljubljanska banka