Lokaturist

Lokaturist od leta 1995

Raca.si Patka.hr Timko.si Masai.si Maliskrati.si

Članki

BLOG BUDEN.SI
Avtor:Gregor Buden
Datum objave: 21.10.2010

Kontakt

tel.: 041 781 800
od ponedeljka do petka
od 9. do 18. ure

elektronska pošta
Poslovalnica Škofja Loka
Kapucinski trg 7
041 781 800
Poslovalnica Radovljica
Gorenjska c. 1
031 641 481


Sončna Mehika in sanjske počitnice - 9 Dni

Št.dni: 9
cena:
Min št. potnikov: 25

Razpoložljiv odhodi


Natisni

Opis

polotok Jukatan - sprostitev in doživetje kulture
srečanje z izredno napredno majevsko civilizacijo
pester izbor športnih aktivnosti

1. dan
SLOVENIJA - EVROPA - CANCUN, polet, nočitev
POLET V POČITNIŠKI RAJ
Zbor potnikov na odhodnem letališču (ob doplačilu možnost prevoza do letališča) in polet preko evropskega letališča v Cancun na Riviera Maya, znano po sanjskih, belih, peščenih plažah med Cancúnom in Chetumalom. Prevoz do hotela in nastanitev.

2. dan
CANCUN - ISLA MUJERES - CANCUN, zajtrk, nočitev
SPROSTITEV NA RAJSKEM OTOČKU
Dan namenjen sprostitvi ali mogoče razvajanju v La Isla trendovskem in nakupovalnem paradižu v laguni Nichupte v hotelski coni Cancuna, kjer 150 trgovin ločujejo vodni kanali in mostovi kot v Benetkah. Izlet na rajski otok, Isla Mujeres (Otok žensk), otoček blizu Cancuna, dolg 8 km in širok od 300 do 800 metrov, ki je pravi raj za sprostitev. Poleg plavanja z masko in dihalko nudi tudi potapljaške užitke in noro izkušnjo plavanja z morskimi psi kitovci. Vožnja s trajektom na otok Isla Mujeres ter vkrcanje na ladjo in nekaj urna plovba z možnostjo snorklanja ter uživanja ob ogledu podvodnega muzeja skulptur – Musa. Kosilo v restavraciji z morskimi specialitetami in popoldne možnost plavanja z morskimi psi kitovci (doplačilo). Vožnja nazaj na otok in uživanje na plaži, nakupovanju ali sprehodu. Popoldne povratek v hotel.

3. dan
CANCUN - CHICHEN ITZA - MERIDA, zajtrk, nočitev
SKRIVNOSTNI SVET MAJEVSKE CIVILIZACIJE
Vožnja v Chichen Itzo v enega najosupljivejših kompleksov majevske civilizacije - kamnito mesto, ki vlada v suhi provinci. Bogastvo Chichen Itze je bilo še dopolnjeno s prihodom Toltekov, ki so dodali svoj neizbrisen pečat na področju edinstvene stavbarske tehnike. Vsekakor predstavlja vrhunec Majevskih dosežkov in je ena najbolj privlačnih energijsko-mističnih točk osrednje Amerike. Glavna znamenitost je Kukulkanov tempelj, velikanska stopničasta piramida, posvečena kačjemu božanstvu Kukulkanu. Veličastno stopnišče na severnem delu krasi izklesana ograja, ki se zaključi s kačjo glavo. Videli bomo tudi veliko igrišče za igro z žogo, sveti vodnjak, astronomski observatorij. Popoldne vožnja v prestolnico Jukatana, Merido, ki so jo leta 1542 ustanovili španski raziskovalci, na mestu, kjer je stalo majevsko mesto T`ho. Nastanitev in že prvi sprehod po lepo ohranjeni zgodovinski četrti, polni kolonialnih cerkva in palač.

4. dan
MERIDA - UXMAL - VALLADOLID, zajtrk, nočitev
SIMPATIČNA KOLONIALNA MESTA YUKATANA
Ogled starega mestnega središča Meride, »belega mesta«, kjer lahko na najstarejših zgradbah v mestu še vedno opazimo izklesane majevske kamne. Mesto se pohvali z lepo ohranjeno zgodovinsko četrtjo, polno kolonialnih cerkva in palač. Sprehod po aveniji Montejo, mimo spomenika Motherland, Casa de Montejo, Palacio Municipal do osrednjega trga in vse do katedrale. Prosto za kosilo in nadaljevanje do majevskega mesta Uxmal, na gričih južno od Meride. Uxmal je z znamenitim nunskim kvadratom, guvernerjevo palačo ter devetintrideset metrov visoko čarovniško piramido, biser stare majevske arhitekture. Zaradi izjemne ohranjenosti daje obiskovalcu celostni vtis o podobi veličastnih majevskih mest. Vožnja v simpatično kolonialno mesto Valladolid, ki je dobilo ime po tedanji španski prestolnici na Iberskem polotoku. Mesti je ustanovil nečak španskega osvajalca Francisca de Monteja leta 1543 in prestavlja enega lepših primerov španske kolonialne arhitekture v novem svetu.

5. dan
VALLADOLID - SIAN KA`AN - TULUM - PLAYA DEL CARMEN, zajtrk, nočitev
Naravni rezervat biosfere – Sian Ka`an velja za veličastno območje naravne lepote in dom tisočerim rastlinskim in živalskim vrstam, ustanovljen leta 1986 in od leta 1987 tudi že na Unescovem seznamu. To je največje zavarovano območje mehiških Karibov, posvečeno varovanju krhkih ekosistemov. Vključuje obalna mokrišča in lagune, ki ponujajo redek dostop do območij s prosto živečimi bitji v tej regiji. V sodelovanju z znanstveniki, tehniki, študenti, prebivalci in mednarodnimi partnerji so uspeli uresničiti več kot 200 projektov, ki temeljijo na ohranjanju prvobitne narave. Obiskali bomo še en dosežek Majevske civilizacije: utrjeni komplek Tulum na obalnem klifu, ki je predstavljal križišče takratne pomorske in kopenske trgovine. Služil je kot glavno pristanišče Cobe z močno utrjenim, s preko 900 m dolgim, 3-5 m visokim in do 8 m širokim obzidjem. Svoj vrhunec je Tulum doživljal med 13. in 15. stoletjem, ko se je uspešno zoperstavljal celo španskim osvajalcem. Žal so prebivalci mesta, podlegli številnim boleznim, ki so jih prinesli priseljenci in zavojevalci. Posebej zanimiv je kompleks Castilo s pripadajočima templjema. Po ogledu in čudovitem razgledu na odprto morje se bomo zapeljali v bližnje letoviško središče Playa del Carmen.

6. in 7. dan
PLAYA DEL CARMEN, zajtrk, nočitev
ZASLUŽEN POČITEK - SONCE, MORJE, TEKILA
Dneva namenjena počitku in aktivnostim po lastni izbiri. Plaže s palmami in najbolj droben bel pesek so sestavni del počitnic na vzhodni obali mehiškega polotoka Jukatan. Zdi se, kot da bi tekmovale med seboj, katera bo najbolj ugajala turistom. In vse te plaže želijo ugajati le vam. Playa del Carmen velja za zelo priljubljeno počitniško letovišče v središču Riviere Maya z drobnim belim peskom in modro-zeleno kristalno čistim morjem. Poleg kopanja v morju so obiskovalcem na voljo številne športne aktivnosti (jahanje, jadranje na deski, smučanje na vodi, potapljanje..). Ob večerih pa obiskovalce zabavajo znani domači in tuji glasbeniki s koncerti. Nekdaj majhna ribiška vasica je danes svetovno znano središče s številnimi hoteli, butiki, restavracijami, mednarodnimi prireditvami.

8. dan
CANCUN - EVROPA, zajtrk, polet proti Evropi
HASTA LA VISTA
Prosto do odhoda avtobusa na letališče. Polet proti Evropi.

9. dan
EVROPA - SLOVENIJA, ljubo doma
Pristanek na enem izmed evropskih bližnjih letališč in nadaljevanje poti v Slovenijo (doplačilo za prevoz).

Odhodi

Rezervacija ni obvezujoča dokler, ni vplačana akontacija.
 
odhod cena

Potovanje za skupine

Povpraševanje za skupine Preusmerjeni boste na racmana Timkota, ki skrbi za zaključene skupine.Cena vključuje:
- letalski prevoz Evropa - Cancun - Evropa, strošek letaliških in varnostnih pristojbin
- sedem nočitev z zajtrki v hotelih 3*/4* lokalne kategorije v dvoposteljnih sobah
- vse avtobusne prevoze po programu
- angleško govorečega lokalnega vodnika
- vstopnine za oglede kot navedeno v programu
- vodenje in organizacijo potovanja
Dodatna doplačila:
DOPLAČILA ob prijavi:
- enoposteljna soba 279 €
- povratni prevoz do letališča 58 €
- dodatne nočitve oziroma podaljšanje počitnic v Cancunu (Playa del Carmen) /zahtevajte dodatni izračun/.
MOŽNA DOPLAČILA na poti:
- izleti in športne aktivnosti
- izstopne pristojbine iz Mehike in ostale pristojbine pribl. 27 USD
- napitnine (približno 45 €)
Obvezna doplačila:
- za manjšo skupino (med 10 in 24 potniki) 190 €
Popusti:
- otrok do 12. leta v sobi z dvema odraslima osebama v sobi 10 %
Opomba:
- V primeru, da nam letalski prevoznik ne potrdi predvidenega letalskega prevoza, si pridružujemo pravico do spremembe kraja in časa odhoda in vrnitve. Program potovanja ostaja vsebinsko ostaja, prilagojen letalskemu prevozu
- Ob prijavi na prodajno mesto dostavite fotokopijo potnega lista


BUDEN BOJAN S.P. LOKA TURIST
KAPUCINSKI TRG 7
4220 ŠKOFJA LOKA

SI88935710
02024-0255365263 Ljubljanska banka