Lokaturist

Lokaturist od leta 1995

Raca.si Patka.hr Timko.si Masai.si Maliskrati.si

Članki

BLOG BUDEN.SI
Avtor:Gregor Buden
Datum objave: 21.10.2010

Kontakt

tel.: 041 781 800
od ponedeljka do petka
od 9. do 18. ure

elektronska pošta
Poslovalnica Škofja Loka
Kapucinski trg 7
041 781 800
Poslovalnica Radovljica
Gorenjska c. 1
031 641 481


Potovanje po Južni Afriki in Viktorijini Slapovi - 14 Dni

Št.dni: 14
cena:


Razpoložljiv odhodi


Natisni

Opis

Cape Town z okolico (Table Mountain, rt Dobrega upanja, vinska dežela)
safari v Krugerjevem parku - enem največjih parkov v Afriki
Johannesburg z obiskom muzeja Nelsona Mandele
obisk mogočnih Viktorijinih slapov

1. dan
SLOVENIJA- EVROPA - JUŽNOAFRIŠKA REPUBLIKA
V popoldanskih urah zbor potnikov na bližnjem letališču in polet z vmesnim prestopanjem proti Cape Townu

2. dan
CAPE TOWN IN MIZASTA GORA, večerja, nočitev
Dopoldne pristanek v Cape Townu, mestu, ki velja za enega najlepših v Afriki. Ogledali si bomo zgodovinsko jedro mest,grad Dobrega upanja, anglikansko katedralo svetega Jurija, malajsko četrt, kjer so močan pečat pustili Nizozemci. Popoldne se bomo zapeljali do bližnje »Mizaste gore« (Table Mountain), ki se mogoč- no dviga nad mestom in s katere se ponujajo čudoviti razgledi na mesto in okolici in velja za eno glavnih zanimivosti mesta oz. okolice. Zvečer nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

3. dan
RT DOBREGA UPANJA IN BOTANIČNI VRT KIRSTENBOSCH, zajtrk, večerja, nočitev
Zjutraj vožnja skozi ribiške vasice in slikovito pokrajino do Chapmans Peaka, od koder so čudoviti razgledi in naprej do znamenitega rta Dobrega upanja - točke kjer se stikata Atlantski in Indijski ocean. Točko so pred več kot 500 leti prvi dosegli Portugalci, prvi pa ga je obšel znani raziskovalec Vasco da Gama. Povzpeli se bomo tudi do svetilnika in obiskali plažo Boulders, kjer domujejo pingvini. Sledi povratek v Cape Town, kjer bomo za konec dneva obiskali še botanični vrt Kirstenbosch iz 17. stoletja, ki hrani mnoge rastline iz Afrike in ostalih celin in velja za enega najlepših na svetu.

4. dan
VINSKA DEŽELA, STELLENBOSCH IN FRANSCHHOEK, zajtrk, večerja, nočitev
Danes bomo raziskovali zaledje Cape Towna, ki je znano vinorodno področje. Južnoafriška vina v zadnjih letih dobivajo vse večjo veljavo, kar bomo imeli priložnost spoznati tudi mi. Imeli bomo dve vinski degustaciji, enkrat tudi pokušino tipičnih lokalnih sirov, sprehodili pa se bomo tudi skozi vinsko klet. Nato se bomo podali proti mestu Stellenbosch, za Cape Townom drugemu najstarejšemu mestu province, ki je znano po velikem številu hrastov, sicer pa ga krasi zanimiva arhitektura iz 17. in 18. stoletja. Še kratek postanek v Franschhoeku, zvečer pa povratek v Cape Town.

5. dan
CAPE TOWN - JOHANNESBURG - SVAZILAND, zajtrk, večerja, nočitev
Zjutraj prevoz do letališča in polet proti Johannesbrugu. Po pristanku se bomo podali na vožnjo po tipični južnoafriški pokrajini proti vzhodu države. Na poti kosilo. Popoldne prečkanje meje in prihod v Svaziland. Država je nekoč spadala pod vladavino Britancev, danes pa je to samostojna kraljevina, v kateri so številni narodni parki, v katerih bomo lahko videli številne živali in občudovali tipično južnoafriško pokrajino. Večerja in nočitev v hotelu.

6. dan
SVAZILAND, zajtrk, večerja, nočitev
Cel dan bomo namenili raziskovanju ene zadnjih monarhij na svetu. Preko doline Ezulwini se bomo podali do glavnega mesta Svazilanda – Mbabaneja. Zapeljali se bomo mimo glavnih zanimivosti ter spoznali več o življenju v državi. Nadaljevali bomo po dolini Malkerns, kjer bomo kratek postanek naredili v izdelovalnici sveč, enem glavnih izvoznih artiklov države. Obiskali bomo Lobambo, politično srce države, nato pa nadaljevali v naravni rezervat Mantenga, kjer se bomo sprehodili skozi repliko tipične vaške domačije, imeli pa bomo tudi predstavitev tradicionalnih plesov. Za konec še obisk t.i. Levje jame (Lion Cavern), ki velja za kraj najstarejšega rudnika na svetu. Povratek v hotel.

7. dan
SVAZILAND - KRUGERJEV NARODNI PARK, zajtrk, večerja, nočitev
Nadaljevanje vožnje proti severu do Krugerjevega parka, enega največjih narodnih parkov v Afriki, ki se razteza na pribl. 20.000 km2 površine. Park obstaja že več kot 100 let. V njem prebiva več kot 140 vrst sesalcev (največ v Afriki), čez 100 plazilcev (vključno s krokodili) in več kot 500 vrst ptic. Nastanitev v lodgih, večerja in nočitev.
 
8. dan
KRUGERJEV NARODNI PARK, zajtrk, večerja, nočitev
Podali se bomo na celodnevni safari po Krugerjevem parku, kjer bomo z malo sreče lahko opazili tudi »Big five«, ki ga sestavljajo levi, leopardi, nosorogi, sloni in bivoli. Nočitev v lodgih in večerja.

9. dan
KRUGERJEV NARODNI PARK - KANJON BLYDE RIVER - PRETORIA - JOHANNESBURG
zajtrk, večerja, nočitev
Poslovili se bomo od Krugerjevega parka in se preko slikovite pokrajine Drakensberg podali proti Johannesbergu. Na poti se bomo ustavili v znamenitem kanjonu reke Blyde, ki velja za enega največjih na svetu, in kjer bomo lahko občudovali zanimive skalnate formacije, ki so nastale skozi milijone let. Skozi pokrajino Transvaal bomo nadaljevali pot do Pretorie, ene od treh uradnih prestolnic države, ki se ponaša čudovitimi zgradbami različnih stilov, ki so posledica različnih kulturnih vplivov iz preteklosti. V kolikor bo čas dopuščal, kratek postanek, nato pa nadaljevanje do Johannesburga in nastanitev v hotelu. Večerja.

10. dan
JOHANNESBURG, zajtrk, kosilo, večerja
Po zajtrku sledi celodnevni ogled Johannesburga, ki je z desetimi milijoni prebivalcev največje mesto v JAR, velja pa za ekonomsko središče države in glavno vstopno/izstopno točko v državo za mnoge tuje turiste. Ogledali si bomo glavne zanimivosti kot so predmestje Houghton, se zapeljali mimo Hillbrowa, Towerja in stolpa Brixton, se ustavili v Afriškem muzeju in obiskali tudi črnsko četrt Soweto z muzejem Mandela, ki je bila v dvajsetem stoletju središče upora proti zloglasni politiki apartheida. Podali se bomo še na tipično afriško kosilo (po želji in ob doplačilu), nato pa povratek v hotel.

11. dan
JOHANNESBURG - VIKTORIJINI SLAPOVI, zajtrk, večerja
Zjutraj prevoz do letališča, od koder bomo poleteli proti Viktorijinim slapovom. Po pristanku si bomo ogledali zimbabvejski del slapov na reki Zambezi, ki veljajo za najvišje na svetu in jih nekateri uvrščajo tudi med sedem naravni čudes sveta. Nastanitev v lodgih, večerja in nočitev.

12. dan
NARODNI PARK CHOBE, zajtrk, kosilo, večerja
Dopoldne se bomo odpravili do tromeje med Zimbabvejem, Namibijo in Bocvano. Nadaljevali bomo v narodni park Chobe, kjer se bomo podali tudi na plovbo po istoimenski reki. Popoldne mini safari po narodnem parku. Povratek v lodge, večerja in nočitev.

13. dan
VIKTORIJINI SLAPOVI - JOHANNESBURG - EVROPA, zajtrk
Prosto do prevoza na letališče, od koder bomo preko Johannesburga poleteli proti Evropi.

14. dan
PRISTANEK V EVROPI
Predvidoma v dopoldanskih urah pristanek v Zagrebu.

Odhodi

Rezervacija ni obvezujoča dokler, ni vplačana akontacija.
 
odhod cena

Potovanje za skupine

Povpraševanje za skupine Preusmerjeni boste na racmana Timkota, ki skrbi za zaključene skupine.Cena vključuje:
- vse lete na navedenih relacijah v ekonomskem razredu
- letališke in varnostne pristojbine
- enajst polpenzionov (zajtrk in večerja) v hotelih 3* oz. lodgih (po programu)
- dve vinski degustaciji po programu
- safarije po programu
- ogled Viktorijinih slapov
- vožnjo z vzpenjačo na Mizasti gori
- vse oglede in vstopnine po programu
- vse prevoze po programu
- slovensko govorečega vodnika ter organizacijo potovanja
Dodatna doplačila:
DOPLAČILA NA MESTU:
- vstopni vizum za Zimbabve pribl. 40 €
DOPLAČILA NA POTI:
- napitnine (tudi otroci): pribl. 60 €
Obvezna doplačila:
- min. 15-24 potnikov je 300 €, min. 10 potnikov je 400 €
Popusti:
- otrok do 12 let na dodatnem ležišču (v sobi skupaj z dvema odraslima): 230 €


BUDEN BOJAN S.P. LOKA TURIST
KAPUCINSKI TRG 7
4220 ŠKOFJA LOKA

SI88935710
02024-0255365263 Ljubljanska banka