Lokaturist

Lokaturist od leta 1995

Raca.si Patka.hr Timko.si Masai.si Maliskrati.si

Članki

BLOG BUDEN.SI
Avtor:Gregor Buden
Datum objave: 21.10.2010

Kontakt

tel.: 041 781 800
od ponedeljka do petka
od 9. do 18. ure

elektronska pošta
Poslovalnica Škofja Loka
Kapucinski trg 7
041 781 800
Poslovalnica Radovljica
Gorenjska c. 1
031 641 481


Glasbeni Jug ZDA - 9 dni

Št.dni: 9
cena: 2099.00
Min št. potnikov: 25

Razpoložljiv odhodi


Natisni

Opis

• izredno zanimivo potovanje po pokrajini, ki se imenuje Dixieland
• mesta s pravo dušo Amerike
• Deep South - glasbeno srce Amerike in rojstvo jazz-a, blues-a in county-
• srečanje z mnogimi glasbenimi legendami (Presley, Jony Cash, BB King, …)

1. dan
SLOVENIJA - EVROPA - ATLANTA, nočitev
POSLOVNO SREDIŠČE ZDA
Odhod predvidoma iz letališča pri Benetkah (doplačilo za prevoz) in polet preko enega izmed evropskih letališč v Atlanto, neformalno središče Juga ZDA. Severnjaki so ga v državljanski vojni požgali do tal, tako da je danes tudi po ameriških standardih mlado mesto. Atlanta je Olimpijsko mesto in poslovno središče svetovnega pomena ter središče svetovnih korporacij kot so Coca Cola, AT&T, Delta airlines, CNN… Krajši panoramski ogled in vožnja v hotel.

2. dan
ATLANTA – CHATANOOGA, nočitev

GLENN MILLER IN NJEGOVA SKLADBA CHATANOOGA CHU CHU
Dopoldne bomo nadaljevali z ogledi v Atlanti, nato pa sledi vožnja proti severu, v državo Tennessee. Na reki Tennessee blizu državne meje se nahaja staro železniško središče Chatanooga, znano iz istoimenske pesmi »Chatanooga chu chu« in po številnih bitkah državljanske vojne. Ogled slikovitega in lepo ohranjenega mestnega jedra, nekaj zanimivih modernih stavb, kot so Hunterjev Muzej Moderne Umetnosti in Akvarij. Podali se bomo tudi na razgledno točko Rock city gardens ter si po želji ogledali slap v jami Ruby Falls. Nočitev v okolici.

3. dan
JACK DANIELS DESTILARNA – NASHVILLE, nočitev

V GLASBENI PRESTOLNICI ZDA
Vožnja v mesto Lyncburg in ogled destilarne Jack Daniels, najbolj znanega whiskeya (ne nosi namreč ime bourbon kot žganje iz Kentuckyja). To je t.i.»dry county« in pijače se ne da kupiti v bližnjih trgovinah. Vožnja v Nashville, glavno mesto države Tennesse, uspešno in bogato ter predvsem znano po »country« glasbi, ki je v ZDA verjetno najbolj popularna glasba. Če ima Memphis Elvisa, Jerry Lee Lewisa, Tino Turner ter Sun Studio ima Nashville Hank Williamsa, Willie Nelsona, Studio B, Opry in vrsto »country« zvezd za katere še nikoli nismo niti slišali. Nashville je pomembno zdravstveno, glasbeno, založniško, bančno in prometno središče. Glasbena industrija mestu letno prinese več kot šest milijard dolarjev, v Nashvillu pa lahko najdete kar 130 glasbenih založb in 180 snemalnih studiev. Nastanitev v hotelu ter ogled centra mesta okoli znamenitih ulic Music Row in Broadway. V središču mesta je Country Music Hall of Fame and Museum, muzej in dvorana slavnih country glasbe, v isti stavbi pa še Hatch Show Print, kjer že od leta 1879 tiskajo z lesorezi. Naj vam ne bo žal nekaj denarja nameniti tudi za obisk studia RCA Studio B, ki je sicer v neugledni betonski stavbi, a znan po tem, da je v teh prostorih Elvis Presley posnel več kakor 260 skladb. Obisk tradicionalnega honky-tonky bara na Broadwayu, kjer se kalijo bodoče zvezde country glasbe, je obvezen.

4. dan
NASHVILLE – MEMPHIS, nočitev
V MESTU SOULA IN BLUESA
Nadaljevanje ogleda mestnih zanimivosti in vožnja do parka z »grškim« partenon ter ogled Kapitola. Naslednji cilj na našem potovanju je rojstno mesto soula in bluesa ter rock'n'rolla in vsekakor vredno ogleda. Nastanitev v hotelu in ogled glavnih znamenitosti okoli zgodovinske ulice Beale street ter otoka Mud island na katerem stoji zanimiv muzej ob reki Mississippi. Seveda bomo obiskali Sun Studio (predhodno naročilo
in doplačilo), kjer je Elvis Presley posnel ploščo za 50.- USD. Večer v lokalnem blues pubu.

5. dan
MEMPHIS – GRACELAND - CLARKSVILLE – VICKSBURG, nočitev
GRAŠČINA KRALJA ROCK'N'ROLLA
Jutro bomo namenili ogledu muzeja National Civil RIght Museum, ki je zgrajen okoli motela Lorraine, prav tam kjer je bil ubit Martin Luther King. Oboževalci Presleya pa morate obiskati Elvisov Graceland, drugi najbolj obiskani ameriški dom ter izvedeli boste vse skrivnosti in podrobnosti o Kralju rock'n'rolla. Graceland - čudovita bela rezidenca v kolonialnem slogu s 1.630 kvadratnimi metri in 23 sobami ter pripadajočim posestvom, je bila vedno varno pribežališče Elvisa in zato je tu – v tako imenovanih Meditacijskih vrtovih – s svojimi starši in babico tudi pokopan. Vožnja do »bluesevskih« korenin v delti reke Mississippi, katerih središče je Clarksville, Mississippi. Postanek pri Muzeju Delta Blues, poleg katerega se nahaja blues klub Ground Zero, v lasti igralca Morgan Freemana. Nadaljevanje potovanja ob delti mogočne reke proti jugu. Nočitev v mestu Vicksburg, kjer je južnjaška vojska po 47 dneh obleganja popustila pred generalom Grantom in tako je Sever dobil nadzor nad reko Mississippi.

6. dan
NATCHEZ – NEW ORLEANS, nočitev
DOBRODOŠLI V DEŽELI JAZZ-A IN VOODO-JA
Ogled mesta Natchez, najstarejšega mesta evropskih priseljencev ob reki Mississippi. Velja za enega redkih, z neverjetnim številom ohranjenih stavb iz obdobja antebellum. Nadaljevanje poti v državo Louisiana, ki se zelo razlikuje od ostalih države ZDA, predvsem zaradi njenih prebivalcev, ki so potomci francoskih piratov, kmetovalcev ter aristokracije – Cajuns ter Creoles. Znašli se bomo v zanimivi deželi jazz glasbe, vodoo-ja ter znanega festivala Mardi Gras, ki ga tudi uničujoči orkanu Katrina, ni nikoli prekinil. Ogled ene izmed številni plantaž, kjer bomo izvedeli vse podrobnosti o življenju in delu na plantažah ter suženjstvu. Nastanitev v New Orleansu.

7. dan
NEW ORLEANS, nočitev

PRESTOLNICA JAZZ-A S FRANCOSKIM ŠARMOM
Sprehod po edinstvenem središču New Orleansa, zibelki jazz-a, nenehnega veseljačenja in odlične kulinarike. Sprehod po znameniti francoski četrti: po ulici Bourbon Street, kjer je na mnogih vogalih ulice slišati zvoke odličnih uličnih glasbenikov, slikoviti tržnici, trgu Jackson s katedralo, mimo nekdanje mestne hiše Cabildo ter ostalih zanimivih kreolskih hiš na ulici Royal street in Moon Walk – stari promenadi na rečnem obrežju Mississippija. S tramvajem se bomo zapeljali v Garden District, predel s čudovitimi starimi vilami, skrivnostnim pokopališčem in cvetočimi drevoredi. Zvečer možnost plovbe (doplačilo) s starim rečnim parnikom Creole Queen po reki ob zvokih jazzovske glasbe. Rečni parniki na lopatasta kolesa so bili glavno prevozno sredstvo v 19. stoletju, danes pa predstavljajo veliko turistično zanimivost v mestu. Seveda zvečer ne bomo izpustili obiska enega izmed lokalov z živo glasbo v francoski četrti.

8. dan
NEW ORLEANS - EVROPA, polet nazaj

SLOVO OD »BIG EASY-JA«
Prosto do odhoda na letališče. Še zadnji sprehod po francoski četrti in obisk mnogih butikov, kavarn in čajnic ali umetniških galerij. Ocvrte ostrige, po’boys, kozice étouffée, začinjeni škampi in jambalaya – to so zgolj nekatere jedi Cajuna in Creole, ki jih moramo obvezno pokusiti. Nikakor pa mesta ne smemo zapustiti, ne da bi poskusili vsaj nekaj (ali ogromno) s sladkorjem prekritih beignets v svetovno znani kavarni Café Du Monde, kjer to sladico pripravljajo že od leta 1862. S težkim srcem se bomo poslovili od mesta s tako sproščenim življenjskim stilom in posebnim duhom kot ga ima New Orleans. Predvidoma popoldne polet proti enemu izmed evropskih letališč.

9. dan
EVROPA – SLOVENIJA ,ljubo doma

Pristanek na bližnjem evropskem letališču in vožnja v Slovenijo (doplačilo).

Odhodi

Rezervacija ni obvezujoča dokler, ni vplačana akontacija.
 
odhod cena
25.2.2019 2099.00 € Rezervacija
18.3.2019 2099.00 € Rezervacija
27.4.2019 2099.00 € Rezervacija
21.6.2019 2099.00 € Rezervacija
21.9.2019 2099.00 € Rezervacija
21.10.2019 2099.00 € Rezervacija

Potovanje za skupine

Povpraševanje za skupine Preusmerjeni boste na racmana Timkota, ki skrbi za zaključene skupine.Cena vključuje:
- letalski prevoz po programu
- letališke in varnostne pristojbine
- vse prevoze in zunanje oglede
- 7 nočitev v izbranih turističnih hotelih in lodgih (kategorija 3*)
- vstopnino v destilarno
- izkušenega slovensko govorečega voznika, ki je tudi vodnik
- vsa potrebna zavarovanja
- stroške organizacije
Dodatna doplačila:
MOŽNA DOPLAČILA OB PRIJAVI:
- enoposteljna soba 390 €
- registracija za vstop v ZDA – ESTA: 27 €
- prevoz na letališče (v primeru odhoda iz bližnjega evropskega letališča) 58 €.
- doplačilo za odhode v času Mardi Grass (karnevalsko obdobje) 150 €.
-PAKET: dodatni zajtrki (v hotelih ali bližnji restavracij + 3 večerje + vstopnine v Muzej National Civil Rights Museum
- Country Hall of Fame: 150 €
MOŽNA DOPLAČILA NA POTI:
- Graceland od 40-60 $
- ostali muzeji in zanimivosti od 12 – 25 $
Obvezna doplačila:
- za manjšo skupino od 10 do 24 potnikov: 120 €, napitnine (tudi otroci)
Opomba:
- Po ameriških standardih v večini hotelov v ZDA v ceno prenočevanja niso vključeni zajtrki, ki so sicer na voljo v hotelskih restavracijah za doplačilo. V tistih hotelih, kjer kontinentalni zajtrk ponudijo brezplačno, imajo zajtrk tudi naši gostje. Kadar je v sobi več oseb (3. in 4.) prenočujejo na v sobi obstoječih, dveh velikih zakonskih posteljah; na vsaki postelji po 2 osebi. dodatnih postelj v sobi ni. Razpored ogledov se po dnevih lahko spremeni v primeru spremembe letalskega prevoza. V primeru manjšega števila potnikov bo potovanje organizirano z mini avtobusi, ki sprejmejo do 12 potnikov. Vodnik je hkrati voznik na potovanju in ima opravljene vse potrebne licence za vožnjo po ZDA. Ob prijavi na prodajno mesto pošljite kopijo potnega lista


BUDEN BOJAN S.P. LOKA TURIST
KAPUCINSKI TRG 7
4220 ŠKOFJA LOKA

SI88935710
02024-0255365263 Ljubljanska banka