Lokaturist

Lokaturist od leta 1995

Raca.si Patka.hr Timko.si Masai.si Maliskrati.si

Članki

BLOG BUDEN.SI
Avtor:Gregor Buden
Datum objave: 21.10.2010

Kontakt

tel.: 041 781 800
od ponedeljka do petka
od 9. do 18. ure

elektronska pošta
Poslovalnica Škofja Loka
Kapucinski trg 7
041 781 800
Poslovalnica Radovljica
Gorenjska c. 1
031 641 481


Argentina in Brazilija - 9 Dni

Št.dni: 9
cena:
Min št. potnikov: 25

Razpoložljiv odhodi


Natisni

Opis

• ogled dveh razigranih prestolnic Južne Amerike
• obisk veličastnih slapov Iguassu
• sanjske plaže Ria de Janeira
• glasba, zabava, šport in tradicija

1. dan

SLOVENIJA - EVROPA - BUENOS AIRES, polet
POLET V SVETOVNO PRESTOLNICO TANGA
Zbor potnikov in polet preko evropskega letališča v Buenos Aires, argentinsko prestolnico. Mesto »dobrega zraka« je eno največjih in najbolj zanimivih mest Juž- ne Amerike. Mesto, ki nikoli ne spi, nas bo navdušilo s temperamentnim tangom, številnimi kavarnami in brezskrbnim vzdušjem. Pristanek zvečer ali v jutranjih urah naslednjega dne. Vožnja v hotel.

2. dan
BUENOS AIRES, zajtrk, nočitev

NAJŠIRŠE AVENIJE NA SVETU IN ELEGANCA MESTNE ARHITEKTURE
Glede na pristanek in nastanitev začetek ogledov: avenija 9 de Julio, ki velja za najširšo avenijo Južne Amerike, obelisk, Plaza de Mayo, slavni majski trg, kjer se je maja l. 1835 začela revolucija za neodvisnost. Na trgu se nahajajo katedrala, stara mestna hiša in predsedniška palača, kjer sta živela Juan in Evita Peron. V neposredni bližini trga se nahajajo številne kolonialne palače, med njimi tudi Casa Rosada z balkonom, od koder je Evita Peron nagovorila svoje oboževalce. Ogledali si bomo operno hišo Teatro Colon in predel Recolete, ki velja za najbolj priljubljene v mestu in prav tu sta na slovitem pokopališču, pokopana Evita in Juan Peron. V Argentini seveda ne moremo izpustili ogleda stadiona La Bombonera, kjer je treniral tudi mladi Maradona. Za konec še obisk mestne italijanske četrti La Boca, ki slovi kot rojstni kraj zvezdnika Maradone. Prosto popoldne. Priporočamo ogled predstave pravega argentinskega tanga z večerjo (doplačilo).

3. dan
BUENOS AIRES - FIESTA GAUCHA - BUENOS AIRES, zajtrk, kosilo, nočitev

NA ARGENTINSKEM PODEŽELJU
Izlet »Fiesta Gaucha«, na katerem bomo uživali v lepotah argentinskega podeželja – Las Pampas. Na ranču se bomo srečali s pravimi argentinskimi gauči – pastirji na konjih, ki nam bodo predstavili veščine jahanja. So pravi virtuozi jahanja. Ob ugodnih mikro klimatskih razmerah in rodovitni prsti tu uspeva trava, ki je zelo kvalitetna krma za goveda in konje. Gojijo govedo za najboljšo govedino na svetu. Postregli nam bodo s tradicionalnimi jedmi z žara »asado«. Vrnitev v Buenos Aires.

4. dan
BUENOS AIRES - SLAPOVI IGUAÇU, zajtrk, nočitev

PRESENETLJIVA IGRA NARAVE
Avtobusni prevoz do letališča in polet do slapov Iguaçu. Prevoz do hotela in nastanitev. Slapovi Iguaçu ležijo na tromeji med Brazilijo, Argentino in Paragvajem. V indijanskem jeziku Gvaranajcev pomeni »velika voda«. Ime se ne nanaša le na slapove, pač pa tudi na reko. Od leta 1986 so vpisani na seznam Unesca. Širši od Viktorijinih, višji od Niagarskih in v širini treh kilometrov ločeno padajo v 250 slapovih, bobnenje pa se sliši več kot 25 kilometrov daleč. Prava paša in raj za oči. Ogled argentinske strani slapov in sprehod po »zgornji poti«, ki nas bo pripeljala do Hudičevega grla, od koder je gotovo najlepši pogled na slapove. Povratek v hotel.

5. dan
SLAPOVI IGUAÇU - RIO DE JANEIRO, zajtrk, nočitev

SLAPOVI, KI ROJEVAJO OBLAKE
Dan bo namenjen ogledu slapov z brazilske strani. Z avtobusom bomo prečkali most Tancrezo Neves nad reko Iguaçu, ki predstavlja mejo med Brazilijo in Paragvajem. Reka Iguaçu se izliva v reko Parana, na kateri se nahaja največja hidroelektrarna na svetu - Itaipu. V nenehnem dežju kapljic se nad slapovi svetlikajo mavrice. Belo spenjene vode se močno razlikujejo od bogatega zelenja pragozda in rdečkastih tal. Prevoz na letališče in polet v Rio de Janeiro, skrivnostno južnoameriško prestolnico, ki izžareva veselje do življenja. Prevoz do hotela in nastanitev.

6. dan
RIO DE JANEIRO, zajtrk, nočitev

V OBJEMU KRISTUSA ODREŠENIKA, KI BDI NAD MESTOM
Vožnja skozi narodni park Tijuaca, do spektakularnega hriba Corcovado, znanem po kipu Kristusa Odrešenika, ki z razprtimi rokami pozdravlja obiskovalce. Na 703 m visokem hribu stoji 40 m visoki kip. Hrib ločuje južni del bogatega predmestja Barra de Tijuaca in severni del narodnega parka Tijuaca, do vrha pa nas pripelje zobata železnica skozi tropski pragozd. V povratku postanek v brusilnici diamantov, saj Brazilija slovi po številnih rudnikih dragih in poldragih kamnov. Zvečer ob doplačilu priporočamo ogled predstave brazilskega karnevala in sambe.

7. dan
RIO DE JANEIRO, zajtrk, nočitev

LEGENDARNI POGLED S SLADKORNEGA STOŽCA
V dopoldanskih urah vožnja do znamenitega Sladkornega stožca in vzpon z žičnico nad zaliv Guanabara, od koder se odpira čudovit razgled na, po mnenju mnogih, najlepše mesto na svetu. Poleg Kristusa Odrešenika je Sladkorni stožec drugi simbol mesta. V popoldanskem času prosto za sprehode ali poležavanje na znamenitih plažah Copacabana, Ipanema ali Leblon. Po želji obisk znamenitih botaničnih vrtov ali čudovite javne knjižnice. Zvečer po želji in za doplačilo večerja v tipični churrascherii, kjer strežejo odlične mesne jedi z žara.

8. dan
RIO DE JANEIRO - EVROPA, zajtrk, polet

SLADKO BREZDELJE IN VESELJE NA PLAŽAH COPACABANA, IPANEMA ALI LEBLON
Prosto za samostojno potepanje in raziskovanje Ria ali poležavanje na eni izmed dolgih peščenih plaž. Copacabana je najbolj razvpita plaža, kot najbolj demokratičen predel Ria slovi plaža Ipanema. Stanovanja ob plaži dosegajo astronomske cene, toda premožni pari, ki živijo v tej elegantni soseski, na plaži svoje ležalnike postavijo tik ob mladini, ki se na Ipanemo spusti iz favel, barakarskih naselij, ki se razraščajo po vzpetinah. Le kanal, ki povezuje morje s čudovitim jezerom Laogoo, ločuje Ipanemo od prav tako bogataškega predela in plaže Leblon. Predvidoma popoldne prevoz do letališča in let proti Evropi.

9. dan
EVROPA - SLOVENIJA, ljubo doma

Pristanek na enem izmed bližnjih evropskih letališč in naprej prevoz v Slovenijo (doplačilo).

Odhodi

Rezervacija ni obvezujoča dokler, ni vplačana akontacija.
 
odhod cena

Potovanje za skupine

Povpraševanje za skupine Preusmerjeni boste na racmana Timkota, ki skrbi za zaključene skupine.Cena vključuje:
- Letalski prevoz bližnje letališče Evropa - Buenos Aires, Buenos Aires - Foz de Iguaçu - Rio de Janeiro in Rio de Janeiro - Evropa/bližnje letališče
- letališke in varnostne pristojbine
- sedem nočititev z zajtrki v hotelih 3/4* v dvoposteljnih sobah
- vse prevoze po programu
- obroke po programu
- vse zunanje oglede po programu
- ekološke pristojbine
- vodenje in organizacijo potovanja
Dodatna doplačila:
MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi:
- enoposteljna soba 470 €
- ogled predstave tanga z večerjo 85 €
- ogled predstave samba show 120€
- prevoz na letališče 58€
MOŽNA DOPLAČILA na poti:
- napitnine (tudi otroci) 40 €
- izstopne pristojbine pribl 30 USD
Obvezna doplačila:
- za manjšo skupino (med 10 in 19 potniki) 260 €, napitnine (tudi otroci)
Popusti:
- otrok do 12. leta v sobi z dvema odraslima osebama brez 10%.


BUDEN BOJAN S.P. LOKA TURIST
KAPUCINSKI TRG 7
4220 ŠKOFJA LOKA

SI88935710
02024-0255365263 Ljubljanska banka