Lokaturist

Lokaturist od leta 1995

Raca.si Patka.hr Timko.si Masai.si Maliskrati.si

Članki

BLOG BUDEN.SI
Avtor:Gregor Buden
Datum objave: 21.10.2010

Kontakt

tel.: 041 781 800
od ponedeljka do petka
od 9. do 18. ure

elektronska pošta
Poslovalnica Škofja Loka
Kapucinski trg 7
041 781 800
Poslovalnica Radovljica
Gorenjska c. 1
031 641 481


Malta - Otok Vitezov - 5 Dni

Št.dni: 5
cena:


Razpoložljiv odhodi


Natisni

Opis

• izleti vključeni v ceni potovanja
• nepozabno mini križarjenje s kosilom
• zanimiv program "vse vključeno"
• otok sonca in prijetne temperature skozi celo leto

1. dan
SLOVENIJA –BENETKE - LA VALETTA, Nočitev
Avtobusni prevoz na letališče v Benetkah (doplačilo) in polet na Malto. Po pristanku predvidoma v dopoldanskih urah bomo raziskali glavno mesto, La Valletta. Mesto so zgradili križarji reda Svetega Janeza in ga poimenovali po velikem mojstru Jeanu de la Valleta. Sprehod znotraj mestnega obzidja med elegantnimi ulicami s čudovitimi renesančnimi palačami in trgi. Še posebej zanimiv je osrednji trg s prekrasno stolnico sv. Janeza in Palačo velikega mojstra. Stolnica velja za eno najrazkošnejših cerkva v Evropi, njeno notranjost krasijo tudi dela Caravaggia. Med sprehodom bomo obiskali zgornje vrtove Barracca, od koder je čudovit razgled na največje naravno pristanišče na svetu. Za konec si bomo ogledali še audio-vizualno razstavo Malta Experience in na prijeten način spoznali turbulentno zgodovino otoka. Vožnja v hotel in nastanitev.

2. dan
OTOK GOZO, Zajtrk, nočitev
Po zajtrku se bomo zapeljali do pristanišča in se vkrcali na trajekt, ki nas bo odpeljal na otok Gozo, manjši, bolj zelen in mirnejši od sestrskega otoka Malta. Otok Gozo slovi po slikoviti pokrajini in nenavadno velikem številu cerkva. Med obiskom otoka bomo obiskali tudi templja Ggantija, ki je verjetno eden najstarejših spomenikov na svetu. Obiskovalec se ob pogledu nanj zamisli nad izjemno kulturo, ki ga je ustvarila. Victoria je največje mesto na otoku, znano po mogočnem obzidju. Vožnja tudi mimo prijetnega zaliva Xlendi, med mogočnimi klifi in kristalno čisto vodo. Vsekakor pa velja Dwejra s svojimi prepadnimi klifi in zaobljenimi zalivi, očarljivimi kamnitimi tvorbami za najlepši predel na otoku. Slovi, po visečem oknu, igri narave, ki pa je bil žal marca 2017 med nevihto poškodovan. Povratek na Malto in v hotel.

3. dan
MDINA - RABAT - MOSTA, Zajtrk, nočitev
Vožnja  do Mdine - stare prestolnice Malte, imenovane tudi mesto tišine. Krajši sprehod po najočarljivejšem mestu na otoku in nadaljevanje v sosednji Rabat, s katerim sta nekdaj tvorila enotno naselje. Mdina je čarobno, zasanjano mestece, obdano z mogočnim obzidjem ter številnimi srednjeveškimi palačami, kjer še veno živijo malteške plemiške družine. Obiskovalca še posebej navdušijo mestna katedrala sv. Pavla, palača Vilhema, številni slikoviti trgi ter mogočno obzidje in mestna vrata. Rabat pa se ponaša z nekaterimi najpomembnejšimi krščanskimi spomeniki na Malti (katakombe, cerkev in jama sv. Pavla..). Po ogledih vožnja v mestece Mosta, kjer veduto mesta obvladuje ogromna kupola farne cerkve, ki je čudežno ostala ne poškodovanja med vojno. Orjaško kupolo je nemogoče zgrešiti, saj je vidna s skoraj vseh delov otoka. Povratek v hotel.

4. dan
OTOK NA DLANI (mini križarjenje s kosilom in postankom v Modri laguni), Zajtrk, kosilo, nočitev

Po zajtrku se bomo podali na celodnevno mini križarjenje in zapluli mimo glavnega mesta La Valletta ter številnih slikovitih zalivov, med katerimi sta še posebej zanimiva skalnat zaliv Anchor, kjer so snemali film o junaku Popaju in zaliv Marsaxlokk z očarljivo ribiško vasico, kjer se v pristanišču pozibavajo tradicionalne, živo pisane barke, na obrežju pa so razprte barvite ribiške mreže.  Zapluli bom tudi mimo fascinantnih Dinglijskih klifov, 300 m visokih klifov, ki se prepadno spuščajo v temno morje. Za konec se bomo ustavili na otoku Comino v neposredni bližini prelepe Modre lagune. Čudovito Modro laguno ustvarja ozek kanal, ki ločuje otočka Comino in Cominetto. Voda v jami je kristalno čista. Možnost vožnje z ladjico v Modro laguno (doplačilo na ladji). Zapluli bomo tudi mimo privlačnih letovišč s peščenimi plažami in miniaturnimi zalivi, kot so zaliv Sv Pala in zaliv Mellieha. Med plovbo bomo uživali v samopostrežnem kosilu s pijačo. Čas bo tudi za skok v vodo in poležavanje na palubi. Pozno popoldne povratek v hotel.

5. dan
MALTA - BENETKE - SLOVENIJA, Zajtrk
Predvidoma v jutranjih urah vožnja na letališče. Polet v Benetke ter prevoz v Slovenijo (doplačilo).

Opombe: Na letu z nizkocenovnimi letalskimi prevozniki je potniku dovoljen 1 kos ročne prtljage (nahrbtnik/kovček), ki jo nese v letalo, ki lahko meri največ: 56X45X25 cm. 1 kos oddane prtljage na osebo, ki se odda ob prijavi za let, s skupno težo 15 kg (v nekaterih primerih 20 kg) se plača dodatno (60 €/oddani kos prtljage za povratni let). Natančno dovoljena teža (tako za ročno prtljago kot za prtljago, ki se odda ob prijavi za let), ki je vključena v ceno, je navedena v obvestilu pred odhodom na potovanje in je odvisna od izbranega prevoznika. Hrana in pijača na letalu nista všteta v ceno, sedežni red na letalu praviloma ni vnaprej določen. Ob prijavi je potrebno navesti TOČNO IME IN PRIIMEK tako kot sta napisana v potovalnem dokumentu, s katerim bo potnik potoval (veljavna osebna izkaznica ali potni list). Posamezni prevozniki zahtevajo tudi številko, veljavnost in vrsto osebnega dokumenta, s katerim bo potnik potoval ter potnikove rojstne podatke. Kakršnakoli naknadna sprememba navedenih podatkov potrebnih za potovanje ima za posledico dodatne stroške ali celo nakup nove vozovnice. OPOMBA: v primeru, da nam letalski prevoznik ne potrdi predvidenega letalskega prevoza, si pridružujemo pravico do spremembe kraja in časa odhoda in vrnitve. Program potovanja ostaja vsebinsko ostaja, prilagojen letalskemu prevozu. Razpored izletov po dnevih se lahko spremeni., prav tako se skupina na nekaterih izletih (plovbah) priključi drugim potnikom.

Odhodi

Rezervacija ni obvezujoča dokler, ni vplačana akontacija.
 
odhod cena

Potovanje za skupine

Povpraševanje za skupine Preusmerjeni boste na racmana Timkota, ki skrbi za zaključene skupine.Cena vključuje:
- letalski prevoz Benetke - Malta - Benetke,
- letalske in varnostne pristojbine,
- 1 kos ročne prtljage z dimenzijami 55 x 40 x 20 cm,
- avtobusne prevoze po program,
- 4 nočitve z zajtrki v hotelu 3/ 4*,
- oglede in izlete po programu,
- vstopnine pri ogledih,
- ki so navedeni v programu,
- izlet na otok Gozo,
- mini križarjenje s kosilom in pijačo,
- spremstvo slovenskega vodnika,
- stroške organizacije potovanja, DDV.
Dodatna doplačila:
MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi: enoposteljna soba 120 €, doplačilo za polpenzion: 59 €, doplačilo za en kos prtljage za oddajo na letalu in max težo 15 kg: 60 € za obe smeri (lahko se odločite samo za 1 kos tudi če potuje več oseb skupaj), prevoz na letališče v Benetkah 58 €.
MOŽNA DOPLAČILA na poti: plačilo mestne turistične pristojbine, ki znaša 0,50 € na osebo (plačilo v recepciji hotela), vstopnine v posamezne muzeje in arheološke parke, ki niso vključeni v osnovno ceno programa (5 - 10€ posamezna vstopnina), morebitne vstopnine na poti.
Obvezna doplačila:
- za manjšo skupino med 25 in 34 potniki 40 €.
Popusti:
- Otroci 2 - 12 let na dodatnem ležišču: -10%


BUDEN BOJAN S.P. LOKA TURIST
KAPUCINSKI TRG 7
4220 ŠKOFJA LOKA

SI88935710
02024-0255365263 Ljubljanska banka