Lokaturist

Lokaturist od leta 1995

Raca.si Patka.hr Timko.si Masai.si Maliskrati.si

Članki

BLOG BUDEN.SI
Avtor:Gregor Buden
Datum objave: 21.10.2010

Kontakt

tel.: 041 781 800
od ponedeljka do petka
od 9. do 18. ure

elektronska pošta
Poslovalnica Škofja Loka
Kapucinski trg 7
041 781 800
Poslovalnica Radovljica
Gorenjska c. 1
031 641 481


Kuba Libre in Počitnice v Varaderu - 9 Dni

Št.dni: 9
cena: 1959.00
Min št. potnikov: 25

Razpoložljiv odhodi


Natisni

Opis

• letalski prevoz iz Benetk, odlična časovnica poletov
• odlična cena
• Kuba – dežela s povsem svojim režimom
• zabava, glasba in rum
• naravni parki, kolonialna mesta, peščene plaže
• gostoljubni domačini

1. dan
SLOVENIJA - EVROPA - HAVANA, večerja, nočitev
POLET V KUBANSKO PRESTOLNICO
Odhod predvidoma iz letališča pri Benetkah in polet preko enega izmed evropskih letališč v Havano. Po pristanku na letališču prevoz do hotela v Havani. Za najbolj zagrete in ne preveč utrujene, še prvi koraki salse in kuba libre ali mojito za odličen začetek počitnic. Nočitev v Havani.

2. dan
HAVANA, zajtrk, kosilo, nočitev

BAR ERNESTA HEMINGWAYA
Po zajtrku sledi ogled prestolnice Kube, Havane. Poseben užitek je raziskovanje starega mestnega središča, saj je prepoln kolonialnih zgradb, ki so še vedno v zelo dobrem stanju, na ulicah pa kot na izložbi ameriški starodobniki. Ogled bomo začeli z mestnega obzidja mogočne utrdbe El Morro, ki je več stoletij varovala vhod v pristanišče. Na Plaza de la Catedral bomo občudovali katedralo San Cristobal in začutili pravo podobo mesta. Odpravili se bomo tudi do Trga revolucije, predsedniške palače, Centralnega parka, Kapitola, Univerze, trga San Francisco ... Obiskali bomo Muzej ruma, najlepšo baročno palačo na Kubi - Los Capitanes Generales, v kateri so prostori mestnega muzeja. Po ogledih se bomo v baru Ernesta Hemingwaya, La Bodeguita del Medio osvežili s pravim Mojitom. Zvečer si bomo lahko po želji in proti doplačilu ogledali enega izmed svetovno znanih kabarejev (Tropicana...).

3. dan
HAVANA - PINAR DEL RIO - VINALES – HAVANA, zajtrk, kosilo, nočitev

KUBANSKE CIGARE
Vožnja proti zahodu otoka, v dolino Vinalles, ki je zaradi tradicije gojenja tobaka in edinstvene gorske pokrajine, področje pod zaščito Unesca in velja za najlepše naravno področje Kube. V provinci Pinar del Rio - domovini najboljšega tobaka, proizvedejo kar 80 % vseh kubanskih cigar. Na mnogih plantažah tobaka je še danes moč videti tradicionalne tehnike vzgoje. Po kosilu na kreolski farmi sedi ogled poslikave dolge 180 metrov, na steni gore Sierra del Vinales, katero je naslikal vajenec Mehičana Diega Rivere leta 1961. Nedaleč od Vinalesa bomo obiskali podzemno jamo, ki je bila v preteklosti naseljena z Indiosi in ponovno odkrita leta 1920. Sprehodili se bomo po jami in se z ladjico zapeljali do izhoda. Zvečer vrnitev v Havano.

4. dan
HAVANA - COJIMAR - FARMA KROKODILOV - CIENFUEGOS, zajtrk, kosilo, nočitev

STAREC IN MORJE IN FARMA KROKODILOV
Dopoldan se bomo napotili v ribiško vasico Cojimar, ki se nahaja 10 kilometrov vzhodno od Havane. V tem pristanišču je imel Hemingway svojo barčico El Pilar. Vasica je tudi opisana v romanu »Starec in morje«, s katerim je pisatelj dobil Nobelovo nagrado za literaturo leta 1954. Leta 1994 je Cojimar veljal za eno najuporabnejših pristanišč, od koder so številni Kubanci bežali na Florido. V mestecu San Francisco de Paula si bomo ogledali vilo Finca, v kateri je živel in pisal Ernest Hemingway, danes pa je preurejena v muzej. Po ogledu nadaljevanje vožnje na jug Kube, v smeri Prašičjega zaliva. Južno od Varadera leži polotok Zapata, močvirnato področje, ki je proglašeno kot Nacionalni park. Vožnja v smeri Prašičjega zaliva, kjer je potekalo izkrcanje upornikov, ki so želeli zrušiti komunistični režim Fidela Castra in naprej do Guame, kjer bomo obiskali krokodiljo farmo. Videli bomo kako krokodile vzrejajo, se z njimi slikali ali celo pojedli krokodilji zrezek. Nadaljevali bomo do vasice Villa Guama, ki je danes muzej na prostem in prikazuje življenje prvotnih prebivalcev Kube - Tainos, ki so se na jugozahod Kube naselili leta 1250. Do vasice, ki je zgrajena na 12 otočkih, na katerih stoji 32 figur Tainos v naravni velikosti, nas bo pripeljala ladjica. Kosilo. Po ogledu bomo nadaljevali vožnjo do mesta Cienfuegos, ki leži na obali Karibskega morja in ga upravičeno imenujejo biser juga; zgradbe so naravnost osupljive, prav tako enkratni in največji botanični vrt na otoku.

5. dan
CIENFUEGOS - TRINIDAD - CIENFUEGOS, zajtrk, kosilo, nočitev

KOLONIALNI TRINIDAD
Ogled Cienfuegosa. Potovanje po Kubi bomo nadaljevali z obiskom kolonialnega muzejskega mesteca Trinidad, ki je od leta 1988 na Unescovem seznamu in od nekdaj mesto »baronov sladkornega trsa«. Sprehodili se bomo do Plaze Mayor, si ogledali cerkev Sv. Ane ter Muzej Romantico. Seveda bomo obiskali znameniti lokal Chanchanchara, kjer bomo poizkusili istoimensko pijačo. Še čas za potep po prijetnih uličicah baročnega Trinidada. Povratek v Cienguefos.

6. dan
CIENFUEGOS - SANTA CLARA - VARADERO, zajtrk, kosilo, nočitev

CHE GUEVARA
Vožnja proti Varaderu, Na sredini otoka, nekje na pol poti med Havano in Holguinom postanek v živahnem mestecu Santa Clara z mladostno energijo. Santa Clara je sinonim za Che Guevaro, ki je vodil napad na mesto in ga osvobodil Batistovega režima. Sprehodili se bomo do Parka Vidal in Muzeja revolucije, kjer stoji tudi mavzolej znanega revolucionarja Popoldne prihod v Varadero in nastanitev v hotelu na osnovi all inclusive ponudbe.

7. dan
VARADERO, all inclusive
SLADKO BREDELJE
Za konec še “sladko brezdelje” in uživanje na eni izmed najbolj priljubljenih plaž na otoku – Varaderu. Pravijo, da je na njej najbolj mehak pesek, s prekrasnimi peščenimi uvalami, v okolici pa golf igrišča, številni hoteli in restavracije. Dan bo namenjen kopanju in počitku, po želji in proti doplačilu se lahko udeležite katerega od izletov z ladjico, potapljanja, igranja golfa ... Izkoristili bomo lahko vse prednosti in možnosti all inclusive ponudbe hotela.

8. dan
VARADERO - HAVANA - EVROPA, zajtrk, let v Evropo
ŠE ZADNJI CUBA LIBRE
Zajtrk v hotelu in uživanje v Varaderu do odhoda avtobusa na letališče pri Havani.

9. dan
EVROPA - SLOVENIJA, ljubo doma

Po nočnem letu pristanek na enem izmed evropskih letališč in nadaljevanje leta proti Sloveniji (doplačilo za prevoz).

Odhodi

Rezervacija ni obvezujoča dokler, ni vplačana akontacija.
 
odhod cena
26.10.2019 1959.00 € Rezervacija
27.12.2019 1959.00 € Rezervacija

Potovanje za skupine

Povpraševanje za skupine Preusmerjeni boste na racmana Timkota, ki skrbi za zaključene skupine.Cena vključuje:
- letalski prevoz po programu
- letališke in varnostne pristojbine
- 5 nočitev z zajtrki v hotelu 3* v Havani in Cienfuegosu
- 2 nočitvi v hotelu 4* (na osnovi storitve all inclusive) po programu v Varaderu
- obroke po programu
- avtobusne prevoze po programu
- oglede po programu z vključenimi vstopninami
- lokalnega vodnika
- vodenje in organizacijo potovanja
Dodatna doplačila:
DOPLAČILA ob prijavi:
- enoposteljna soba 209 €
- viza - prepustnica 35 €
- prevoz na letališče in nazaj 58 €
MOŽNA DOPLAČILA na poti:
- napitnine (tudi otroci) pribl. 35 €
- ogled predstave svetovno znanega kabareja Tropicana pribl 100 €
- Cena dodatne nočitve na osnovi all inclusive je 75€ v dvoposteljni sobi na osebo in transferja od hotela do letališča v Havani od 45 €
Obvezna doplačila:
- za manjšo skupino (med 10 in 24 potniki) 140 €
Popusti:
- otroci do 12 leta s starsi v sobi 12% popusta
Opomba:
- ob prijavi na prodajno mesto posljite fotokopijo potnega lista


BUDEN BOJAN S.P. LOKA TURIST
KAPUCINSKI TRG 7
4220 ŠKOFJA LOKA

SI88935710
02024-0255365263 Ljubljanska banka