Lokaturist

Lokaturist od leta 1995

Raca.si Patka.hr Timko.si Masai.si Maliskrati.si

Članki

BLOG BUDEN.SI
Avtor:Gregor Buden
Datum objave: 21.10.2010

Kontakt

tel.: 041 781 800
od ponedeljka do petka
od 9. do 18. ure

elektronska pošta
Poslovalnica Škofja Loka
Kapucinski trg 7
041 781 800
Poslovalnica Radovljica
Gorenjska c. 1
031 641 481


Kostarika in Panama - Nepozabno doživetje narave - 10 Dni

Št.dni: 10
cena: 2390.00
Min št. potnikov: 25

Razpoložljiv odhodi


Natisni

Opis

• Kostariki ne rečejo zaman Pura Vida – čisto življenje
• neokrnjena, marsikje divja narava ter pester živalski in rastlinski svet
• Panamski prekop – gradbeni čudež, ki povezuje Atlantik in Tihi ocean
• kopanje v naravnih vrelcih
• trekingi v osupljivo lepi naravi
• doživetje za vse starosti, primerno tudi za družine

1. dan
SLOVENIJA - EVROPA – PANAMA CITY, nočitev
POLET V PRESTOLNICO PANAME
Odhod predvidoma iz letališča pri Benetkah in polet preko enega izmed evropskih letališč v Panama city (prevoz na letališče za doplačilo). Po pristanku na letališču prevoz do hotela in krajši avtobusni ogled največjega in glavnega mesta Paname, dežele s karibskim pridihom. Zaradi močne trgovine in industrije ima mesto moderno poslovno središče, ki nas ob prihodu preseneti in spominja na New York. Nastanitev v hotelu.

2. dan
PANAMA CITY – PANAMSKI PREKOP, zajtrk, nočitev

GRADBENI ČUDEŽ MED ATLANTIKOM IN TIHIM OCEANOM
Ogled starega dela mesta Casco Antiguo, danes na seznamu Unesca z izjemno arhitekturo, mešanico francoskega, španskega in italijanskega vpliva. Država slovi po znamenitem panamskem kanalu in prav ta gradbeni čudež si bomo tudi mi ogledali. Povezuje Atlantik in Tihi ocean in je dolg 64,8 km. Prvi oceanski parnik je preplul Panamski prekop leta 1914 in takrat je bilo poplačano dolgoletno naporno delo več kot 20.000 delavcev. Gradnja je zahtevala ne samo konstrukcijo same vodne poti, pač pa tudi gradnjo velikih pristanišč na obeh koncih, velikih valobranov, jezov, zapornic in umetnih jezer. Spoznali bomo delovanje zapornic in jezov ter vse o zahtevnem poteku plovbe ladij od ene do druge strani.

3. dan
PANAMA CITY - COSTA RICA - LA FORTUNA/ARENAL, zajtrk, večerja, nočitev

OSUPLJIVA KULISA VULKANA ARENAL
Zjutraj vožnja na letališče in polet v sosednjo državo, Kostariko, deželo z osupljivo lepo naravo. Pristanek na letališču San Jose in prevoz do mesteca La Fortuna, v neposredni bližini še delujočega vulkana Arenal in čarobnih naravnih vrelcev. Nastanitev v hotelu s spa v naravnem okolju s 35 hektarji tropskega gozda, pogledom na vulkan in eksoticnim tropskim vrtom. Popoldne se bomo podali na kratek treking v deževni gozd znotraj hotelskega kompleksa. Nujno je odpreti oči in dovoliti, da nas narava preplavi s svojo energijo. Večerni potep do luksuznih vrelcev Baldi in uživanje v 25 bazenih s termalno vodo v izjemnem okolju tropskega vrta. Razvajanje z veliko začetnico. Večerja v toplicah in povratek v hotel.

4. dan
LA FORTUNA/ARENAL- MONTEVERDE, zajtrk, nočitev

NOČNI »POHOD« SKOZI OBLAČNI GOZD
Čas za jutranji obisk živalske farme, kjer lahko nahranite nekatere živali (posebej užitek za družine), kratek treking v deževnem gozdu ali pa obisk naravnega parka Arenal in obisk naravnih slapov La Fortuna. Zgodaj popoldne slovo od La Fortune in vožnja v Monteverde. Še zadnji pogled na slikovito jezero Arenal in neverjetno podobo vulkana nad njim. Nacionalni park Monteverde je naravni rezervat, znan tudi kot oblačni gozd (»cloud forrest«). Pogosto ga imenujejo temni biser, saj se sončni žarki težko prebijejo skozi bujno rastje tudi takrat ko ni oblakov nad njim. Je dom več sto sesalcem in številnim tropskim pticam. Kvakerji so se v petdesetih letih prejšnjega stoletja tako navdušili nad floro in favno oblačnega gozda, in se odločili, da ne bodo krčili gozda. Kupili so celo okoliška zemljišča in počasi pomagali pri ustanovitvi naravnega parka Monteverde Cloud Forest Preserve. Po nastanitvi v hotelu nas čaka večerna avantura in nočni pohod po parku ter s tem možnost opazovanja živali, ki so aktivne samo v nočnem času (razne vrste insektov, živo pisane žabe, sesalci). Dobili bomo drugačen vpogled na življenje v tropskem gozdu. Povratek v hotel.

5. dan
MONTEVERDE, zajtrk, nočitev
KOLIBRIJI, PISANE ŽABE, VISEČI MOSTOVI IN ZIP LINE
Ponovno se bomo podali v objem oblačnega gozda in opazovali živali, rastline v osupljivo bujnem gozdu. Oblačni gozdovi, ki jih najdemo v tropskem svetu so med vsemi najbolj bujni, saj so ves čas oviti v meglo in z vlago ustvarjajo življenjski prostor, kjer najbolj uspevajo mahovi, lišaji in praproti. Monteverde rezervat se razteza na več kot 10.500 hektarih površine; gozd prepreden z ovijalkami, številnimi rekami, slapovi in ogromno različnimi živalskimi in rastlinskimi vrstami. Naša avantura se nadaljuje v adrenalinskem parku s sprehodom med krošnjami dreves po visečih mostovih različnih dolžin in višin, od koder se odpira čudovit pogled. Priča smo izjemni živalski raznolikosti. Za adrenalina željne je na voljo tudi znamenita kostariška 35 V primeru prilagajanja letalskim prevozom in nepredvidljivim okoliščinam si pridržujemo pravico prilagajanja programa z zaporedjem ogledov in krajem nastanitve. Vsebinsko program ostaja nespremenjen. atrakcija, spuščanje med drevesi po jekleni vrvi (zip line - doplačilo). Po nepozabnem dnevu, polni vtisov se bomo vrnili v hotel.

6. dan
MONTEVERDE - MANUEL ANTONIO, zajtrk, nočitev

OMAMNI VONJ PO KAVI
Ogled plantaže kave, kje bomo spoznali postopke od pobiranja zrnja do priprave omamnega napitka. Kavovci rastejo na nadmorski višini okoli 1000 m , saj jim ustreza ne preveč vroče in nekoliko vlažno podnebje. Zrastejo do višine 1,5 m rodijo plodove velikosti grozdnih jagod, značilne rdeče ali rumene barve. Kavovec obrodi enkrat letno, sedem let zapored ima kakovosten plod, nato pa ga porežejo. Kostarika se je odločila, da bodo pridobivali najbolj kakovostno kavo – 100 % arabico. Seveda si bomo privoščili tudi mi skodelico vroče okusne in močne kave. Vožnja do pacifiške obale in postanek v kraju Jaco, znanem po krokodilih, ki so tukaj zastopani v največjem številu v vsej Srednji Ameriki. Nadaljevanje do naslednjega narodnega parka, Manuel Antonio, nastanitev in prvi skok v toplo morje.

7. dan
MANUEL ANTONIO, zajtrk, nočitev

PESEK, MORJE IN SONCE
Manul Antonio je najmanjši naravni rezervat v državi, a kljub temu eden najbolj obiskanih. Prostran tropski gozd se razteza vse do idilične pacifiške obale s belimi peščenimi plažami. Tudi tu nas navdušujejo zanimive živali od pisanih žab do številnih ptic in opic ter legvanov. Sprehodu po dolgi peščeni plaži ali treking po narodnem parku in postanek ob slikovitih skritih plažah znotraj parka.

8. dan
MANUEL ANTONIO - SAN JOSE, zajtrk, nočitev

PRESTOLNICA SAN JOSE
Vožnja v notranjost Kostarike, v prestolnico San Jose, ki leži na križišču najpomembnejših cest sredi Osrednje nižine, obdajajo pa ga vulkanske gore. Mesto so konec 18. stoletja ustanovili Španci, in iz tega obdobja je ohranjenih nekaj zanimivih stavb. Zanimivi za ogled so številni odlični muzeji, med njimi sigurno najbolj zanimiv Muzej predkolumbovske zgodovine z mnogimi zakladi, predvsem iz zlata, srebra. Zanimiv je sprehod skozi pisano tržnico in mestni park. Možnost ogleda tradicionalne predstave z večerjo v okolici.

9. dan
SAN JOSE - EVROPA, zajtrk, let poti Evropi
Prosto do odhoda na letališče in polet proti Evropi.

10. dan
EVROPA - SLOVENIJA, ljubo doma
Po nočnem letu pristanek na enem izmed evropskih letališč in nadaljevanje leta proti Sloveniji (doplačilo).

Odhodi

Rezervacija ni obvezujoča dokler, ni vplačana akontacija.
 
odhod cena
20.11.2019 2390.00 € Rezervacija

Potovanje za skupine

Povpraševanje za skupine Preusmerjeni boste na racmana Timkota, ki skrbi za zaključene skupine.Cena vključuje:
- letalski prevoz po programu
- letališke in varnostne pristojbine
- 7 nočitev z zajtrki v hotelu 3/4* v dvoposteljnih dobah, obroke po programu
- prevozi in ogledi po programu z vključenimi vstopninami
- lokalnega vodnika
- vodenje in organizacijo potovanja
Dodatna doplačila:
MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi:
- enoposteljna soba 299 €
- prevoz na letališče in nazaj 58 €
MOŽNA DOPLAČILA na poti:
- iztopna pristojbina v višini pribl $
- napitnine (tudi otroci) pribl. 35 €
Obvezna doplačila:
- za manjšo skupino (med 10 in 19 potniki) 140 €
Popusti:
- otrok do 12. leta v sobi z dvema odraslima osebama ima 10 % popusta, tretja oseba v tri oz dvoposteljni sobi z dvema ležiščema 80 €
Opomba:
- V primeru prilagajanja letalskega prevoza ali zaradi nepredvidenih situacij na otoku je možna zamenjava poteka ogledov in kraja nastanitve. Kostarika je varna Srednje Ameriška država. Program je primeren tudi za družine, uživali bodo vsi člani družine različnih starosti. Program z veliko različnih aktivnosti.
- Ob prijavi na prodajno mesto dostavite fotokopijo potnega lista


BUDEN BOJAN S.P. LOKA TURIST
KAPUCINSKI TRG 7
4220 ŠKOFJA LOKA

SI88935710
02024-0255365263 Ljubljanska banka