Lokaturist

Lokaturist od leta 1995

Raca.si Patka.hr Timko.si Masai.si Maliskrati.si

Članki

BLOG BUDEN.SI
Avtor:Gregor Buden
Datum objave: 21.10.2010

Kontakt

tel.: 041 781 800
od ponedeljka do petka
od 9. do 18. ure

elektronska pošta
Poslovalnica Škofja Loka
Kapucinski trg 7
041 781 800
Poslovalnica Radovljica
Gorenjska c. 1
031 641 481


Islandija - Veliki Islandski Krog - 9 Dni

Št.dni: 9
cena:


Razpoložljiv odhodi


Natisni

Opis

• vse glavne naravne znamenitosti Islandije
• krožna tura po otoku
• tradicionalna Palmina uspešnica


1. dan
SLOVENIJA - REYKJAVIK, Nočitev
V poznih popoldanskih/večernih urah zbor potnikov na bližnjem letališču (Munchen ali Dunaj; ob doplačilu prevoz iz Slovenije). Sledi polet proti Reykjaviku. Po pristanku prevoz do hotela in nastanitev v Reykjaviku ali širši okolici.

2. dan
ZLATI KROG, Zajtrk, nočitev
Podali se bomo na celodnevno turo, imenovano Zlati krog. Pot nas bo peljala do Keria - vulkanskega kraterja, v katerem se nahaja manjše jezero. Po postanku nadaljevanje poti do doline Haukadalur, ki je znana po vrelcih geotermalne vode. Ustavili se bomo pri Geysirju, po katerem so poimenovali vrelce tople vode po vsem svetu, in pa pri vrelcu Strokkur, kjer se voda dvigne do 30 m visoko. Nadaljevanje poti do slapov Gullfoss, kjer voda v treh stopnjah pada 32 m globoko v sotesko. Zatem se bomo podali v narodni park Thingvellir. Tu je bil leta 930 ustanovljen Althingi, prvi demokratični parlament na Islandiji, ki se nahaja ob največjem islandskem naravnem jezeru Thingvallavatn. Nočitev na področju Fludirja.

3. dan
VESTMANSKI OTOKI - VIK, Zajtrk, nočitev
Po zajtrku se bomo z avtobusom zapeljali do trajekta, ki nas bo popeljal do pribl. 45 min oddaljenih Vestmanskih otokov. Ta skupina 15 otokov približno 10 km od južne obale Islandije velja za eno glavnih naravnih znamenitosti Islandije. Podali se bomo na izlet po otoku Heimaey, pozdravili ptice v Storhofdiju, se sprehodili do kraterja, ki je nazadnje izbruhnil pred vsega nekaj leti. Nekaj časa prosto, nato se bomo po želji in ob doplačilu podali na kratko vožnjo z ladjico, kjer bomo lahko opazovali čudovito otoško naravo: morske jame, milijone morskih ptic, morda celo kakšnega kita, ustavili pa se bomo tudi v jami Klettshellir. Sledi vožnja proti vasici Vik in nastanitev v okolici.

4. dan
VIK - JOKULSARLON - SKAFTAFELL - EGILSSTADIR, Zajtrk, nočitev
Zjutraj vožnja do narodnega parka Skaftafell. Tu se bomo sprehodili do slapu Svartifoss, ki ga krasijo bazaltni stebri. Nadaljevanje proti veličastnemu ledeniku Vatnajökull, ki je največji na otoku. Ob doplačilu se bomo podali na vožnjo z amfibijskimi vozili po laguni Jökulsárlón (cca. 30-45 min), kjer bomo lahko opazovali čudovite ledene gore, ki plavajo po morju, z malo sreče pa tudi kakšnega radovednega tjulnja. Za konec vožnja do ribiške vasice Höfn na jugovzhodnem delu otoka. Spanje v okolici vasi Egilsstadir ali Breiddalsvik.

5. dan
VZHODNI FJORDI - MYVATN, Zajtrk, nočitev
Zjutraj bomo nadaljevali z našim popotovanjem po vzhodni obali Islandije. Gre za področje, kjer se globoki fjordi med seboj ločujejo z visokimi gorami. Zahvaljujoč različnim barvam in nenavadnim reliefnim oblikam velja za enega najlepših delov Islandije, področje pa je bogato z minerali in poldragimi kamni. Obiskali bomo tudi slap Dettifoss ter geotermalno področje Namaskarđ. Dan bomo zaključili na širšem področju jezera Myvatn, sicer enem najbolj zanimivih delov Islandije.

6. dan
JEZERO MYVATN - DIMMUBORGIR - GODAFOSS, Zajtrk, nočitev
Dopoldne vožnja do jezera Myvatn. Področje okoli jezera je pravi raj za ptice, ljubitelje ptic in narave, znano pa je tudi po mnogih zanimivih vulkanskih oblikah, kot so psevdokraterji Skútustaðír, labirint lavnatih formacij Dimmuborgir, eksplozivni krater Hverfjall, slikovito solfatarno polje, kjer iz zemlje uhaja vodna para, v naravnih kotličkih pa brbota vrelo sivo blato. Ob vožnji se bomo ustavili še ob veličastnem slapu Godafoss, ki velja za enega najlepših na Islandiji. Popoldne obisk mesta Akureyri, največjega mesta in središča severne Islandije, ki je le 100 km oddaljeno od severnega tečajnika, in leži na začetku najdaljšega islandskega fjorda. Nastanitev v okolici mesta.

7. dan
AKUREYRI - LAUGARBAKKI - REYKJAVIK, Zajtrk, nočitev
Danes se bomo odpravili na pot proti jugu, in sicer se bomo odpravili v prostrano pokrajino, polno ovac, goveda in islandskih konjev. Ustavili se bomo v kraju Laugarbakki, nato pa vožnja ob fjordih dalje proti Reykjaviku.

8. dan
REYKJAVIK - EVROPA, Zajtrk
Dopoldne se bomo podali na ogled Reykjavika, najsevernejše prestolnice sveta, ki jo krasijo zanimive raznobarvne hiše. Ogledali si bomo stari in novi del mesta ter pristanišče in se sprehodili mimo parlamenta ter mestne hiše do stolnice. Ogledali si bomo tudi veličastno Hallgrimurjevo cerkev, ki je ena najvišjih zgradb na Islandiji in zato služi tudi kot odlična razgledna točka. Ogled bomo po želji zaključili z obiskom muzeja Arbaer (doplačilo). Popoldne (po želji, doplačilo) se bomo zapeljali do svetovno znanih term Modra laguna. Kopanje tu je posebno doživetje, saj povprečna temperatura te z minerali bogate geotermalne vode znaša približno 38 stopinj C. Zvečer prevoz na letališče, od koder bomo v poznih večernih/nočnih urah poleteli proti enemu izmed evropskih letališč. Nočni let.

9. dan
SLOVENIJA, Nočni let
V jutranjih urah pristanek na enem od bližnjih letališč (Dunaj, Munchen). Ob doplačilu organiziran prevoz v Slovenijo.

Opombe:
Nastanitev na Islandiji je vedno v standardnih sobah s privatno kopalnico razen prvi dan – tu so kopalnice deljene.Ob doplačilu (50 € po osebi) je tudi to noč možno urediti sobo s privatno kopalnico.

Časovnice:
28.07. MUNCHEN- KEFLAVIK      07:25 – 09:20 04.08. KEFLAVIK -  MUNCHEN    00:30 – 06:15 doplačilo za prevoz do Muenchna: 75 € (min 15 oseb)

Odhodi

Rezervacija ni obvezujoča dokler, ni vplačana akontacija.
 
odhod cena

Potovanje za skupine

Povpraševanje za skupine Preusmerjeni boste na racmana Timkota, ki skrbi za zaključene skupine.Cena vključuje:
- Letalski prevoz,
- letališke in varnostne pristojbine,
- vse prevoze po programu,
- sedem nočitev z zajtrki v hotelih 2/3*,
- podeželskih hotelih in penzionih (večinoma sobe s privatnimi kopalnicami*),
- izlet na Vestmanske otoke,
- slovensko spremstvo in organizacijo potovanja.
Dodatna doplačila:
MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi: enoposteljna soba 720 €, večerje 420 €, doplačilo za prevoz do Muenchna: 75 € (min 15 oseb)
MOŽNA DOPLAČILA na poti: vožnja z ladjico po laguni Jokulsarlon 58 €, izlet z ladjico in jama Klettshellir 70 €, vstopnine na poti (muzeji Laufas, Arbaer in Glaumbaer, muzej ptic Myvatn, zbirka mineralov Petra) skupaj pribl. 35 €, obisk Modre lagune (vklj. vstop in brisačo) 88 €
Obvezna doplačila:
- za manjšo skupino: najmanj 30 potnikov 100 €, najmanj 25 potnikov 200 €.
Popusti:
- Otroci 2 - 12 let na dodatnem ležišču: -10%


BUDEN BOJAN S.P. LOKA TURIST
KAPUCINSKI TRG 7
4220 ŠKOFJA LOKA

SI88935710
02024-0255365263 Ljubljanska banka