Lokaturist

Lokaturist od leta 1995

Raca.si Patka.hr Timko.si Masai.si Maliskrati.si

Članki

BLOG BUDEN.SI
Avtor:Gregor Buden
Datum objave: 21.10.2010

Kontakt

tel.: 041 781 800
od ponedeljka do petka
od 9. do 18. ure

elektronska pošta
Poslovalnica Škofja Loka
Kapucinski trg 7
041 781 800
Poslovalnica Radovljica
Gorenjska c. 1
031 641 481


Irska - Zeleni Otok z letalom - 8 Dni

Št.dni: 8
cena: 998.00
Min št. potnikov: 40

Razpoložljiv odhodi


Natisni

Opis

• ogled Dublina

1. dan
SLOVENIJA - DUBLIN, Nočitev
Polet letala proti Dublinu. Po prihodu na dublinsko letališče vožnja proti Newryju, pozna nastanitev v hotelu. (V primeru zgodnejšega poleta bo ogled Dublina že prvi dan, namesto zadnji dan).

2. dan
BELFAST - GIANT CAUSEWAY - SLIGO, Zajtrk, nočitev
Vožnja do prestolnice Severne Irske - Belfasta, kjer so številne znamenitosti le nekaj minut oddaljene druga od druge. Belfastski humor je črn in piker. Po ogledu znamenitosti kot so Opera, Botanični vrt in propagandne poslikave na hišah, se bomo zapeljali še do Titanik četrti, kjer so izdelali Titanik in kjer je danes sodoben muzej v naravni velikosti ladje. Informativni ogled in nadaljevanje proti največjem naravnem čudesu - Velikanovemu nasipu (Giant‘s Causeway). Sestavlja ga ogromno šestero kotnih stebrov, ki se spuščajo v morje kot ozka polica. Prijetno nadaljevanje poti proti Sligu.

3. dan
SLIGO - GALWAY, Zajtrk, večerja, nočitev
Po najbolj neokrnjenem in slikovitem predelu Irske boste prispeli do živahnega mesta Galway. Sprehod do osrednjega trga po lesenih mostovih in slikovitih ulicah. Gričevnato pokrajino Burren zaznamuje siv apnenec in neposeljenost, tu najdemo čudovito travniško cvetje, sijajno glasbo in na stotine starih spomenikov.

4. dan
KILFENORA - LIMERICK, Zajtrk, nočitev
Sapo vam bodo vzeli Moherski klifi, ki se dvigajo nad strmimi prepadi. Sledi ogled enega najbolj avtentičnih irskih gradov Bunraty Castle. V sklopu tega si boste ogledali tudi park, katerega zaznamuje predstavitveno področje irskega podeželja 19. stoletja. Nadaljevanje vožnje v Limerick. Zapustili bomo območje najdaljše irske reke Shanon in prispeli do najlepše irske varice Adare, z očarljivo lego in s slamo kritimi zidanicami.

5. dan
DINGLE, Zajtrk, večerja, nočitev
V okolici vasice Tralee se boste seznanili s "krompirjevo lakoto" in se napotili proti najlepšemu irskemu polotoku in mestecu Dingle, ki je hkrati tudi najzahodneje ležeči kraj v Evropi. Znamenitost vasice je fungie, delfin, ki je zelo popularen. Iz grofije Kerry odhod v grofijo Cork. Prebivalci pokrajine in tudi samega mesta Cork so znani po sproščenem odnosu do življenja in odrezavem humorju.

6. dan
RING OF KERRY - CORK, Zajtrk, večerja, nočitev
Po delu znamenitega Ring of Kerry se bomo napotili proti gradu Blarney, kjer boste poljubili znameniti kamen na grajskem obzidju. Sledi raziskovanje mesta Cork, evropske kulturne prestolnica leta 2005. Pravijo, da je to idealno mesto za pohajkovanje. Veliko časa ne bo, nekaj pa že! Sledi vožnja v smeri Dublina. Prenočevanje.

7. dan
GLENDALOUGH - DUBLIN, Zajtrk, nočitev
Vožnja v Glendalough, v pogorje Wicklow, kjer so po vsej pokrajini raztresene vasice in mesteca tako značilna za podeželsko Irsko. Življenje poteka tukaj lahkotno. Slikovita hribovita pokrajina je bila prizorišče mnogih filmov o Irski. Popoldan prihod v Dublin, kjer sledi ogled mesta. Trinity College (Kolidž sv. Trojice), kjer hranijo dragoceno in, nekateri pravijo, najlepšo knjigo na svetu - Book of Kells (knjiga iz Kellsa). Možnost obiska muzejske zbirke in degustacija najbolj znanega irskega piva Guiness. Večer bomo po želji zaključili s folklornim plesom in večerjo

8. dan
DUBLIN - SLOVENIJA, Zajtrk
Sprehod po nabrežju reke Liffey do National Gallery. Nadaljevanje z ogledi: spomenik Jamesa Joyca, cerkev Jezusovega srca... Po ogledih vožnja na letališče in polet proti domu.

Odhodi

Rezervacija ni obvezujoča dokler, ni vplačana akontacija.
 
odhod cena
21.4.2018 998.00 € Rezervacija
26.5.2018 998.00 € Rezervacija
21.6.2018 998.00 € Rezervacija
7.7.2018 998.00 € Rezervacija
21.7.2018 998.00 € Rezervacija
4.8.2018 998.00 € Rezervacija
25.8.2018 998.00 € Rezervacija

Potovanje za skupine

Povpraševanje za skupine Preusmerjeni boste na racmana Timkota, ki skrbi za zaključene skupine.Cena vključuje:
- Letalski prevoz, letališke in varnostne pristojbine,
- tri nočitve z zajtrki in štiri polpenzione v hotelih 3*,
- avtobusne prevoze po Irski,
- cestne in ostale pristojbine,
- zunanje oglede,
- stroške spremstva in organizacije potovanja.
Dodatna doplačila:
DOPLAČILA PO ŽELJI OB PRIJAVI: enoposteljna soba 230 €, prevoz do bližnjega letališča: od 58 €.
DOPLAČILA PO ŽELJI NA POTI: dodatni izleti ali večerne prireditve, vstopnine po izbiri, po muzeju oz galeriji (Trinity College, Book of Kells, grad);ogled in degustacija piva ter viskija s spremstvom vodnika.
Obvezna doplačila:
- za manjšo skupino (min. 30 potnikov) 60 €, (min. 20 potnikov) 100 €.
Popusti:
- Otroci 2 - 12 let na dodatnem ležišču: -15%.
Opomba:
- Triposteljne sobe na vprašanje - v večini primerov so dvoposteljne z dodatnim ležiščem.

- Programi se lahko izvedejo v obratnem vrstnem redu.

- Polet bo iz Ljubljane ali iz katerega od bližnjih letališč (Benetke, Dunaj).


BUDEN BOJAN S.P. LOKA TURIST
KAPUCINSKI TRG 7
4220 ŠKOFJA LOKA

SI88935710
02024-0255365263 Ljubljanska banka