Lokaturist

Lokaturist od leta 1995

Raca.si Patka.hr Timko.si Masai.si Maliskrati.si

Članki

BLOG BUDEN.SI
Avtor:Gregor Buden
Datum objave: 21.10.2010

Kontakt

tel.: 041 781 800
od ponedeljka do petka
od 9. do 18. ure

elektronska pošta
Poslovalnica Škofja Loka
Kapucinski trg 7
041 781 800
Poslovalnica Radovljica
Gorenjska c. 1
031 641 481


Etiopija - Lepotica Afrike - 10 Dni

Št.dni: 10
cena:
Min št. potnikov: 25

Razpoložljiv odhodi


Natisni

Opis

• odličen program s številnimi prednostmi: hoteli 4*, trije notranji poleti, polpenzioni, preizkušeno potovanje in odlični odzivi
• odlična kombinacija ogledov naravnih, arheoloških in zgodovinskih znamenitosti

1. dan
SLOVENIJA - BLIŽNJE LETALIŠČE

Zbor potnikov na odhodnem mestu in vožnja na bližnje letališče ter polet proti Adis Abebi, glavnemu mestu Etiopije.

2. dan
ADDIS ABEBA, večerja, nočitev

Pristanek v jutranjih urah in po obmejnih formalnostih nastanitev v hotelu in krajša osvežitev. Nato bomo začeli z ogledom glavnih znamenitosti mesta, ki ima skoraj štiri milijone prebivalcev. Moderno in svetovljansko se prepleta z zgodovino, tradicijo, … Navdušeni bomo nad eno največjih afriških tržnic - Merkato, kjer bomo popili skodelico slovite etiopske kave. Povratek v hotel, večerja in nočitev.

3. dan
ADDIS ABEBA, večerja, nočitev

Po zajtrku bomo obiskali Narodni muzej in si pogledali slavno 3, 2 milijona let staro Lucy, prvo človečnjakinjo. Nato bo sledil ogled Katedrale svete trojice, zgrajene kot simbol osvoboditve izpod Italijanov. V njej je simbolično pokopan tudi Haile Selassie, pomemben člen afriške zgodovine. Povratek v hotel, večerja in nočitev.

4. dan
ADDIS ABBEBA - LALIBELA, večerja, nočitev

Dopoldne polet proti Lalibeli, mesto je znano kot »Nebeški Jeruzalem«, osmo čudo sveta. Vožnja do hotela, nastanitev in krajša osvežitev. Nato bomo obiskali enajst srednjeveških krščanskih cerkva, vklesanih v rdečo tufasto kamnino v precej divji pokrajini. To je najsvetejše mesto Etiopije in pravo romarsko središče. Večerja in nočitev.

5. dan
LALIBELA, večerja, nočitev

Po zajtrku ogled nekaj lalibelskih cerkva, ki jih reka Jordan deli na dve skupini. Celotni kompleks cerkva nosi biblična imena, Betlehem, reka Jordan, Adamov grob, .. Najbolj znana cerkev je posvečena sv. Juriju in je izklesana v obliki grškega križa. Nekaj prostega časa, povratek v hotel, večerja in nočitev.

6. dan
GONDAR - AXUM, večerja, nočitev

Po zajtrku polet proti Axumu. Vožnja do hotela, nastanitev in krajša osvežitev. Mesto je bilo prestolnica premetene kraljice iz Sabe. Mesto slovi po stelah, grajenih blokov granita, ki po velikosti prekašajo egiptovske, saj je najvišji med njimi visok kar 33 metrov. Postavljene so bile v 3. In 4. stoletju v čast nekdanjih vladarjev. Legenda pravi, da se v tukajšnji cerkvi Marije Sionske hrani Skrinja zaveze. V iskanju odgovorov bomo obiskali stare grobnice, ostanke palače kraljice, kamen Ezanina, park s stelami in živahno tržnico. Večerja in nočitev.

7. dan
NARODNI PARK SIMIEN, večerja, nočitev

Narodni park Simien slovi po izjemni pokrajini in pogledih, ki nam bodo jemali dih. Hoja ni prenaporna, tako da jo bomo brez težav zmogli. Srečali se bomo z orjaškimi lobelijami, ki cvetijo le enkrat, prav tako nas bodo razveselile opice dželade ali »pavijani krvavečega srca«. Očarala nas bo vulkanska pokrajina, srečamo se z nomadskimi pastirji… Park je poln endemičnih rastlinskih in živalski vrst. Poleg številnih ptic, afriškega kozoroga, etiopskega volka, pavijanov Geloda, bomo lahko opazovali tudi globoke kanjone, klife, čiste reke ter mogočno goro Ras Dashen. Nastanitev v lodge - u. Večerja in nočitev.

8. dan
NARODNI PARK SIMIEN - GONDAR, večerja, nočitev

Po zajtrku vožnja proti severu države v mesto Gondar. V 17.stoletju je bilo mesto prestolnica države. Mesto, ki leži na 2.200 m nadmorske višine je obdano s planinami in velikokrat imenovano tudi afriški Camelot. Velja za mesto gradov in cerkva. Ogled mestnih znamenitosti: utrdba vladarja FAsillidisa, cerkev Debre Berhan Sellasie, palače Iyasu Velikega. Pot bomo nadaljevali proti gorovju Simien, ki vodi skozi vasico etiopskih Judov, Falaši, ki se danes ukvarjajo predvsem z lončarstvom. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

9. dan
BAHIR DAR, večerja, nočitev
Vožnja v Bahir Dar in in na poti obisk vasice Awara ter v poopldnevu obisk slapov Tis Isat, ki so bili do izgradnje jezu eni največjih na afriški celini. Na poti do slapov nas bodo navdušile predvsem ptice, papige, ...Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

10. dan
JEZERO TANA - ADIS ABEBA - BLIŽNJE LETALIŠČE, zajtrk, polet
Po zajtrku se bomo zapeljali po jezeru Tana, ki velja za izvir Modrega Nila in je bilo včasih zatočišče etiopskim menihom. Največje etiopsko jezero leži na višini 1.860 m in je veliko skoraj 3.500 kvadratnih kilometrov. Obiskali bomo srednjeveški samostan na otoku Dek. V njem hranijo dragocene rokopise, ki so jih v miru in meditaciji ustvarjali srednjeveški menihi. Po legendi naj bi tu hranili tudi sveti Gral. Pozno popoldne polet v Adis Abebo in nadaljevanje poleta na bližnje letališče, od koder bo organiziran prevoz na odhodno mesto.

Odhodi

Rezervacija ni obvezujoča dokler, ni vplačana akontacija.
 
odhod cena

Potovanje za skupine

Povpraševanje za skupine Preusmerjeni boste na racmana Timkota, ki skrbi za zaključene skupine.Cena vključuje:
- letalski prevoz bližnje letališče - Adis Abbeba - bližnje letališče
- letališke in varnostne pristojbine
- notranje lete na relaciji Adis Abeba - Lallibela, Lalibela - Axum in Bahir Dar Adis Abeba
- namestitev v hotelu 3/4 * z zajtrki
- osem večerij po programu
- vse oglede po programu
- izlet z ladjico po jezeru Tana
- vse vstopnine po programu
- stroške slovenskega vodnika
- stroške lokalnega vodnika in stroške organizacije potovanja
Dodatna doplačila:
MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi:
- enoposteljna soba 240 €.
MOŽNA DOPLAČILA na poti:
- morebitne dodatne vstopnine.
Obvezna doplačila:
- urejanje etiopskega vizuma 70 €, napitnine 60 USD.
Popusti:
- otrok do 12. leta v sobi z dvema odraslima osebama na vprašanje.
Opomba:
- v primeru poleta z bližnjega letališča je prevoz za doplačilo
- obvezno je cepljenje proti rumeni mrzlici; priporočajo tudi zaščito pred malarijo


BUDEN BOJAN S.P. LOKA TURIST
KAPUCINSKI TRG 7
4220 ŠKOFJA LOKA

SI88935710
02024-0255365263 Ljubljanska banka