Lokaturist

Lokaturist od leta 1995

Raca.si Patka.hr Timko.si Masai.si Maliskrati.si

Članki

BLOG BUDEN.SI
Avtor:Gregor Buden
Datum objave: 21.10.2010

Kontakt

tel.: 041 781 800
od ponedeljka do petka
od 9. do 18. ure

elektronska pošta
Poslovalnica Škofja Loka
Kapucinski trg 7
041 781 800
Poslovalnica Radovljica
Gorenjska c. 1
031 641 481


Ekvador in Galapaški Otoki - 14 Dni

Št.dni: 14
cena: 4099.00
Min št. potnikov: 15

Razpoložljiv odhodi


Natisni

Opis

• ogled inkovskega Ouita - druga najvišja ležeča svetovna prestolnica
• slikovita kolonialna mesat Cuenca
• 14 dnevno potepanje z odličnim vodenjem v slovenskem jeziku
• ogled eksotičnih galapaških otokov posebnimi čolni

1. dan
SLOVENIJA - EVROPA - QUITO, nočitev

POLET V EKVADORSKO PRESTOLNICO
Zbor potnikov in polet preko evropskega letališča v Quito, ekvadorsko prestolnico. (doplačilo za prevoz). Po pristanku v Quitu drugi najvišje ležeči svetovni prestolni, na nadmorski višini 2900 m, blizu skoraj 5.000 m visokega vulkana Pichincha, v andski dolini. Zrak je tukaj že precej redek in obiskovalec potrebuje nekaj časa za aklimatizacijo. Prevoz do hotela in nastanitev.

2. dan
QUITO - OTAVALO, zajtrk, večerja, nočitev
QUITO IN GORSKI ZRAK
Ogled mesta Quito, ki je velja za eno izmed najlepših in najstarejših mest Južne Amerike, danes mesta na seznamu Unesca. Obiskali bomo Trg neodvisnosti z vladno palačo, katedralo in grobnico Sucreja, cerkev La Compania de Jesus, baročno mojstrovino odeto v tone zlata in spomenik ekvatorja Mitad del Mundo oz sredine sveta. Ogled etnološkega muzeja, ki prikazuje zgodovino in običaje prvotnih prebivalcev današnjega Ekvadorja. Popoldne vožnja proti severu po severni cesti panamericana do province Imbabura.

3. dan
OTAVALO - LASSO, zajtrk, večerja, nočitev

OSUPLJIVI ZASNEŽENI VRHOVI ANDOV
Obiskali bomo tradicionalno indijansko tržnico v Otavalu, po želji nakupili tradicionalne indijanske spominke. Posebej nas bodo navdušili živo - pisani ročno pleteni volneni izdelki. Ženske oblečene v široka krila in barvite ponče in velikimi pokrivali kuhajo kavo, na prenosnih pečicah, prodajajo tudi kruh in jajca. Nedaleč od mesta se bomo na sprehodu po parku Cotacachi ob kraterskem jezeru Cucocha prepustili lepotam narave. Občudovali bomo slikovito kuliso kraterja in razgledu na gorsko verigo Andov. Vožnjo bomo nadaljevali po južni panameriški cesti, ki se imenuje tudi Avenija vulkanov proti Lassu.

4. dan
NARODNI PARK COTOPAXI - BANOS, zajtrk, večerja, nočitev

VULKAN COTOPAXI IN PLANTAŽA VRTNIC
Ogledali si bomo narodni park ob vznožju vulkana Cotopaxi, ki s svojimi 5.897 metri predstavlja najvišji še delujoči vulkan na svetu. Sprehodili se bomo ob laguni Limiopungo, kjer nas bo prevzela tipična Paramo vegetacija. Z malo sreče bomo občudovali divje indijanske konje. Obiskali bomo plantažo vrtnic, ki predstavljajo enega najpomembnejših izvoznih artiklov Ekvadorja. Vožnja v Banos in ogled ceste slapov. Nastanitev v okolici, večerja.

5. dan
BANOS - RIOBAMBA - CUENCA, zajtrk, večerja, nočitev

V KRALJESTVU INKOV
Po zgodnjem zajtrku se bomo zapeljali do Alausija in s starim muzejski vlakom po zobati železnici nadaljevali z zanimivo vožnja v 300 metrov globoko sotesko, vse do najpomembnejših verskih in političnih ostankov inkovske civilizacije - ruševin Ingapirce. Videli bomo ostanke ogromnega sistema cest in stavbe v obliki elipse. Ingapirca je edino do sedaj najdeno arheološko najdišče Inkov v Ekvadorju. Nadaljevali bomo do mesta Cuenca, nastanitev in večerja.

6. dan
CUENCA, zajtrk, večerja, nočitev

POKRIJMO SE S PANAMA KLOBUKI
Obisk najlepših kolonialnih mest pod zaščito Unesca. Ob sprehodu po ozkih kamnitih ulicah si bomo ogledali kulturne znamenitosti mesta, glavni trg s čudovito staro in novo katedralo, cvetlično tržnico, samostane, stare hiše z tipičnimi lesenimi balkoni, vedno polnimi cvetja. Obiskali bomo delavnico Panama klobukov, kjer bomo spoznali vse podrobnosti o ročni izdelavi klobukov. Prosto popoldne.

7. dan
CUENCA - CAJAS NARODNI PARK - GUAYAQUIL, zajtrk, večerja, nočitev

OSUPLJIVA LEPOTA NARODNEGA PARKA CAJAS
Na naši poti do največjega mesta Ekvadorja, Guayaquil, bomo obiskali narodni park Cajas. Vulkanska pokrajina, raj za ljubitelje narave in živalskega sveta. To je park z 29.000 hektarji površine, kjer vrhovi dosegajo zavidljivo višimo med 3.150 in 4.450 metri. 232 lagun v parku prepletajo majhne reke in potočki, ki so med seboj povezani, obdaja pa jih čudovit svet visokogorskih rastlin. Nadaljevanje poti po raznoliki pokrajini na obalo, kjer nas bodo pričakale plantaže banan, kave, kakava, sladkornega trsa… Nastanitev in večerja.

8. dan
GUAYAQUIL, zajtrk, večerja, nočitev

NAJVEČJE MESTO EKVADORJA
Spoznali bomo dvo milijonsko mesto, ki je hkrati največje ekvadorsko pristanišče. Sprehodili se bomo po promenadi z Vladno palačo, parkom Seminario, kjer živijo veliki kuščarji iguani. Obiskali bomo tudi umetniško četrt Las Penas z živo pisanimi zgradbami.

9. dan
GUAYAQUIL - GALAPAŠKI OTOKI, zajtrk, večerja, nočitev
RAZISKOVALNI CENTER CHARLESA DARWINA IN ŽELVE VELIKANKE
Zgodaj zjutraj prevoz do letališča polet proti naravnemu parku Galapaško otočje. Galapaško otočje sestavlja 19 večjih otokov in približno 400 manjših skalnatih čeri. Skupna površina otokov znaša 8.000 kv km, kar predstavlja površino otoka Kreta. Po pristanku na otoku Baltra, se bomo odpeljali v glavno mesto Santa Cruz, Puerto Ayora. Ogledali si bomo raziskovalni center Charles Darwin. Darwinu je prav otok in raziskovanje na njme ponudilo pomembna spoznanja za razvoj teorije, ki je v naravoslovnemu razmišljanju povzročilo pravo revolucijo. V parku med drugim živijo tudi želve velikanke, še posebej zanimiv je »osamljeni George« edini preživeli svoje vrste otoka Pinta. Popoldne bomo obiskali plažo Tortuga Bay, eno najlepših plaž galapaškega otočja. Nastanitev in večerja.

10. dan
GALAPAGOS, zajtrk, kosilo, večerja, nočitev

KOLONIJE TJULNOV, MORSKIH LEVOV IN ZNAMENITI KUŠČARJI IGUANI
Galapaško otočje je eno izmed najbolj presenetljivih naravnih območij na svetu. 1.000 km od južnoameriške celine se je razvil poseben rastlinski in živalski svet prastarih kuščarjev in želv velikank. Po zajtrku se bomo vkrcali na izletniški čoln in se odpeljali na otok Nord Seymour, ki je eden izmed vulkanskih otokov. Od otoka Baltra ga loči le majhen zaliv. Sledil bo sprehod po otoku kjer bomo od blizu občudovali kolonije tjulnjev, morskih levov, rdečih rakcev, pelikanov…. Videli bomo kje gnezdijo različne ptice, ki so poznane po modro - rdečih nogicah. Posebna zanimivost sta dve vrsti iguanov, ki znata tudi plavati. Kosilo na čolnu, popoldne pa možnost kopanja v enem od slikovitih zalivov, kjer gnezdijo tudi želve.

11. dan
SANTA CRUZ - ISABELA, zajtrk, večerja, nočitev

NEPOZABNO SREČANJE S PINGVINI
S hitrim čolnom bomo zapustili otok Santa Cruz in se odpeljali do največjega Galapaškega otoka Isabela. Po pristanku v pristanišču Puerto Villamil se bomo nastanili v hotelu. Popoldne se bomo z motornim čolnom podali na majhne otočke »Tintoreras« v zalivu Puerto Villamil, kjer nas bodo pozdravili pingvini, morske želve, morski levi, raznobarvne ribice. Sprehodili se bomo med tisoči iguanov ter na enem izmed otočkov opazovali morske pse. Vožnja v hotel in večerja.

12. dan
OTOK ISABELA, zajtrk, kosilo, večerja, nočitev

KOSILO NA KMETIJI
Po zgodnjem zajtrku bomo obiskali vulkan Sierra Negra, drugi največji vulkanski krater na svetu. Vzponu do kraterja in sprehod po njem, kjer bomo presenečeni in navdušeni nad razsežnostmi kraterja.. Sledilo bo kosilo na tipični galapaški kmetiji. Popoldne bomo uživali v kopanju in snorklanju v zalivu Concha y Perla (školjka in biseri). Pozno popoldne vožnja z hitrim čolnom na otok Santa Cruz. Večerja.

13. dan
BALTRA - GUAYAQUIL - EVROPA, zajtrk, polet proti Evropi
ŠE ZADNJI POGLED NA VELIČASTNI KRATER
Vožnja do letališča na Baltri, s postankom na razgledni točki in še zadnji pogled na osupljiv krater. Let do Guayaquil in nato povratni let proti Evropi.

14. dan
EVROPA - SLOVENIJA, ljubo doma

Pristanek na enem izmed evropskih letališč in nadaljevanje poti v Slovenijo (doplačilo).

Odhodi

Rezervacija ni obvezujoča dokler, ni vplačana akontacija.
 
odhod cena
22.4.2019 4099.00 € Rezervacija
27.5.2019 4099.00 € Rezervacija
22.7.2019 4099.00 € Rezervacija
5.8.2019 4099.00 € Rezervacija
23.9.2019 4099.00 € Rezervacija
13.10.2019 4099.00 € Rezervacija

Potovanje za skupine

Povpraševanje za skupine Preusmerjeni boste na racmana Timkota, ki skrbi za zaključene skupine.Cena vključuje:
- letalski prevoz bližnje letališče/ Evropa - Quito in Quito - Evropa /bližnje letališče
- Guayaquil - Baltra in Baltra - Guayaquil
- letališke in varnostne pristojbine
- vse lokalne prevoze z avtobusi
- vlakom in ladjami po programu
- dvanajst nočitev z zajtrki v hotelih 3*/4* v dvoposteljnih sobah
- večerje in kosila po programu
- vse oglede in vstopnine z lokalnimi vodniki po programu
- ekološke pristojbine
- vstopna pristojbina v otočje Galapagos
- vodenje in organizacijo potovanja
Dodatna doplačila:
MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi:
- enoposteljna soba 480 €.
MOŽNA DOPLAČILA na poti:
- vstopna pristojbina na otočje galapagos
- emigracijska prepustnica
- napitnine 60 USD
- izstopne pristojbine pribl 30 USD
- prevoz na letališče 58 EUR
Obvezna doplačila:
- za manjšo skupino (med 8 in 14 potniki) 190 €
Popusti:
- otrok do 12. leta v sobi z dvema odraslima osebama na vprašanje
Opomba:
- Program po dnevih se lahko spremeni v primeru, da nam letalski prevoznik ne potrdi zahtevanega voznega reda. Program vsebinsko ostaja enak.
- Na prodajno mesto pošljite kopijo potnega lista.


BUDEN BOJAN S.P. LOKA TURIST
KAPUCINSKI TRG 7
4220 ŠKOFJA LOKA

SI88935710
02024-0255365263 Ljubljanska banka