Lokaturist

Lokaturist od leta 1995

Raca.si Patka.hr Timko.si Masai.si Maliskrati.si

Članki

BLOG BUDEN.SI
Avtor:Gregor Buden
Datum objave: 21.10.2010

Kontakt

tel.: 041 781 800
od ponedeljka do petka
od 9. do 18. ure

elektronska pošta
Poslovalnica Škofja Loka
Kapucinski trg 7
041 781 800
Poslovalnica Radovljica
Gorenjska c. 1
031 641 481


Dubaj in Oman - 9 Dni

Št.dni: 9
cena:


Razpoložljiv odhodi


Natisni

Opis

• ogledi Dubaja, Abu Dhabija, puščave AL Ain ter biserov Omana
• nastanitev v preizkušenih hotelih
• super ugodna cena
• odlično vodenje
• hit leta 2016


1. dan
SLOVENIJA - ZAGREB - DUBAJ, obrok na letalu, nočni let

Vožnja proti letališču v Zagrebu. Prijava na let proti Dubaju
 
2. dan
DUBAJ, zajtrk, nočitev

Po jutranjem pristanku v Dubaju, nekaj prostega časa za osvežitev. Nato se bomo z avtobusom odpeljali na raziksovanje zgodovinsko središče Dubaja, glavnega mesta istoimenskega Emirata, ki se razprostira 72 km v dolžino in velja za najprestižnejšega in najbogatejšega. Zapeljemo se do slanega Potoka ali Khora, majhnega notranjega mestnega pristanišča, ki je prispevalo k razvoju trgovine. Khor zgodovino Dubaja deli na dva dela Bur Dubaj in Deiro, ki je zgodovinski center mesta. V starem delu mesta nas očara Dubajski muzej v trdnjavi Al Fahidi, ki je z nekaj več kot 200 leti najstarejša stavba v Dubaju. Sprehodimo se do obnovljenega starega dela Al Bastakye, kjer spoznavamo tipično arabsko gradnjo in tradicionalne vetrne stolpe. Vkrcamo se na vodni taksi abra, ki nas zapelje na drugo stran Khora. Tam obiščemo tržnico začimb in zlata. Popoldne na avtobusni vožnji spoznavamo novejši del mesta - Downtown, kjer se nizajo nebotičniki Dubai Trade Center in Emirates Towers in nakupovalna središča. Za konec dneva si privoščimo vzpon na najvišjo stavbo na svetu - Burj Khaliffo ter obisk enega izmed največjih nakupovalnih središč na svetu Dubai mall-a. Pred povratkom v hotel še nekaj prostega časa za ogled magičnih dubajskih fontan.
 
3. dan
DUBAJ, zajtrk, nočitev

Vožnja do obale Perzijskega zaliva, kjer se nam odpre pogled na najbolj znan in najlepši hotel na svetu Burj Al Arab. Postanek za fotografiranje ob znameniti plaži Jumeira z belim peskom, drobnim kot puder. Naš naslednji cilj je fascinantni hotel Atlantis, ki se nahaja na vrhu umetnega otoka Deiran. Postanek za ogled zunanjosti in nato vkrcanje na nadzemno enotirno železnico (monorail) od koder si ogledamo znameniti umetni otok Palm Deira, kjer so si svoje luksuzne vile kupile številne svetovne znane osebnosti. Pot nadaljujemo do dubajske marine, ki je zgrajena ob umetnem trikilometrskem kanalu, vzporedno z obalo Perzijskega zaliva. Paša za oči so plavajoče lepotice, noge pa pretegnemo na promenadi, imenovani »The Walk«, ki se razprostira ob čuditi peščeni plaži s kuliso nebotičnikov. Sledi vožnja do hotela. Po želji in proti doplačilu (že ob prijavi) se lahko odločite za koktejl v znamenitem hotelu Burj Al Arab v restavraciji z libanonsko kuhinjo, ki velja za eno najboljših na svetu.

4. dan
DUBAJ ali po ŽELJI ABU DHABI, zajtrk, nočitev
Prosto po želji ali ob doplačilu izlet v glavno mesto Združenih Arabskih Emiratov - Abu Dhabij, ki predstavlja največjega od sedmih emiratov. Tukaj živi družina emirjev Abu Dhabija Al-Nahyan, potomcev beduinov iz oaze Liwa, ki ji pripada tudi predsednik ZAE. V modernem mestu si je skoraj nemogoče predstavljati, da je na tem mestu še pred 50 leti stala trdnjava, obdana z vasmi in datljevimi palmami. Postanek ob glavni znamenitosti Abu Dhabija - eni najlepših mošej, čudoviti Veliki mošeji. Velika mošeja je največja na svetu in jo krasi kar 83 kupol, v notranjosti pa je največja perzijska preproga na svetu (opomba: ogled notranjosti ni vedno možen). Postanek ob enem izmed najbolj luksuznih hotelov na svetu, znamenitem Emirates hotelu ter Heritage Villagu, kjer je na ogled rekonstrukcija tradicionalne vasi v oazi. Na poti nazaj v Dubaj se ustavimo še ob vhodu v Ferrari World, največji pokrit zabaviščni park na svetu. Vrnitev v Dubaj.
 
5. dan
DUBAJ-NOČITEV V PUŠČAVI AL AIN, zajtrk, večerja, nočitev

Po zajtrku se bomo podali v puščavo Al Ain, čudovito mesto v zeleni oazi sredi peska. Ogled mesta, ki mu pravijo tudi Vrtno mesto. Zanimivo bo videti toliko oaz zelenja, akacij in palm, še posebej sredi puščave. Bujno vegetacijo še bolj poudari nizka gradnja, ki je tukaj edina dovoljena. Al Ain namakajo s tisočletja starim in izpopolnjenim sistemom podzemne oskrbe z vodo. Najprej se zapeljemo mimo univerze in obiščemo Nacionalni muzej Emiratov, ki je najstarejši v državi. Vožnja do tržnice, kjer domačini prodajajo kozličke in ovce, in naprej do verjetno zadnje kamelje tržnice v Emiratih. Nočitev.

6. dan
DUBAJ - JABRIN- NIZWA, zajtrk, kosilo, večerja, nočitev

Po zajtrku se zapeljemo skozi puščavo proti sultanatu Oman in tam prečkamo mejo ter nadaljujemo vožnjo proti Nizwi, glavnemu mestu notranje province, ki je center islama v sultanatu. Med potjo lahko vidimo Ibri in Bahla trdnjavo, ki je tudi na seznamu UNESCA (zaradi prenove, obisk notranjosti ni možen). Ob prihodu v Nizwo sprehod do mestne tržnice »souka«, kjer lahko kupite ročno izrezljane »Khanjar«-e ali srebrnino. Nočitev.

7. dan
NIZWA - PUŠČAVA WAHIBA - SUR, zajtrk, kosilo, večerja, nočitev

Po zajtrku vzpon na mesto trgdnjavo, ki nudi prelep razgled na okolico. Nadaljevanje vožnje skozi gorati del Omana in prostrano puščavo Wahiba. V večernih urah prihod v obalno mestece Sur, ki je znano po svoji pomorski tradiciji. Pozna večerja in nočitev.

8. dan
SUR - WADI SHAB - MUŠKAT, zajtrk, večerja, nočitev

Po zajtrku ogled mesteca, ki naj bi bilo dom znanega pomorščaka Sinbad . Mesto je znano po svojih lesenih barkačah Dhow. Oglede ene izmed izdelovalnic teh starodavnih arabskih ladij in nato nadaljevanje poti do čudovitega Wadi Shaba, čudovitega kanjon z nepozabnimi kanjoni s turkizno modrimi bazeni vode. Dolina velja eno najlepših delov Omana. V večernih urah prihod v Muškat. Pozna večerja in nočitev.

9. dan
MUŠKAT - ZAGREB - (SLOVENIJA), zajtrk, polet

Po zajtrku ogled mesta s čudovitimi zgradbami. Postanek ob operni hiši, ogled srednjeveškega Mutraha ter modro zlate sultanove palače.

Odhodi

Rezervacija ni obvezujoča dokler, ni vplačana akontacija.
 
odhod cena

Potovanje za skupine

Povpraševanje za skupine Preusmerjeni boste na racmana Timkota, ki skrbi za zaključene skupine.Cena vključuje:
- Letalski prevoz Zagreb - Dubaj in Muscat - Zagreb z vključenimi letališkimi pristojbinami
- oglede po programu s slovenskim in lokalnim vodnikom
- avtobusni prevoz po programu
- 7x nočitev v hotelih 4*
- večerja in kosila v času bivanja v Omanu
- vstopnine na poti
- spremstvo slovenskega vodnika
- organizacijo potovanja
Dodatna doplačila:
DOPLAČILA ob prijavi:
- prevoz iz Celja ali Ljubljane do letališča Zagreb in nazaj 39 € (min. 8 oseb)
- enoposteljna soba: 360 €
- izlet v Abu Dhabi: 59 € (min 15 udeležencev)
- koktajl v Sky baru v hotelu 7* Burj Al Arab 139 € (obvezna rezervacija in plačilo ob prijavi-vstop dovoljen samo starejšim od 21 let)
- jeep safari: 85 €
- viza za Oman in vstopno izstopne takse za Oman: 20 €
DOPLAČILO na poti:
- turistična taksa v hotelu pribl. 3 € na osebo na noč
- osnovne napitnine za prevoze in lokalne vodnike 50 €
Opomba:
- Ogledi Dubaja se kombinirajo z lokalnimi prevoznimi sredstvi


BUDEN BOJAN S.P. LOKA TURIST
KAPUCINSKI TRG 7
4220 ŠKOFJA LOKA

SI88935710
02024-0255365263 Ljubljanska banka