Lokaturist

Lokaturist od leta 1995

Raca.si Patka.hr Timko.si Masai.si Maliskrati.si

Članki

BLOG BUDEN.SI
Avtor:Gregor Buden
Datum objave: 21.10.2010

Kontakt

tel.: 041 781 800
od ponedeljka do petka
od 9. do 18. ure

elektronska pošta
Poslovalnica Škofja Loka
Kapucinski trg 7
041 781 800
Poslovalnica Radovljica
Gorenjska c. 1
031 641 481


Čudovita Južna Italija z Avtobusom - 6 Dni

Št.dni: 6
cena:


Razpoložljiv odhodi


Natisni

Opis

* ogled čudovite kraljeve palače Burbonov italijanske različice Versailes - a
* izlet na otok Capri vključen v ceno

1. DAN nočna vožnja
SLOVENIJA - ITALIJA

Odhod v večernih urah, nočna vožnja.

2. DAN večerja, nočitev
RIM
Prihod v "večno mesto" in ogled najpomembnejših kulturnozgodovinskih znamenitosti: Kapitol, antični tempelj Panteon z največjo prosto stoječo kupolo na svetu, Kolosej z ostanki antičnega Rima, mogočni trg Forum Romanum in Cesarski forumi. Sledi sprehod mimo številnih palač, in cerkva in trgov do vodnjaka Trevi, znamenitih Španskih stopnic in trga Navona. Vožnja v zdraviliško mestece Fiuggi, nastanitev v hotelu.

3. DAN zajtrk, večerja, nočitev
FIUGGI - CASERTA - NEAPELJ

Vožnja v Caserto in ogled impozantne Kraljeve palače Burbonov. Palačo v baročnem stilu, ki je bila zgrajena po vzoru Versillesa obkroža velik, lepo urejen park, v palači pa je bila poleg številnih soban tudi knjižnica in gledališče. V popoldanskih urah sledi vožnja v Neapelj, mesto s svojevrstnim utripom in pravim italijanskim temperamentom. Ob spoznavanju mestnih znamenitosti bomo spoznavali ostanke italijanske umetnosti, ki je v Neaplju pustila najmočnejši pečat v baročnem času. Skupaj se bomo sprehodili mimo mogočnega gradu Castel Nuovo in operne hiše San Carlo do slikovitega trga Piazza del Plebiscito, ki ga krasita dva konjeniška spomenika, mojstrovini Canove. Sledi obisk monumentalne Kraljeve palače - Palazzo Reale, ki so jo Borbonski kralji dali zgraditi v 17. stoletju. Zvečer vožnja v hotel v okolici in večerja.

4. DAN zajtrk, večerja, nočitev

OTOK CAPRI
Zajtrk v hotelu, nato vožnja v pristanišče od koder sledi plovba na otok Capri, priljubljeno izletniško točko številnih popotnikov. Otok slovi po izredno blagi klimi, bujni vegetaciji in po naravnih znamenitostih. Po izredno ozkih otoških ulicah se bomo popeljali z mini busi v Anacapri, kjer je Švedski zdravnik Axel Munte zgradil vilo San Michele, ter z istoimenskim romanom veliko prispeval k slavi otoka. Prav vila poleg naravnih lepot na otok privablja največ obiskovalcev. Po ogledu vile in pred vrnitvijo na kopno se bomo še nekaj časa zadržali v mestecu Capri in uživali v njegovem vrvežu. Sledi vožnja v hotel in večerja.

5. DAN zajtrk, večerja, nočitev
POMPEJI - VEZUV - FIUGGI
Zajtrk v hotelu, nato vožnja do Pompejev. Slovito antično mesto je ob izbruhu Vezuva leta 79 po Kr. popolnoma prekrila nepregledna masa vulkanskega pepela, pod katerim so se vse do danes ohranile številne upravne stavbe in vile bogatih meščanov. Nato sledi, vzpon na "vrh pekla, ki se dviga iz raja" - kot je Goethe opisal Vezuv. Proti vrhu Vezuva se bomo popeljali z avtobusom, zadnji vzpon pa bo potrebno opraviti peš. Vzpon na vulkan je nagrajen z veličastnim pogledom na vulkansko žrelo na eni in Neapelj na drugi strani. Vožnja v hotel in večerja.

6. DAN zajtrk

PERUGIA - SLOVENIJA
Vožnja v Perugio, kjer si bomo na osrednjem trgu ogledali slikovito Fontano Maggiore, videli bomo gotsko stolnico in palačo dei Priori, ki velja za enega najlepših primerov posvetnega gotskega stavbarstva. V mestu se lahko posladkate z čokoladnimi izdelki, ki so ime mesta ponesle daleč po svetu. V popoldanskih urah nadaljevanje vožnje v Slovenijo, kamor je prihod predviden v poznih večernih urah. 

Odhodi

Rezervacija ni obvezujoča dokler, ni vplačana akontacija.
 
odhod cena

Potovanje za skupine

Povpraševanje za skupine Preusmerjeni boste na racmana Timkota, ki skrbi za zaključene skupine.Cena vključuje:
- avtobusni prevoz na navedeni relaciji
- cestnine in ostale pristojbine
- zunanje oglede po programu
- štiri polpenzione in nastanitev v hotelu 3*
- izlet na otok Capri
- stroške spremstva in organizacije potovanja.
Dodatna doplačila:
MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi:
- enoposteljna soba: 90 €.

MOŽNA DOPLAČILA na poti:
- vstopnine v Caserta, Palazzo Reale, Pompeji, Vezuv vstopnine skupaj približno 28 €
- vozovnice za metro v Rimu približno 5 €
- morebitne dodatne vsebine.

Obvezna doplačila:
- za manjšo skupino (min. 35 potnikov) 40 €
- turistična taksa v hotelu pribl. 3 €/noč.
Popusti:
- Otroci 2 - 12 let na dodatnem ležišču: -15%.


BUDEN BOJAN S.P. LOKA TURIST
KAPUCINSKI TRG 7
4220 ŠKOFJA LOKA

SI88935710
02024-0255365263 Ljubljanska banka