Lokaturist

Lokaturist od leta 1995

Raca.si Patka.hr Timko.si Masai.si Maliskrati.si

Članki

BLOG BUDEN.SI
Avtor:Gregor Buden
Datum objave: 21.10.2010

Kontakt

tel.: 041 781 800
od ponedeljka do petka
od 9. do 18. ure

elektronska pošta
Poslovalnica Škofja Loka
Kapucinski trg 7
041 781 800
Poslovalnica Radovljica
Gorenjska c. 1
031 641 481


Bazilikata in Apulija - 6 Dni

Št.dni: 6
cena:


Razpoložljiv odhodi


Natisni

Opis

* lepote neokrnjene in divje narave
* ogled apnenčastih hišic Truli v Alberobelu
* ogled Matere - nenavadnega kompleksa v steno izklesanih cerkva

1. dan
LJUBLJANA OZ. BENETKE - RIM OZ. NEAPELJ, nočite
v
Zbor potnikov na letališču JP Ljubljana (oz prevoz do letališča pri Benetkah. Polet v Rim oz. Neapelj in po pristanku vožnja proti Neaplju. Prihod v hotel v okolici, nastanitev.

2. dan
NEAPELJ - ALTAMURA - MATERA,zajtrk, večerja, nočitev

Vožnja po slikoviti pokrajini do Altamure, kjer bo prvi daljši postanek. Informativni ogled mestnega središča in impozantne romanske katedrale. Nadaljevanje do bisera Basilicate in hkrati njene največje znamenitosti - mesta Matera. Ogled zanimivih jamskih bivališč. Globok kanjon s številnimi jamami imprevisnimi stenami je bil idealni prostor za naselitev takratnega človeka. Lahko je živel v jamah, ki jih je lahko širil v notranjost, kanjon pa mu je dajal zavetje pred različnimi nevarnostmi. To je prostor kjer si lahko prikličemo zgodovino vse od paleolitika do mestnih naselij »Civita« in »Sassi«. Podzemno mesto se je širilo in danes se lahko sprehodite med več kot 120 cerkvami z bizantinskimi freskami, številnimi obnovljenimi hišami, danes spremenjenimi v hotele in restavracije. Veliki filmski umetniki so tu posneli filme, tudi »Kristusov pasijon«. Zaradi svoje izjemnosti je mesto že od 1993 pod zaščito UNESCA. Nastanitev v hotelu v okolici Matere.

3. dan
MATERA - ALBEROBELLO - LOCOROTONDO - OSTUNI, zajtrk, večerja, nočitev

Vožnja po notranjosti do Alberobella ter Locorotonda, kjer se bomo lahko sprehodili po slikovitih uličicah, ki jih obdajajo značilne bele apnenčaste hiške okroglih oblik s stožičastimi strehami, imenovane “Trulli”. Popoldan vožnja do “belega mesta” Ostuni, ki je poznan po belih fasadah hiš v mestnem središču. Ogled mestnega središča: mestni trg, katedrala, Karmeličanski samostan, cerkev Sv. Marije Magdalene z barvano kupolo... Nastanitev v hotelu.

4. dan
OSTUNI - MONOPOLI - BARI - CASTEL DEL MONTE - TRANI, zajtrk, večerja, nočitev

Vožnja do pristaniškega mesteca Monopoli, krajši postanek in nato naprej v Bari, prestolnico Apulije. Sprehod po srednjeveških uličicah lepo ohranjenega starega mestnega središča in ogled sodobnega dela mesta, ki ga odlikujejo mogočne stavbe, široke avenije in lepe obmorske promenade. Po ogledih vožnja do najlepšega apulijskega spomenika, imenovanega tudi »krona Apulije«, do skrivnostne trdnjave Friderika II. - Castel del Monte. Poizkušali bomo odkriti tančice skrivnosti, ki še danes obdajajo eno največjih srednjeveških stavb iz 13. stol. v Evropi. Za zaključek dneva še krajši postanek v obmorskem mestecu Trani, poznanem predvsem po svoji mogočni stolnici, ki se nahaja tik ob morju. Nastanitev v hotelu v okolici.

5. dan
POLOTOK GARGANO, zajtrk, večerja, nočitev

Vožnja na “ostrogo” italijanskega škornja, na divji polotok Gargano, obrobljen s skalnimi pečinami, belimi vasmi in širokimi peščenimi plažami. Krajši postanek v Sipontu in nadaljevanje potovanja do Monte Sant’ Angela, mesta vrh hriba, ki je bilo stoletja eno najbolj čaščenih krščanskih svetišč v Italiji. Po ogledu spust v Vieste, najživahnejše gargansko letovišče, nato naprej do slikovitih mestec Peschici, Rodi Garganico in Termoli. Nastanitev v okolici..

6. dan
TERMOLI - SAN MARINO - SLOVENIJA, zajtrk

Vožnja po avtocesti mimo Pescare in Riminija do žepne državice San Marino. Postanek za kosilo in ogled istoimenskega glavnega mesteca in njegovih znamenitosti. Pozno popoldne nadaljevanje potovanja proti domu. Prihod v Slovenijo v poznih nočnih urah.

Opombe: Program se lahko izvaja v obratnem vrstnem redu. V določenih terminih bo odhod organiziran iz sosednih letališč. V temu primeru je vključen v ceno avtobusni prevoz do letališča.

Časovnice za odhod 1.5.:

01.05.  LJUBLJANA – NEAPELJ   16:05 – 17:10

Odhodi

Rezervacija ni obvezujoča dokler, ni vplačana akontacija.
 
odhod cena

Potovanje za skupine

Povpraševanje za skupine Preusmerjeni boste na racmana Timkota, ki skrbi za zaključene skupine.Cena vključuje:
- letalski prevoz Ljubljana - Rim oz. Neapelj (vključena ročna prtljaga)
- letališke in varnostne pristojbine
- avtobusni prevoz
- cestne in ostale pristojbine
- eno nočitev z zajtrkom in štiri polpenzione v hotelih 3*
- zunanje oglede po programu
- stroške spremstva in organizacije potovanja.
Dodatna doplačila:
MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi: enoposteljna soba
MOŽNA DOPLAČILA na poti: podzemna jamska bivališča, Castel del Monte, Karmaličanski samostan - vstopnine pribl. 15 €, morebitne ostale vstopnine.

MOŽNA DOPLAČILA na poti:
- podzemna jamska bivališča, Castel del Monte, Karmaličanski samostan - vstopnine pribl. 15 €
- morebitne ostale vstopnine
Obvezna doplačila:
- na posameznem avtobusu za manjšo skupino med 35 in 44 potnikov 50 €;
- turistična taksa v hotelu pribl. 3 €/noč,
- 20kg prtljage na letu: 17 €.BUDEN BOJAN S.P. LOKA TURIST
KAPUCINSKI TRG 7
4220 ŠKOFJA LOKA

SI88935710
02024-0255365263 Ljubljanska banka