Lokaturist

Lokaturist od leta 1995

Raca.si Patka.hr Timko.si Masai.si Maliskrati.si

Članki

BLOG BUDEN.SI
Avtor:Gregor Buden
Datum objave: 21.10.2010

Kontakt

tel.: 041 781 800
od ponedeljka do petka
od 9. do 18. ure

elektronska pošta
Poslovalnica Škofja Loka
Kapucinski trg 7
041 781 800
Poslovalnica Radovljica
Gorenjska c. 1
031 641 481


Argentina s Patagonijo in Ognjeno Zemljo - 12 Dni

Št.dni: 12
cena: 3595.00
Min št. potnikov: 15

Razpoložljiv odhodi


Natisni

Opis

potovanje na »konec svet« v Patagonijo, kjer narava ni skoparila s svojimi lepotami
enkratna kombinacija prostrane divjine in ostankov ledenikov s slikovitimi jezeri
v ceni so vključeni vsi notranji leti
obisk ledenika Perito Moreno in veličastnih slapov Iguazu
možnost izleta v bližnji Urugvaja

1. dan
SLOVENIJA - EVROPA - BUENOS AIRES, polet
POLET V SVETOVNO PRESTOLNICI TANGA
Zbor potnikov in polet preko evropskega letališča v Buenos Aires, argentinsko prestolnico. Mesto »dobrega zraka« je eno največjih in najbolj zanimivih mest Juž- ne Amerike. Mesto, ki nikoli ne spi, nas bo navdušilo s temperamentnim tangom, številnimi kavarnami in brezskrbnim vzdušjem. Pristanek zvečer ali v jutranjih urah naslednjega dne. Vožnja v hotel.

2. dan
BUENOS AIRES, zajtrk, nočitev
NAJŠIRŠE AVENIJE NA SVETU IN ELEGANCA MESTNE ARHITEKTURE
Glede na pristanek in nastanitev začetek ogledov: avenija 9 de Julio, ki velja za najširšo avenijo Južne Amerike, obelisk, Plaza de Mayo, slavni majski trg, kjer se je maja l. 1835 začela revolucija za neodvisnost. Na trgu se nahajajo katedrala, stara mestna hiša in predsedniška palača, kjer sta živela Juan in Evita Peron. V neposredni bližini trga se nahajajo številne kolonialne palače, med njimi tudi Casa Rosada z balkonom, od koder je Evita Peron nagovorila svoje oboževalce. Ogledali si bomo operno hišo Teatro Colon in predel Recolete, ki velja za najbolj priljubljene v mestu in prav tu sta na slovitem pokopališču, pokopana Evita in Juan Peron. V Argentini seveda ne moremo izpustili ogleda stadiona La Bombonera, kjer je treniral tudi mladi Maradona. Za konec še obisk mestne italijanske četrti La Boca, ki slovi kot rojstni kraj zvezdnika Maradone. Prosto popoldne. Priporočamo ogled predstave pravega argentinskega tanga z večerjo (doplačilo).

3. dan
BUENOS AIRES - FIESTA GAUCHA - BUENOS AIRES, zajtrk, kosilo, nočitev
NA ARGENTINSKEM PODEŽELJU
Dopoldne nadaljevanje z ogledi in Izlet »Fiesta Gaucha«, na katerem bomo uživali v lepotah argentinskega podeželja – Las Pampas. Na ranču se bomo srečali s pravimi argentinskimi gauči – pastirji na konjih, ki nam bodo predstavili veščine jahanja. So pravi virtuozi jahanja. Ob ugodnih mikroklimatskih razmerah in rodovitni prsti tu uspeva trava, ki je zelo kvalitetna krma za goveda in konje. Gojijo govedo za najboljšo govedino na svetu. Postregli nam bodo s tradicionalnimi jedmi z žara »asado«. Vrnitev v Buenos Aires.

4. dan
BUENOS AIRES (URUGVAJ), zajtrk, nočitev
IZLET V URUGVAJ
Dan namenjen samostojnemu raziskovanju Buenos Airesa. Za doplačilo priporočamo celodnevni izlet v bližnji Urugvaj. Ime Urugvaj v jeziku lokalnih Indijancev pomeni »reka pisanih ptic«, a več o tej deželi morda pove njen sloves »Švice Južne Amerike«. Ni mišljena le geografska lega (pretežno nizka pokrajina z najvišjim vrhom, visokim komaj 514 metrov), pač pa predvsem njena stabilna demokracija in socialne ugodnosti, kot je brezplačna izobrazba. Z ladjo se bomo zapeljali čez zaliv reke Rio de la Plata in obiskali najbližje mesto Urugvaja, Colonia del Sacramento, ki se ponaša z lepimi kolonialnimi stavbami v starem mestnem središču. Mesto je znano po burni zgodovini predvsem v prvem stoletju obstoja, ko je predstavljalo nenehen kamen spotike v odnosih med kolonialnima Portugalsko in Španijo. Povratek v Buenos Aires.

5. dan
BUENOS AIRES - EL CALEFATE, zajtrk, nočitev
SLIKOVITO JEZERO ARGENTINO
V jutranjih urah bomo poleteli v južno Patagonijo v mesto El Calefate, ki leži ob največjem argentinskem jezeru Lago Argentino in predstavlja izhodiščno toč- ko za ogled številnih argentinskih narodnih parkov. Naravne lepote privlačijo številne tuje in domače turiste, s terenskimi vozili se bomo podali na vožnjo po patagonski stepi do razgledne točke, od koder je lep pogled na Lago Argentino. Ogledali si bomo ostanke starodavnih bivališč Indijancev in se za konec še sprehodili po mestecu El Calefate.

6. dan
EL CALEFATE - PERITO MORENO - EL CALEFATE, zajtrk, večerja, nočitev
V KRALJESTVU LEDENIKOV
Dan bomo preživeli v narodnem parku Los Glaciares; za Antarktiko največje ledeniško območje na južni polobli, kjer se nahaja kar 47 ledenikov. Navdušil nas bo znameniti ledenik Perito Moreno, eno od svetovnih čudes. Narodni park ima površino 4.495 kv km. Z dolžino 350 km in širino 50 km predstavlja največje enotno ledeno polje na južni polobli. Je eden redkih premikajočih se ledenikov, ki se ne krči. Vsakih nekaj let vodna sila toliko izpodje ogromen ledenik, da se ta z neznanskim truščem podre v jezero Lago Argentino. Tudi takrat, ko Petito Moreno ne doživlja takih sprememb, je ogled nepozabno doživetje. Pot nas bo vodila po poti, ki omogoča različne poglede na ledenik, ob lepem vremenu pa pogled seže prav do visokih andskih vrhov. Za popolno doživetje ledenika se bomo vkrcali še na ladjo in bili deležni še drugačnega pogleda na ledenik. Povratek v hotel.

7. dan EL CALEFATE - USHUAIA, zajtrk, nočitev
OGNJENA ZEMLJA
V jutranjih urah prevoz na letališče in polet v Ushuaio, najjužnejše mesto na svetu in mesto ki ga imenujemo vstopna točka za ogled »Ognjene zemlje«. Kljub prisotnosti večnega ledu in snega so zaradi ognjev, ki so jih kurili staroselci, evropski pomorščaki imenovali Ognjena zemlja. Ognjena zemlja vse od odkritja velja za »konec sveta«, kjer so živela miroljubna plemena Onas, Haush, Yaghan in Alacaluf. Tu se konča Panameriška cesta, ki se začne na Aljaski in je dolga 17.000 km. Mesto Ushuaia leži ob obali, nasproti morskega kanala Beagle, v slikoviti pokrajini med jezeri in ob ledeniškem gorovju Martiale, ki se dviga nad njimi. Je dom številnih ptic, med drugim labodov s črnimi vratovi. Po pristanku nastanitev v hotelu in ogled mesta, med drugim tudi Muzeja na koncu sveta, kamor so včasih prevažali zapornike.

8. dan
USHUAIA, zajtrk, nočitev
Z VLAKOM NA KONEC SVETA
Cel dan bomo namenili ogledu Narodnega parka Tierra del Fuego, parka ki predstavlja najjužnejši primer Andsko - patagonskega gozda. Ustanovljen je bil leta 1960 s površino 63.000 hektarjev. V parku si bomo ogledali: Črno laguno, ki je dobila ime po črni šoti, sistem jezov, ki so jih zgradili številčni prebivalci - bobri. Z vlakom »The End of the world«, s katerimi so se vozili zaporniki, ki so iskali kurjavo in les, se bomo tudi mi popeljali po dolini Narodnega parka, prepolnega lepot in narave. V kolikor bo vreme dopuščalo, se bomo (doplačilo) odpravili na križarjenje po kanalu Beagle, in spremljali kolonije tjulnjev, pingvinov… Povratek v Ushuaio.

9. dan
USHUAIA - BUENOS AIRES - IGUAÇU, zajtrk, nočitev
SKOZI HUDIČEVO SOTESKO
Po zajtrku vožnja na letališče in polet proti Buenos Airesu ter nadaljevanje poleta do Iguaçuja. Slapovi Iguaçu ležijo na tromeji med Brazilijo, Argentino in Paragvajem. V indijanskem jeziku Gvaranajcev pomeni »velika voda«. Ime se ne nanaša le na slapove, pač pa tudi na reko. Od leta 1986 so vpisani na seznam Unesca. Širši od Viktorijinih, višji od Niagarskih in v širini treh kilometrov ločeno padajo v 250 slapovih, bobnenje pa se sliši več kot 25 kilometrov daleč. Prava paša in raj za oči. Ogled argentinske strani slapov in sprehod po »zgornji poti«, ki nas bo pripeljala do Hudičevega grla, od koder je gotovo najlepši pogled na slapove. Za doplačilo priporočamo vožnjo s čolni po reki Iguacu, tik pod slapove, in prav to je eno najbolj nepozabnih doživetij, ki nam bodo ostali s potovanja (doplačilo). Povratek v hotel.

10. dan
SLAPOVI IGUAÇU, zajtrk, nočitev
SLAPOVI, KI ROJEVAJO OBLAKE
Dan bo namenjen ogledu slapov z brazilske strani. Z avtobusom bomo prečkali most Tancrezo Neves nad reko Iguaçu, ki predstavlja mejo med Brazilijo in Paragvajem. Reka Iguaçu se izliva v reko Parana, na kateri se nahaja največja hidroelektrarna na svetu - Itaipu. V nenehnem dežju kapljic se nad slapovi svetlikajo mavrice. Belo spenjene vode se močno razlikujejo od bogatega zelenja pragozda in rdečkastih tal. Za doplačilo lahko obiščemo elektrarno Itaipu. Povratek v hotel.

11. dan
FOZ DE IGUAÇU - BUENOS AIRES - EVROPA, zajtrk, polet proti Evropi
SLOVO OD ARGENTINSKE PRESTOLNICE
Prevoz na letališče in polet v Buenos Aires. Prosti čas za samostojne oglede in zadnje nakupe glede na uro poleta. Predvidoma popoldne polet proti Evropo.

12. dan
BUENOS AIRES - EVROPA - SLOVENIJA, ljubo doma
Pristanek na bližnjem letališču/Ljubljana.

Odhodi

Rezervacija ni obvezujoča dokler, ni vplačana akontacija.
 
odhod cena
26.10.2019 3595.00 € Rezervacija
22.11.2019 3595.00 € Rezervacija
6.12.2019 3595.00 € Rezervacija

Potovanje za skupine

Povpraševanje za skupine Preusmerjeni boste na racmana Timkota, ki skrbi za zaključene skupine.Cena vključuje:
- letalski prevoz bližnje letališče/ Evropa - Buenos Aires, Buenos Aires - El Calefate, El Calefate - Ushuaia, Ushuaia - Foz de Iguaçu, Foz de Iguaçu - Buenos Aires, Buenos Aires – Evropa/ bližnje letališče
- varnostne in letališke pristojbine
- vse oglede po programu
- vse prevoze po programu
- obroke po programu
- prenočevanja z zajtrki v hotelih 3/4* lokalne kategorije v dvoposteljnih sobah
- ekološke pristojbine
- vodenje in organizacijo potovanja
Dodatna doplačila:
MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi:
- enoposteljna soba 480 €
- predstava tanga z večerjo 85 €
- izlet v Urugvaj 140 €
- križarjenje po kanalu Beagle 55 €
- križarjenje po jezeru Argentino: 219 EUR, 9 večerij: 290 EUR, obisk elektrarne Itaipu: 35 EUR, vožnja s čolnom po reki Iguazu: 40 EUR, prevoz do letališča 58 EUR.
MOŽNA DOPLAČILA na poti:
- napitnine 40 €
- izstopne pristojbine pribl. 30 USD
Obvezna doplačila:
- za manjšo skupino (med 10 in 14 potniki) 340 €, napitnine lokalnim voznikom in vodnikom (tudi otroci).


BUDEN BOJAN S.P. LOKA TURIST
KAPUCINSKI TRG 7
4220 ŠKOFJA LOKA

SI88935710
02024-0255365263 Ljubljanska banka