Lokaturist

Lokaturist od leta 1995

Raca.si Patka.hr Timko.si Masai.si Maliskrati.si

Članki

BLOG BUDEN.SI
Avtor:Gregor Buden
Datum objave: 21.10.2010

Kontakt

tel.: 041 781 800
od ponedeljka do petka
od 9. do 18. ure

elektronska pošta
Poslovalnica Škofja Loka
Kapucinski trg 7
041 781 800
Poslovalnica Radovljica
Gorenjska c. 1
031 641 481


Argentina s Patagonijo in Ognjeno Zemljo - 12 Dni

Št.dni: 12
cena:


Razpoložljiv odhodi


Natisni

Opis

* vključeni vsi notranji leti in polpenzioni
* obisk ledenika Perito Moreno
* možnost izleta v bližnji Urugvaj

1. DAN polet, nočitev SLOVENIJA - EVROPA - BUENOS AIRES
POLET V SVETOVNO PRESTOLNICO TANGA
Zbor potnikov na odhodnem mestu in polet preko evropskega letališča v Buenos Aires, prestolnico Argentine. Po prihodu nastanitev v hotelu in nočitev.

2. DAN zajtrk, nočitev BUENOS AIRES
PREDSEDNIŠKA PALAČA IN EVITA PERON
Po zajtrku si bomo ogledali petnajst - milijonsko mesto: Avenija 9 de Julio, ki velja za najširšo avenijo Južne Amerike, obelisk, Plaza de Mayo, slavni majski trg, kjer se je maja l. 1835 začela revolucija za neodvisnost. Na trgu se nahajajo katedrala, stara mestna hiša in predsedniška palača, kjer sta živela Juan in Evita Peron. Okrog trga je veliko kolonialnih palač in tudi Casa Rosada z balkonom, od koder je Evita Peron nagovorila svoje oboževalce. Avenida de Mayo nas bo pripeljala do mogočne vladne palače. Nadaljevali bomo še do Puerta Madero, kjer se evropska arhitektura meša z modernimi stili. V popoldanskih urah bomo obiskali mestne četrti La Boca, ki slovi kot rojstni kraj tanga. Ob doplačilu si bomo zvečer privoščili večerjo in ogledali predstavo tanga.

3. DAN zajtrk, nočitev BUENOS AIRES
SPRETNI JEZDECI NA RANČU
Po zajtrku si bomo ogledali operno hišo Teatro Colon in kasneje nadaljevanje do predela Recolete, ki velja za najbolj priljubljeni del mesta. Ogledali si bomo slovito pokopališče, kjer sta pokopana Evita in Juan Peron. V popoldanskem času bomo po želji ob doplačilu obiskali ranč, na katerem nam bodo južnoameriški gavči pokazali njihove spretnosti pri jahanju ter predstavili folklorno glasbo in plese. Sledilo bo tipično argentinsko mesno kosilo z žara, pri tem bomo tudi okušali odlično argentinsko vino. Povratek v hotel.

4. DAN zajtrk, nočitev BUENOS AIRES (URUGVAJ)

IZLET V URUGVAJ
Ves dan prosto za samostojna raziskovanja in potepanja po Buenos Airesu. Po želji ob doplačilu se bomo podali na celodnevni izlet v bližnji Urugvaj. Z ladjo se bomo zapeljali čez zaliv reke Rio de la Plata in obiskali najbližje mesto Urugvaja, Colonia del Sacramento, ki se ponaša z lepimi kolonialnimi stavbami v starem mestnem središču. Povratek v Buenos Aires.

5. DAN zajtrk, večerja, nočitev BUENOS AIRES - EL CALEFATE

NARAVNE LEPOTE JEZERA ARGENTINO
V jutranjih urah bomo poleteli v južno Patagonijo v mesto El Calefate, ki leži ob največjem argentinskem jezeru Lago Argentino in je izhodiščna točka za številne argentinske narodne parke. Naravne lepote privlačijo številne tuje in domače turiste, s terenskimi vozili se bomo podali na vožnjo po patagonski stepi do razgledne točke, od koder je lep pogled na Lago Argentino. Ogledali si bomo ostanke starodavnih bivališč Indijancev in se za konec še sprehodili po mestecu El Calefate. Večerja in nočitev.

6. DAN zajtrk, večerja, nočitev EL CALEFATE - PERITO MORENO - EL CALEFATE

V KRALJESTVU LEDENIKOV
Dan bomo preživeli v narodnem parku Los Glaciares, kjer se nahaja 47 ledenikov. Tokrat nas bo navdušil ledenik Perito Moreno, 80 kilometrov oddaljen od mesta in eno od svetovnih čudes. Je eden redkih premikajočih se ledenikov, ki se ne krči. Vsakih nekaj let vodna sila toliko izpodje ogromen ledenik, da se ta z neznanskim truščem podre v jezero Lago Argentino. Tudi takrat, ko Petito Moreno ne doživlja takih sprememb, je ogled nepozabno doživetje. Pot nas bo vodila po poti, ki nam nudi različne poglede na ledenik, ob lepem vremenu pa pogled seže vse do visokih andskih vrhov. Za popolno doživetje ledenika se bomo vkrcali na ladjo, s katere bomo občudovali ledenik. Povratek v hotel, večerja, nočitev.

7. DAN zajtrk, večerja, nočitev EL CALEFATE - USHUAIA

OGNJENA ZEMLJA
V jutranjih urah prevoz na letališče in polet v Ushuaio, najjužnejše mesto na svetu in mesto na Ognjeni zemlji. Čeprav tu vladata večni led in sneg, so jo evropski pomorščaki tako imenovali zaradi ognjev, ki so jih kurili staroselci. Tu živijo številne ptice, med drugim labodi s črnimi vratovi. Po pristanku nastanitev v hotelu in ogled mesta, med drugim tudi Muzeja na koncu sveta, kamor so včasih prevažali zapornike.

8. DAN zajtrk, večerja, nočitev USHUAIA
Z VLAKOM NA KONEC SVETA
Ves dan namenjen ogledu Narodnega parka Tierra del Fuego, narodni park je najjužnejši primer Andsko - patagonskega gozda. Ustanovljen je bil leta 1960 in ima površino 63.000 hektarov. V parku ogled Črne lagune, ki je ime dobila po črni šoti in ogled sistema jezov, ki so jih zgradili številčni prebivalci - bobri. Z vlakom The End of the world, s katerimi so se zaporniki vozili in iskali kurjavo in les, se bomo popeljali po dolini Narodnega parka, polnega lepot in narave. Če bo vreme dopuščalo, se bomo po želji ob doplačilu odpravili na križarjenje po kanalu Beagle, kjer se nahajajo kolonije tjulnjev, pingvinov, ... Povratek v hotel.

9. DAN zajtrk, večerja, nočitev USHUAIA - BUENOS AIRES - IGUAÇU
SKOZI HUDIČEVO SOTESKO
Po zajtrku vožnja na letališče in polet proti Buenos Airesu in nadaljevanje leta do Iguaçuja. Iguaçu leži na tromeji med Brazilijo, Argentino in Paragvajem in slapovi so pod okriljem UNESCA. So širši od Viktorijinih in višji od Niagarskih in v širini treh kilometrov ločeno padajo v 250 slapovih, bobnenje pa se sliši več kot 25 kilometrov daleč. Prava paša in raj za oči. Ogledali si bomo argentinsko stran slapov in se sprehodili po »zgornji poti«, ki nas bo pripeljala do Hudičevega grla, od koder je gotovo najlepši pogled na slapove.

10. DAN zajtrk, nočitev FOZ DE IGUAÇU
SLAPOVI, KI ROJEVAJO OBLAKE
Dan bo namenjen ogledu slapov z brazilske strani. Z avtobusom bomo prečkali most Tancrezo Neves nad reko Iguaçu, ki predstavlja mejo med Brazilijo in Paragvajem. Reka Iguaçu se izliva v reko Parana, na kateri se nahaja največja hidroelektrarna na svetu - Itaipu. Povratek v hotel in večerja.

11. DAN zajtrk, polet FOZ DE IGUAÇU - BUENOS AIRES - EVROPA
SLOVO OD ARGENTINSKE PRESTOLNICE
Prevoz na letališče in polet v Buenos Aires. Prosti čas v mestu za samostojne oglede in zadnje nakupe. Polet v Evropo.

12. DAN BUENOS AIRES - EVROPA - SLOVENIJA
Pristanek na bližnjem letališču/Ljubljana.

CENA:
3.280 € min. 20 potnikov
3.540 € min. 15 potnikov

INDIVIDUALNO POTOVANJE
Po želji vam potovanje pripravimo tudi čisto po vaši meri z vašim datumom odhoda, željenim številom potnikov in storitvami ter ogledi po vaših željah. Veseli bomo vašega povpraševanja.

Odhodi

Rezervacija ni obvezujoča dokler, ni vplačana akontacija.
 
odhod cena

Potovanje za skupine

Povpraševanje za skupine Preusmerjeni boste na racmana Timkota, ki skrbi za zaključene skupine.Cena vključuje:
- letalski prevoz Ljubljana/bližnje letališče - Evropa - Buenos Aires; Buenos Aires - El Calefate; El Calefate - Ushuaia; Ushuaia - Foz de Iguaçu; Foz de Iguaçu - Buenos Aires; Buenos Aires - Evropa - bližnje letališče/Ljubljana v ekonomskem razredu
- varnostne in letališke pristojbine
- vse oglede po programu
- vse avtobusne prevoze po programu
- obroke po programu
- prenočevanja v hotelih 3/4* lokalne kategorije v dvoposteljnih sobah
- ekološke takse, stroške slovenskega spremstva in organizacije potovanja.

Dodatna doplačila:
MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi:
- enposteljna soba 530 €.

MOŽNA DOPLAČILA na poti:
- tango show 85 €
- izlet v Urugvaj 140 €
- gaucho show 110 €
- napitnine 40 €
- križarjenje po kanalu Beagle 45 €
- izstopne takse 30 USD.
Opomba:
- v primeru poleta z bližnjega letališča je prevoz za doplačilo.


BUDEN BOJAN S.P. LOKA TURIST
KAPUCINSKI TRG 7
4220 ŠKOFJA LOKA

SI88935710
02024-0255365263 Ljubljanska banka