Lokaturist

Lokaturist od leta 1995

Raca.si Patka.hr Timko.si Masai.si Maliskrati.si

Članki

BLOG BUDEN.SI
Avtor:Gregor Buden
Datum objave: 21.10.2010

Kontakt

tel.: 041 781 800
od ponedeljka do petka
od 9. do 18. ure

elektronska pošta
Poslovalnica Škofja Loka
Kapucinski trg 7
041 781 800
Poslovalnica Radovljica
Gorenjska c. 1
031 641 481


Gruzija - Gruzija in Armenija - Zakavkazje - 9 Dni

Št.dni: 9
cena:


Razpoložljiv odhodi


Natisni

Opis

•  lep razgled na ves Tbilisi z okolico
•  obiskali bomo več kot 100 let staro sinagogo

1. dan
SLOVENIJA - EVROPA - TBILISI, polet

Zbor potnikov na letališču v Ljubljani in polet preko enega izmed evropskih letališč proti Tbilisiju. Nočen polet.

2. dan
TBILISI, večerja, nočitev

Po prihodu na letališče zajtrk in oddaja prtljage v hotelu nato odhod začetek ogledov prestolnice Gruzije. Tbilisi velja za enega najlepših zakavkaških mest. Ogledali si bomo cerkev Metekhi, prečkali most in si ogledali stari del mesta, kjer se ozke ulice izgubljajo v labirintu barv in vrveža. Nadaljevali bomo mimo starih mestnih vil do predela žveplenih kopeli. Povzpeli se do mestne trdnjave Narikala, odkoder je lep razgled na ves Tbilisi z okolico. Obiskali bomo več kot 100 let staro sinagogo, katedralo Sioni iz 6. stol. in se sprehodili po živahni glavni ulici Rustaveli, kjer je mnogo zanimivih trgovin s spominki in filigrani. Vmes bo čas za kosilo in obisk za National Botanical garden) V popoldanskem času si bomo ogledali svete gore Mttatsminda, ki se dvigajo nad Tbilisijem. Na poti postanek za fotografiranje. Večerja in nočitev.

3. dan
TBILISI - ANANURI - KAZBEGI - TBILISI, zajtrk, nočitev

Po zajtrku panoramska vožnja z vmesnimi postanki za fotografiranje do trdnjave Fort Ananuri. V popoldanskih urah vožnja po » vojaški cesti« do 2.400 m visokega prelaza v osrčje Kavkaza do vasice Kazbegi ob meji z Rusijo. Za tiste s kondicijo bo sledila približno dvourna hoja do cerkvice Gergeti - Sv. Trojice, ki se nahaja pod goro Kazbegi (5.000 m), kamor so po legendi antični bogovi pribili Prometeja, ker je človeštvu podaril ogenj. Povratek v Tbilisi, nočitev.

4. dan
MTSKHETA - GORI - UPLITSIHE - TBILISI, zajtrk, večerja, nočitev
STALINOVO ROJSTNO MESTO IN MUZEJ

Po zajtrku vožnja v staro gruzijsko prestolnico Mtskheta, ki je na seznamu Unescove kulturne dediščine. Ogled katedrale Svetitskhaveli, samostanskega kompleksa Samtavro in cerkve Jvari. Nadaljevanje vožnje v Gori, rojstno mesto Stalina. Postanek pred ogromnim Stalinovim kipom in obisk muzeja. Po ogledih bomo obiskali mestno tržnico, eno najzanimivejših v Gruziji. Prosto za pohajkovanje in kosilo. Na poti proti Tbilisiju postanek v jamsko antično mesto Uplitsihe, vklesano v mehak vulkanski tuf. Prihod v Tbilisi, namestitev v hotelu.

5. dan
TBILISI – TSINANDALI – TELAVI - SIGHNAGHI – TBILISI, zajtrk, večerja, nočitev

Po zajtrku sledi vožnja do osrčja vinorodne regije Kakheti. Najprej obiščemo posestvo romantičnega pesnika Aleksandra Čavčavadzeja, ki je bil kljub temu, da je bil krščenec ruske carice Katarine Velike, vpleten v proti - carske aktivnosti. V 200 let stari vinski kleti še vedno pridelujejo vino sorte Tsinandali. Sledi krajša vožnja do domačije v okolici Gurjaanija, kjer se bomo ponovno prepustili pogostiti gostoljubnim domačinom, poskusimo vino narejeno po starodavnem »kvevri postopku« (postopek je na listo kulturne dediščine uvrstil tudi Unesco) in se spoznamo s tradicijo tamade (mojstra nazdravljanja), ki jo Gruzijci v vsakdanjemu življenju ohranjajo še danes. Vrnitev v Tbilisi.

6. dan
TBILISI - ARMENIJA - HAGHPAT - SANAHIN - AMBERD FORTRESS - HOVHANAVANK – EREVAN, zajtrk, večerja, nočitev
ARMENIJA - ZIBELKA KRŠČANSTVA

Po zajtrku vožnja proti Armeniji, po obmejnih formalnostih vožnja do mesta Alaverdi v soteski Debed, kjer bomo obiskali znameniti samostanski kompleks Haghpat, ki se nahaja na Unescovi listi kulturne dediščine. Nadaljevanje vožnje skozi mesta Vanadzor in Spitak. Na poti postanek in ogled armenske abecede. Obiskali bomo trdnjavo Amberd na gori Aragat. Obisk samostana Janeza Krstnika v bližini reke Kasakh. Vožnja v Erevan, armensko prestolnico. Namestitev v hotelu.

7. dan
EREVAN - ECHMIATSIN - ZVARTNOTS - GARNI – GEGHARD, zajtrk, večerja, nočitev
DEGUSTACIJA ARMENSKEGA KONJAKA

Po zajtrku ogled armenskega glavnega mesta Erevan, ki leži ob vznožju Aragata. Sprehodili se bomo po središču mesta, obiskali Trg republike, Matenadaransko knjižnico in mestno tržnico. V parku si bomo ogledali muzej genocida in si ogledali spomenik Materi Armeniji. Po ogledih bomo obiskali tovarno konjaka, kjer bomo degustirali slavni armenski konjak in ga po želji tudi kupili. Nadaljevanje vožnje do mesta Vagharshapat, obisk cerkve Hripsime, katedrale, ki je na Unescovem seznamu kulturne dediščine, muzeja armenske cerkve,...Nadaljevanje ogledov do ostankov znamenitega Zvartnots templja in povratek proti Erevanu. Na poti postanek pri starem templju Garni in kasneje še do samostana Geghardavank.

8. dan
EREVAN - JEZERO SEVAN – TBILISI, zajtrk, nočitev
MUZEJSKA ULICA V DILIJANU

Po zgodnjem zajtrku vožnja ob največjem Armenskem jezeru imenovanem Sevan vse do samostanana Sevanavank, ki nudi čudovit razgled na okolico. Na poti proti Tbilisiju se bomo ustavili še v mestu Dilijan in se sprehodili po muzejski ulici. Prečkanje meje in vožnja v Tbilisi. Nočitev.

9. dan
TBILISI - EVROPA – SLOVENIJA, zajtrk, polet domov

Slovo od gruzijske prestolnice in polet proti Istanbulu in naprej do Ljubljane.

Opombe: Odhod 27.4.2018 je predviden polet direktno iz Ljubljane v Tbilisi ter nazaj iz Erevana v Ljubljano. Dolžina programa je 27.4. 2018 je 6 dni.

Odhodi

Rezervacija ni obvezujoča dokler, ni vplačana akontacija.
 
odhod cena

Potovanje za skupine

Povpraševanje za skupine Preusmerjeni boste na racmana Timkota, ki skrbi za zaključene skupine.Cena vključuje:
- povratni avtobusni transfer na letališče in nazaj,
- letalski prevoz Ljubljana bližnje,letališče/ Tbilisi in nazaj,
- letališke in varnostne pristojbine,
- lokalne avtobusne prevoze po programu,
- 7 x nočitev z zajtrki v hotelih 3* po programu,
- 1 x večerja v hotelu,
- vse zunanje oglede,
- vključene vstopnine (Narikala,Gori, Uplistsokhte, degustacija vina in ogled parka Tsinandali),
- degustacija konjaka v Armeniji,
- spremstvo in organizacijo potovanja.
Dodatna doplačila:
MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi: enoposteljna soba 219 €.
MOŽNA DOPLAČILA na poti: napitnine 30 €, dodatna degustacija vina v Gruziji 12 €, vstopnine po želji 5 - 10 €.
Obvezna doplačila:
- za manjšo skupino med 15 in 19 potniki 130 € in med 20 in 29 potniki 70 €
Popusti:
- otroci 2 - 12 let na dodatnem ležišču: - 10%


BUDEN BOJAN S.P. LOKA TURIST
KAPUCINSKI TRG 7
4220 ŠKOFJA LOKA

SI88935710
02024-0255365263 Ljubljanska banka