Lokaturist

Lokaturist od leta 1995

Raca.si Patka.hr Timko.si Masai.si Maliskrati.si

Članki

BLOG BUDEN.SI
Avtor:Gregor Buden
Datum objave: 21.10.2010

Kontakt

tel.: 041 781 800
od ponedeljka do petka
od 9. do 18. ure

elektronska pošta
Poslovalnica Škofja Loka
Kapucinski trg 7
041 781 800
Poslovalnica Radovljica
Gorenjska c. 1
031 641 481


Norveška - Lofoti, Nordkapp in Finska - 9 Dni

Št.dni: 9
cena:


Razpoložljiv odhodi


Natisni

Opis

• ogled enega najllepših norveških otočij s čudovito, neokrnjeno naravo
• obisk Rovaniemija - priložnost za obisk sodobnega Arktikuma in Božičkove vasi

1. dan
SLOVENIJA - BODO, Nočitev

Polet z letališča JP Ljubljana (v primeru leta z bližnjega letališča prevoz iz Slovenije) preko enega izmedevropskih letališč do Osla in naprej do mesta Bodo,ki leži čisto blizu polarnega kroga in je odlično izhodiščeza obisk Lofotov. Nastanitev v hotelu v okoliciin nočitev.

2. dan
LOFOTI IN VESTERALI, Zajtrk, nočitev

Zgodaj zjutraj nas bo trajekt popeljal na Lofotske otoke. Dan bo namenjen raziskovanju tega posebnega in slikovitega otočja v Severnem morju: obiskali bomo vasico z najkrajšim imenom na svetu - A - in si ogledali muzej ribištva, ki prikazuje trdo življenje lofotskih ribičev. Med vožnjo se bomo ustavili na razglednih otočkah, kjer bomo lahko doživeli divjo naravo otokov. Ustavili se bomo tudi v Henningsvarju, eni najbolj slikovitih ribiških vasic, si ogledali lofotsko leseno katedralo, nato pa se odpeljali do prestolnice Svolvaer. Nastanitev, nato pa po želji obisk Ledene galerije in bara.

3. dan
VESTERALI - TROMSO, Zajtrk, nočitev

Zjutraj se bomo podali na pot po zanimivi naravi, skozi ribiške vasice severnih Lofotskih in Vesteralskih otokov proti severu Norveške. Na poti bomo prečkali največji norveški otok Hinnoy in se peljali po severni obali fjorda Narvik. Dan bomo zaključili v največjem mestu severne Norveške, Tromso. Mesto je znano po največ- jem številu lesenih hiš na Norveškem, po elegantnih mostovih, ki mesto - otok povezujejo s celino, in zanimivih muzejih, ter po Arktični katedrali. Nastanitev in nočitev v hotelu v okolici mesta.

4. dan
TROMSO - ALTA - NORDKAPP, Zajtrk, nočitev

Zjutraj vožnja ob čudovitih fjordskih obalah s pogledina ledenike in skozi manjša naselja proti mestu Alta, ki leži ob istoimenski reki, tamkajšnji muzej pa je domveč kot 2000 let starih v skalo vklesanih petroglifov.Pot bomo nadaljevali skozi pokrajino Finnmarka, enood največjih in hkrati najmanj poseljenih norveških pokrajin,ki z vsakim kilometrom proti severu jemlje dihpopotnikom s svojimi naravnimi lepotami, poseljenapa je z velikimi družinami severnih jelenov, ki nas bodo večkrat ustavili na poti s svojim prečkanjem ceste. Nadaljevanje poti skozi najdaljši podvodni tunel v Evropi,Fatima. Po kratki osvežitvi v hotelu v Honningsvagu sebomo zvečer podali proti Nordkappu, kjer bomo lahko občudovali Arktično morje med lesketanjem v polnočnem soncu (vstopnina ob doplačilu). Polni vtisov se bomo vrnili v hotel.

5. dan
HONNINGSVAG - KARASJOK - SAARISELKA, Zajtrk, nočitev

Zjutraj vožnja do kraja Karasjok, središča politič- nega in kulturnega življenja Samijev, avtohtonega ljudstva,ki naseljuje sever Skandinavije in se tradicionalno preživlja predvsem z lovom, gojenjem severnih jelenov,danes pa tudi s turizmom. Ustavili se bomo pri samijskem parlamentu in knjižnici. Po želji bomo nato obiskali znani Sapmi park, kulturno - muzejski park,kjer bomo lahko spoznali Samijce, njihovo življenje in tradicijo. Popoldne bomo vstopili na Finsko in nadaljevali mimo Inarija, tretjega največjega finskega jezera z več tisoč otočki in dan zaključili v naselju Saariselka ali okolici.

6. dan
SAARISELKA - ROVANIEMI - OULU, Zajtrk, nočitev

Po zajtrku nadaljevanje poti po finskem polarnemdelu. Najprej bomo obiskali Božička v njegovi vasi,nato pa nadaljevali do Rovaniemija, središča čarobne Laponske. Sprehodili se bomo po mestu, nato paobiskali enega najbolj zanimivih finskih muzejev, sodobni Arktikum, ki prikazuje naravne lepote in življenjske navade Laponcev ter polarnega dela Skandinavije (doplačilo). Nadaljevanje po ravni finski pokrajini do Botnijskega zaliva in “belega mesta” Oulu, ki ga mnogi označujejo za mesto tehnološkega napredka. Nastanitev v hotelu.

7. dan
OULU - JYVASKALA - TAMPERE, Zajtrk, nočitev

Zjutraj vožnja mimo številnih jezer proti jugu do mesta Jyväskylä, edinega večjega mesta centralne Finske, ki velja za mesto šol, zato ga imenujejo tudi »finske Atene«. Po kratkem postanku nadaljevanje do Tampereja, najbolj gosto poseljenega mesta v nordijskih državah. Večerni sprehod skozi živahno središče, ki ga zaznamujejo velike Finlaysonnove tekstilne tovarne, danes preurejene v muzeje, trgovinska in gostinska središ- ča,pa osrednji trg z mestno cerkvijo, staro gledališče... Nastanitev v hotelu v mestu ali okolici.

8. dan
TAMPERE - HELSINKI, Zajtrk, nočna plovba

Zjutraj vožnja ob do Helsinkov, kjer si bomo ogledaliglavne znamenitosti, kot so Senatni trg s stolnico,ki sodi med najbolj prepoznavne podobe Helsinkov,v skalo vklesana cerkev Temppeliaukio, nenavadni Sibeliusov spomenik, kongresna dvorana Finlandia,olimpijski park in ruska cerkev, ki kraljuje nad pristaniščem.Še nekaj prostega časa za obisk zanimive tržniceali sprehode po mestnem središču. Popoldne se bomo vkrcali v kabine na ladji proti Stockholmu. Nočna plovba.

9. dan
STOCKHOLM - SLOVENIJA, Zajtrk

Po pristanku se bomo podali na ogled nekaterih mestnih znamenitosti, se sprehodili po starem mestnem jedru, Gamlastanu - pogledali menjavo straže pred kraljevo palačo, parlament Riksdag, ter trg Riddarhustorget, ki je nekoč predstavljal center švedske politične moči. Ogled Riddarholma, kjer stoji stolnica, v kateri so pokopani švedski monarhi. Sledi prevoz do letališča, od koder bomo v večernih urah poleteli proti Sloveniji.

Opombe: Cene vstopnin so informativne in se lahko spremenijo.

Odhodi

Rezervacija ni obvezujoča dokler, ni vplačana akontacija.
 
odhod cena

Potovanje za skupine

Povpraševanje za skupine Preusmerjeni boste na racmana Timkota, ki skrbi za zaključene skupine.Cena vključuje:
- letalski prevoz (v primeru leta z bližnjega evropskega letališča povratni prevoz letališče/Slovenija),
- letališke in varnostne pristojbine,
- avtobusne prevoze,
- cestnine in ostale pristojbine,
- trajektni prevoz Bodo - Lofotski otoki,
- nočitev z zajtrkom v 4 - posteljnih notranjih kabinah na ladji Helsinki - Stockholm,
- sedem nočitev z zajtrki v hotelih 3/4*,
- oglede zunanjosti,
- spremstvo in organizacijo potovanja
Dodatna doplačila:
MOŽNA DOPLAČILA na poti:
- Arktikum 12 €,
- Norkdapp 270 NOK (pribl. 30 €),
- Vasa 14 €,
- Skansen 12 €.

- enoposteljna soba (v kombinaciji s 4 - posteljno kabino) 310 €, večerje 250 €.

DRUGI TIPI KABIN: dvoposteljna notranja 40 €, troposteljna notranja 25 €, štiriposteljna zunanja 20 €, triposteljna zunanja 45 €, dvoposteljna zunanja 80 €.
Obvezna doplačila:
- enoposteljna soba (v kombinaciji s 4 - posteljno kabino) 310 €,
- večerje 250 €.
Popusti:
- Otroci 2 - 12 let na dodatnem ležišču: -10%


BUDEN BOJAN S.P. LOKA TURIST
KAPUCINSKI TRG 7
4220 ŠKOFJA LOKA

SI88935710
02024-0255365263 Ljubljanska banka