Lokaturist

Lokaturist od leta 1995

Raca.si Patka.hr Timko.si Masai.si Maliskrati.si

Članki

BLOG BUDEN.SI
Avtor:Gregor Buden
Datum objave: 21.10.2010

Kontakt

tel.: 041 781 800
od ponedeljka do petka
od 9. do 18. ure

elektronska pošta
Poslovalnica Škofja Loka
Kapucinski trg 7
041 781 800
Poslovalnica Radovljica
Gorenjska c. 1
031 641 481


Gruzija - Gruzija in Armenija - Junijsko Popotovanje - 9 Dni

Št.dni: 9
cena:


Razpoložljiv odhodi


Natisni

Opis

•  Vabimo vas v deželi, ki sta zadnja branika krščanstva v Zakavkazju
•  Deželi samote in čudovite narave
•  Navdušila vas bo pokrajina, ki je povsem drugačna, je vulkanska, višavska in večina njenega ozemlja leži na višini več kot 1000 m nadmorske višine
•  Kljub temu pa je to področje marelic, žametnih breskev in bohotnih granatnih jabolk, dobre hrane in prijaznih ljudi.
•  junijski odhod - zagotovljen

1. dan
SLOVENIJA - TBILISI

Zbor potnikov in avtobusni transfer na letališče Ljubljana. Po opravljenih formalnostih večerni let preko Istanbula proti Tbilisiju.

2. dan
TBILISI PRESTOLNICA GRUZIJE

Jutranji pristanek na letališču v Tbilisiju. Transfer do hotela, kjer vam bodo pripravili zajtrk. Sledi pričetek ogledov prestolnice Gruzije. Tbilisi velja za enega najlepših zakavkaških mest. Ogledali si bomo cerkev Metekhi, prečkali most in si ogledali stari del mesta, kjer se ozke ulice izgubljajo v labirintu barv in vrveža. Nadaljevali bomo mimo starih mestnih vil do predela žveplenih kopeli. Povzpeli se bomo do mestne trdnjave Narikala, od koder je lep razgled na ves Tbilisi z okolico. Obiskali bomo več kot 100 let staro sinagogo, katedralo Sioni iz 6. stol. in se sprehodili po živahni glavni ulici Rustaveli, kjer je mnogo zanimivih trgovin s spominki in filigrani. Obisk botaničnega vrta. V popoldanskem času si bomo ogledali svete gore Mttatsminda, ki se dvigajo nad Tbilisijem. Sledi povratek v hotel, večerja in nočitev.

3. dan
ANANURI - KAZBEGI – (VOŽNJA PO VOJAŠKI CESTI)

Po zajtrku panoramska vožnja z vmesnimi postanki za fotografiranje do trdnjave Fort Ananuri. V popoldanskih urah vožnja po » vojaški cesti« do 2.400 m visokega prelaza v osrčje Kavkaza do vasice Kazbegi ob meji z Rusijo. Kosilo v restavraciji. Nato se bomo »jeepi« povzpeli do cerkvice Gergeti - Sv. Trojice, ki se nahaja pod goro Kazbegi (5.000 m), kamor so po legendi antični bogovi pribili Prometeja, ker je človeštvu podaril ogenj. Povratek v Tbilisi, večerja in nočitev.

4. dan
MTSKHETA - GORI - UPLITSIHE

Po zajtrku vožnja v staro gruzijsko prestolnico Mtskheta, ki je na seznamu Unescove kulturne dediščine. Ogled katedrale Svetitskhaveli, samostanskega kompleksa Samtavro in cerkve Jvari. Nadaljevanje vožnje v Gori – Stalinovo rojstno mesto. Postanek pred ogromnim Stalinovim kipom in obisk muzeja. Po ogledih bomo obiskali mestno tržnico, eno najzanimivejših v Gruziji. Prosto za pohajkovanje in kosilo. Na poti proti Tbilisiju postanek v jamsko antično mesto Uplitsihe, vklesano v mehak vulkanski tuf. Povratek v Tbilisi, večerja in nočitev.

5. dan
REGIJA KAKKHETI - TSINANDALI - GURJAANIJA

Po zajtrku sledi vožnja do osrčja vinorodne regije Kakheti.  Najprej obiščemo posestvo romantičnega pesnika Aleksandra Čavčavadzeja, ki je bil kljub temu, da je bil krščenec ruske carice Katarine Velike, vpleten v proti-carske aktivnosti. V 200 let stari vinski kleti še vedno pridelujejo vino sorte Tsinandali.
Sledi krajša vožnja do domačije v okolici Gurjaanija, kjer se bomo ponovno prepustili pogostiti gostoljubnim domačinom, poskusimo vino narejeno po starodavnem »kvevri postopku« (postopek je na listo kulturne dediščine uvrstil tudi Unesco) in se spoznamo s tradicijo tamade (mojstra nazdravljanja), ki jo Gruzijci v vsakdanjemu življenju ohranjajo še danes. Vrnitev v Tbilisi, večerja in nočitev.

6. dan
ALAVERDI – VANADZOR – SPITAK – EREVAN

Po zajtrku vožnja proti Armeniji. Po obmejnih formalnostih vožnja do mesta Alaverdi v soteski Debed, kjer bomo obiskali znameniti samostanski kompleks Haghpat, ki se nahaja na Unescovi listi kulturne dediščine.Samostan je eden izmed najstrejših krščanskih  samostanov v tem delu sveta ustanovljen že v zač. 10 stoletja.
Nadaljevanje vožnje skozi mesta Vanadzor in Spitak. Na poti postanek in ogled   samostana Janeza Krstnika v bližini reke Kasakh. Vožnja v Erevan, armensko prestolnico. Namestitev v hotelu, večerja.

7. dan
EREVAN - ECHMIATSIN - ZVARTNOTS - GARNI - GEGHARD

Po zajtrku ogled armenskega glavnega mesta Erevan, ki leži ob vznožju Aragata. Sprehodili se bomo po središču mesta, obiskali Trg republike, Matenadaransko knjižnico in mestno tržnico. V parku si bomo ogledali muzej genocida in si ogledali spomenik Materi Armeniji. Po ogledih bomo obiskali tovarno konjaka, kjer bomo degustirali slavni armenski konjak in ga po želji tudi kupili. Nadaljevanje vožnje do mesta Vagharshapat, obisk cerkve Hripsime, katedrale, ki je na Unescovem seznamu kulturne dediščine, muzeja armenske cerkve, ...Nadaljevanje ogledov do ostankov znamenitega Zvartnots templja in povratek proti Erevanu. Na poti postanek pri starem templju Garni in kasneje še do samostana Geghardavank. Obisk Erevanskega botaničnega vrta.  Večerja in nočitev v hotelu.

8. dan
EREVAN - JEZERO SEVAN - TBILISI

Po zgodnjem zajtrku vožnja ob največjem Armenskem jezeru imenovanem Sevan. Osupljivi pogledi na modrino jezera, ki ga imenujejo tudi modra perla. Armenci ga imenujejo kar morje. Po postanku nadaljevanje do samostanana Sevanavank, ki nudi čudovit razgled na okolico. Značilnost Armenije so tudi drevesa želja, ob  samostanih in cerkvah, kjer so na drevesa na katera zavezane ,rute ,robci, trakovi blaga , armenci . Armenci namreč verjamejo, da se jim bodo želje na ta način  izpolnile.
Na poti proti Tbilisiju se bomo ustavili še v mestu Dilijan in se sprehodili po muzejski ulici. Prečkanje meje in vožnja v Tbilisi. Večerja in nočitev, ki bo tega dne nekoliko krajša.

9. dan
TBILISI - EVROPA - SLOVENIJA

Ob cca. 01.00 avtobusni transfer na letališče in polet proti Istanbulu in naprej do Ljubljane. Po pristanku organiziran avtobusni prevoz v izhodiščne kraje.

Opombe: Za Gruzijo in Armenijo Slovenci potrebujemo vsaj 6 mesecev veljaven potni list.Obveznih cepljenj ni.   Področje ima izrazite letne čase, med katerimi se je za čas potovanja dobro izogibati zimi. Zime so namreč hladne in vlažne. Preostali del leta ima tudi vsak svoje posebnosti. Poletje (junij – avgust) je najbolj vroče obdobje v Gruziji. To je čas, ko so temperature najvišje in lahko čez dan dosežejo tudi do 35°C, ponoči pa ne padejo pod 15°C, razen v zelo višinskih območjih. Možnost padavin je najnižja, a ne izključena.

Odhodi

Rezervacija ni obvezujoča dokler, ni vplačana akontacija.
 
odhod cena

Potovanje za skupine

Povpraševanje za skupine Preusmerjeni boste na racmana Timkota, ki skrbi za zaključene skupine.Cena vključuje:
- povratni avtobusni transfer na letališče in nazaj
- letalski prevoz Ljubljana bližnje letališče/ Tbilisi in nazaj
- letališke in varnostne pristojbine
- lokalne avtobusne prevoze po programu
- 7 x nočitev z zajtrki v hotelih 3* po programu
- 7 x večerij v hotelih ali lokalnih restavracijah (ena tipična v Tbilisiju)
- kosilo in vožnjo z jeepi na področju gore Kazbegi
- vse zunanje oglede
- vključene vstopnine (Narikala,Gori, Uplistsokhte)
- degustacija vina in ogled parka Tsinandali)
- degustacija v kleti Simonai Zaoti s programom
- degustacija konjaka v Armeniji
- napitnine
- lokalnega in slovenskega vodnika
- stroške organizacije potovanja
Dodatna doplačila:
- enoposteljna soba – 229 EUR
Obvezna doplačila:
- pri manj kot 45 potnikov, doplačilo 50€/osebo


BUDEN BOJAN S.P. LOKA TURIST
KAPUCINSKI TRG 7
4220 ŠKOFJA LOKA

SI88935710
02024-0255365263 Ljubljanska banka