Lokaturist

Lokaturist od leta 1995

Raca.si Patka.hr Timko.si Masai.si Maliskrati.si

Članki

BLOG BUDEN.SI
Avtor:Gregor Buden
Datum objave: 21.10.2010

Kontakt

tel.: 041 781 800
od ponedeljka do petka
od 9. do 18. ure

elektronska pošta
Poslovalnica Škofja Loka
Kapucinski trg 7
041 781 800
Poslovalnica Radovljica
Gorenjska c. 1
031 641 481


Filipini - Filipinske razglednice - 14 Dni

Št.dni: 14
cena: 2490.00
Min št. potnikov: 25

Razpoložljiv odhodi


Natisni

Opis

• Rajska otoka Palawan in Bohol
• najmanjše opice na svetu in orjaški kiti
• odlična hrana in prijazni domačini
• živahna Manila z okolico

1. dan
LJUBLJANA - EVROPA - MANILA, nočni let

Zbor potnikov na letališču JP Ljubljana ali na bližnjem letališču in polet preko enega od vmesnih letališč v Manilo.

2. dan
MANILA, nočitev v hotelu

NEKOČ »KRALJICA PACIFIKA«
Pristali bomo v 14 milijonskem mestu Manila, prestolnici Filipinov, ki s svojimi 7.107 otoki po mnenju mnogih ostaja ena zadnjih rajskih destinacij na svetu, ki je še niso preplavile množice turistov. Sledila bo vožnja do hotela in nastanitev. Čas za prvo prilagajanje drugač- nega časovnega ritma. Nočitev.

3. dan
MANILA, zajtrk, kosilo, nočitev

ŽIVAHNA MANILA
Po zajtrku bomo pričeli z ogledi mesta: panoramska vožnja do manilskega zaliva, kjer se bomo sprehodili do starega mestnega jedra - Intramuros, ki se ponaša z arhitekturo španskega kolonialnega obdobja, sprehodili se bomo čez mestni trg Rizal, kjer se je zgodilo nekaj pomembnih zgodovinskih dogodkov. Pot nas bo vodila do kitajskih vrtov, finančne moderne četrti Makati in do predela Bonifacio, ki velja za prestižnejši del Manile. Zvečer boste po želji ob doplačilu križarili po manilskem zalivu z ladjo, občudovali sončni zahod in imeli tudi večerjo. Nočitev.

4. dan
MANILA - PALAWAN, zajtrk, nočitev

NA RAJSKI OTOK PALAWAN
Po zajtrku vožnja na letališče in polet na otok Palawan, kjer je ob skoraj 2.000 kilometrih obale nanizanih okoli 1.780 otokov in otočkov, kamnitih zalivov ter snežno belih peščenih plaž. Nastanitev v hotelu in popoldne začetek ogledov Puerto Princese, med drugim boste obiskali krokodiljo farmo, Ranč Mitra, Bay Walk…

5. dan
PALAWAN - PODZEMNA REK, zajtrk, kosilo, nočitev

PODZEMNA REKA S. PAVLA JE SEDMO NARAVNO ČUDO
Zjutraj se boste odpeljali do naravnega parka Sabang, kjer se nahaja prava znamenitost otočja Palawan - podzemna reka Sv. Pavla, dolga 2, 5 km. S čolni se boste zapeljali do vhoda v podzemno reko, kjer boste ogled nadaljevali s kanuji. Podzemna reka ima svoj ozek in pravzaprav dokaj nerazpoznaven vhod, vendar se po vstopu kmalu odpre v širše dvorane, skoraj avenije, vseskozi pa nas bodo na poti spremljali čudoviti stalaktiti in stalagmiti. Navdušujoč je tudi veliki notranji prostor, ki se vsakemu obiskovalcu odpre pred očmi v podobi kupolaste dvorane. Pozno popoldan vrnitev v hotel in naš predlog: odlična masaža, se bo še kako prilegla. Nočitev v hotelu.

6. dan
PALAWAN - EL NIDO, zajtrk, nočitev

POPOTNIŠKI BISER EL NIDO
Po zajtrku se boste z mini vani odpravili do El Nida, popotniškega bisera Filipinov. Od sveta odmaknjeno področje vas bo očaralo s svojo neokrnjeno naravo, preprostimi hotelčki in zasebnimi penzioni, prijaznimi domačini in okusno hrano. Tukaj ni prestižnih in zvenečih hotelskih verig, vse je preprosto in prav zaradi tega odmaknjeno od množičnih turističnih poti. Nastanitev in počitek po naporni vožnji. Zvečer se bomo vsekakor sprehodili ob obali, kjer bodo domačini ponujali za zmerno ceno svež ulov rib in jih pred vami tudi pripravili. Nočitev.

7. dan
EL NIDO - HOPPING TOUR, zajtrk, kosilo, nočitev

NE, NISO SANJE, VSE JE RESNIČNO IN NEIZMERNO LEPO
Ves dan bomo z ladjico odkrivali čudoviti arhipelag 45 kraških otočkov, med smaragdno zeleno in modro belo laguno z visokimi apnenčastimi klifi ostrih linij. Lepota narave je bila večkrat prizorišče snemanj, kot je Surviver, priljubljeno pa je tudi kot prizorišče za sklepanje porok. Podvodni svet in koralne grebene občasno obiščejo manjši morski psi in mante, pa ni strahu, saj izkušeni domačini točno vedno, kam odpeljati naravnih lepot željne goste. Obiskali boste lagune in kraško jamo potopljeno v laguno. Na otočkih se nahajajo divje nedotaknjene plaže, kjer se bomo ustavljali, se brezskrbno kopali in z masko raziskovali bogat podvodni svet. Domačini nam bodo pripravili okusno kosilo in tudi za prijeten dremež v senci palm se bo našel čas. Povratek v El Nido. Nočitev.

8. dan
EL NIDO, zajtrk, nočitev

LA CABANJAS JE ZAKON
Prost dan za počitek; predlagamo obisk plaže La Cabanas, ki velja za eno najlepših plaž na tem področju in kopanje v kristalno čisti vodi bo pravi užitek. Zvečer pa ponovno na obalo, kjer bo dišalo po sveže pripravljenih ribah. Ne bomo lačni.

9. dan
PALAWAN - PUERTO PRINCESSA, zajtrk, nočitev

Po zajtrku vožnja do Puerta Princese, kjer bomo na Palawanu še zadnjič prenočili. Kar težko se bomo poslovili od tega eko paradiža, da bo lažje predlagamo kakšno dobro večerjo v kateri od lokalnih restavracij in pred spanjem še masažo. Prileglo se bo.

10. dan
PUERTO PRINCESSA - CEBU - BOHOL, zajtrk, nočitev

NA OTOK PRESENEČENJ
Po zajtrku prosto do prevoza na letališče, in polet na otok Cebu, od koder bomo s trajektom nadaljevali na Bohol, ki je eden od tistih rajskih otokov, ki jih ob obisku Filipinov ne smeš izpustiti. Nastanitev v enem od hotelskih resortov, nočitev.

11. dan
BOHOL, zajtrk, kosilo, nočitev

ZAKAJ SO GRIČKI ČOKOLADNI IN TARZIJI TAKO MAJHNI
Celodnevni izlet po otoku. Največja zanimivost Bohola so Čokoladni grički med riževimi polji v notranjosti otoka. Gre za morje polokroglih travnatih vzpetin, ki se ob sončnem zahodu obarvajo v čokoladno barvo. Legenda pravi, da so to solze v ljubezni razočaranega velikana. Bohol je poznan tudi po filipinskem tarziju, najmanjšem še živečem primatu na svetu, ki oživi predvsem ponoči. Zaradi majhnosti in nenavadnega videza(spominja na filmskega gremlina), se je znašel na vrstah spominkov. Njihove oči so večje od možganov in glavo lahko premikajo za 180 stopinj. Opica je manjša od dlani in res zanimiva kreacija narave. Odkrivanje otoških lepot boste nadaljevali s kosilom na ladji, medtem ko pluje po reki skozi deževni pragozd. Po rečnem križarjenju boste obiskali najstarejšo kamnito cerkev na otoku, kjer boste spoznali zgodbo o čudežu. Bohola ne morete zapustiti, ne da bi si ogledali še spomenik posvečen premirju in krvni zavezi med španskim vladarjem Legazpijem in lokalnim plemenskim vladarjem. Takrat sta si prerezala žili na zapestju, njuna kri je stekla v kozarec, iz katerega sta vsak posebej srknila. Ostanek popoldneva bo prosto. Povratek v hotel, nočitev.

12. dan
BOHOL, zajtrk, nočitev

SLADKO BREZDELJE NA PEŠČENI PLAŽI
Zajtrk v hotelu in prost dan za uživanje na sanjskih plažah, kopanju, snorklanju, kulinaričnemu razvajanju.

13. dan
BOHOL - MANILA - EVROPA, zajtrk

ŠE ZADNJIČ MANILA IN NOČNI LET
Po zajtrku še del dopoldneva prosto nato pa vožnja na letališče in polet v Manilo, od koder boste nadaljevali preko enega od evropskih letališč v Ljubljano ali okolico.

14. dan
EVROPA - SLOVENIJA

PRIHOD DOMOV
Pristanek na letališču Ljubljana ali enem izmed okoliških letališč v popoldanskih urah.

Odhodi

Rezervacija ni obvezujoča dokler, ni vplačana akontacija.
 
odhod cena
16.11.2019 2490.00 € Rezervacija

Potovanje za skupine

Povpraševanje za skupine Preusmerjeni boste na racmana Timkota, ki skrbi za zaključene skupine.Cena vključuje:
- Vse letalske vozovnice po programu
- vključno s tremi notranjimi leti
- prevoz s trajektom Cebu - Bohol
- vse nočitve v hotelih 3/4* lokalne kategorizacije ( razen v El Nidu, ko prenočujemo tudi v preprostih penzionih)
- vsi izleti po programu z lokalnimi angleško govorečimi vodniki in vstopninami
- pri treh celodnevnih izletih na Boholu
- v Puerto Princesi z ogledom podzemen reke in El Nidu tudi kosila
- vsi prevozi in transferi na lokaliteti
- stroške organizacije potovanja
- v primeru vsaj 15 prijavljenih oseb tudi slovenski predstavnik na poti.
Dodatna doplačila:
MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi:
- enoposteljna soba 590 €
- podaljšanje programa na Boholu ali Boracayu - 2, 3, 5 dni - odvisno od želja (zahtevajte poseben izračun).
MOŽNA DOPLAČILA na poti:
- večerje in kosila ter stroški osebne porabe - hrana je sorazmerno poceni in zelo velik izbor
- dodatni ogledi in izleti, ki niso vključeni v osnovni program.
Obvezna doplačila:
- napitnine (tudi otroci) pribl. 45 USD
- za manjšo skupino med 15 in 19 potnikov 100 €
Popusti:
- otrok do 12. leta v sobi z dvema odraslima osebama na vprašanje.
Opomba:
- v primeru poleta z bližnjega letališča je prevoz za doplačilo.


BUDEN BOJAN S.P. LOKA TURIST
KAPUCINSKI TRG 7
4220 ŠKOFJA LOKA

SI88935710
02024-0255365263 Ljubljanska banka