Lokaturist

Lokaturist od leta 1995

Raca.si Patka.hr Timko.si Masai.si Maliskrati.si

Članki

BLOG BUDEN.SI
Avtor:Gregor Buden
Datum objave: 21.10.2010

Kontakt

tel.: 041 781 800
od ponedeljka do petka
od 9. do 18. ure

elektronska pošta
Poslovalnica Škofja Loka
Kapucinski trg 7
041 781 800
Poslovalnica Radovljica
Gorenjska c. 1
031 641 481


Ukrajina z letalom - 6 Dni

Št.dni: 6
cena:


Razpoložljiv odhodi


Natisni

Opis

1. dan
SLOVENIJA – KIJEV, nočitev

V večernih urah zbor potnikov na letališču v Ljubljani in polet proti Kijevu. Po pristanku prevoz v hotel in nočitev.

2. dan
KIJEV, zajtrk, večerja, nočitev

Dopoldne se bomo podali na ogled Kijeva, glavno mesto Ukrajine. Začeli bomo z obiskom starega mestnega jedra, kjer stojijo zgradbe univerze, pa nekdanji vhod v mesto, Zlata vrata, prenovljena katedrala. Obiskali bomo Sofijino katedralo, eno najstarejših mestnih zgradb. Nadaljevali bomo po najstarejši in najbolj strmi mestni ulici s slikovito Andrejevo cerkvijo. Tu domujejo tudi številne galerije, trgovinice in obrtne delavnice. Premor za kosilo, nato pa se bomo z vzpenjačo podali v predel Podil, ki se nahaja na bregu mogočne reke Dneper. Gre za živahen predel s številnimi tržnicami in trgovinami. Sprehod po glavni mestni ulici Khreshatik do znamenitega Majdanskega trga, kraja dveh revolucij s čudovitimi fontanami, bari in kavarnami. Večerja v restavraciji, nato povratek v hotel.

3. dan
KIJEV (po želji izlet MEZHYHIRYA), zajtrk, večerja, nočitev

Prost dan za samostojno raziskovanje mesta. Po želji (doplačilo) se bomo podali na izlet na posest Mezhyhirya v vasi Novi Petrivtsi. Posest je bila nekoč bogata zasebna rezidenca predsednika Viktorja Janukoviča, danes pa je prava turistična atrakcija. Nahaja se na bregovih reke Dneper in razkriva razkošno življenje nekdanjega predsednika. Na ozemlju se namreč nahaja zasebno pristanišče za jahte, konjeniški klub, strelišče, tenis igrišča, nekdanji živalski vrt, garaže z dragimi avti … Vse to obdaja 54 kilometrov ograje. Na poti bomo imeli še kosilo. Popoldne povratek v Kijev in prosto za dodatno raziskovanje mesta. Zvečer se bomo podali na večerjo s folklorno predstavo.

4. dan
KIJEV (po želji IZLET V ČERNOBIL*), zajtrk, večerja, nočitev

Prost dan za samostojno raziskovanje mesta. Po želji (doplačilo) se bomo podali na izlet na enega najbolj zloglasnih področij na svetu: Černobil. Podali se bomo na turo znotraj 30 - kilometrskega obroča, kjer se je leta 1986 ena največjih jedrskih nesreč v zgodovini. Med ogledomv »ukrajinske Pompeje« bomo dobili vpogled v svet, ki že dolgo več ne obstaja. Videli bomo znamenito jedrsko elektrarno, obiskali bližnje mesto duhov Pripyat z zapuščenimi šolami in hišami in se ustavili pred bližnjim Rdečem gozdom. To je tudi področje, ki ga danes počasi zopet naseljujejo prvi domačini.
* Stopnja sevanja na območju danes ni več zdravju škodljiva. Primerljiva je recimo s stopnjo sevanja na transatlantskih letih.

5. dan
KIJEV (po želji GASTRONOMSKA TURA), zajtrk, nočitev

Prost dan za samostojno raziskovanje mesta. Po želji (doplačilo) se bomo podali na gastronomsko turo po Kijevu. V mestu se je razvila zanimiva mešanica različnih vplivov, od lokalnih do mednarodnih. Obiskali bomo tržnico Bessarabsky, kjer bomo za začetek poskusili lokalno specialiteto kot je perepychka hot dog. Privoščili si bomo odlično kosilo z vključenim vinom, za konec pa zavili še v lokalno slaščičarno, kjer bomo poskusili lokalne slaščice.

6. dan
KIJEV - SLOVENIJA

V zgodnjih jutranjih/nočnih urah prevoz do letališča, od koder bomo poleteli proti Sloveniji.

Odhodi

Rezervacija ni obvezujoča dokler, ni vplačana akontacija.
 
odhod cena

Potovanje za skupine

Povpraševanje za skupine Preusmerjeni boste na racmana Timkota, ki skrbi za zaključene skupine.Cena vključuje:
- letalske prevoze po programu,
- letališke in varnostne pristojbine,
- prevoz letališče - hotel - letališče,
- 5x nočitev z zajtrkom v hotelu 3*,
- 3 večerje po programu,
- vstopnine po programu,
- lokalnega vodnika,
- vse zunanje oglede po programu,
- slovensko spremstvo in organizacijo potovanja.
Dodatna doplačila:
MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi: enoposteljna soba 160 €, izlet na posest Mezhyhirya s kosilom (min. 10 oseb) 50 €, izlet v Černobil s kosilom 130 €, gastronomska tura 60 €
Obvezna doplačila:
- za manjšo skupino med 15 in 25 potniki 30 €.
Popusti:
- Otroci 2 - 12 let na dodatnem ležišču: - 10%


BUDEN BOJAN S.P. LOKA TURIST
KAPUCINSKI TRG 7
4220 ŠKOFJA LOKA

SI88935710
02024-0255365263 Ljubljanska banka