Lokaturist

Lokaturist od leta 1995

Raca.si Patka.hr Timko.si Masai.si Maliskrati.si

Članki

BLOG BUDEN.SI
Avtor:Gregor Buden
Datum objave: 21.10.2010

Kontakt

tel.: 041 781 800
od ponedeljka do petka
od 9. do 18. ure

elektronska pošta
Poslovalnica Škofja Loka
Kapucinski trg 7
041 781 800
Poslovalnica Radovljica
Gorenjska c. 1
031 641 481


Turčija - Istanbul, mesto dveh celin

Št.dni:
cena:
Min št. potnikov: 20

Razpoložljiv odhodi


Natisni

Opis

Pridite z nami v »Mesto vseh mest« v času praznikov. Spoznajte mesto iz 1001 noči kjer Orient živi na slikovitih tržnicah,
stari Konstantinopolis navdušuje v Hagii Sofiji in se sultansko razkošje šopiri v osmanskih palačah…
Popeljite se po bosporski ožini mimo palač in dvorcev, ki krasijo njegove obale, sprehodite se po slikovitih ulicah  in uživajte v
večernem programu iz tisoč in ene noči! 

POZOR, POPUST ZA PRIJAVE od 8. – 31. 1. 2018 oz. do zapolnitve mest po akcijski ceni: 319,00 €! Popust ne velja za odhod 29.4. 2018!

1. dan: LJUBLJANA – ISTANBUL IN TRG TAXIM
Polet letala v Istanbul ob 9.40 in po opravljenih mejnih formalnostih avtobusni prevoz mesto. Nastanitev v hotelu in odhod z vodnikom na Taxim. Sprehod po ulici neodvisnosti do stolpa Galata in na most Galata od kjer boste lahko občudovali osvetljene minarete Hagie Sofije in Modre mošeje.  Nočitev.
 
2. dan: OD BIZANCA DO ISTANBULA IN ZGODBE O SULEJMANU VELIČASTNEM
Po zajtrku ogled glavnih mestnih znamenitosti: Modre mošeje, cerkve Sv. Modrosti (Hagia Sofia - dolgo časa največja cerkev krščanskega sveta, kasneje spremenjena v mošejo, danes muzej), palače Topkapi (palača osmanskih sultanov, danes muzej z zbirkami porcelana, draguljev, orožja in drugih dragocenosti), nekdanjega Hipodroma in veličastne podzemne cisterne Yerebatan Saray.  Zvečer predlagamo odhod na turški večer s folklornim programom in večerjo. Nočitev.

3. dan: ISTANBUL (GRAND BAZAR IN KRIŽARJENJE PO BOSPORJU)
Zajtrk in odhod na egipčansko tržnico začimb. Predlagamo križarjenje po Bosporju, morski ožini med Evropo in Azijo, mimo trdnjave Rumeli Hisar in mimo palač Dolmabahče in Beylebeyi, pod bosporskima mostovoma. Spet bodo oživele bosporske legende in izvedeli boste zakaj se ožina imenuje »prehod krav«!  Izstopili bomo v Uskudarju na azijski strani in pogledali proti Evropi, kamor se bomo vrnili s podzemno železnico pod Bosporjem,…. Popoldne pa boste preživeli na znameniti pokriti tržnici (Kapali čaršija) kjer se boste lahko poskusili pri orientalskem barantanju. Nočitev.

4. dan: ISTANBUL– LJUBLJANA

Zajtrk in prosto do odhoda na letališče. Predlagamo obisk palače Dolmabahce ob Bosporju – palače zadnjih sultanov, kjer nas bo osupnilo razkošje tepihov, kristala in alabastra in obisk največje mošeje Sulejmana Veličastnega z grobovi sultana in njegove Hurem sultane. Prevoz na letališče in ob 17.55 polet v Ljubljano.

ŽE ZAGOTOVLJENI ODHODI:  23. februar, 9. in 29. marec, 29. april 2018

Za potovanje v Turčijo slovenski državljani potrebujemo veljavni potni list, veljaven še 6 mesecev po končanem potovanju!

POSEBNI POGOJI ZA PRIJAVE V AKCIJI: obvezno preverite razpoložljivost kapacitet pri ponudniku, 50% plačila takoj ob prijavi, letalske vozovnice so nevračljive in nezamenljive!

Odhodi

Rezervacija ni obvezujoča dokler, ni vplačana akontacija.
 
odhod cena

Potovanje za skupine

Povpraševanje za skupine Preusmerjeni boste na racmana Timkota, ki skrbi za zaključene skupine.Cena vključuje:
letalski prevoz po programu, letališke in varnostne pristojbine v višini 130€, prevoz letališče - hotel - letališče, 3x nočitev z samopostrežnim zajtrkom v hotelu lokalne turistične kategorije 4* v središču mesta, ogled Istanbula brez vstopnin, stroški slovenskega spremljevalca in organizacije potovanja, osnovno nezgodno zavarovanje.
Dodatna doplačila:
(ob prijavi): enoposteljna soba 18 €/noč, odpovedni rizik 5% za slučaj odpovedi zaradi nenadne bolezni.
(na licu mesta): vstopnine in vodenje po muzejih (Top kapi palača, Hagia Sofija, podzemna cisterna) 55 €, harem v Top kapi palači 10 €, križarjenje po Bosporju 25 €, obisk palače Dolmabahče 25 €, turški večer s folklornim programom, večerjo in omejeno količino pijače 55 €, ena vožnja z tramvajem pribl.1,40 €.
Obvezna doplačila:
(ob prijavi): turistična pristojbina 2 €/noč, doplačilo v primeru manjšega števila potnikov (manj kot 20 prijavljenih oseb) 40 €, prijavnina 15 €.


BUDEN BOJAN S.P. LOKA TURIST
KAPUCINSKI TRG 7
4220 ŠKOFJA LOKA

SI88935710
02024-0255365263 Ljubljanska banka