Lokaturist

Lokaturist od leta 1995

Raca.si Patka.hr Timko.si Masai.si Maliskrati.si

Članki

BLOG BUDEN.SI
Avtor:Gregor Buden
Datum objave: 21.10.2010

Kontakt

tel.: 041 781 800
od ponedeljka do petka
od 9. do 18. ure

elektronska pošta
Poslovalnica Škofja Loka
Kapucinski trg 7
041 781 800
Poslovalnica Radovljica
Gorenjska c. 1
031 641 481


Rusija - Velika Ruska Avantura - 7 Dni

Št.dni: 7
cena:


Razpoložljiv odhodi


Natisni

Opis

• obisk starodavnih mest v »Zlatem prstanu«
• Moskva in St. Peterburg

1. dan
SLOVENIJA - MOSKVA, Nočitev

V dopoldanskih urah polet z letališča JP Ljubljana. Po popoldanskem pristanku sledi vožnja do hotela in nastanitev. Zvečer se bomo podali na vožnjo z znamenito moskovsko podzemno železnico, ki velja za najbolj razkošno na svetu, in se podali na kratek sprehod po mestu. Povratek v hotel in nočitev.

2. dan
MOSKVA, Zajtrk, nočitev

Po zajtrku sledi celodnevni ogled ruske prestolnice. Popeljali se bomo mimo Bolšoj teatra, stadiona Lužniki, univerze Lomonosov in dalje ob rdečem kremeljskem obzidju, izza katerega nas bodo spremljale zlate kupole najstarejših moskovskih cerkva, vse do Rdečega trga. Sprehod po znamenitem trgu, ki ga obdajajo imenitne stavbe iz preteklih stoletij: pisana cerkev Vasilija Blaženega, najbolj prepoznavna stavba v Moskvi, blagovnica Gum, Leninov mavzolej s pokopališčem slavnih Rusov … Popoldan se bomo ob doplačilu podali za kremeljsko obzidje in obiskali tudi zakladnico, ki hrani velikansko zbirko dragih kamnov, videli pa bomo tudi prestol zloglasnega carja Ivana Groznega. Zvečer ob doplačilu predlagamo obisk predstave znamenitega Bolšoj teatra (potrebna predhodna najava, potrditev odvisna od razporeda predstav in razpoložljivih mest - svetujemo čim bolj zgodnjo prijavo).

3. dan
MOSKVA - SERGIJEV POSAD - VLADIMIR - SUZDAL, Zajtrk, nočitev

Danes bomo zapustili Moskvo in se podali na raziskovanje t. i. Zlatega prstana: vrste starodavnih mest iz zlate ruske preteklosti, ki so pravzaprav veliki muzeji na prostem in sodijo med najbolj slikovita v državi. Na poti bomo imeli priložnost spoznati čudovito rusko podeželje. Najprej se bomo podali proti Sergijevemu Posadu, kjer bomo dobili vpogled v življenje pravoslavnih menihov. Tu stoji eden najpomembnejših ruskih pravoslavnih samostanov, Sergejev samostan, ter cerkev Sv. Trojice s čudovitimi ikonami. Nadaljevanje vožnje po ruskem podeželju. Popoldne prihod v Vladimir, ki se ponaša z zanimivo katedralo in znamenitimi Zlatimi vrati, tu pa je doma tudi največja tovarna traktorjev na svetu. Vožnja do Suzdala, kjer bomo prenočili.

4. dan
SUZDAL - MOSKVA - ST. PETERBURG, Zajtrk, kosilo, nočitev

Zjutraj bomo obiskali Suzdal, eno najstarejših ruskih mest, ki ga krasijo številne stare zgradbe, utrdbe in kar 25 cerkva. Sprehod po mestu in kremlju nad reko Kamenko, privoščili pa si bomo tudi pravo rusko kosilo z borščem. Sledi povratek v Moskvo in nekaj prostega časa na živahni ulici Arbat. Proti večeru prevoz na železniško postajo in vožnja z hitrim vlakom proti St. Peterburgu. Pozni večerni prihod, sledi nastanitev v hotelu.

5. dan
ST. PETERBURG (PETERHOF), Zajtrk, nočitev

Dopoldne se bomo podali na ogled tega elegantnega mesta ob reki Neva, ki velja za eno najlepših evropskih mest. Podali se bomo na znameniti Dvorni trg, nekdanje središče ruskega imperija in si ogledali tudi monumentalni Zimski dvorec, nekoč sedež ruskih carjev. Videli bomo tudi sedež admiralitete, ploščad dekabristov z znamenitim spomenikom Petra Velikega, Poletno palačo s parkom, največjo pravoslavno katedralo v mestu, katedralo Sv. Izaka, Kazansko stolnico, stolnico Smolny in Vasiljev otok, kjer sta danes univerza in umetnostna akademija. Ustavili se bomo tudi pred znamenito križarko Auroro in pri trdnjavi Petropavlovsk. Popoldne po želji (doplačilo) izlet v Peterhof, kjer se nahaja ena najsijajnejših in najbolje ohranjenih podeželskih palač carske družine Romanovih, obdana z enim največjih in najslikovitejših parkov, zaradi česar mu pravijo tudi ruski Versailles

6. dan
ST. PETERBURG (CARSKOJE SELO, MINI KRIŽARJENJE), Zajtrk, nočitev

Zjutraj predlagamo izlet v Carskoje selo, kjer stoji svetovno znana Katarinina palača s sijajnimi stopnišči, dvoranami in saloni, ter z znamenito jantarjevo sobo s stenami, obloženimi z jantarjem. Povratek v St. Peterburg in obisk znamenitega Nevskega prospekta. Po želji se bomo podali mini križarjenje po kanalih St. Peterburga.

7. dan
ST. PETERBURG (ERMITAŽ) - SLOVENIJA, Zajtrk

Dopoldne ob doplačilu obisk enega izmed najpomembnejših svetovnih muzejev, Ermitaža*, ki hrani neprecenljive zbirke umetnin z vsega sveta. Sledi prevoz na letališče, od koder bomo preko enega od vmesnih letališč poleteli proti Slovenijo. * V primeru zgodnjega leta Ermitaž obiščemo šesti dan popoldne. Vsebina in cena programa se s tem ne spremenita.

Opombe: Vse dodatne izlete v Rusiji je potrebno najaviti ob rezervaciji aranžmaja, plačilo po želji ob prijavi ali na poti. Vožnja s hitrim vlakom Moskva - St. Peterburg je odvisna od voznega reda in zasedenosti, zato se lahko izvede tudi peti dan zgodaj zjutraj. Vsebina programa se pri tem ne spremeni.


Odhodi

Rezervacija ni obvezujoča dokler, ni vplačana akontacija.
 
odhod cena

Potovanje za skupine

Povpraševanje za skupine Preusmerjeni boste na racmana Timkota, ki skrbi za zaključene skupine.Cena vključuje:
- letalski prevoz po programu
- letališke in varnostne pristojbine
- šest nočitev z zajtrkom v hotelih 3*
- eno kosilo
- avtobusne prevoze in zunanje oglede po programu
- vožnjo s hitrim vlakom Moskva-St. Peterburg
- slovensko spremstvo in organizacijo potovanja
Dodatna doplačila:
MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi: urejanje ruskega vizuma (skupaj z vabilnim pismom in posredovanjem) 85 €, enoposteljna soba 180 €, večerje 160 €, gledališče Bolšoj (od 50 €, odvisno od sedežev/ predstave).
MOŽNA DOPLAČILA na poti: ogled Kremlja z zakladnico 45 €, Ermitaž 20 €, izlet v Peterhof/Carskoje selo z vstopninami 95 €, mini križarjenje po kanalih St. Peterburga 20 €
Obvezna doplačila:
- za manjšo skupino (min. 25 potnikov) 70 €.
Popusti:
- Otroci 2 - 12 let na dodatnem ležišču: -15%


BUDEN BOJAN S.P. LOKA TURIST
KAPUCINSKI TRG 7
4220 ŠKOFJA LOKA

SI88935710
02024-0255365263 Ljubljanska banka