Lokaturist

Lokaturist od leta 1995

Raca.si Patka.hr Timko.si Masai.si Maliskrati.si

Članki

BLOG BUDEN.SI
Avtor:Gregor Buden
Datum objave: 21.10.2010

Kontakt

tel.: 041 781 800
od ponedeljka do petka
od 9. do 18. ure

elektronska pošta
Poslovalnica Škofja Loka
Kapucinski trg 7
041 781 800
Poslovalnica Radovljica
Gorenjska c. 1
031 641 481


Rusija - Moskva, St. Peterburg in Talin - 7 Dni

Št.dni: 7
cena:


Razpoložljiv odhodi


Natisni

Opis

• direktni leti iz Ljubljane (v eno smer s posebnim letalom)
• obisk čudovitega St. Peterburga in mogočno Moskvo
• možnost izletov v Peterhod, Katarinini palačo, Sergijev Posad
• ogled Talina, simpatične estonske prestolnice

1. dan
SLOVENIJA - MOSKVA
V dopoldanskih urah polet z letališča JP Ljubljana proti Moskvi. Po popoldanskem pristanku sledi vožnja do hotela in nastanitev. Sledi prvo raziskovanje mesta. Podali se bomo na vožnjo z znamenito moskovsko podzemno železnico, ki velja za najbolj razkošno na svetu, in se podali na sprehod po mestu. Povratek v hotel in nočitev.

2. dan
MOSKVA (KREMELJ Z OROŽARNO)
Po zajtrku sledi celodnevni ogled ruske prestolnice. Popeljali se bomo mimo Bolšoj teatra, stadiona Lužniki, univerze Lomonosov in dalje ob rdečem kremeljskem obzidju, izza katerega nas bodo spremljale zlate kupole najstarejših moskovskih cerkva, vse do Rdečega trga. Sprehod po znamenitem trgu, ki ga obdajajo imenitne stavbe iz preteklih stoletij: pisana cerkev Vasilija Blaženega, najbolj prepoznavna stavba v Moskvi, blagovnica Gum, Leninov mavzolej s pokopališčem slavnih Rusov ... Popoldan se bomo ob doplačilu podali za kremeljsko obzidje in obiskali tudi zakladnico, ki hrani velikansko zbirko dragih kamnov, videli pa bomo tudi prestol zloglasnega carja Ivana Groznega. Zvečer ob doplačilu predlagamo obisk predstave znamenitega Bolšoj teatra (potrebna predhodna najava, potrditev odvisna od razpoložljivosti in razporeda predstav, svetujemo čim bolj zgodnjo prijavo!).

3. dan
MOSKVA ali SERGIJEV POSAD
Prost dan za raziskovanje ruske prestolnice. Po želji boste lahko obiskali (javni prevoz, samostojni ogledi) katerega izmed znanih muzejev: muzej Borodinske bitke, ki je posvečen znamenitemu Napoleonovemu vdoru v Rusijo, Tretjakovsko galerijo, ki hrani številna vrhunska umetniška dela, ali pa muzej kozmonavtike, kjer boste spoznali zgodovino raziskovanja vesolja. Po želji pa se boste lahko odpravili na izlet v Sergijev posad kjer bomo dobili vpogled v življenje pravoslavnih menihov. Tu stoji eden najpomembnejših ruskih pravoslavnih samostanov, Sergejev samostan, ter cerkev Sv. Trojice s čudovitimi ikonami, privoščili pa si bomo tudi pravo rusko kosilo z borščem. Proti večeru prevoz na železniško postajo, od koder bomo s hitrim vlakom odpotovali proti St. Peterburgu. Sledi prevoz do hotela in nočitev.

4. dan
ST. PETERBURG (ERMITAŽ)
Dopoldne se bomo podali na ogled tega elegantnega mesta ob reki Neva, ki velja za eno najlepših evropskih mest. Podali se bomo na znameniti Dvorni trg, nekdanje središče ruskega imperija in si ogledali tudi monumentalni Zimski dvorec, nekoč sedež ruskih carjev. Videli bomo tudi sedež admiralitete, ploščad dekabristov z znamenitim spomenikom Petra Velikega, Poletno palačo s parkom, največjo pravoslavno katedralo v mestu, katedralo Sv. Izaka, Kazansko stolnico, stolnico Smolny in Vasiljev otok, kjer sta danes univerza in umetnostna akademija. Ustavili se bomo tudi pred znamenito križarko Auroro in pri trdnjavi Petropavlovsk. Popoldne ob doplačilu obisk enega izmed najpomembnejših svetovnih muzejev, Ermitaža, ki hrani neprecenljive zbirke umetnin z vsega sveta. Doživeli bomo tudi utrip najbolj znane ulice Nevski prospekt, na kateri so številne restavracije, trgovine in trgi.

5. dan
ST. PETERBURG (PETERHOF/CARSKOJE SELO)
Dan bo namenjen obisku muzejev ali samostojnemu raziskovanju mesta. Ob doplačilu toplo priporočamo celodnevni izlet v Peterhof in Carskoje selo. V Peterhofu se nahaja ena najsijajnejših in najbolje ohranjenih podeželskih palač carske družine Romanovih, obdana z enim največjih in najslikovitejših parkov, zaradi česar mu pravijo tudi ruski Versailles. Nadaljevanje v Carskoje selo, kjer stoji svetovno znana Katarinina palača s sijajnimi stopnišči, dvoranami in saloni, ter z znamenito jantarjevo sobo s stenami, obloženimi z jantarjem. Povratek v St. Peterburg in še nekaj prostega časa. Zvečer po želji mini križarjenje po kanalih St. Peterburga.

6. dan
ST. PETERBURG - TALIN

Dopoldne vožnja proti Estoniji. Prečkali bomo mejo, nato pa nadaljevali do glavnega mesta, Talina. Nastanitev v hotelu, zvečer pa prvi sprehod po mestu.

7. dan
TALIN - SLOVENIJA
Zjutraj se bomo sprehodili po starem mestnem središču, katerega posebnost je izvrstno ohranjen stari del s starimi obzidji, cerkvami in srednjeveškimi hišami, ki spada na Unescov seznam svetovne dediščine. Povzpeli se bomo na grič Toompea, kjer stoji zanimiva katedrala Aleksandra Nevskega in od koder so čudoviti pogledi na mesto in Finski zaliv. Sledi prosti čas za zadnje sprehode, nakupe ali posedanje v katerem izmed lokalov. Sledi prevoz na letališče, od koder bomo s posebnim letalom poleteli proti Sloveniji.

Opombe: Vse dodatne izlete v Rusiji je potrebno najaviti ob rezervaciji aranžmaja, plačilo ob prijavi ali na poti. V primeru, ko sta možna dva izleta na isti dan, se izvede tisti izlet, kamor se prijavi več potnikov. Minimum za izvedbo fakultativnih izletov je 15 potnikov. Vožnja s hitrim vlakom Moskva-St. Peterburg je odvisna od voznega reda in zasedenosti, zato se lahko izvede tudi četrti dan zgodaj zjutraj. Vsebina programa se pri tem ne spremeni.

Odhodi

Rezervacija ni obvezujoča dokler, ni vplačana akontacija.
 
odhod cena

Potovanje za skupine

Povpraševanje za skupine Preusmerjeni boste na racmana Timkota, ki skrbi za zaključene skupine.Cena vključuje:
- letalske prevoze po programu,
- letališke in varnostne pristojbine,
- vse avtobusne prevoze po programu,
- vožnjo s hitrim vlakom na relaciji Moskva-St. Peterbug,
- 6x nočitev z zajtrkom v hotelih 3/4*,
- vse zunanje oglede po programu,
- slovensko spremstvo in
- organizacijo potovanja.
Dodatna doplačila:
MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi: enoposteljna soba 150 €, urejanje ruskega vizuma (skupaj z vabilnim pismom in posredovanjem) 85 €, večerje 140 €, gledališče Bolšoj od 50 € (odvisno od kategorije sedežev in predstave, prosta mesta so na vprašanje, svetujemo čim prejšnjo rezervacijo!).
MOŽNA DOPLAČILA na poti: ogled Kremlja z zakladnico 45 €, Ermitaž 20 €, izlet v Peterhof/Carskoje selo z vstopninami 79 €, mini križarjenje po kanalih St. Peterburga 20 €, izlet v Sergijev Posad 69 €, Tretjakovska galerija 20 €, muzej Borodinske bitke 15 €, muzej kozmonavtike 25 €.
Obvezna doplačila:
- za manjšo skupino (min. 35 potnikov) 50 €
Popusti:
- Otroci 2 - 12 let na dodatnem ležišču 10%


BUDEN BOJAN S.P. LOKA TURIST
KAPUCINSKI TRG 7
4220 ŠKOFJA LOKA

SI88935710
02024-0255365263 Ljubljanska banka