Lokaturist

Lokaturist od leta 1995

Raca.si Patka.hr Timko.si Masai.si Maliskrati.si

Članki

BLOG BUDEN.SI
Avtor:Gregor Buden
Datum objave: 21.10.2010

Kontakt

tel.: 041 781 800
od ponedeljka do petka
od 9. do 18. ure

elektronska pošta
Poslovalnica Škofja Loka
Kapucinski trg 7
041 781 800
Poslovalnica Radovljica
Gorenjska c. 1
031 641 481


Rusija - Irkutsk in Bajkalsko Jezero - 8 Dni

Št.dni: 8
cena:


Razpoložljiv odhodi


Natisni

Opis

1. dan
ZAGREB – MOSKVA – IRKUTSK, nočni let

V jutranjih urah zbor potnikov na letališču v Zagrebu (ob doplačilu prevoz iz Slovenije), od koder bomo preko Moskve poleteli proti Irkutsku. Nočni let.

2. dan
IRKUTSK, večerja, nočitev

V dopoldanskih urah prihod v Irkutsk. Sledi 3-urni ogled mesta, med katerim si bomo ogledali glavne znamenitosti kot so muzej dekabristov, spomenik junakom … Sledi nastanitev v hotelu in prosto za počitek. Popoldne prosto za uživanje v mestnem vrvežu v mestnem središču.

3. dan
IZLET V LISTVYANKO, zajtrk, kosilo, nočitev

Odpravili se bomo do Listvjanke, ki leži ob Bajkalu. Na poti si bomo ogledali muzej lesene arhitekture na prostem – »Talzy«, v katerem je lepo predstavljena tradicionalna sibirska arhitektura in življenje ljudi v Sibiriji. Obiskali bomo cerkev Ilimskaya Kazanskaya, cerkev svete Trojice in ostale znamenitosti. Kosilo. Sledi prihod v kraj Listvyanka, ki je Irkutsku najbližji turistični center in nastanitev v hotelu. Obiskali bomo znani muzej, posvečen živalim in rastlinam v sladkih vodah. Tu bomo videli tudi nekatere znane vrste rib iz Bajkalskega jezera in pa znamenite bajkalske tjulnje – nerpe. Popoldne bomo z razgledne točke Čerski, do kamor se bomo povzpeli z dvigalom, lahko občudovali eno glavnih naravnih znamenitosti okolice: skalo Šaman. Sledi obisk lokalne tržnice, kje bomo lahko kupili nekatere spominke iz regije ali poskusili bajkalske dimljene ribe. Povratek v hotel.

4. dan
IRKUTSK – OTOK OLKHON – RT BURKHAN, zajtrk, večerja, nočitev

Dopoldne se bomo poslovili od Irkutska in se podali na otok Olkhon, največji otok Bajkalskega jezera in četrti največji jezerski otok na svetu. Velja za sveti kraj na področju Bajkala. Nastanitev v hotelu. Popoldne ekskurzija do rta Burkhan, ene glavnih znamenitosti otoka in enega najbolj svetih krajev v celi Aziji. Nekaj prostega časa, nato povratek v hotel in večerja.

5. dan
IZLET PO OLKHONU, zajtrk, kosilo, večerja, nočitev

Danes bomo otok raziskovali s terenskimi vozili. Pot nas bo vodila na rt Khoboy, najbolj severno točko otoka. Pot nas bo vodila po slikoviti pokrajini, kjer bomo uživali v razgledih na stepe, peščene plaže, pa tipič- no rusko tajgo in zapuščene osamljene vasi. Na poti bomo lahko odkrivali lepote »Majhnega morja« (Maloye More) in njegovih majhnih otočkov. Sledi piknik na prostem, nato pa obisk majhne vasice Uzury na vzhodnem delu otoka. Povratek v hotel.

6. dan
IZLET Z LADJICO NA OTOK OGOY, zajtrk, kosilo, večerja, nočitev

Po zajtrku izlet z ladjico na otok Ogoy, ki se nahaja v ožini med otokom Ogoy in celino. Pot nas bo najprej vodila na južni del otoka Olkhon, kjer bomo obiskali ribiško naselje. Tu nam bodo predstavili, kako na Bajkalu poteka ribištvo. Nato se bomo z ladjico podali na otoček Ogoy, sveti kraj za Budiste. Piknik kosilo. Povratek v hotel

7. dan
OLKHON – UST ORDA - IRKUTSK, zajtrk, kosilo, nočitev

Dopoldne vožnja na celino in obisk vasice Ust Orda, ki se nahaja 70 km od Irkutska. Sledi kosilo v lokalni restavraciji, nato pa obisk tamkajšnjega muzeja. Nadaljevanje v Irkutsk, nastanitev v hotelu.

8. dan
IRKUTSK – MOSKVA – ZAGREB, zajtrk

Zjutraj prevoz do letališča in polet preko Moskve proti Zagrebu. Po pristanku po želji prevoz do Slovenije.

Odhodi

Rezervacija ni obvezujoča dokler, ni vplačana akontacija.
 
odhod cena

Potovanje za skupine

Povpraševanje za skupine Preusmerjeni boste na racmana Timkota, ki skrbi za zaključene skupine.Cena vključuje:
- letalske prevoze po programu,
- letališke in varnostne pristojbine,
- prevoze po programu,
- 6x nočitev z zajtrkom v dvoposteljnih sobah v hotelih 3*,
- vse obroke kot navedeno v programu,
- vse prevoze, izlete in oglede po programu,
- vse vstopnine v ceni,
- vse zunanje oglede po programu,
- slovensko spremstvo in organizacijo potovanja.
Dodatna doplačila:
DOPLAČILA PO ŽELJI, ob prijavi: enoposteljna soba 180 €, prevoz do letališča 38 €, ruski vizum (vabilno pismo in urejanje) 85 €.
Obvezna doplačila:
- za manjšo skupino (med 25 in 34 potniki) 100€.
Popusti:
- Otroci 2 - 12 let na dodatnem ležišču: - 10%


BUDEN BOJAN S.P. LOKA TURIST
KAPUCINSKI TRG 7
4220 ŠKOFJA LOKA

SI88935710
02024-0255365263 Ljubljanska banka