Lokaturist

Lokaturist od leta 1995

Raca.si Patka.hr Timko.si Masai.si Maliskrati.si

Članki

BLOG BUDEN.SI
Avtor:Gregor Buden
Datum objave: 21.10.2010

Kontakt

tel.: 041 781 800
od ponedeljka do petka
od 9. do 18. ure

elektronska pošta
Poslovalnica Škofja Loka
Kapucinski trg 7
041 781 800
Poslovalnica Radovljica
Gorenjska c. 1
031 641 481


Romunija - Bukarešta in Slikovita Mesta Transilvanije - 5 Dni

Št.dni: 5
cena:


Razpoložljiv odhodi


Natisni

Opis

• mogočna stavba romunskega Parlamenta
• obisk slikovitega gradu Peles
• pokušina penečih vin v kraljevih kleteh Azuga
• slikovite, utrjene vasice Transilvani
je
• direktni letalski prevoz iz Ljubljane

1. dan
SLOVENIJA - BUKAREŠTA, (tradicionalna večerja s folkloro), nočitev

Zbor potnikov predvidoma v dopoldanskih urah na letališču JP pri Ljubljani ter polet v Bukarešto. Po pristanku si bomo ogledali “vzhodni Pariz”, kot pravijo Bukarešti. Začeli bomo z zgradbo parlamenta, ki poleg ameriškega Pentagona velja za največjo zgradbo na svetu. Ogledali si bomo Slavolok zmage, Trg revolucije, Knežji dvor, ki ga je uporabljal srednjeveški vladar Vlad Drakula za svojo rezidenco. Nastanitev. Zvečer večerja v tipični romunski restavraciji s folklornim programom (doplačilo).

2. dan
BUKAREŠTA - TRANSFAGARASAN - SIBIU, zajtrk, nočitev

Zajtrk v hotelu. Obisk Etnografske vasice, kjer bomo spoznali tradicionalno arhitekturo Romunije. Sprehod skozi največji mestni park Cismigiu, zeleni paradiž s prepletom trat, jezerc, mostičkov in rastlinja. Park je uredil Carl Meyer že leta 1845. Dopoldne slovo od Bukarešte in vožnja mimo kraja Plotesti v smeri znamenite ceste Transfagarasan do vasice Bascov ter vzpon po eni najbolj razburljivih cest na svetu - Transfagarasan. Take cestne sladice so mešanica adrenalina in nepopisnih lepot narave in so ustvarjene za vse tiste, ki življenje zajemajo z veliko žlico. Cesta velja za eno najbolj spektakularnih, nenavadnih in slikovitih v Evropi in poteka čez najvišji del Karpatov v skupni dolžini 151 km. Cesta Transfagarasan je zaslovela zaradi angleške avtomobilistične oddaje TOP GEAR, razglasili so jo za najboljšo cesto na svetu! Nekoč je cesta v Transilvanskih Alpah služila le vojski, danes kolesarjem, filmarjem in turistom. Postanki na poti in vonja proti Sibiu ter nastanitev v okolici.

3. dan
SIBIU - MEDIAS –BIERTAN - SIGHISOARA, zajtrk, večerja, nočitev

Ogled mesta z manjšimi in večjimi trgi, mostom laž- nivcev, katoliško katedralo, evangeličansko cerkvijo. Postanek v vasici Medias, eni najbolj ohranjenih srednjeveških vasic v Romuniji. Še posebej zanimiva sta srednjeveški 70 m visok stop, danes simbol mesta in utrjena cerkev Sv Marjete. Postanek tudi v slikoviti vasici Biertan in naprej v Sighisoaro, kjer si bomo ogledali skrivnostno rojstno hišo Vlada Tepeša, Transilvanskega grofa Drakule. Nastanitev.

4. dan
SIGHISOARA - ZARNESTI - BRASOV - BRAN – SINAIA, zajtrk, večerja, nočitev

Nadaljevanje potovanja proti jugu v Transilvanijo. Postanek v kraju Zarnesti v Karpatih, kjer so leta 2005 ustanovili zatočišče za rjave medvede (Liberty bear sanctuary) v naravnem okolju na 70 ha površine v hrastovem in leskovem gozdu. Ustanovitev medvedjega zatočišča je spodbudila boljšo zavest o vprašanjih, ki zadevajo medvede ter za mnoge medvede iz ujetništva boljšo in svetlejšo prihodnost. Prav tako predstavlja simbol za optimizma glede varovanja naravnega okolja Romunije. Nepozabna izkušnja opazovanja medvedov. Nadaljevanje poti v Brasov, mesto ki ga imenujejo tudi „Vrata Transilvanije“. Po prihodu ogled glavnih mestnih znamenitosti: „črna cerkev“, muzeja „Najstarejše romunske šole“... Brasov velja za enega najbolj obiskanih mest v Romuniji. Vožnja v Bran, kjer si bomo ogledali grad grofa Dracule. Sprehodili se bomo skozi temačne in skrivnostne sobe polne različnega pohištva. Po ogledih vožnja v okolico mesta Sinaia, nastanitev.

5. dan
SINAIA - AZUGA - BUKAREŠTA - SLOVENIJA, zajtrk

Ogled mesteca, ki mu pravijo biser Karpatov. Obiskali bomo grad Peles, ki so ga leta 1875 zgradili za kralja Karla I. in ženo Elizabeto. Grad je zgrajen v neogotskem slogu in so ga uporabljali kot kraljevo poletno rezidenco. Velja za enega najlepših v Evropi. Vožnja v Azugo ter postanek za ogled kleti in pokušino penečih vin v kraljevih kleteh Azuga Royal Cellars. Vožnja na letališče in predvidoma popoldne polet v Ljubljano.

Opombe: Pridržujemo si pravico do spremembe časa in kraja odhoda in vrnitve, če nam letalski prevoznik ne potrdi zahtevanega voznega reda. Vsebinsko program ostaja nespremenjen, prilagojen letalskemu prevozu.

Odhodi

Rezervacija ni obvezujoča dokler, ni vplačana akontacija.
 
odhod cena

Potovanje za skupine

Povpraševanje za skupine Preusmerjeni boste na racmana Timkota, ki skrbi za zaključene skupine.Cena vključuje:
- letalski prevoz Ljubljana - Bukarešta - Ljubljana,
- letališke in varnostne pristojbine,
- avtobusni prevoz po programu,
- tri polepnzione in ena nočitev z zajtrkom v hotelu 3*,
- pokušina penečih vin,
- spremstvo in organizacija potovanja.
Dodatna doplačila:
MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi: enoposteljna soba: 79€; večerja s folklorno predstavo: približno 25 €.
MOŽNA DOPLAČILA na poti: strošek vstopnin pribl. 25 €.
Obvezna doplačila:
- za manjšo skupino med 25 in 34 potniki 20 €.
Popusti:
- otroci 2 - 12 let na dodatnem ležišču: - 15%


BUDEN BOJAN S.P. LOKA TURIST
KAPUCINSKI TRG 7
4220 ŠKOFJA LOKA

SI88935710
02024-0255365263 Ljubljanska banka