Lokaturist

Lokaturist od leta 1995

Raca.si Patka.hr Timko.si Masai.si Maliskrati.si

Članki

BLOG BUDEN.SI
Avtor:Gregor Buden
Datum objave: 21.10.2010

Kontakt

tel.: 041 781 800
od ponedeljka do petka
od 9. do 18. ure

elektronska pošta
Poslovalnica Škofja Loka
Kapucinski trg 7
041 781 800
Poslovalnica Radovljica
Gorenjska c. 1
031 641 481


Portugalska - Vikend v Lizboni - 4 Dni

Št.dni: 4
cena:


Razpoložljiv odhodi


Natisni

Opis

• ogled „Belega mesta”, kot imenujejo Lizbono
• možnost ogleda predstave fada v najstarejši mestni četrti Alfama
• možnost izleta na najbolj zahodno točko Evrope – Cabo da Roca

1. dan
SLOVENIJA - LIZBONA, Nočitev

Zbor potnikov na letališču v Benetkah in polet v Lizbono, predvidoma v dopoldanskih urah. (za doplačilo možnost prevoza do letališča). Avtobusni ogled portugalskega glavnega mesta, ki leži na sedmih gričih ob obali reke Tejo in mu večkrat pravijo tudi zasanjano mesto. Vožnja v predel Belem in ogled dveh draguljev pod Unescovo zaščito, Belemski stolp iz 16. stoletja in samostan sv. Jeronima s cerkvijo, v kateri so grobnice portugalskih kraljev in sarkofaga pesnika Camoesa ter pomorščaka Vasca da Game. Ustavili se bomo tudi pri spomeniku slavnih pomorščakov – raziskovalcev in po želji pokusili belemsko sladico Pasteis de Belem. Popoldne bomo nadaljevali z ogledom Lizbone in njenega čarobnega labirinta uličic. Sprehod po živahni četrti Baixa in njenih številnih trgov, ki jih je mesto dobilo v času velike prenove po uničujočem potresu v 18. stoletju (trg Rossio, Comercio,..). Stari del se razteza na sedmih gričih in v ta namen je v mestu kar nekaj vzpenjač in dvigal. Ena najbolj znanih v mestu je Santa Justa in povezuje Baixo s četrtjo Chiado, znano po živahnem nočnem življenju ter trgovinicah, restavracijah in barih. Nastanitev.

2. dan
LIZBONA - (CABO DE ROCA - SINTRA) - LIZBONA, Zajtrk, nočitev

Prost dan v Lizboni. Priporočamo poldnevni izlet v Sitro in okolico Lizbone (doplačilo). Vožnja v Sintro, staro kraljevsko prestolnico, ki upravičeno velja za eno najlepših mest na Portugalskem. Zunanji ogled Nacionalne palače Sintra, kraljeve palače iz 15. stoletja, ki so jo kralji uporabljali vse do 19. stoletja kot poletno palačo. Popoldne vožnja skozi Park Pena, očarljivo mešanico zelenih gozdov ter nasadov mimoz ter drugih eksotičnih rastlin in cvetic v okolici Sintre do najzahodnejše točke Evrope - Cabo da Roca. Po ogledu povratek v Lizbono skozi mondeni letovišči Estoril in Cascais, ki se nahajata ob obalni cesti priližno 30 km od Lizbone. Cascais se je razvil iz ribiške vasice in leži ob mirnem zalivu; Estoril pa je letovišče z igralnico in uveljavljenim golf klubom. Ob doplačilu priporočamo obisk lokala s tipičnim, otožno hrepenečim portugalskim fadom in večerjo.

3. dan
LIZBONA, Zajtrk, nočitev

Oglede bomo nadaljevali peš in deloma z javnim prevozom, sprehodili se bomo do živahne četrti Baxia, mimo baročnih trgov Rossio in Comercio, ki ju obdajajo zanimivi opera in železniška postaja, stari mestni četrti Alfama, ki je duša stare Lizbone in si vzeli prosto dopoldne za ogled katerega izmed muzejev, sprehod po mestu ali morebitne nakupe. Glavna nakupovalna ulica Augusta povezuje čudoviti trg Praça do Comercio in osrednji del mesta. Možnost tudi ogleda nogometnega stadiona Benfica ali pa čas za nakupovanje v največjem nakupovalnem centru v Lizboni Colombo.

4. dan
LIZBONA, Zajtrk

Za slovo še postanek v Parku Narodov, ki je bil prizorišče svetovne razstave EXPO leta 1998, na kateri so Portugalci počastili spomin na pomorščaka Vasca da Gamo. Čas za obisk Akvarija, kjer so uspeli na zelo zanimiv način predstaviti podvodni svet vel kontinentov. Sprehod tudi mimo ostalih objektov, ki so služila razstavi z naslovom »Oceani – dediščina prihodnosti« in vožnja na letališče ter polet v Benetke. Možnost prevoza v Slovenijo (doplačilo).

Opombe: V primeru, da nam letalski prevoznik ne potrdi predvidenega letalskega prevoza, si pridružujemo pravico do spremembe kraja in časa odhoda in vrnitve. Program potovanja ostaja vsebinsko enak, prilagojen letalskemu prevozu. Za organizacijo posameznega dodatnega izleta je potrebnih najmanj 15 potnikov. Možnost kombinacije 4. in 6. dnevnega programa (v primeru manjšega števila potnikov)V primeru, da nam letalski prevoznik ne potrdi predvidenega letalskega prevoza, si pridružujemo pravico do spremembe kraja in časa odhoda in vrnitve. Program potovanja ostaja vsebinsko enak, prilagojen letalskemu prevozu. Za organizacijo posameznega dodatnega izleta je potrebnih najmanj 15 potnikov. Možnost kombinacije 4. in 6. dnevnega programa (v primeru manjšega števila potnikov).

Časovnice:
29.4.  DUNAJ LIZBONA     13.20  15.55 02.5.  LIZBONA DUNAJ     14.25   18.45 in 01.5. BENETKE LIZBONA  11.45  13.50 04.5. LIZBONA BENETKE   09.30 12.45

Odhodi

Rezervacija ni obvezujoča dokler, ni vplačana akontacija.
 
odhod cena

Potovanje za skupine

Povpraševanje za skupine Preusmerjeni boste na racmana Timkota, ki skrbi za zaključene skupine.Cena vključuje:
- letalski prevoz Benetke - Lizbona - Benetke,
- tri nočitve z zajtrki v hotelu 3* v Lizboni,
- avtobusni ogled Lizbone brez vstopnin,
- spremstvo in organizacijo potovanja.
Dodatna doplačila:
MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi: izlet v Sintro 59 € (vključena vstopnina v Sintro), prevoz na letališče 58 €, enoposteljna soba 99 €, večerja s programom Fado 55€.
MOŽNA DOPLAČILA na poti: strošek vstopnin pribl. 30 - 40 €, mestna turistična pristojbina: 1 €/ noč (v recepciji hotela).
Obvezna doplačila:
- za manjšo skupino (min. 25 potnikov) za vse odhode 30 €.
Popusti:
- Otroci 2 - 12 let na dodatnem ležišču: -10%.


BUDEN BOJAN S.P. LOKA TURIST
KAPUCINSKI TRG 7
4220 ŠKOFJA LOKA

SI88935710
02024-0255365263 Ljubljanska banka