Lokaturist

Lokaturist od leta 1995

Raca.si Patka.hr Timko.si Masai.si Maliskrati.si

Članki

BLOG BUDEN.SI
Avtor:Gregor Buden
Datum objave: 21.10.2010

Kontakt

tel.: 041 781 800
od ponedeljka do petka
od 9. do 18. ure

elektronska pošta
Poslovalnica Škofja Loka
Kapucinski trg 7
041 781 800
Poslovalnica Radovljica
Gorenjska c. 1
031 641 481


Norveška - Najlepši Norveški Fjordi in Oslo - 6 Dni

Št.dni: 6
cena:


Razpoložljiv odhodi


Natisni

Opis

• vključeno mini križarjenje po Geirangerfjordu
• ogled Osla
• raziskovanje divje Norveške

1. dan
SLOVENIJA - OSLO - LILLEHAMMER - DOLINA GUDBRANDSDALEN - VINSTRA, Nočitev
Z letališča JP Ljubljana bomo v jutranjih urah poleteli proti Oslu. Po pristanku sledi vožnja mimo največjega jezera Mjosa po čudoviti norveški pokrajini proti severu. Najprej bomo obiskali Lillehammer, prizorišče olimpijskih iger iz leta 1994. Sprehodili se bomo po slikovitem središču kraja s trgovinami in lokali in se podali do smučarsko - skakalnega centra, kjer se je ob doplačilu mogoče povzpeti tudi na vrh olimpijskih skakalnic. Pot bomo nadaljevali skozi hribovito norveško pokrajino po dolini Gudbrandsdalen proti vasici Vinstra. Nastanitev v hotelu v okolici.

2. dan
LOM - KRIŽARJENJE PO GEIRANGERFJORDU - HORNINDA, , Zajtrk, nočitev
Zjutraj se bomo odpravili proti Geirangerju. Na poti se bomo ustavili v vasici Lom, kjer si bomo ogledali eno najstarejših lesenih cerkev na Norveškem, ki so značilne za to območje. Sledi mini križarjenje po Geirangerfjordu, enem najbolj obiskanih in najlepših norveških fjordov. Znan je po čudoviti naravi in visokih slapovih, zaradi česar spada tudi pod Unescovo zaščito. Dodaten čar mu dajejo osamljene kmetije in tipična naselja ob fjordski obali. Po izkrcanju v kraju Hellesylt vožnja proti jezeru Hornindalsvatnet, najglobljem jezeru severne Evrope, ki na nekaterih delih doseže kar 514 m globine. Postanek, nato pa vožnja in nastanitev v hotelu v okolici.

3. dan
NACIONALNI PARK JOSTEDAL - LEDENIK BRIKSDAL - KAUPANGER - LAERDAL, Zajtrk, nočitev
Dopoldne vožnja v nacionalni park Jostedal, kjer se nahajajo nekateri največji ledeniki na celinski Evropi. Eden od najbolj znanih in najlažje dostopnih je ledenik Briksdal, ki se nahaja v dolini Oldedalen, kjer so tudi številni slapovi. Po želji se bomo povzpeli na ledenik, nato pa pot nadaljevali proti jugu skozi vas Kaupanger, ki so jo naselili že vikingi, pa čez sloviti Sognefjord in dan zaključili v okolici vasi Laerdal.

4. dan
PREDOR LAERDAL - ŽELEZNICA FLAM - SOGNEFJORD - BERGEN, Zajtrk, nočitev
Zjutraj se bomo zapeljali po predoru Laerdal, najdaljšem na svetu, do vasice Flam. Tu se bomo po želji (doplačilo) lahko podali na panoramsko vožnjo z znamenito flamsko železnico, ki velja za eno najbolj strmih na svetu. Nadaljevali bomo z vožnjo po Sognjefjordu, ki mu pravijo tudi "Kralj fjordov" proti Bergnu. Po prihodu ogled tega slikovitega mesta, katerega pristanišče krasijo barvite lesene hiše iz obdobja, ko je bil Bergen močno središče hanseatskih trgovcev in glavno središče trgovine z ribo z Lofotskih otokov. Nastanitev v hotelu v mestu ali okolici.

5. dan
BERGEN - SLAPOVI VORINGFOSS - HARDANGERVIDDA - OSLO, Zajtrk, nočitev
Zjutraj slovo od Bergna in vožnja proti Oslu. Peljali se bomo mimo drugega največjega norveškega fjorda, Hardanger, ki je hkrati tudi najpomembnejše sadjarsko področje na Norveškem. Ustavili se bomo ob znamenitih slapovih Voringsfoss, ki imajo najvišji vertikalni padec na Norveškem. Prečkanje ene izmed največjih evropskih planot, Hardangervidda. Popoldne prihod v Oslo, nastanitev v hotelu.

6. dan
OSLO - SLOVENIJA, Zajtrk
Zjutraj si bomo ogledali mestni center s kraljevo palačo, Vigelandovim parkom, kjer je razstavljenih preko 200 bronastih in granitnih skulptur, in mestno hišo, kjer vsako leto podelijo Nobelovo nagrado za mir. Ob doplačilu bomo lahko obiskali katerega od znanih muzejev: Vikingški muzej, Kon-Tiki ali muzej polarne ladje Fram. Popoldne prevoz na letališče, od koder bomo preko enega izmed evropskih letališč poleteli proti Sloveniji, pristanek v večernih urah.

Opombe: Vožnja z železnico Flam se izvede samo v primeru najmanj 15 prijavljenih. Doplačilo obvezno ob prijavi.

Odhodi

Rezervacija ni obvezujoča dokler, ni vplačana akontacija.
 
odhod cena

Potovanje za skupine

Povpraševanje za skupine Preusmerjeni boste na racmana Timkota, ki skrbi za zaključene skupine.Cena vključuje:
- Letalski prevoz,
- letališke in varnostne pristojbine,
- avtobusne prevoze po programu,
- vožnje s trajekti in mini križarjenje po fjordu,
- pet nočitev z zajtrkom v hotelih 3*,
- oglede zunanjosti, spremstvo in organizacijo potovanja.
Dodatna doplačila:
MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi: enoposteljna soba 200 €, večerje 100 €
MOŽNA DOPLAČILA na poti: ledenik Briksdal 25 €, flamska železnica 50 €, muzej Fram 14 €, Vikingški muzej 11 €, Kon-Tiki 12 €.
Obvezna doplačila:
- za manjšo skupino (min. 25 potnikov) 60 €.
Popusti:
- Otroci 2 - 12 let na dodatnem ležišču: -10%


BUDEN BOJAN S.P. LOKA TURIST
KAPUCINSKI TRG 7
4220 ŠKOFJA LOKA

SI88935710
02024-0255365263 Ljubljanska banka