Lokaturist

Lokaturist od leta 1995

Raca.si Patka.hr Timko.si Masai.si Maliskrati.si

Članki

BLOG BUDEN.SI
Avtor:Gregor Buden
Datum objave: 21.10.2010

Kontakt

tel.: 041 781 800
od ponedeljka do petka
od 9. do 18. ure

elektronska pošta
Poslovalnica Škofja Loka
Kapucinski trg 7
041 781 800
Poslovalnica Radovljica
Gorenjska c. 1
031 641 481


Nizozemska - Amsterdam in Bruselj z Letalom - 4 Dni

Št.dni: 4
cena:


Razpoložljiv odhodi


Natisni

Opis

• ogled dveh čudovitih prestolnic Beneluksa
• dolgoletna uspešnica
• Na odhodu 30.4. in 3.5. poteka program v obratnem vrstnem redu

1. dan
SLOVENIJA - NIZOZEMSKA - SEVERNA HOLANDIJA IN AMSTERDAM, Nočitev
Polet z letališča JP v Ljubljani v jutranjih urah. Po pristanku bomo obiskali dve tipični holandski vasici: prva, Zaanse Schans je znana po dveh nizozemskih simbolih: mlinih na veter in stari domači obrti kot sta coklarstvo in sirarstvo. Obiskali bomo coklarno in sirarno, po želji pokukali še v enega od mlinov, nato pa obiskali simpatično ribiško vasico Volendam. Popoldne nastanitev v hotelu v Amsterdamu ali okolici, nato pa se bomo z javnim prevozom podali na prvo spoznavanje nizozemske prestolnice. Sprehodili se bomo po glavni mestni ulici, po želji pa tudi po znameniti Rdeči četrti. Zvečer povratek v hotel.

2. dan
AMSTERDAM, Zajtrk, nočitev
Zjutraj si bomo ogledali glavne mestne znamenitosti: glavni trg Dam s Kraljevo palačo, Židovsko četrt, Rembrandtovo hišo, se ustavili pred hišo Ane Frank, ... Obiskali bomo brusilnico diamantov, se sprehodili skozi njihove razstavne prostore ter si ogledali demonstracijo obdelave, nato pa se po želji zapeljali z ladjico po mestnih kanalih. Popoldne prosto za samostojno raziskovanje mesta. Po želji lahko obiščete tudi katerega izmed odličnih muzejev kot sta Rijksmuseum ali Van Gogh, ali pa se podate v svetovno znano pivovarno Heineken, kjer boste na zabaven in interaktiven način spoznali skrivnost njihovega uspeha. Povratek v hotel.

3. dan
JUŽNA HOLANDIJA - BRUSELJ, Zajtrk, nočitev
Zjutraj bomo obiskali eno največjih razstav cvetja na svetu, Keukenhof, ki jo nizozemski vrtnarji pripravijo vsako leto med marcem in majem. Na površini 32 hektarjev zasadijo vsako leto več kot 7 milijonov cvetlic, kraljuje pa seveda nizozemski simbol, tulipan. Nato se bomo podali v Delft, ki je po svetu znan po odličnih izdelkih iz keramike. Sledi obisk Rotterdama, enega največjih pristaniških mest na svetu, ki mu poseben pečat dajejo sodobne zgradbe. Popeljali se bomo skozi pristanišče in se po želji povzpeli na mestni simbol, več kot 100m visoki stolp Euromast in oglede zaključili z največjo znamenitostjo ter arhitekturnim presežkom Markthalom. Pokrita tržnica si je upravičeno prislužila ime rotterdamska Sikstinska kapela. Naslednji na našem izletu je Den Haag, glavno mesto južne Holandije, kjer domuje parlament. Za konec še postanek v Scheveningenu, največjem nizozemskem letovišču, nato pa vožnja proti Bruslju. Nastanitev v mestu ali okolici.

4. dan
BRUSELJ - SLOVENIJA, Zajtrk
Po zajtrku ogled znamenitosti Bruslja: kraljevska palača, katedrala, Atomium, mestna hiša in slikovite cehovske hiše na Velikem trgu. V bližini se nahaja simbol Bruslja, drobni bronasti kipec Manneken Pis - »fantek, ki lula«. Pravosodna palača je znana kot največja zgradba iz 19. stoletja v Evropi. V prostem času predlagamo pokušino znamenitega bruseljskega krompirčka ali obisk muzeja čokolade. Za konec se bomo zapeljali še mimo znanih evropskih institucij, kot je recimo zgradba Evropskega parlamenta. V popoldanskih urah polet proti Sloveniji.

Opombe:
Program lahko poteka tudi v obratnem zaporedju, kar bo znano najkasneje ob zagotovitvi programa.

Predviden polet za odhod 27.04.:

27.04. predvidoma 07.05 iz Ljubljane in pristanek ob 09.00 uri v Amsterdamu
30.04. predvidoma 20.25 iz Bruslja in pristanek na Brniku ob 22.00 uri 30.04. predvidoma 07.00 iz Ljubljane in pristanek ob 08.40 uri v Bruslju
03.05. predvidoma 20.00 iz Amsterdama in pristanek na Brniku ob 21.40 uri PREDVIDEN  HOTEL: Ibis hotel/ Amstelveen  - odlična povezava z metrojem

Odhodi

Rezervacija ni obvezujoča dokler, ni vplačana akontacija.
 
odhod cena

Potovanje za skupine

Povpraševanje za skupine Preusmerjeni boste na racmana Timkota, ki skrbi za zaključene skupine.Cena vključuje:
- Letalski prevoz, letališke in varnostne pristojbine,
- avtobusni prevoz po programu,
- tri nočitve z zajtrkom v hotelih 3*,
- izlete po programu,
- zunanje oglede,
- spremstvo in organizacijo potovanja.
Dodatna doplačila:
MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi: enoposteljna soba 120 €.
MOŽNA DOPLAČILA na poti: javni prevozi v Amsterdamu pribl. 6 € na smer, vožnja z ladjico po kanalih 12 €, vstopnine: borza cvetja Aalsmeer 6,5 €, Keukenhof 14,75€ do 16€ (odvisno od velikosti skupi - ne), muzeji v Amsterdamu pribl. 13 - 23,5 € za muzej (Rijksmuseum: odrasli 18€, otroki od 12 - 17 let 12,50€; Anne Frank muzej: odrasli 9€; otroci od 10 - 17 let 4,50€, otroci do 9 let brezplačno (od 1. maja naprej odrasli 10€ in otroci 5€); Muzej Van Gogh: odrasli 18€, otroci do 18.leta brezplačno; Rembrandtova hiša: odrasli 13€, otroci od 6 - 17 let 4€, otroci do 6.leta brezplačno; Muzej voščenih lutk: odrasli od 23,5€, otrodi od 6 - 15 let 20,5€).
Obvezna doplačila:
- za manjšo skupino (min. 25 potnikov) 30 €.
Popusti:
- Otroci 2 - 12 let na dodatnem ležišču: -15%.


BUDEN BOJAN S.P. LOKA TURIST
KAPUCINSKI TRG 7
4220 ŠKOFJA LOKA

SI88935710
02024-0255365263 Ljubljanska banka