Lokaturist

Lokaturist od leta 1995

Raca.si Patka.hr Timko.si Masai.si Maliskrati.si

Članki

BLOG BUDEN.SI
Avtor:Gregor Buden
Datum objave: 21.10.2010

Kontakt

tel.: 041 781 800
od ponedeljka do petka
od 9. do 18. ure

elektronska pošta
Poslovalnica Škofja Loka
Kapucinski trg 7
041 781 800
Poslovalnica Radovljica
Gorenjska c. 1
031 641 481


Nemčija - Berlin z Letalom - 3 Dni

Št.dni: 3
cena:


Razpoložljiv odhodi


Natisni

Opis

• ena najbolj dinamičnih evropskih prestolnic oziroma mesto za vsakogar
• vključen panoramski ogled mesta
• številne možnosti ogledov muzejev, galerij in znamenitosti

1. dan
SLOVENIJA - BERLIN, Nočitev
Zbor potnikov na letališču in polet do Berlina. Po pristanku se bomo z avtobusom podali na odkrivanje najbolj dinamične evropske prestolnice. Pot nas bo vodila do Olimpijskega stadiona, dvorca Charlottenburg, naprej mimo Tehniške univerze do središča nekdanjega zahodnega Berlina, po znamenitem Kudammu. Ogledali si bomo staro in novo Wilhemovo cerkev in pokukali tudi v še vedno elitni KaDeWe. Nadaljevanje po Aveniji 17. junija, mimo Angela svobode do Brandenburških vrat, Parlamenta in Kanclerske palače, mimo največje železniške postaje v Evropi na nekdanji vzhod mesta. Emblematična avenija Karla Marxa in postanek pri Zidu - galeriji, eni izmed točk spomina na razdeljeno mesto. Po ogledu vožnja do hotela, nastanitev. Nočitev. Zvečer predlagamo vožnjo po reki Spree ali pa večer preživite na Kudamu, eni najbolj živahnih ulic v mestu, kjer bomo lahko doživeli edinstven mestni utrip Berlina.

2. dan
BERLIN, Zajtrk, nočitev
Po zajtrku se bomo z javnim prevozom odpravili na raziskovanje prestolnice. Ustavili se bomo na danes prestižni Friedrichstrasse, kjer se nahaja Checkpoint Charlie. Možnost ogleda muzeja, ki prikazuje zgodovino berlinskega zidu (doplačilo). Sledi sprehod po Alexanderplatzu, kjer se bomo po želji povzpeli na TV stolp, mimo rdeče mestne hiše do Nikolajeve četrti. Nadaljevali bomo do Muzejskega otoka, kjer nam bodo na voljo najboljši mestni muzeji. Ogledamo si lahko stari in novi muzej, Pergamonov muzej, Nemški muzej. Popoldan vožnja z metrojem do Potsdamskega trga na katerem je Sony center in kompleks novih modernih zgradb. Sprehodili se bomo mimo mesta, kjer je bil nekoč Hitlerjev bunker, mimo memoriala posvečenega holokavstu. Zvečer po želji obisk Friedrichstadt Palast - največjega evropskega zabaviščnega teatra. Po želji obisk kakšne predstave. Nočitev.

3. dan
BERLIN (po želji Potsdam) - SLOVENIJA, Zajtrk, nočitev
Zajtrk in prost dan za samostojno odkrivanje mesta ali ob doplačilu predlagamo izlet in vožnjo do Potsdama. Skupaj si bomo deloma z avtobusom, deloma peš ogledali staro mestno jedro, kjer sta svoj pečat dala Wilhelm I. in Friderik II. Zapeljali se bomo skozi Holandsko četrt mimo Cecilienhofa, preko mosta Glienicker, kjer so nekoč izmenjavali ruske in ameriške agente. Ob zaključku še zunanji ogled dvorca Sannssouci in povratek v Berlin. Sledi vožnja do letališča in polet.

Opombe: Program se zaradi prilagajanja letalskim prevozom lahko spremeni, obrne se vrstni red ogledov. Vsebinsko ostaja program nespremenjen.

Odhodi

Rezervacija ni obvezujoča dokler, ni vplačana akontacija.
 
odhod cena

Potovanje za skupine

Povpraševanje za skupine Preusmerjeni boste na racmana Timkota, ki skrbi za zaključene skupine.Cena vključuje:
- Letalski prevoz bližnje letališče - Berlin - bližnje letališče z ročno prtljago,
- letališke in varnostne pristojbine,
- avtobusni transfer letališče - hotel - letališče,
- avtobusni panoramski ogled,
- dve nočitvi z zajtrki v hotelu 3*,
- vse zunanje oglede po programu brez vstopnin,
- slovensko spremstvo in organizacijo potovanja.
Dodatna doplačila:
MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi: enoposteljna soba 25 €/noč, prtljaga za oddajo prib. 30 € na smer, izlet v Potsdam 25 €.
MOŽNA DOPLAČILA na poti: vožnja z ladjico po reki Spree 15 Eur, Nemški zgodovinski muzej 8 €, Pergamon muzej 12 €, Checkpoint Charlie 12 €, karta za mestni prevoz prib. 6.90 €, predstava v Friedrichstadt Palast od 40 € do 80 €, 4 - 15 € po muzeju oziroma znamenitosti (cene so informativne).
Obvezna doplačila:
- za manjšo skupino (min. 20 potnikov) 30 €.
Popusti:
- Otroci 2 - 12 let na dodatnem ležišču -15%.


BUDEN BOJAN S.P. LOKA TURIST
KAPUCINSKI TRG 7
4220 ŠKOFJA LOKA

SI88935710
02024-0255365263 Ljubljanska banka