Lokaturist

Lokaturist od leta 1995

Raca.si Patka.hr Timko.si Masai.si Maliskrati.si

Članki

BLOG BUDEN.SI
Avtor:Gregor Buden
Datum objave: 21.10.2010

Kontakt

tel.: 041 781 800
od ponedeljka do petka
od 9. do 18. ure

elektronska pošta
Poslovalnica Škofja Loka
Kapucinski trg 7
041 781 800
Poslovalnica Radovljica
Gorenjska c. 1
031 641 481


Nemčija - Berlin, Kopenhagen in Skok na Švedsko - 6 Dni

Št.dni: 6
cena:


Razpoložljiv odhodi


Natisni

Opis

• dve evropski metropoli, Kopenhagen in Berlin
• ogled tretjega največjega skandinavskega mesta, Malmo
• poletna uspešnica


1. dan
SLOVENIJA - KOPENHAGEN, Nočna vožnja

Odhod v popoldanskih urah in vožnja preko Avstrije in Nemčije vse to Kopenhagna.

2. dan
KOPENHAGEN, Zajtrk, nočitev

Dopoldanski prihod v dansko prestolnico. Nastanitev in nekaj časa za osvežitev. Sledi ogled glavnih mestnih znamenitosti (peš in z javnim prevozom): palača Cristiansborg, kjer domuje danski parlament, rezidenca kraljeve družine Amalienborg, simbol mesta - kip Male morske deklice, fontana Gefion, ki je največji mestni spomenik in hkrati vodnjak želja, sprehodili pa se bomo tudi od Mestne hiše po eni najdaljših evropskih nakupovalnih ulic do starega pristanišča Nyhavn. Po želji še obisk danskega Narodnega muzeja. Še nekaj prostega časa. Vrnitev v hotel.

3. dan
IZLET V MALMÖ, Zajtrk, nočitev

Dopoldne se bomo podali na izlet na Švedsko. Prevozili bomo kar 16 km dolg most, ki povezuje ti dve skandinavski državi in obiskali tretje največje švedsko mesto, Malmö: gre za simpatično in živahno švedsko mesto s tipičnimi 2 - nadstropnimi hišami. Sprehodili se bomo po mestnem središču in glavnem mestnem parku, nato pa nekaj prostega časa. Popoldne povratek na Dansko in vožnja mimo Kopenhagna proti vzhodu, v mestece Roskilde. Mesto ima zelo dolgo zgodovino, ki se je začelo že v času Vikingov, kar bomo lahko spoznali ob obisku muzeja vikingških ladij (doplačilo). Ogledali si bomo še mogočno katedralo, ki sodi na Unescov seznam, tu pa so pokopani številni danski kralji. Povratek v Kopenhagen.

4. dan
KOPENHAGEN - BERLIN, Zajtrk, nočitev

Po zajtrku se bomo poslovili od Kopenhagna in nadaljevali pot proti jugu Danske, vse do pristanišča Gedser, od koder bomo s trajektom odpluli do Rostocka. Sledi vožnja proti Berlinu. V poznih popoldanskih urah prihod v Berlin, panoramska vožnja skozi mesto, nato pa nastanitev v hotelu v mestu ali okolici (Potsdam,…).

5. dan
BERLIN, Zajtrk, nočitev

Dopoldanski ogled nemške prestolnice. Vožnja mimo sejmišča proti enemu od dveh središč Berlina - zahodnemu delu mesta, do znamenitega Ku’damma, danes središča trgovin in gostišč, ki ga zaznamuje Spominska cerkev. Postanek za dopoldansko kavico. Nadaljevanje do znamenite železniške postaje Zoo, mimo sedeža univerze in živalskega vrta v vladno četrt, kjer so predsedniška palača in rezidenca, palača zveznega kanclerja in nemški parlament Reichstag. Obnovljeno stavbo parlamenta zaznamuje velika steklena kupola nad parlamentarno dvorano, na katero se je mogoče tudi povzpeti. V neposredni bližini so Brandenburška vrata, ki so po zgraditvi berlinskega zidu ostala na nikogaršnji zemlji in simbolizirajo razdeljenost Nemčije.

6. dan
BERLIN - SLOVENIJA, Zajtrk, nočna vožnja

Po zajtrku bomo nadaljevali z raziskovanjem nemške prestolnice. Sprehodili se bomo po Aleksandrovem trgu, ki je eden izmed glavnih trgov v mestu, mimo neorenesančne Rdeče mestne hiše, vse do najstarejšega predela mesta, Nikolajeve četrti. Možnost ogleda katerega izmed muzejev na Muzejskem otoku. Popoldan povratek proti domu, kamor bomo prispeli v zgodnjih jutranjih urah sedmega dne.


Odhodi

Rezervacija ni obvezujoča dokler, ni vplačana akontacija.
 
odhod cena

Potovanje za skupine

Povpraševanje za skupine Preusmerjeni boste na racmana Timkota, ki skrbi za zaključene skupine.Cena vključuje:
- vse avtobusne prevoze,
- vožnjo s trajektom,
- štiri nočitve z zajtrkom v hotelih 3*,
- zunanje oglede,
- spremstvo in organizacijo potovanja.
Dodatna doplačila:
MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi: enoposteljna soba 75 € / noč.
MOŽNA DOPLAČILA na poti: vstopnine v posamezne muzeje, gradove in galerije. V Berlinu bodo ogledi kombinirani z javnim prevozom.
Obvezna doplačila:
- na posameznem avtobusu za manjšo skupino med 35 in 44 potnikov 40 €.
Popusti:
- Otroci 2 - 12 let na dodatnem ležišču: -15%


BUDEN BOJAN S.P. LOKA TURIST
KAPUCINSKI TRG 7
4220 ŠKOFJA LOKA

SI88935710
02024-0255365263 Ljubljanska banka