Lokaturist

Lokaturist od leta 1995

Raca.si Patka.hr Timko.si Masai.si Maliskrati.si

Članki

BLOG BUDEN.SI
Avtor:Gregor Buden
Datum objave: 21.10.2010

Kontakt

tel.: 041 781 800
od ponedeljka do petka
od 9. do 18. ure

elektronska pošta
Poslovalnica Škofja Loka
Kapucinski trg 7
041 781 800
Poslovalnica Radovljica
Gorenjska c. 1
031 641 481


Moskva - 3 Dni

Št.dni: 3
cena:


Razpoložljiv odhodi


Natisni

Opis

• čudovita ruska prestolnica
• direktni leti iz Ljubljane, dobre časovnice
• številni dodatni izleti
• možnost ogleda »Zvezdnega mesta«, kjer prebivajo ruski astronavti


1. dan
SLOVENIJA – MOSKVA, nočitev
V zgodnjih jutranjih urah polet z letališča JP Ljubljana. V dopoldanskih urah pristanek na letališču Sheremetyevo, nato pa se bomo podali na avtobusni ogled ruske prestolnice. Popeljali se bomo mimo Bolšoj teatra, stadiona Lužniki, univerze Lomonosov in dalje ob rdečem kremeljskem obzidju, izza katerega nas bodo spremljale zlate kupole najstarejših moskovskih cerkva, vse do Rdečega trga. Sprehod po znamenitem trgu, ki ga obdajajo imenitne stavbe iz preteklih stoletij: pisana cerkev Vasilija Blaženega, najbolj prepoznavna stavba v Moskvi, blagovnica Gum, Leninov mavzolej s pokopališčem slavnih Rusov ... Nato bomo imeli nekaj prostega časa na znani peš ulici Arbat v starem mestnem jedru, ki je znana po mnogih trgovinicah in umetniki. Sledi nastanitev v hotelu. Zvečer se bomo podali na vožnjo z znamenito moskovsko podzemno železnico, ki velja za najbolj razkošno na svetu.

2. dan
MOSKVA, zajtrk, nočitev
Nadaljevali bomo z raziskovanjem mesta in obiskom znamenitosti (javni prevozi, vse vstopnine ob doplačilu). Začeli bomo z obiskom Kremlja in se podali tudi za njegovo obzidje ter obiskali zakladnico, ki hrani velikansko zbirko dragih kamnov. Tu bomo videli pa tudi prestol zloglasnega carja Ivana Groznega. Popoldne lahko obiščemo Tretjakovsko galerijo, ki hrani eno največjih zbirk ruske umetnosti. Namesto tega lahko obiščemo tudi muzej Borodinske bitke, ki je posvečen eni najbolj krvavih bitk med Napoleonovim vdorom v Rusijo. Zvečer predlagamo obisk predstave znamenitega Bolšoj teatra ali pa moskovskega cirkusa (potrebna predhodna najava, potrditev odvisna od razpoložljivosti, zato svetujemo čim bolj zgodnjo prijavo!).

3. dan
MOSKVA, zajtrk, nočitev
Dopoldne predlagamo obisk ogromnega zabaviščnega in kongresnega središča VDNKh. V njem se nahajajo številni paviljoni in parki. Tu so številne možnosti za obisk: obiščete lahko ogromni moskovski akvarij Moskvarium z več kot 8000 primerki živali z vsega sveta ali Muzej kozmonavtike, posvečen raziskovanju vesolja. Pozimi se tu nahaja tui največje drsališče v Evropi, povzpnete pa se lahko tudi na televizijski stolp Ostankino, ki je s svojimi 540 m višine najvišja prosto stoječa zgradba v Evropi. Namesto tega se lahko podamo na izlet v Zvezdno mesto (»Star City), kompleks v okolici Moskve, kjer so od 60. let prejšnjega stoletja bivali in se urili ruski kozmonavti. Spoznali bomo zgodovino ruskega vesoljskega programa, videli ogromno centrifugo za simuliranje sile G, pa hidro laboratorij za simulacijo breztežnosti, stopili pa bomo lahko tudi v modele vesoljskih plovil Sojuz in postaje Mir. Popoldne prevoz na letališče, od koder bomo poleteli proti Sloveniji.

Odhodi

Rezervacija ni obvezujoča dokler, ni vplačana akontacija.
 
odhod cena

Potovanje za skupine

Povpraševanje za skupine Preusmerjeni boste na racmana Timkota, ki skrbi za zaključene skupine.Cena vključuje:
- letalske prevoze po programu,
- letališke in varnostne pristojbine,
- prevoz letališče-hotel-letališče z ogledom mesta,
- 3x nočitev z zajtrkom v hotelu 3*,
- vse zunanje oglede po programu,
- slovensko spremstvo in organizacijo potovanja.
Dodatna doplačila:
MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi: enoposteljna soba 75 €, 2 večerji 50 €, ruski vizum (vizum in stroški posredovanja) 85 €, voden obisk Kremlja z zakladnico 45 €, izlet v Zvezdno mesto 65 €, gledališče Bolšoj (od 50 €, odvisno od sedežev/predstave), moskovski cirkus 45 €
MOŽNA DOPLAČILA na poti: vstopnine: Tretjakovska galerija 20 €, muzej Borodinske bitke 20 €, Moskvarium 12 €, Muzej kozmonavtike 5 €, televizijski stolp Ostankino 15 €
Obvezna doplačila:
- Manj kot 25 potnikov 40€/osebo
Popusti:
- otroci 2 - 12 let na dodatnem ležišču 10%, otroci 2-12 let na osnovnem ležišču 5%.
Opomba:
- vse izlete (razen vstopnin) je zaradi zagotovitve prostih mest potrebno najaviti PRED odhodom, najbolje že ob prijavi. Zaporedje ogledov po dnevih se lahko še spremeni. Karte za Bolšoj so na voljo ob predhodnem povpraševanju – potrebna je potrditev, cena pa je odvisna od predstave.


BUDEN BOJAN S.P. LOKA TURIST
KAPUCINSKI TRG 7
4220 ŠKOFJA LOKA

SI88935710
02024-0255365263 Ljubljanska banka