Lokaturist

Lokaturist od leta 1995

Raca.si Patka.hr Timko.si Masai.si Maliskrati.si

Članki

BLOG BUDEN.SI
Avtor:Gregor Buden
Datum objave: 21.10.2010

Kontakt

tel.: 041 781 800
od ponedeljka do petka
od 9. do 18. ure

elektronska pošta
Poslovalnica Škofja Loka
Kapucinski trg 7
041 781 800
Poslovalnica Radovljica
Gorenjska c. 1
031 641 481


Madžarska - Budimpešta in Biseri Madžarske - 3 Dni

Št.dni: 3
cena:


Razpoložljiv odhodi


Natisni

Opis

ogled mesta Szentendre - ja in Godollo z znamenitim dvorcem Kiralyi

1. dan
SLOVENIJA - BUDIMPEŠTA, nočitev

Odhod v jutranjih urah in vožnja z vmesnim postankom do madžarske prestolnice Budimpešte. Po prihodu sledi panoramski ogled mesta, zapeljali se bomo mimo mestnih znamenitosti: Štefanova cerkev, Trg Junakov, Parlament, Opera, mestni park, Stadion, Mestni park, Trg junakov in predel Buda. Nato se bomo sprehodili po vedno živahni ulici Vatci. Povratek v hotel in nočitev.

2. dan
BUDIMPEŠTA – GODOLLO - SZENTENDRE - BUDIMPEŠTA, zajtrk

Sledil bo ogled mestnih znamenitosti: Trg junakov s kipi pomembnih zgodovinskih osebnosti, Stadion, Trg ob parlamentu, Parlament, Štefanovo cerkev. V popoldanskem času se bomo zapeljali do bližnjega mesta Godollo, kjer stoji ena najpomembnejših madžarskih palač - dvorec Kiraly, imenovan tudi dvorec cesarice Sissi, saj ji je nekaj časa služila kot počitniška rezidenca. Dvorec Kiraly je služil kot dom tudi številnim ogrskim in avstrijskim glavam. Nadaljevali bomo v mestece Szentendre, imenovanem tudi »velika stojnica«. Mesto zaznamujejo Srbi, Grki in Dalmatinci, ki so se tukaj naselili na begu pred Turki. Krajši sprehod slikovitega mesteca s številnimi stojnicami, galerijami, umetniškimi trgovinami, … Povratek v Budimpešto in zvečer po želji obisk tradicionalne čarde z bogatim folklornim programom, glasbo, večerjo.

3. dan
BUDIMPEŠTA - MORTONVASER - PECS, zajtrk

Zajtrk in vožnja do bližnjega mesteca Mortonvasar - ja, kjer stoji ena najlepših neogotičnih palač Madžarske. Dvorec družine Brunzsvik obkroža velik park v angleškem stilu z jezerom in otočkom, na katerem se vsako leto odvijajo koncerti Beethovnove glasbe. V sklopu dvorca je tudi Beethovnov muzej. Prosto za ogled vrtov in Beethovnovega muzeja. Nadaljevanje v Pecs, znano madžarsko mesto, ki slovi po mnogih znamenitostih. Mesto se ponaša z eno najstarejših univerz v Evropi iz l. 1367, bogato turško arhitekturo in eno največjih katedral v Evropi. Ogled mesta: mošeja Gazi Kassima, ostanke kopališča Memi paše, katedralo, Narodno gledališče, glavni trg Szechenyi, stolp Barbakane… Morda pa bomo »zaklenili« našo ljubezen s ključavnico ob kakšno ograjo hiše. Mesto Pecs na Madžarskem slovi kot eno najbolj romantičnihmest in po tradiciji zaljubljenci v mesto zaklepajo njihove ljubezni. Popoldan povratek proti domu, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah

Odhodi

Rezervacija ni obvezujoča dokler, ni vplačana akontacija.
 
odhod cena

Potovanje za skupine

Povpraševanje za skupine Preusmerjeni boste na racmana Timkota, ki skrbi za zaključene skupine.Cena vključuje:
- avtobusni prevoz,
- cestne in ostale pristojbine,
- dve nočitvi z zajtrkom v hotelu 3*,
- zunanje oglede po programu,
- spremstvo in organizacijo potovanja
Dodatna doplačila:
MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi: enoposteljna soba 21 €.
MOŽNA DOPLAČILA na poti: večerja v čardi 25 €, vstopnine: Muzej paprike Kalocsa 3 €, morebitne ostale vstopnine na poti.
Obvezna doplačila:
- na posameznem avtobusu za manjšo skupino med 35 in 44 potnikov 20 €.
Popusti:
- otroci 2 - 12 let na dodatnem ležišču: - 15%


BUDEN BOJAN S.P. LOKA TURIST
KAPUCINSKI TRG 7
4220 ŠKOFJA LOKA

SI88935710
02024-0255365263 Ljubljanska banka