Lokaturist

Lokaturist od leta 1995

Raca.si Patka.hr Timko.si Masai.si Maliskrati.si

Članki

BLOG BUDEN.SI
Avtor:Gregor Buden
Datum objave: 21.10.2010

Kontakt

tel.: 041 781 800
od ponedeljka do petka
od 9. do 18. ure

elektronska pošta
Poslovalnica Škofja Loka
Kapucinski trg 7
041 781 800
Poslovalnica Radovljica
Gorenjska c. 1
031 641 481


Kanada - od morja do morja - 15 Dni

Št.dni: 15
cena: 3999.00
Min št. potnikov: 15

Razpoložljiv odhodi


Natisni

Opis

• dežela svobode in divjine z neokrnjeno naravo, prostranstvi neskončnih gozdov, zelenimi parki in vinogradi, ledeniki in mesti ter arktično tundro
• dežela s pisano druščino iz vsega sveta
• osupljiva narava parkov Banff in Jasper
• mesta z evropskim šarmom: Vancuver, Quebec, Montreal..
• odlično poletno potovanje, primerno tudi za družine

1. dan
SLOVENIJA - EVROPA – VANCUVER, nočitev
V OLIMPIJSKEM MESTU
Odhod predvidoma iz letališča pri Benetkah in polet preko enega izmed evropskih letališč v Vanuver, največje kanadsko mesto ob pacifiški obali. Po pristanku nastanitev v hotelu ter sprehod po mestnem središču, kjer obiskovalec najprej opazi visoke nebotičnike in azijsko prebivalstvo. Sicer pa velja za zelo prijetno in svobodno mesto s slikovito lokacijo. Zasneženi vrhovi Skalnega gorovja na eni strani in ocean na drugi ustvarjata za visoke nebotičnike veličastno kuliso. Mesto ima vse kar ponujajo velika mesta; veliko muzejev, galerij, odlične restavracije in nočno življenje ter enkratno lego in možnost številnih športnih aktivnosti. Leta 2010 je mesto gostilo zimske olimpijske igre. Sprehod po Gastownu (mestu plinskih svetilk) in Chinatownu, ki predstavljata zgodovinsko srce sicer mladega mesta. Prva parna ura je glavna atrakcija na Vodni ulici, Chinatown pa se uvršča med največje v Severni Ameriki, takoj za San Franciscom in New Yorkom.
 
2. dan
VANCOUVER ISLAND, nočitev

OPAZOVANJE KITOV
S trajektom se bomo zapelajli na otok Vancouver Island, tik ob kanadski obali in del province British Columbia. Danes je otok znan predvsem po ribolovu in gozdarstvu ter industriji povezani z obema dejavnostma. V zadnjem času se vse bolj razvija tudi turizem, predvsem s športni ribolov, opazovanjem kitov, pohodništvo in potapljanje. Ogled največjega otoškega mesta, »angleškega mesta« Victoria,, z značilno viktorijansko arhitekturo 19. stoletja in po želji ter za doplačilo ogled zanimivih botaničnih vrtov Butchart. Nočitev v okolici mesta Tofino, danes med najbolj znanimi turističnimi središči na otoku. Zelo blizu mesta se nahaja tudi pot kitov, ki vodi proti severu.

3. dan
VANCOUVER, nočitev

MESTO SOSESK
Ob predhodnem naročilu in plačilu možnost ogleda kitov iz mesteca Tofino. Vrnitev v Vancouver in ogled ostalih mestnih zanimivosti, od Parka Stanley, ki je vsekakor ena glavnih turističnih atrakcija mesta, s 404 ha površine, do kanjona Capilano s sprehodom preko atraktivnega visečega mostu. Prosto popoldne.
 
4. dan
VANCOUVER – FRASER RIVER – KAMLOOPS, nočitev

PO POTI ISKALCEV ZLATA
Podali se bomo po poti stezosledcev in zlatokopov, ki so se podajali v neraziskano notranjost Kanade z željo, da najdejo čim večje količine zlata. To je tudi del znamenite poti Kanadske pacifiške železnice. Vožnja vzdolž kanjona reke Fraser in reke Thompson, ki nosi ime po znamenitem traperju. Pozno popoldnevu bomo prispeli do mesta Kamloops, ob sotočju severne in južne reke Thompson. Prenočevanje v hotelu.
 
5. dan
KAMLOOPS - JASPER NP – YELLOWHEAD HYW - HINTON, nočitev

NEVERJETNO OSUPLJIVA NARAVA
Naše potovanje nadaljujemo z vožnjo v pravo divjino. Gorska skupina Monashee z najvišjim vrhom Mount Monashee ali »gora miru« predstavlja čudovit primer slikovite zahodno-kanadske pokrajine. Čudovit preplet veličastnih skalnih formacij, zelenih travnikov, bujnih gozdov in jezer ter pester živalski in rastlinski svet, osupne vsakega popotnika. Po znameniti cesti Yellowhead Highway 16 se bomo peljali mimo najvišjega vrha kanadskega Skalnega gorovja - Mt. Robson ter bujnih gozdov. Cesta predstavlja glavno pot med zanimivostmi držav Alberta in Britanska Kolumbija. Popoldne bomo pot nadaljevali do mesta Jasper na n. v. 1062 m v pogorju Rocky Mountains, v istoimenskem Narodnem Parku. Jasper je priljubljeno smučarsko središče in turizem za domačine predstavlja glavni vir zaslužka. Nočitev v hotelu/lodge-u v okolici ali na obrobju parka v mestu Hinton.
 
6. dan
JASPER NP – COLUMBIA ICEFIELD - BANFF NP, nočitev

MED SPEKTAKULARNIMI TRITISOČAKI IN ORJAŠKIMI LEDENIKI
Narodni park Jasper je največji med parki v kanadskem skalnem gorovju oz. Canadian Rockies s površino 11.000 kv m in znan po največjih ledenikih južno od Arktike. Razgled, ki smo ga deležni iz vozila se s spreminja iz minute v minuto in človek se težko odloči, na katero stran bi prej pogledal. Na eni strani se dvigajo veličastni vrhovi Skalnega gorovja, prekriti z belo-modrimi ledeniki, na drugi iz smrekovega gozda pokuka medvedka z mladiči. Slapovi, jezera smaragdne in turkizne barve, alpski travniki, losi, ozke soteske, široke ledeni
ške doline. Cesta, zgrajena leta 1940, je bila poimenovana po ledenih ploščah, med katerimi je najbolj veličastna Columbia Icefield, s 325 kvadratnimi kilometri in ena največjih akumulacij ledu na svetu. Poleti v vsak mesecu tu potuje okoli 100.000 vozil, potniki v njih pa so željni naravnih lepot, ki jim ni para. Na poti postanek za ogled ledenika Athabasca in istoimenskih slapov. Nadaljevanje poti v naslednji narodni park Banff. Cesta Iceland Parkway nas vodi mimo dramatičnih tritisočakov, ledenikov, smaragdnih jezer in slapov. Cesta imenovana tudi Highway 93 je ena najslikovitejših in najbolj turistično privlačnih cest na svetu. Postanek ob jezeru Lake Louise, verjetno največkrat fotografiranem jezercu v Kanadi. Pogleda na jezero ledeno modro - zelene barve z značilnimi rdečimi in rumenimi kajaki na njem, se enostavno ni možno naveličati, prav tako ne spektakularne narave okoli njega. Nastanite v najvišje ležečem mestu Kanade, Banff.

7. dan
BANFF – CALGARY – TORONTO, nočitev

V ŠE ENEM OLIMPIJSKEM MESTU
Najprej si bomo ogledali Muzej kanadske zgodovine, zatem pa po želji in za doplačilo možnost naslednjih aktivnosti: ogled okoliške jame, vožnja z gondolo na vrh gore Sulphur Mountain ali sproščujoče namakanje v toplicah. Popoldne sledi krajša vožnja do mesta Calgary, nekdaj kmetijsko mestece, danes pa največje mesto v provinci Alberta. Je mesto visokih stolpnic, čudovitim razglednim stolpom in restavracijami iz celega sveta. Ogledali si bomo prizorišče zimskih olimpijskih iger iz leta 1988. Posebej zanimivo in izvirno so izkoristili prostor okoli skakalnic; na vrh nas popelje sedežnica, z vrha navzdol pa vodi več prog za »downhill« kolesarjenje, proga za poletno skakanje, več zip-linov in zgodovinska bob steza. V mestu je zanimiv Olimpijski muzej in bob znamenite jamajške reprezentance (sicer filmska različica), a ravno prava, da začutimo tisto znano »I feel very olympic today«. Pozno zvečer vožnja na letališče in polet proti vzhodu, v mesto Toronto, kjer bomo pristali naslednje jutro.
 
8. dan
TORONTO, nočitev
VZPON NA CN TOWER, SIMBOL TORONTA
Pristanek v Torontu in vožnja ter nastanitev v hotelu. Ogled največjega kanadskega mesta – Toronta ob jezeru Ontario. V nasprotju s “starimi” kanadskimi mesti nas Toronto preseneti z moderno arhitekturo in steklenimi nebotičniki. Toronto je zanimivo mesto, saj predstavlja slikovito mešanico ljudi različnih barv in kože in narodnega izvora ter jezika in prav to daje mestu poseben značaj. Ogled mesta vključno s 553 m visokim CN Tower ter Skydome – prvim večnamenskim stadionom s povsem premično streho, parlamentarnimi poslopji, mestno hišo in finančnim predelom. Popoldan možnost ogleda impresivnega muzeja Ontario. Nočitev.

9. dan
TORONTO – NIAGARA - TORONTO, nočitev
GRMEČA VODA
Izlet do bližnjih Niagarskih slapov, skupine velikih slapov na reki Niagari, ki razmejujejo ZDA in Kanado in slovijo po svoji lepoti. Ogled svetovnega čuda. Indijanci so dali najslavnejšim slapovom ime Grmeča voda, saj se 169 milijonov litrov vode na minuto zliva čez 50 m visoke pečine v obliki podkve iz Eriejskega v Ontarijsko jezero, ki ju reka Niagara povezuje. Proti doplačilu možnost vožnje z ladjo “ Hornblower” pod slapove, kjer nad prepadom vedno visi meglica vodnega pršca. Povratek v hotel.
 
10. dan
TORONTO – KINGSTON – »1000 ISLANDS« – OTTAWA, nočitev

V GLAVNEM MESTU KANADE
Nadaljevanje vožnje ob obrežju Ontarijskega jezera in reke Sv. Lovrenca do Kigstona, nekdanje prestolnice Zgornje Kanade, ter naprej proti severovzhodu do slikovitega področja imenovanega “Tisoč otokov” ob skrajnem robu jezera Ontario, po katerem poteka meja med Kanado in ZDA. Mimo neštetih otočkov (našteli so jih več kot 1000) se bomo v popoldanskem času pripeljali do glavnega mesta Kanade – Ottawa. Nastanitev v hotelu in ogled mogočnega in znamenitega Parlamenta, Byparka, sodišča, mestne hiše in kanala Rideau, ki deli mesto na vzhodni in zahodni del. Po želji možnost ogleda spektakularnega Muzeja Civilizacije, kjer je predstavljeno življenje prvih priseljencev in avtohtonih prebivalcev ter zgodovina in življenje v Kanadi na splošno. Na ogled so obleke, orodje, orožje in poslikave, skozi katere se odražata kultura Indijancev in njihov način življenja. Velik del mestnega prebivalstva predstavljajo uradniki; industrije v mestu skoraj ni, zato je tudi zrak izredno čist.

11. dan
OTTAWA - QUEBEC CITY, nočitev

FRANCOSKO MESTO
Nadaljevanje z ogledi prestolnice ter vožnja naprej v Quebec - drugo najpomembnejšo provinco v Kanadi, do mesta Quebec City, zibelko francoske kulture v Kanadi s pravim srednjeveškim šarmom. Je edino z obzidjem zavarovano mesto v severni Ameriki in uvrščen na seznam Unescove kulturne dediščine. Ogledali si bomo mnoge stare cerkve in hiše ter se sprehodili po ozkih ulicah. Mesto je razdeljeno na spodnji in zgornji del s citadelo in utrdbo. Med mestne znamenitosti se uvrščajo tudi Kraljevi trg, grad Frontenac, katedrala, deželni parlament.
 
12. dan
QUEBEC CITY, nočitev

LA VIEILLE CAPITALE
Nadaljevanje z ogledi prestolnice, lahko pa se preko mostu Ile de Orleans zapeljemo do Orleanskega otoka na reki Sv. Lovrenca, približno 5 km oddaljenega od mesta. To je ena prvih kolonij Nove Francije, ki je bila dolgo odrezana od ostale pokrajine in prav zato uspela ohraniti pristni kmečki videz s starimi stavbami kot je npr Maison Drouin. Še danes mu pravijo vrt Quebeca, saj je znan predvsem po jagodah, jabolkih, krompirju in javorovem sirupu. Bogata kulturna dediščina in slikovita pokrajina je danes magnet za turiste. Postanek tudi pri slapu Montmorency, na reki Montmorency, Slap je sicer višji kot so Niagarski slapovi, vendar manj mogočen, nad njim pa se je mogoče sprehoditi po visečem mostu. Povratek v Quebec.
 
13. dan
QUEBEC CITY – TROIS-RIVIERE – MONTREAL, nočitev

MESTO SVETNIKOV
Nadaljevanje potovanja v smeri Montreala ob reki Sv. Lorenca. Na pol poti postanek v mestu Trois-Riviere, ustanovljenem leta 1634, ki velja za drugo najstarejše francosko mesto v provinci. Mesto je dobilo ime zaradi veličastne reke, saj se reka prav tu loči na tri potoke. Talilnice Sv. Mavricija sodijo med prve v državi in hkrati predstavljajo začetek kanadske železarske industrije. Vožnja na otok sredi reke Sv. Lovrenc, do velemesta Montreal, ki ima takoj za Parizom največ francosko govorečega prebivalstva. Nastanitev v hotelu ter krajši orientacijski ogled gospodarskega središča vzhodne Kanade. Kljub velikosti velja za izredno prijetno mesto, z mešanico francoskega in angleškega šarma. Vzpon na grič Mt. Royal, od koder bomo deležni lepega razgleda na mesto. Sledi ogled otočkov Notre Dame in Sv. Helena, prizorišč Svetovne razstave 1967 ter starega mestnega jedra Old Montreal in Old Port z veličastno neogotsko baziliko Notre Dame.
 
14. dan
MONTREAL – EVROPA, polet nazaj
V SREČNEM MESTU
Dopoldne bo čas za samostojno raziskovanje mesta. Montreal je idealno mesto za sprehode, saj velja za eno najbolj pešcem prijaznih mest na svetu. V mestnem središču nam Muzej Grévin ponuja priložnost fotografiranja z zvezdami oziroma njihovimi voščenimi dvojniki. Navdušenci nad hokejem morate obiskati Montréal Canadiens Hall of Fame, tempelj slave, posvečen hokejskemu klubu Montréal Canadiens, ki je bil ustanovljen davnega leta 1909. Priporočamo obisk dobre kavarne ali restavracije, saj mesto slovi po izjemni kulinariki in kot center francoske kuhinje na drugi strani Atlantika. Lahko pa se zapeljemo do olimpijskega parka Esplanade Financière Sun Life z izjemnim športnim in kulturnim programom. Predvidoma v popoldanski urah odhod na letališče od koder bomo poleteli proti Evropi.
 
15. dan
EVROPA - SLOVENIJA, ljubo doma..

Pristanek na bližnjem evropskem letališču ter prevoz v Slovenijo (doplačilo).

Odhodi

Rezervacija ni obvezujoča dokler, ni vplačana akontacija.
 
odhod cena
14.6.2019 3999.00 € Rezervacija
19.7.2019 3999.00 € Rezervacija
10.8.2019 3999.00 € Rezervacija
6.9.2019 3999.00 € Rezervacija

Potovanje za skupine

Povpraševanje za skupine Preusmerjeni boste na racmana Timkota, ki skrbi za zaključene skupine.Cena vključuje:
- letalski prevoz po programu
- letališke in varnostne pristojbine
- vse prevoze in zunanje oglede
- 12 nočitev v izbranih turističnih hotelih in lodgih (kategorija 3*)
- vstopnini v narodna parka Jasper in Banff
- vožnja s trajektom na otok Vancuver island
- izkušenega slovensko govorečega voznika, ki je tudi vodnik
- vsa potrebna zavarovanja
- stroške organizacije
Dodatna doplačila:
MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi:
- enoposteljna soba 690 €
- registracija za vstop v Kanado – ETA: 20 €
- prevoz na letališče (v primeru odhoda iz bližnjega evropskega letališča) 58 €
- PAKET: dodatni zajtrki (v hotelih ali bližnji restavraciah + 3 večerij+ vstopnine v Muzej Civilizacij
- viseči most Capilano
- gondolo Banff: 380 €
MOŽNA DOPLAČILA na poti:
- Butchars gardens CAD 30
- vožnja z ladjico po reki Sv. Lovrenca
Obvezna doplačila:
- za manjšo skupino od 10 do 14 potnikov: 290 €, napitnine (tudi otroci)
Opomba:
- Po kanadskih standardih v večini hotelov v Kanadi v ceno prenočevanja niso vključeni zajtrki, ki so sicer na voljo v hotelskih restavracijah za doplačilo. V tistih hotelih, kjer kontinentalni zajtrk ponudijo brezplačno, imajo zajtrk tudi naši gostje. Kadar je v sobi več oseb (3. in 4.) prenočujejo na v sobi obstoječih, dveh velikih zakonskih posteljah; na vsaki postelji po 2 osebi. dodatnih postelj v sobi ni. Razpored ogledov se po dnevih lahko spremeni v primeru spremembe letalskega prevoza. V primeru manjšega števila potnikov bo potovanje organizirano z mini avtobusi, ki sprejmejo do 12 potnikov. Vodnik je hkrati voznik na potovanju in ima opravljene vse potrebne licence za vožnjo po Kanadi. Ob prijavi na prodajno mesto pošljite kopijo potnega lista.


BUDEN BOJAN S.P. LOKA TURIST
KAPUCINSKI TRG 7
4220 ŠKOFJA LOKA

SI88935710
02024-0255365263 Ljubljanska banka