Lokaturist

Lokaturist od leta 1995

Raca.si Patka.hr Timko.si Masai.si Maliskrati.si

Članki

BLOG BUDEN.SI
Avtor:Gregor Buden
Datum objave: 21.10.2010

Kontakt

tel.: 041 781 800
od ponedeljka do petka
od 9. do 18. ure

elektronska pošta
Poslovalnica Škofja Loka
Kapucinski trg 7
041 781 800
Poslovalnica Radovljica
Gorenjska c. 1
031 641 481


Italija - Taormina in Počitnice v Letojanniju - 4 Dni

Št.dni: 4
cena:


Razpoložljiv odhodi


Natisni

Opis

• super ugodno
• ogled Catanije in mondene Taormine
• po želji in doplačilo vzpon na Etno in celodnevni izlet na Eolske otoke
• 3x polpenzion v hotelu v letoviškem Letojanniju

1. dan
LJUBLJANA - CATANIJA - LETOJANNI, nočitev

Zbirališče potnikov na letališču v Ljubljani/bližnjem letališču. Prijava na polet posebnega letala (samo na določenih terminih) v jutranjih urah proti Cataniji/Palermu. Po pristanku vožnja do živahnega letovišča Letojanni. Nastanitev v hotelu in prosto za spoznavanje s prikupnim mestecem in prijaznimi domačini. Večerja in nočitev.

2. dan
LETOJANNI - PO ŽELJI VZPON NA ETNO, zajtrk, večerja, nočitev

Po zajtrku prosti dan za morske radosti in počitnice v letoviškem središču. Po želji in za doplačilo izlet na Etno. Vožnja do Etne, najvišjega evropskega vulkana in simbola Sicilije. Posebej zanimivo bo spreminjane vegetacijskih pasov do višine 1900 metrov. V kolikor pa ste za malce več adrenalina pa se lahko ob doplačilu vzpnete tudi z gondolo do 2500 m in terenskimi vozili do višine 2900, kjer se bomo v spremstvu gorskih vodnikov sprehodili okoli trenutno najzanimivejših predelov okoli vulkana. V popoldanskih urah se bomo (vs; ogled v ceni) odpeljali v bližnjo Taormino, biser vzhodne obale. Ogled grškega teatra (zunanjost) in starega mestnega jedra. Nekaj časa bo namenjenega individualnim sprehodom ter posedanju v enem izmed številnih gostiln ali barov. Vrnitev v hotel.

3. dan
POČITNICE – PO ŽELJI IZLET NA EOLSKE OTOKE, zajtrk

Po zajtrku po želji in za doplačilo enodnevni izlet na Eolske otoke. Z avtobusom se boste odpeljali do Milazza, kjer se boste odpravili na celodnevni potep z ladjo na otok Lipari in Vulcano. Pravo doživetje bo odkrivanje skritih kotičkov, manjših zalivov in plaž ter nepozabno doživetje mazanje z zdravilnim žveplenim blatom… Vrnitev na celino in vožnja na catanijsko riviero. Večerja in nočitev.

4. dan
LETOJANNI – CATANIJA - LJUBLJANA, zajtrk

Del dopoldneva še prosto v letoviškem mestecu. Vožnja v Catanijo in ogled znamenitosti Catanije. Mesto, ki ga krasi več lepo ohranjenih baročnih zgradb, je danes pomembno trgovsko in prometno središče z univerzo in vrsto znanih meščanov… Nekaj prostega časa in vožnja na letališče. Prijava na let proti domu.

Opombe: V primeru odhoda z letališča JP Ljubljana je prevoz na/z letališča v lastni režiji. Potovanje je lahko realizirano v obratnem vrstnem redu, vsebina se ne spremeni.

Odhodi

Rezervacija ni obvezujoča dokler, ni vplačana akontacija.
 
odhod cena

Potovanje za skupine

Povpraševanje za skupine Preusmerjeni boste na racmana Timkota, ki skrbi za zaključene skupine.Cena vključuje:
- letalski prevoz s posebnim letom (samo na določenih datumih): Ljubljana/bližnje letališče - Catania/Palermo - Ljubljana/bližnje letališče,
- letališke in varnostne pristojbine,
- tri polpenzione v hotelu 3*,
- ogled Taormine in Catanije (brez vstopnin),
- avtobusni prevozi po programu na Siciliji,
- stroške spremstva in organizacije potovanja.
Dodatna doplačila:
MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi: enoposteljna soba 28 €/noč, riziko odpovedi, izlet na Eolske otoke 85 € (min. 15 potnikov, cena vključuje: avtobusni prevoz do pristanišča, prevoz z trajektom na otoka Lipari in Vulcano, vodenje), izlet na Etno: 49 € (avtobusni prevoz do nadmorske višine 1900m). Izleti bodo izvedeni ob min. 15 prijavljenih potnikih.
MOŽNA DOPLAČILA na poti: vstopnine po želji v Cataniji, vstopnine po želji za kopeli na otoku Vulcano, vstopnina za gledališče v Taormini: 10 €, vzpon z gondolo in jeepi iz 1900 na 2800m: 62 €.
Obvezna doplačila:
- na posameznem avtobusu za manjšo skupino med 35 in 44 potnikov 30 €;
- turistična taksa v hotelu pribl. 3 €/noč.
Popusti:
- Otroci 2 - 12 let na dodatnem ležišču: - 15%


BUDEN BOJAN S.P. LOKA TURIST
KAPUCINSKI TRG 7
4220 ŠKOFJA LOKA

SI88935710
02024-0255365263 Ljubljanska banka