Lokaturist

Lokaturist od leta 1995

Raca.si Patka.hr Timko.si Masai.si Maliskrati.si

Članki

BLOG BUDEN.SI
Avtor:Gregor Buden
Datum objave: 21.10.2010

Kontakt

tel.: 041 781 800
od ponedeljka do petka
od 9. do 18. ure

elektronska pošta
Poslovalnica Škofja Loka
Kapucinski trg 7
041 781 800
Poslovalnica Radovljica
Gorenjska c. 1
031 641 481


Italija - Sončna Sicilija - 4 Dni

Št.dni: 4
cena:


Razpoložljiv odhodi


Natisni

Opis

ogled Neaplja in Pompejev ter sicilijanskih biserov
kombinacija potovanja z letalom, ladjo in avtobusom

SONČNA SICILIJA program za odhod 23.04.2018 (program avtobus – posebno letalo)

1. DAN: SLOVENIJA nočna vožnja
Odhod avtobusa v večernih urah. Nočna vožnja proti jugu Italije.

2. DAN: NEAPELJ - POMPEJI - VKRCANJE NA LADJO, nočna plovba
Jutranji prihod v eno najbolj živahnih italijanskih mest - Neapelj. Ogled. Vožnja do Pompejev, ki so jih po naključju odkrili leta 1748. Ogled arheološkega nahajališča. Nekaj prostega časa in nato vkrcanje na ladjo, nastanitev v štiriposteljnih notranjih kabinah in nočna plovba proti Siciliji.

3. DAN:PALERMO  –SIRAKUZA -TAORMINA - CATANIJSKA RIVIJERA, zajtrk, večerja

V jutranjih urah pristanek v Palermu. Izkrcanje iz ladje in nadaljevanje v smeri vzhodne obale. Najprej v Sirakuzo, staro grško prestolnico Sicilije, mesto tirana Dionizija Velikega in matematika Arhimeda. Ogled glavnih mestnih znamenitosti: grško gledališče, Apolonovo svetišče, rimski amfiteater, starogrški kamnolomi z Dionizijevem ušesom, Arethusin vodnjak, stolnica. V popoldanskih urah do Taormine, bisera vzhodne obale. Ogled grškega teatra in starega mestnega jedra. Nekaj časa bo namenjenega individualnim sprehodom ter posedanju v enem izmed številnih gostiln ali barov. Nastanitev v hotelu na catanijski rivieri, večerja in nočitev. Po želji sprehod po letoviškem mestecu.

4. DAN: CATANIJSKA RIVIERA - ETNA – PALERMO, zajtrk, večerja

Vožnja do bližnje Etne, najvišjega evropskega vulkana in simbola Sicilije. Posebej zanimivo bo spreminjane vegetacijskih pasov do višine 1900 metrov. Po želji ob doplačilu vzpon z gondolo do 2500 m in terenskimi vozili do višine 2900, kjer se bomo v spremstvu gorskih vodnikov sprehodili okoli trenutno najzanimivejših predelov okoli vulkana. Vožnja v Palermo, prestolnice Sicilije: Normanska palača, Teatro Massimo, fontana Pretoria, stolnica s slovitimi vladarskimi grobovi... Nekaj prostega časa za obisk živahne tržnice, sprehod po mestnem središču, mimo številnih fontan in parkov… Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

5. DAN: PALERMO - SLOVENIJA, Zajtrk
Vožnja na letališče in polet v Slovenijo.

 

SONČNA SICILIJA – program za odhod 30.04. (program posebno letalo – avtobus)

1. DAN: SLOVENIJA – CATANIA – TAORMINA – CATANIJSKA RIVIERA večerja,  nočitev
Zbor potnikov v opoldanskih urah na letališču JP Ljubljana. Prijava na polet posebnega letala proti Cataniji. Po pristanku v popoldanskih urah avtobusna vožnja v Taormino, biser vzhodne obale. Ogled grškega teatra in starega mestnega jedra. Nekaj časa bo namenjenega individualnim sprehodom ter nato vožnja do hotela, večerja in nočitev.

2. DAN: CATANIJSKA RIVIERA - ETNA – SIRAKUZA – CATANIJSKA RIVIERA, zajtrk, večerja
Vožnja do Etne, najvišjega evropskega vulkana in simbola Sicilije. Posebej zanimivo bo spreminjane vegetacijskih pasov do višine 1900 metrov. Po želji ob doplačilu vzpon z gondolo do 2500 m in terenskimi vozili do višine 2900, kjer se bomo v spremstvu gorskih vodnikov sprehodili okoli trenutno najzanimivejših predelov okoli vulkana. V popoldanskih urah v Siracuso, staro grško prestolnico Sicilije, mesto tirana Dionizija Velikega in matematika Arhimeda. Ogled glavnih mestnih znamenitosti: grško gledališče, Apolonovo svetišče, rimski amfiteater, starogrški kamnolomi z Dionizijevem ušesom, Arethusin vodnjak, stolnica. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

3. DAN: CATANIJSKA RIVIERA – PALERMO, zajtrk, nočna plovba
Vožnja v Palermo, prestolnice Sicilije: Normanska palača, Tetro Massimo, fontana Pretoria, stolnica s slovitimi vladarskimi grobovi... Nekaj prostega časa za obisk živahne tržnice, sprehod po mestnem središču, mimo številnih fontan in parkov…  V popoldanskih urah vkrcanje na ladje in nočna plovba proti Neaplju.

4./5. DAN:  NEAPELJ – POMPEJI - SLOVENIJA
Jutranji prihod v eno najbolj živahnih italijanskih mest - Neapelj. Ogled. Vožnja do Pompejev, ki so jih po naključju odkrili leta 1748. Ogled arheološkega nahajališča. Nekaj prostega časa in nato vožnja proti Sloveniji, kamor je predviden prihod v poznih nočno jutranjih urah naslednjega dne. Prevoz v Ljubljano,  letališče Brnik in Celje.

Opombe: Na odhodu 23.4.2018 doplačilo za 1/2 in 1/3 kabino na ladji ni možno doplačati.

Časovnica:
30.04.  LJUBLJANA – CATANIA    12:15 – 13:55

 


Odhodi

Rezervacija ni obvezujoča dokler, ni vplačana akontacija.
 
odhod cena

Potovanje za skupine

Povpraševanje za skupine Preusmerjeni boste na racmana Timkota, ki skrbi za zaključene skupine.Cena vključuje:
- avtobusni prevoz,
- plovba Neapelj - Palermo oz. Palermo - Neapelj in nočitev v štiri posteljnih TWC kabinah,
- dva polpenziona v hotelu 3*,
- zunanje oglede,
- letalski prevoz Catanija/Palermo - Ljubljana oziroma Ljubljana - Palermo/Catanija,
- letališke in varnostne pristojbine,
- stroške spremstva in organizacije potovanja.
Dodatna doplačila:


MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi: enoposteljna soba, troposteljna in dvoposteljna kabina na ladji ( na odhodu 23.4. 1/2 in 1/3 kabine ni možno doplačati )
MOŽNA DOPLAČILA na poti: Pompeji - arheološko nahajališče 13 €, Etna: vzpon z gondolo 62 €, Taormina: grško gledališče 10 €, Siracusa 10 €, arheološki park 10 €, morebitne dodatne vstopnine.
Obvezna doplačila:
- na posameznem avtobusu za manjšo skupino med 35 in 44 potnikov 30 €, turistična taksa v hotelu pribl. 3 €/noč.


BUDEN BOJAN S.P. LOKA TURIST
KAPUCINSKI TRG 7
4220 ŠKOFJA LOKA

SI88935710
02024-0255365263 Ljubljanska banka