Lokaturist

Lokaturist od leta 1995

Raca.si Patka.hr Timko.si Masai.si Maliskrati.si

Članki

BLOG BUDEN.SI
Avtor:Gregor Buden
Datum objave: 21.10.2010

Kontakt

tel.: 041 781 800
od ponedeljka do petka
od 9. do 18. ure

elektronska pošta
Poslovalnica Škofja Loka
Kapucinski trg 7
041 781 800
Poslovalnica Radovljica
Gorenjska c. 1
031 641 481


Italija - Sicilijanska doživetja - 6 Dni

Št.dni: 6
cena:


Razpoložljiv odhodi


Natisni

Opis

• odhoda 25. april in 25. oktober - povratek s posebnim letalom iz Palerma direktno na Ljubljano!
• odhoda 27. april in 27. oktober - na odhodu posebno letalo iz Ljubljane direktno na Palermo

1. dan
SLOVENIJA - CATANIJSKA RIVIERA - SIRACUSA, večerja, nočitev

Vožnja na letališče v Benetke in polet proti Cataniji. Vožnja v Siracuso, staro grško prestolnico Sicilije, mesto tirana Dionizija Velikega in matematika Arhimeda. Ogled glavnih mestnih znamenitosti: grško gledališče, Apolonovo svetišče, rimski amfiteater, starogrški kamnolomi z Dionizijevim ušesom, Arethusin vodnjak, stolnica. Nastanitev v hotelu.

2. dan
ETNA - CATANIJSKA RIVIJERA, zajtrk, večerja, nočitev

Vožnja do Etne, najvišjega evropskega vulkana in simbola Sicilije. Posebej zanimivo bo spreminjane vegetacijskih pasov do višine 1900 metrov. Po želji ogled ugaslih kraterjev Silvestri. Po želji ob doplačilu vzpon z gondolo do 2500 m in terenskimi vozili do višine 2900, kjer se bomo v spremstvu gorskih vodnikov sprehodili okoli trenutno najzanimivejših predelov okoli vulkana. Nastanitev na catanijski rivijeri.

3. dan
TAORMINA - PIAZZA ARMERINA - AGRIGENTO, zajtrk, večerja, nočitev

Nadaljevanje v Taormino, bisera vzhodne obale. Ogled grškega teatra in starega mestnega jedra. Nekaj časa bo namenjenega individualnim sprehodom ter posedanju v enem izmed številnih gostiln ali barov znanih po odličnih siciljanskih dobrotah. Nadaljevanje poti v Piazzo Armerino za ogled čudovitih rimskih mozaikov. Nastanitev v okolici Agrigenta.

4. dan
AGRIGENTO - PALERMO, zajtrk, večerja, nočitev

Obisk Doline templjev, enega največjih arheoloških najdišč v Evropi. Od nekoč najimenitnejšega mesta Magne Graecie so ostali do danes ohranjeni grški templji, med njimi tempelj Concordia, ki velja za najbolje ohranjen grški tempelj na svetu. Po ogledu nadaljevanje potovanja proti Palermu. Nastanitev v okolici.

5. dan
PALERMO - MONREALE, zajtrk, večerja

Obisk bližnjega mesteca Monreale, visoko nad Palermom. Ogled slovite saracensko - normanske stolnice iz 12. stoletja, s čudovitimi mozaiki. Ogled Palerma, prestolnice Sicilije: fontana Pretoria, Normanska palača, katedrala, teatro massimo… Nekaj prostega časa za obisk živahne tržnice, sprehod po mestnem središču, mimo številnih fontan in parkov ali obisk katerega od muzejev, galerij. Morda si bomo ogledali katakombe ali baročni vrt.

6. dan
PALERMO-BENETKE - LJUBLJANA, zajtrk

Prosto do odhoda na letališče. Po poletu na enega izmed bližnjih letališč sledi avtobusni prevoz na izhodiščna mesta v Sloveniji.

Opombe:
V primeru odhoda z letališča JP Ljubljana je prevoz na/z letališča v lastni režiji. V kolikor odhod ne bo z letališča JP Ljubljana, je v ceni aranžmaja vključen avtobusni prevoz na letališče. Program lahko poteka v obratnem vrstnem redu.

V primeru posebnih  letal (charter let) je najmanjše število 140 potnikov na letalu in najmanj 45 potnikov na posameznem avtobusu. Na takšnih potovanjih je možnih več programov in več avtobusov, cena pa se preračuna na število potnikov v posameznem avtobusu.  Če je potnikov več kot 49 na istem programu,  se uporabita dva avtobusa in se obračuna višja cena za potnike na obeh avtobusih, dokler oba ne dosežeta optimalnega števila potnikov.

Odhodi

Rezervacija ni obvezujoča dokler, ni vplačana akontacija.
 
odhod cena

Potovanje za skupine

Povpraševanje za skupine Preusmerjeni boste na racmana Timkota, ki skrbi za zaključene skupine.Cena vključuje:
- letalski prevoz v eno smer s posebnim letalom iz Ljubljane na Catanijo oz. Palermo ter v eno smer z redno linija iz na Benetke (vsakokrat avtobusni prevoz do Benetk/iz Benetk vključen v ceno potovanja) - Catania oz. Palermo - Benetke,
- letališke pristojbine,
- avtobusne prevoze po Siciliji,
- oglede po programu brez vstopnin,
- nastanitev dvoposteljnih sobah v hotelu 3/4*,
- pet polpenzionov,
- spremstvo in organizacijo potovanja.
Dodatna doplačila:
MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi: enoposteljna soba 120 €.
MOŽNA DOPLAČILA na poti: Etna: vzpon z gondolo ali jeepi pribl. 8€, Taormina: grško gledališče pribl. 8€, Piazza Armerina: cesarska vila pribl. 8€, Agrigento: Dolina Tempjev pribl. 8 €, morebitne dodatne vstopnine 12 €.
Obvezna doplačila:
- na posameznem avtobusu za manjšo skupino med 35 in 44 potnikov 30 €;
- turistična taksa v hotelu pribl. 3 €/noč.
Popusti:
- Otroci 2 - 12 let na dodatnem ležišču: -15%


BUDEN BOJAN S.P. LOKA TURIST
KAPUCINSKI TRG 7
4220 ŠKOFJA LOKA

SI88935710
02024-0255365263 Ljubljanska banka