Lokaturist

Lokaturist od leta 1995

Raca.si Patka.hr Timko.si Masai.si Maliskrati.si

Članki

BLOG BUDEN.SI
Avtor:Gregor Buden
Datum objave: 21.10.2010

Kontakt

tel.: 041 781 800
od ponedeljka do petka
od 9. do 18. ure

elektronska pošta
Poslovalnica Škofja Loka
Kapucinski trg 7
041 781 800
Poslovalnica Radovljica
Gorenjska c. 1
031 641 481


Italija - Apulija, Skrivnostna Južna Italija - 5 Dni

Št.dni: 5
cena:


Razpoložljiv odhodi


Natisni

Opis

odkrivanje lepot neokrnjene in divje narave Južne Italije
ogled apnenčastih hišic Truli v Alberobelu, obisk temperamentnih južoitalijanskih mestec: Bari, Matera, Ostuni, Altamatura in bisera Bazilikate - Mater
Na odhodu 28. aprila: POSEBNO LETALO IZ LJUBLJANE

1. dan
LJUBLJANA – NEAPELJ, večerja, nočitev

Zbirališče potnikov na letališču v JP Ljubljana. Prijava na let proti Neaplju. Po pristanku ogled Neaplja in nato nadaljevanje poti proti Altamuri. Prevoz do hotela, večerja in nočitev.

2. dan
BARI - MONOPOLI - OSTUNI, zajtrk, nočitev

Po zajtrku informativni ogled Barija. Po pristanku v prestolnici Apulije krožna avtobusna vožnja skozi mesto in nato vožnja do Monopolija, simpatičnega obmorskega mesteca s starim gradom. Krajši ogled in nato nadaljevanje poti do »belega mesta« Ostuni, ki je poznan po belih fasadah hiš v mestnem središču. Ogled: mestni trg, katedrala, Karmeličanski samostan, cerkev Sv. Marije Magdalene z barvano kupolo. Nastanitev v hotelu in nočitev.

3. dan
LOCOROTONDO - ALBEROBELLO, zajtrk, večerja, nočitev

Vožnja po notranjosti do Alberobella, vasico pod zaš- čito UNESCOa, ki se nahaja v regiji Murge, na »peti« italijanskega škornja. Kraj je poznan po posebno oblikovanih kamnitih hišicah s kupulastimi strehami, poznanimi pod imenom »trulli«. Ob sprehodu skozi vasico bomo lahko občudovali res nenavaden kraj, in si ogledali nenavadno cerkev Sv. Antonia, ki nima primere na svetu. Popoldne nadaljevanje poti do Locorotonda, romantičnega mesteca s številnimi umetnostno - zgodovinskimi zakladi. Nastanitev, večerja in nočitev.

4. dan
MATERA - ALTAMURA - BARI, zajtrk, večerja, nočitev

Vožnja po slikoviti pokrajini do bisera Bazilikate: mesteca Matera. Ogled zanimivih jamskih bivališč. Globok kanjon s številnimi jamami imprevisnimi stenami je bil idealni prostor za naselitev takratnega človeka. Lahko je živel v jamah, ki jih je lahko širil v notranjost, kanjon pa mu je dajal zavetje pred različnimi nevarnostmi. To je prostor kjer si lahko prikličemo zgodovino vse od paleolitika do mestnih naselij »Civita« in »Sassi«. Podzemno mesto se je širilo in danes se lahko sprehodite med več kot 120 cerkvami z bizantinskimi freskami, številnimi obnovljenimi hišami, danes spremenjenimi v hotele in restavracije. Veliki filmski umetniki so tu posneli filme, tudi »Kristusov pasijon«. Zaradi svoje izjemnosti je mesto že od 1993 pod zaščito UNESCA.. Krajši postanek še v Altamaturi. Večerja in nočitev.

5. dan
BARI - BENETKE/TRST, zajtrk

Po zajtrku ogled Barija in sprehod po srednjeveških uličicah lepo ohranjenega starega mestnega središča in ogled sodobnega dela mesta, ki ga odlikujejo mogočne stavbe, široke avenije in lepe obmorske promenade. Prosto popoldne za samostojne oglede ali nakupe. Prevoz na letališče in prijava na večerni let proti Trstu ali Benetkam.

Opombe:


Časovnice:
28.04.  LJUBLJANA – NEAPELJ  10:00 – 11:15 – posebno letalo iz LjubljaneJ 02.05.  BARI – TREVISO   15:00 – 16:25

Odhodi

Rezervacija ni obvezujoča dokler, ni vplačana akontacija.
 
odhod cena

Potovanje za skupine

Povpraševanje za skupine Preusmerjeni boste na racmana Timkota, ki skrbi za zaključene skupine.Cena vključuje:
- letalski prevoz Ljubljana-Neapelj in Bari-Treviso,
- letališke in varnoste pristojbine,
- avtobusni prevoz po programu,
- cestne in ostale pristojbine,
- ena nočitev z zajtrkom in tri polpenzioni v hotelu 3/4*,
- zunanje oglede po programu,
- organizacija potovanja.
Dodatna doplačila:
MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi: 20kg prtljage, ki se odda: 30 €, enoposteljna soba 90 €, enosmerni prevoz (2.5.) iz letališča v Trevisu do Ljubljane in Celja: 29 € po osebi (min 15 oseb)
MOŽNA DOPLAČILA na poti: vstopnine: pribl 25 €
MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi: 20kg prtljage, ki se odda: 30 € (POZOR! Doplačilo velja ob prijavi; doplačilo naknadno pred odhodom je cena višja in sicer 65 €)
Obvezna doplačila:
- za manjšo skupino med 35 in 44 potniki 30 €; turistična taksa v hotelu pribl. 3 €/noč

Popusti:
- Otroci 2 - 12 let na dodatnem ležišču: -15%


BUDEN BOJAN S.P. LOKA TURIST
KAPUCINSKI TRG 7
4220 ŠKOFJA LOKA

SI88935710
02024-0255365263 Ljubljanska banka