Lokaturist

Lokaturist od leta 1995

Raca.si Patka.hr Timko.si Masai.si Maliskrati.si

Članki

BLOG BUDEN.SI
Avtor:Gregor Buden
Datum objave: 21.10.2010

Kontakt

tel.: 041 781 800
od ponedeljka do petka
od 9. do 18. ure

elektronska pošta
Poslovalnica Škofja Loka
Kapucinski trg 7
041 781 800
Poslovalnica Radovljica
Gorenjska c. 1
031 641 481


Islandija - Obisk Islandije - 6 Dni

Št.dni: 6
cena:
Min št. potnikov: 35

Razpoložljiv odhodi


Natisni

Opis

• kratko in sladko
• številne možnosti za dodatne izlete

1. dan
SLOVENIJA - REYKJAVIK, Nočitev
Predvidoma v popoldanskih urah zbor potnikov na enem izmed bližnjih letališč (Dunaj, Munchen; ob doplačilu prevoz iz Slovenije) in polet proti Islandiji. Po pristanku sledi prevoz do hotela in nastanitev.

2. dan
TURA ZLATI KROG, Zajtrk, nočitev
Danes ob doplačilu predlagamo celodnevno turo imenovano Zlati krog. Zapeljali se bomo skozi dolino Haukadalur, ki je znana po vrelcih geotermalne vode. Ustavili se bomo pri Geysirju, po katerem so poimenovali vrelce tople vode po vsem svetu in pri vrelcu Strokkur, kjer se voda dvigne do 30 m visoko. Nadaljevanje poti do slapov Gullfoss, kjer voda v treh stopnjah pada 32 m globoko v sotesko. Zatem se bomo podali v narodni park Thingvellir. Tu je bil leta 930 ustanovljen Althingi, prvi demokratični parlament na Islandiji, ki se nahaja ob največjem islandskem naravnem jezeru Thingvallavatn. Za konec še obisk Hveragerde, ene od redkih naselij na svetu, ki je locirano direktno na geotermalnem območju. Vas je znana tudi po mnogih rastlinjakih, ki jih ogrevajo z geotermalno vodo. Povratek v Reykjavik.

3. dan
VESTMANSKI OTOKI, Zajtrk, nočitev
Danes priporočamo (doplačilo) obisk Vestmanskih otokov. Po zajtrku se bomo z avtobusom zapeljali do trajekta, ki nas bo popeljal do pribl. 45 min oddaljenih Vestmanskih otokov. Ta skupina 15 otokov približno 10 km od južne obale Islandije velja za eno glavnih naravnih znamenitosti Islandije. Podali se bomo na izlet po otoku Heimaey, pozdravili ptice v Storhofdiju, se sprehodili do kraterja, ki je nazadnje izbruhnil pred vsega nekaj leti. Popoldne povratek v Reykjavik.

4. dan
LANDMANNALAUGAR - ISLANDSKA DIVJINA ALI GRENLANDIJA, Zajtrk, nočitev

Današnji izlet (doplačilo) je namenjen spoznavanju divje islandske narave. Pokrajina je priljubljena točka obiskovalcev, ki sem prihajajo občudovat različne geološke pojave, kot so recimo polja lave, poseben čar pa ji dajejo gore, sestavljene iz kamnin različnih barv, od rumene, modre do vijolične. Pokrajina je bogata tudi z gejzirji, ledeniki in kraterji, v nekaterih vrelcih pa se je zaradi ugodne temperature vode možno tudi okopati. Podali se bomo tudi na lažji treking, zato priporočamo športno/pohodniško obutev. Zvečer povratek v hotel v Reykjaviku. Po želji se lahko namesto v Landmannalaugar podate tudi na celodnevni izlet na Grenlandijo, ki je oddaljena dve uri leta (potrebna predhodna rezervacija, potrditev odvisna od prostih mest!). Tam boste obiskali vas Kulusuk in občudovali slikovito ledeniško pokrajino (pribl. 4h na Grenlandiji). Sledi povratni let v Reykjavik.

5. dan
REYKJAVIK IN MODRA LAGUNA - LET PROTI EVROPI, Zajtrk
Dopoldne se bomo podali na ogled Reykjavika, ki ga krasijo zanimive raznobarvne hiše. Mesto je znano tudi po koloniji arktičnih ptic in lososih, ki jih je možno videti kar v mestnem središču. Ogledali si bomo stari in novi del mesta ter pristanišče in se sprehodili mimo parlamenta ter mestne hiše do stolnice. Videli bomo veličastno Hallgrimurjevo cerkev, ki je ena najvišjih zgradb na Islandiji ter si ogledali znamenito zgradbo Perlan, ki ni samo zbiralnik tople vode pač pa arhitekturno izjemna stavba z odlično restavracijo in razgledno ploščadjo. Popoldne (doplačilo, po želji) se bomo zapeljali do svetovno znanih term Modra laguna. Kopanje tam je posebno doživetje, saj povprečna temperatura te z minerali bogate geotermalne vode znaša približno 38 stopinj C, obkrožajo pa jo polja črne lave. Sledi prevoz do letališča, od koder bomo z nočnim letom poleteli proti Evropi.

6. dan
EVROPA - SLOVENIJA, Nočni let
Jutranji pristanek na letališču. Ob doplačilu prevoz do Slovenije.

Odhodi

Rezervacija ni obvezujoča dokler, ni vplačana akontacija.
 
odhod cena

Potovanje za skupine

Povpraševanje za skupine Preusmerjeni boste na racmana Timkota, ki skrbi za zaključene skupine.Cena vključuje:
- letalski prevoz
- letališke in varnostne pristojbine
- prevoz letališče - hotel - letališče
- štiri nočitve z zajtrkom v izbranem objektu v Reykjaviku
- ogled Reykjavika
- spremstvo in organizacijo potovanja
Dodatna doplačila:
MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi:
- enoposteljna soba 550 €
- večerje 300 €
- Vestmanski otoki 150 €
- Grenlandija pribl. 850 € (potrebna predhodna potrditev)
- Landmannalaugar 140 €
- Zlati krog 100 € (otroci 40 €)
- Modra laguna (vklj. prevoz, vstopnino in brisačo) 120 €
Obvezna doplačila:
- za manjšo skupino med 25 in 34 potniki 90 €.
Popusti:
- Otroci 2 - 12 let na dodatnem ležišču: -10%
Opomba:
- vse dodatne izlete je potrebno najaviti in plačati ob rezervaciji aranžmaja. Potrditev izletov je odvisna od prostih mest. Še posebej za letalske izlete velja izredna zasedenost, zato svetujemo čim prejšnjo prijavo. Dnevi izletov se lahko zamenjajo, vsebina ostaja nespremenjena. Če zaradi slabega vremena izlet na Vestmanske otoke z ladjo ne bi bil izvedljiv, se namesto tega izvede izlet na južne obale Islandije. Vsi izleti so izračunani ob udeležbi min. 20 potnikov. V primeru manjšega števila se cena lahko spremeni.


BUDEN BOJAN S.P. LOKA TURIST
KAPUCINSKI TRG 7
4220 ŠKOFJA LOKA

SI88935710
02024-0255365263 Ljubljanska banka