Lokaturist

Lokaturist od leta 1995

Raca.si Patka.hr Timko.si Masai.si Maliskrati.si

Članki

BLOG BUDEN.SI
Avtor:Gregor Buden
Datum objave: 21.10.2010

Kontakt

tel.: 041 781 800
od ponedeljka do petka
od 9. do 18. ure

elektronska pošta
Poslovalnica Škofja Loka
Kapucinski trg 7
041 781 800
Poslovalnica Radovljica
Gorenjska c. 1
031 641 481


Irska - Škotska in Irska z letalom - 11 Dni

Št.dni: 11
cena:
Min št. potnikov: 40

Razpoložljiv odhodi


Natisni

Opis

• odlična kombinacija obiska dveh zelenih pokrajin
• poletni odhodi že tradicionalno zagotovljeni1. dan
LJUBLJANA - MANCHESTER - GLASGOW, Večerja, nočitev
Iz Ljubljane bomo poleteli v Manchester od koder se bomo napotili proti Glasgowu. Po pristanku avtobusna vožnja po slikoviti pokrajini do Glasgowa, ki si ga bomo ogledali kot prvo škotsko mesto. Ogledali si bomo enega najlepših mest viktorijanskega obdobja. Še posebej zanimiva je katedrala iz 12. stoletja, ena izmed najlepših južno škotskih cerkva. Pozen večerni prihod v hotel, kjer se bomo po večerji udobno namestili.

2. dan
GLASGOW - LOCH LOMOND - INVERARAY - OBAN (Fort William), Zajtrk, večerja, nočitev
Odpotovali bomo proti severu in najprej spoznali jezero Loch Lomond, zaščiteno območje, kjer sprostitev iščejo številni domačini. Nadaljevanje potovanja do Inveraraya, slikovitega mesteca s črno-belimi hišami iz 18. stoletja. Ogled tamkajšnjega gradu, ki so mu stoletja vladali vladarji klana Campbell. Vožnja v Oban ali Fort Wiliam. Nastanitev v hotelu. Zagotovo se bo po večerji prilegel sprehod po umirjeni pokrajini.

3. dan
FORT WILLIAM - LOCH NESS - INVERNESS (AVIEMORE), Zajtrk, nočitev
Vožnja do jezera Loch Ness, svetovno znanega po pošasti Nessie. Ogledali si bomo zelo zanimiv Visitor center, kjer bomo izvedeli veliko informacij o pošasti. Nato se bomo zapeljali do romantičnih ruševin dvorca Urquhart, ki je bil nekoč največji na škotskem. Po ogledu se bomo zapeljali do prestolnice Škotskega višavja mesta Inverness. V bližini mesta leži Culloden Moor, prizorišče bitke, v kateri so Angleži porazili princa Charlesa. Bitka se šteje za konec tradicionalne klanovske ureditve. Nastanili se bomo v okolici.

4. dan
INVERNESS (AVIEMORE) - PITLOCHRY - EDINBURGH, Zajtrk, nočitev
Vožnja proti Pitlochryu, kjer si bomo na poti ob reki Spey ogledali eno od destilarn viskija. Dobre volje boste pot nadaljevali do bližnjega gradu Scone, ki ga obkroža veliki park in kjer so kronali škotske kralje na Kamnu usode. Po ogledu bomo nadaljevali v škotsko prestolnico Edinburgh. Ob prihodu panoramski ogled znamenitosti in nastanitev v hotelu v okolici.

5. dan
EDINBURGH, Zajtrk, nočitev
Podrobnejši ogled Edinburgha, katerega največja znamenitost je čudovit grad, ki ga letno obišče več kot milijon ljudi. Ta velika graščina je vidna iz vsakega kotička v Edinburghu. Ogled gradu in drugih mestnih znamenitosti: Royal Mile, Holyrood, kraljeva palača, katedrala St. Giles, parlament, George Square, stara univerza... Nekaj časa bomo imeli za sprehod po znameniti Princes Street, eni najlepših ulic v Evropi, ki je hkrati tudi glavna ulica v Edinburghu.

6. dan
EDINBURGH - STRANRAER - BELFAST, Zajtrk, večerja, nočitev
Odhod iz Edinburgha. Vožnja do pristanišča Stranraer, kjer se boste vkrcali na trajekt in v dobrih treh urah prispeli na Irsko. Nadaljevanje potovanja v Belfast, glavno mesto Severne Irske. Panoramski ogled znamenitosti Belfasta in Titanik četrti. Vožnja proti Dublinu. Nastanitev in večerja v hotelu v okolici.

7. dan
DUBLIN - GALWAY, Zajtrk, nočitev
Po zajtrku se bomo napotili čez osrednjo Irsko do živahnega Galwaya, kjer se bomo sprehodili po mestu, nato se bomo napotili do področja, kjer nam bodo sapo vzeli Moherski klifi, ki se strmo dvigajo nad Atlantikom. Očarani nad naravo se bomo namestili v hotelu.

8. dan
ADARE - DINGLE, Zajtrk, nočitev
Zapustili bomo območje najdaljše irske reke Shanon, se zapeljali skozi najlepšo irsko vasico Adare, z očarljivo lego in s slamo krito arhitekturo. Sledi vožnja proti za mnoge najlepšem polotoku Dingel, kjer se boste seznanili s "krompirjevo lakoto". Po panoramski vožnji po obalnem predelu, kjer so posneli film Ryan's daughter še postanek v kraju Dingel, ki je hkrati tudi najzahodneje ležeči kraj v Evropi. Znamenitost kraja je Fungie, popularen delfin. Vožnja do hotela v okolici.

9. dan
CARLOW - GLENDALOUGH - DUBLIN, Zajtk, nočitev
Vožnja v Glendalough v pogorje Wicklow, kjer so po vsej pokrajini raztresene vasice in mesteca, tako značilna za podeželsko Irsko. Življenje poteka tukaj lahkotno... Slikovita hribovita pokrajina je bila prizorišče mnogih filmov o Irski. Popoldan prihod v Dublin, nastanitev v hotelu in raziskovanje najbolj živahnega mestnega predela - Temple Bara, s številnimi bari, pubi, restavracijami. Možnost obiska muzejske zbirke in degustacija najbolj znanega irskega piva Guiness.

10. dan
DUBLIN - MANCHESTER, Zajtrk, nočitev
Ogledali si boste Trinity College (Kolidž sv. Trojice), kjer hranijo dragoceno in, nekateri pravijo, najlepšo knjigo na svetu - Book of Kells (knjiga iz Kellsa). Rokopis v samostanski latinščini je prava zakladnica domišljije, humorja in opazovanja narave. Nadaljevanje sprehoda mimo najlepšega parka St. Stephens Green do katedrale sv. Patrika. Možnost obiska muzejske zbirke in degustacija najbolj znanega irskega piva Guiness.Po ogledih vožnja s trajektom v Holyhead. Po izkrcanju vožnja do prenočišča v Manchestru.
 
11. dan
MANCHESTER - SLOVENIJA
Po zajtrku polet v Ljubljano.

11. dan
*(velja za odhod 15.07.) DUBLIN - MANCHESTER, Zajtrk
Dan bomo preživeli še v mestu zabave kot pravijo Dublinu. Popoldan se bomo napotili v pristanišče od koder se bomo s trajektom odpeljali v Hollyhead in od tam v Manchester, kjer bomo prenočevali.

12. dan
* (velja za odhod 15.07.) MANCHESTER - SLOVENIJA
Po zajtrku polet v Ljubljano.

Odhodi

Rezervacija ni obvezujoča dokler, ni vplačana akontacija.
 
odhod cena

Potovanje za skupine

Povpraševanje za skupine Preusmerjeni boste na racmana Timkota, ki skrbi za zaključene skupine.Cena vključuje:
- Letalski prevoz po programu,
- letališke in varnostne pristojbine,
- deset nočitev z zajtrki v hotelih 2/3*,
- tri večerje,
- avtobusne prevoze,
- cestne in ostale pristojbine,
- zunanje oglede po programu,
- stroške spremstva in organizacije potovanja.
Dodatna doplačila:
MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi: enoposteljna soba 39 € na noč.
MOŽNA DOPLAČILA na poti: dodatni izleti ali večerne prireditve: vstopnine po izbiri skupaj pribl 110 €, Trinity College, Book of Kells, ogled in degustacija piva s spremstvom vodnika, ogled in degustacija Jameson 15 €, obisk destilerije 8GBP, vstopnine po izbiri 5 - 15 €.
Obvezna doplačila:
- za manjšo skupino (min. 30 potnikov) 70 €, (min. 20 potnikov) 140 €.
Popusti:
Za otroke do 12. leta na dodatnem ležišču skupaj z dvema odraslima znašajo 15% od osnovne cene aranžmaja.
Opomba:
- Triposteljne sobe na vprašanje - v večini primerov so dvoposteljne z dodatnim ležiščem.
- Zaporedje programa se lahko spremeni.
- Polet je lahko iz katerega od bližnjih letališč. Doplačilo za transfer na letališče je 30-50€.


BUDEN BOJAN S.P. LOKA TURIST
KAPUCINSKI TRG 7
4220 ŠKOFJA LOKA

SI88935710
02024-0255365263 Ljubljanska banka