Lokaturist

Lokaturist od leta 1995

Raca.si Patka.hr Timko.si Masai.si Maliskrati.si

Članki

BLOG BUDEN.SI
Avtor:Gregor Buden
Datum objave: 21.10.2010

Kontakt

tel.: 041 781 800
od ponedeljka do petka
od 9. do 18. ure

elektronska pošta
Poslovalnica Škofja Loka
Kapucinski trg 7
041 781 800
Poslovalnica Radovljica
Gorenjska c. 1
031 641 481


Irska - Zeleni Otok z Letalom - 8 Dni

Št.dni: 8
cena:
Min št. potnikov: 40

Razpoložljiv odhodi


Natisni

Opis

• ogled Dublina

1. dan
LJUBLJANA – MANCHESTER - BELFAST, Večerja, nočitev

Polet v jutranjih urah iz Ljubljane v Manchester. Sledi zanimiva vožnja po angleški pokrajini v pristanišče Stranraer in vkrcanje na trajekt za Belfast. V prestolnici Severne Irske - Belfastu, so številne znamenitosti le nekaj minut oddaljene druga od druge. Belfastski humor je črn in piker. Po ogledu znamenitosti kot so Opera, Botanični vrt in propagandne poslikave na hišah sledi prenočevanje v okolici Belfasta.

2. dan
GIANT'S CAUSEWAY, zajtrk, večerja, nočitev

Zadnji ogledi Belfasta morda ta dan še do Titanik četrti, kjer so izdelali Titanik in kjer je danes sodoben muzej v naravni velikosti ladje. Informativni ogled in nadaljevanje proti največjemu naravnemu čudesu – Velikanovemu nasipu (Giant ‘s Causeway). Sestavlja ga ogromno šestero kotnih stebrov, ki se spuščajo v morje kot ozka polica. Po ogledu tega čuda narave sledi prijetno nadaljevanje poti proti Sligu, oz. proti hotelu.

3. dan
SLIGO - GALWAY, Zajtrk, večerja, nočitev

Po najbolj neokrnjenem in slikovitem predelu Irske boste prispeli do živahnega mesta Galway. Sprehod do osrednjega trga po lesenih mostovih in slikovitih ulicah. Gričevnato pokrajino Burren zaznamuje sivapnenec in neposeljenost, tu najdemo čudovito travniško cvetje, sijajno glasbo in na stotine starih spomenikov.

4. dan
CLIFF OF MOHER – BUNRATY CASTLE, Zajtrk, nočitev

Sapo vam bodo vzeli Moherski klifi, ki se dvigajo nad strmimi prepadi. Sledi ogled enega najbolj avtentičnih irskih gradov Bunraty Castle. V sklopu tega si ogledamo tudi park, katerega zaznamuje predstavitveno področje irskega podeželja 19. stoletja. Proti Zapustili bomo območje najdaljše irske reke Shanon in prispeli do najlepše irske varice Adare, z očarljivo lego in s slamo kritimi zidanicami.

5. dan
RING OF KERRY – CORK, zajtrk, nočitev

Najprej vožnja po delu znamenitega Ring of Kerry nato se bomo napotili proti gradu Blarney, kjer boste poljubili znameniti kamen na grajskem obzidju. Sledi raziskovanje mesta Cork, leta 2005 evropska kulturne prestolnice. Pravijo, da je to idealno mesto za pohajkovanje. Veliko časa ne bo, malo pa že! Sledi vožnja v smeri Dublina. Prenočevanje.

6. dan
DUBLIN, zajtrk, nočitev

Dan bomo preživeli v Živahnem Dublinu. Ogled Trinity College (Kolidž sv. Trojice), kjer hranijo dragoceno in, nekateri pravijo, najlepšo knjigo na svetu - Book of Kells (knjiga iz Kellsa). Možnost obiska muzejske zbirke in degustacija najbolj znanega irskega piva Guiness. Nekaj prostega časa v mestu. Nočitev.
 
7. dan
DUBLIN – MANCHESTER, Zajtrk, nočitev

Še zadnji ogledi mesta: Trinity College (Kolidž sv. Trojice), kjer hranijo dragoceno in, nekateri pravijo, najlepšo knjigo na svetu - Book of Kells (knjiga iz Kellsa). Popoldan vkrcanje na trajekt in vožnja do pristanišča v Hollyheadu ter naprej proti Liverpoolu. Namestitev v hotelu in nočitev.

8. dan
MANCHESTER - LJUBLJANA, Zajtrk

Zgodnja vožnja na letališče v Manchestru in polet v Ljubljano.

Opombe:
Triposteljne sobe na vprašanje - v večini primerov so dvoposteljne z dodatnim ležiščem.
Programi se lahko izvedejo v obratnem vrstnem redu. Polet je predviden iz Ljubljane na Manchester. V primeru spremembe in morebitnega poleta s katerega od bližnjih letališč (Benetke, Dunaj) je prevoz za doplačilo. 
Zaključenim skupinam lahko pripravimo po želji 5 - 6 dnevni program potovanja.

Odhodi

Rezervacija ni obvezujoča dokler, ni vplačana akontacija.
 
odhod cena

Potovanje za skupine

Povpraševanje za skupine Preusmerjeni boste na racmana Timkota, ki skrbi za zaključene skupine.Cena vključuje:
- letalski prevoz,
- letališke in varnostne pristojbine,
- štiri nočitve z zajtrki in tri polpenzione v hotelih 3*,
- avtobusne prevoze po Irski,
- cestne in ostale pristojbine,
- zunanje oglede,
- stroške spremstva in organizacije potovanja.
Dodatna doplačila:
DOPLAČILA PO ŽELJI NA POTI: dodatni izle - ti ali večerne prireditve, vstopnine po izbiri, po muzeju oz galeriji (Trinity College, Book of Kel - ls, grad);ogled in degustacija piva ter viskija s spremstvom vodnika.
Obvezna doplačila:
- za manjšo skupino med 30 in 40 potniki 40€, med 20 in 30 potniki 80€.
Popusti:
- Otroci 2 - 12 let na dodatnem ležišču: - 15%


BUDEN BOJAN S.P. LOKA TURIST
KAPUCINSKI TRG 7
4220 ŠKOFJA LOKA

SI88935710
02024-0255365263 Ljubljanska banka