Lokaturist

Lokaturist od leta 1995

Raca.si Patka.hr Timko.si Masai.si Maliskrati.si

Članki

BLOG BUDEN.SI
Avtor:Gregor Buden
Datum objave: 21.10.2010

Kontakt

tel.: 041 781 800
od ponedeljka do petka
od 9. do 18. ure

elektronska pošta
Poslovalnica Škofja Loka
Kapucinski trg 7
041 781 800
Poslovalnica Radovljica
Gorenjska c. 1
031 641 481


Irska - Škotska in Irska - Poletna Pravljica - 15 Dni

Št.dni: 15
cena:


Razpoložljiv odhodi


Natisni

Opis

• odlična kombinacija obiska dveh zelenih pokrajin
• poletni odhodi že tradicionalno zagotovljeni

1. dan
LJUBLJANA - MANCHESTER - GLASGOW, Večerja, nočitev
Polet proti Manchestru. Po pristanku vožnja po slikoviti pokrajini proti Glasgowu, kamor bomo prispeli v jutranjih urah. Sledi ogled mesta in njegovih znamenitosti. Glasgow velja za enega najlepših mest viktorijanskega obdobja. Mesto je zacvetelo po zaslugi trgovanja s tobakom, čajem in bombažem. Prav tako ga je zaznamovalo ladjedelništvo. Panoramska vožnja do glavnih mestnih znamenitosti: Univerza, Kelvingrove muzej, Hydro Arena, Koncertna dvorana Armadillo,… Ustavili se bomo pri eni najstarejših cerkva Škotske, katedrali Svete Munga. Ob njej se nahaja zanimiv muzej religij in Viktorijansko pokopališče. Sledi namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

2. dan
GLASGOW - LOCH LOMOND - INVERARAY - FORT WILLIAM oz. okolica, Zajtrk, večerja, nočitev
Pot bomo nadaljevali do največjega britanskega jezera Loch Lomond, ki ga opevajo največji pesniki in pisatelji. Foto postanki ob jezeru z očarljivo lepoto nato nadaljevanje do gradu Inveraray. Ogledali si bomo grad, ki so mu stoletja vladali vladarji klana Campbell. Vožnja proti Fort Williamu ali Pitlochryju, kjer se bomo nastanili v tipičnem hotelu v okolici.

3. dan
OTOK SKYE - EILEAN DONAN, Zajtrk, nočitev
Vožnja po slikovitem zahodnem delu v osrčje škotske pokrajine in do otoka Skye. Razpoloženje na otoku se hitro spreminja. V pokrajini se prepletajo gore, zelene doline, jame, slapovi. Najbolj znano je gorovje Cuillins na jugu otoka, ki ga vidimo iz vseh kotov otoka. Prevzela nas bo avtohtonost otoka. Zunanji ogled gradu Eilean Donan, ki ga lahko občudujemo na številnih fotografijah.

4. dan
LOCH NESS - INVERNESS (AVIEMORE), Zajtrk, nočitev
Jezero Loch Ness, je najslavnejše jezero na Škotskem, svetovno znano po pošasti Nessie. Ogledali si bomo visitor center (izvedeli bomo vse o pošasti) in nadaljevali potovanje do ruševin dvorca Urquhart, ki je bil nekoč eden največjih in najpomembnejših na Škotskem. Sledi vožnja do prestolnice škotskega višavja, mesta Inverness. V bližini leži Culloden Moor, prizorišče bitke, kjer so princa Charlesa porazili Angleži. Bitka se šteje za konec tradicionalne klanovske ureditve.

5. dan
INVERNESS (AVIEMORE) - BLAIR - PITLOCHRY, Zajtrk, nočitev
Ogledali si bomo grad Blair, kjer se bomo sprehodili po čudovitem parku, kjer se sprehajajo pisani pavi in race. Sledila bo vožnja simpatičnega Pitlochryija, kjer si bomo v neposredni bližini ogledali eno od znanih destilarn viskija. Vožnjo bomo nadaljevali čez višavje Grampian po čudoviti dolini reke Dee do kraljeve rezidence Balmoral. (v primeru prisotnosti kraljeve družine ogled ni možen). Po postanku vožnja po razgibani pokrajini do hotela.

6. dan
ABERDEEN - STONEHAVEN - GLAMIS – STIRLING, Zajtrk, nočitev
Pot bomo nadaljevali do ribiškega mesta Stonehaven. V bližini se nahajajo veličastne ruševine gradu Dunnottar, kjer so posneli Hamleta. Nadaljevanje vožnje do gradu Glamis, kjer je kraljica mati preživela otroška leta. Po ogledu vožnja v Scone - nekdanjo rezidenco škotskih kraljev in naprej do Stirlinga, kjer so kronali škotkse kralje. Nočitev.

7. dan
EDINBURG, Zajtrk, nočna vožnja
Dan bomo namenili spoznavanju Edinburgha, ki leži ob južni obali zaliva Firth of Forth. Legenda pravi,da je mesto nastalo na sedmih gričih. Sprehod čez staro mestno jedro, ki se nahaja na delu vulkanskega stož- ca. Royal Mile, Holyrood, kraljeva palača, katedrala St. Giles, parlament,... Največja znamenitost mesta je utrjen grad, ki ga letno obišče več kot milijon ljudi. Prosto za ogled gradu, kjer se nahaja več muzejskih zbirk, med njimi tudi Kronska soba, zakladnica najstarejših kronskih draguljev v Evropi. V neposredni bližini si lahko privoščite še obisk Camere Obscure. Nekaj časa bomo imeli tudi za sprehod po znameniti Princes Street. Ob njej se nahaja najvišji spomenik kakšnemu pisatelju na svetu, na njej je Jenners, najstarejša neodvisna blagovnica na svetu. Prosto za nakupe in samostojno raziskovanje mesta. Nočitev v Stirlingu.

8. dan
BELFAST, Zajtrk, večerja, nočitev
Po zajtrku vožnja v pristanišče Stranraer in vkrcanje na trajekt za Belfast. V prestolnici Severne Irske - Belfastu, so številne znamenitosti le nekaj minut oddaljene druga od druge. Belfastski humor je črn in piker. Po ogledu znamenitosti kot so Opera, Botanični vrt in propagandne poslikave na hišah sledi prenočevanje v okolici Belfasta.

9. dan
GIANT CAUSEWAY – SLIGO, Zajtk, večerja, nočitev
Zadnji ogledi Belfasta nato še do Titanik četrti, kjer so izdelali Titanik in kjer je danes sodoben muzej v naravni velikosti ladje. Informativni ogled in nadaljevanje proti največjemu naravnemu čudesu – Velikanovemu nasipu (Giant ‘s Causeway). Sestavlja ga ogromno šestero kotnih stebrov, ki se spuščajo v morje kot ozka polica. Prijetno nadaljevanje poti proti Sligu, oz. proti hotelu.

10. dan
SLIGO - GALWAY, Zajtrk, večerja, nočitev
Po najbolj neokrnjenem in slikovitem predelu Irske boste prispeli do živahnega mesta Galway. Sprehod do osrednjega trga po lesenih mostovih in slikovitih ulicah. Gričevnato pokrajino Burren zaznamuje sivapnenec in neposeljenost, tu najdemo čudovito travniško cvetje, sijajno glasbo in na stotine starih spomenikov

11. dan
CLIFF OF MOHER – BUNRATY CASTLE, Zajtrk, nočitev

Sapo vam bodo vzeli Moherski klifi, ki se dvigajo nad strmimi prepadi. Sledi ogled enega najbolj avtentičnih irskih gradov Bunraty Castle. V sklopu tega si ogledamo tudi park, katerega zaznamuje predstavitveno področje irskega podeželja 19. stoletja. Proti Zapustili bomo območje najdaljše irske reke Shanon in prispeli do najlepše irske varice Adare, z očarljivo lego in s slamo kritimi zidanicami

12. dan
RING OF KERRY – CORK, zajtrk, nočitev

Najprej vožnja po delu znamenitega Ring of Kerry nato se bomo napotili proti gradu Blarney, kjer boste poljubili znameniti kamen na grajskem obzidju. Sledi raziskovanje mesta Cork, leta 2005 evropska kulturne prestolnice. Pravijo, da je to idealno mesto za pohajkovanje. Veliko časa ne bo, malo pa že! Sledi vožnja v smeri Dublina. Prenočevanje.

13. dan
DUBLIN, zajtrk, nočitev

Dan bomo preživeli v Živahnem Dublinu. Ogled Trinity College (Kolidž sv. Trojice), kjer hranijo dragoceno in, nekateri pravijo, najlepšo knjigo na svetu - Book of Kells (knjiga iz Kellsa). Možnost obiska muzejske zbirke in degustacija najbolj znanega irskega piva Guiness. Nekaj prostega časa v mestu. Nočitev.

14. dan
DUBLIN – MANCHESTER, zajtrk, nočitev

Še zadnji ogledi mesta: Trinity College (Kolidž sv. Trojice), kjer hranijo dragoceno in, nekateri pravijo, najlepšo knjigo na svetu - Book of Kells (knjiga iz Kellsa). Popoldan vkrcanje na trajekt in vožnja do pristanišča v Hollyheadu ter naprej proti Liverpoolu. Namestitev v hotelu in nočitev.

15. dan
MANCHESTER - SLOVENIJA, polet domov

Vožnja na letališče v Manchestru in polet v Ljubljano

Opombe: Triposteljne sobe na vprašanje - v večini primerov so dvoposteljne z dodatnim ležiš- čem. Programi se lahko izvedejo v obratnem vrstnem redu. Polet je predviden iz Ljubljane na Manchester. Izračun cene za Škotsko je narejen na valutnem razmerju na dan 18.12.2017.

Odhodi

Rezervacija ni obvezujoča dokler, ni vplačana akontacija.
 
odhod cena

Potovanje za skupine

Povpraševanje za skupine Preusmerjeni boste na racmana Timkota, ki skrbi za zaključene skupine.Cena vključuje:
- letalski prevoz po programu
- letališke in varnostne pristojbine
- deset nočitev z zajtrki v hotelih 2/3*
- tri večerje
- letalski prevoz,
- letališke in varnostne pristojbine,
- sem nočitev z zajtrki in šest polpenzionov v hotelih 2/3*,( 14 x nočitev, 6 večerij),
- avtobusne prevoze po Škotski in Irski,
- cestne in ostale pristojbine,
- zunanje oglede,
- stroške spremstva in organizacije potovanja
Dodatna doplačila:
DOPLAČILA PO ŽELJI NA POTI: dodatni izleti ali večerne prireditve, vstopnine po izbiri na Škotskem cca. 60GBP, na Irskem 60 €ur, ogled in degustacija piva 20 €, viskija 15 €.
Obvezna doplačila:
- za manjšo skupino med 30 in 40 potniki 50€, med 20 in 30 potniki 90€.
Popusti:
- Otroci 2 - 12 let na dodatnem ležišču: -15%


BUDEN BOJAN S.P. LOKA TURIST
KAPUCINSKI TRG 7
4220 ŠKOFJA LOKA

SI88935710
02024-0255365263 Ljubljanska banka