Lokaturist

Lokaturist od leta 1995

Raca.si Patka.hr Timko.si Masai.si Maliskrati.si

Članki

BLOG BUDEN.SI
Avtor:Gregor Buden
Datum objave: 21.10.2010

Kontakt

tel.: 041 781 800
od ponedeljka do petka
od 9. do 18. ure

elektronska pošta
Poslovalnica Škofja Loka
Kapucinski trg 7
041 781 800
Poslovalnica Radovljica
Gorenjska c. 1
031 641 481


Gruzija - Gruzija in Armenija - 6 Dni

Št.dni: 6
cena:


Razpoložljiv odhodi


Natisni

Opis

• Odlična časovnica , 6 polnih dni za oglede
• S posebnim letalom iz Ljubljane!
• Vabimo vas v deželi, ki sta zadnja branika krščanstva v Zakavkazju
• 27.4. zagotovljen odhod

1. dan
SLOVENIJA - EVROPA - TBILISI, večerja, nočitev

Zbor potnikov v nočnih urah na Ljubljanskem direkten polet Tbilisiju.    
Po prihodu na letališče oddaja prtljage v hotelu in zajtrk. Začetek ogledov prestolnice Gruzije. Tbilisi velja za enega najlepših zakavkaških mest. Ogledali si bomo cerkev Metekhi, prečkali most in si ogledali stari del mesta, kjer se ozke ulice izgubljajo v labirintu barv in vrveža. Nadaljevali bomo mimo starih mestnih vil do predela žveplenih kopeli. Povzpeli se do mestne trdnjave Narikala, odkoder je lep razgled na ves Tbilisi z okolico. Obiskali bomo več kot 100 let staro sinagogo, katedralo Sioni iz 6. stol. in se sprehodili po živahni glavni ulici Rustaveli, kjer je mnogo zanimivih trgovin s spominki in filigrani. Vmes bo čas za kosilo. V popoldanskem času si bomo ogledali svete gore Mttatsminda, ki se dvigajo nad Tbilisijem. Na poti postanek za fotografiranje. Večerja in nočitev.

2. dan
TBILISI - ANANURI - KAZBEGI – TBILISI, zajtrk,večerja, nočitev

Po zajtrku panoramska vožnja z vmesnimi postanki za fotografiranje do trdnjave Fort Ananuri. V popoldanskih urah vožnja po » vojaški cesti« do 2.400 m visokega prelaza v osrčje Kavkaza do vasice Kazbegi ob meji z Rusijo. Za tiste s kondicijo bo sledila približno dvourna hoja  do cerkvice Gergeti - Sv. Trojice, ki se nahaja pod goro Kazbegi (5.000 m), kamor so po legendi antični bogovi pribili Prometeja, ker je človeštvu podaril ogenj. Povratek v Tbilisi, nočitev.

3. dan
MTSKHETA - GORI - UPLITSIHE - TBILISI, zajtrk, nočitev

Po zajtrku vožnja v staro gruzijsko prestolnico Mtskheta, ki je na seznamu Unescove kulturne dediščine. Ogled katedrale Svetitskhaveli, samostanskega kompleksa Samtavro in cerkve Jvari. Nadaljevanje vožnje v Gori, rojstno mesto Stalina. Postanek pred ogromnim Stalinovim kipom in obisk muzeja. Po ogledih bomo obiskali mestno tržnico, eno najzanimivejših v Gruziji. Prosto za pohajkovanje in kosilo. Na poti proti Tbilisiju postanek v jamsko antično mesto Uplitsihe, vklesano v mehak vulkanski tuf. Prihod v Tbilisi, namestitev v hotelu, večerja.

4. dan
TBILISI –TSINANDALI –TELAVI - SIGHNAGHI –TBILISI, zajtrk, nočitev

Po zajtrku sledi vožnja do osrčja vinorodne regije Kakheti.  Najprej obiščemo posestvo romantičnega pesnika Aleksandra Čavčavadzeja, ki je bil kljub temu, da je bil krščenec ruske carice Katarine Velike, vpleten v proti-carske aktivnosti. V 200 let stari vinski kleti še vedno pridelujejo vino sorte Tsinandali. Sledi krajša vožnja do domačije v okolici Gurjaanija, kjer se pustimo pogostiti gostoljubnim domačinom, poskusimo vino narejeno po starodavnem »kvevri postopku« (postopek je na listo kulturne dediščine uvrstil tudi Unesco) in se spoznamo s tradicijo tamade (mojstra nazdravljanja), ki jo Gruzijci v vsakdanjemu življenju ohranjajo še danes. Vrnitev v Tbilisi.

5. dan
TBILISI - ARMENIJA - HAGHPAT - SANAHIN - HOVHANAVANK – EREVAN, zajtrk, nočitev

Po zajtrku vožnja proti Armeniji, po obmejnih formalnostih vožnja do mesta Alaverdi v soteski Debed, kjer bomo obiskali znameniti samostanski kompleks Haghpat, ki se nahaja na Unescovi listi kulturne dediščine. Nadaljevanje vožnje skozi mesta Vanadzor in Spitak. Na poti postanek in ogled armenske abecede. Obisk samostana Janeza Krstnika v bližini reke Kasakh. Vožnja v Erevan, armensko prestolnico. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

6. dan
EREVAN, zajtrk

Po zajtrku ogled armenskega glavnega mesta Erevan, ki leži ob vznožju Aragata. Sprehodili se bomo po središču mesta, obiskali Trg republike, Matenadaransko knjižnico in mestno tržnico. V parku si bomo ogledali muzej genocida in si ogledali spomenik Materi Armeniji. Po ogledih bomo obiskali tovarno konjaka, kjer bomo degustirali slavni armenski konjak in ga po želji tudi kupili. Pozno popoldan prevoz na letališče, od koder bomo poleteli direktno v Ljubljano.

Opombe: Projekt je mišljen na posebnem  letalu  (charter let), kjer je najmanjše število 140 potnikov na letalu in najmanj 45 potnikov na posameznem avtobusu. Cena pa se preračuna na število potnikov v posameznem avtobusu.  Če je potnikov več kot 49 na istem programu,  se uporabita dva avtobusa in se obračuna višja cena za potnike na obeh avtobusih, dokler oba ne dosežeta optimalnega števila potnikov. Doplačilo za min. 35 potnikov  na posameznem avtobusu  je 130 €.

VIZE: Za Gruzijo in Armenijo Slovenci potrebujemo vsaj 6 mesecev veljaven potni list.
Obveznih cepljenj ni. O zdravju se posvetujte na Zavodu za zdravstveno varstvo Ljubljana, Zaloška 29, 1000 Ljubljana, tel.: 386 (0) 1 586-39-00, fax.: 386 (0) 1 540-31 90, info@zdravinapot.si Področje ima izrazite letne čase, med katerimi se je za čas potovanja dobro izogibati zimi. Zime so namreč hladne in vlažne. Preostali del leta ima tudi vsak svoje posebnosti. Poletje (junij – avgust) je najbolj vroče obdobje v Gruziji. To je čas, ko so temperature najvišje in lahko čez dan dosežejo tudi do 35°C, ponoči pa ne padejo pod 15°C, razen v zelo višinskih območjih. Možnost padavin je najnižja, a ne izključena.Odhodi

Rezervacija ni obvezujoča dokler, ni vplačana akontacija.
 
odhod cena

Potovanje za skupine

Povpraševanje za skupine Preusmerjeni boste na racmana Timkota, ki skrbi za zaključene skupine.Cena vključuje:
- direktni letalski prevoz Ljubljana Tbilisi in Erevan –Ljubljana
- letališke in varnostne pristojbine
- lokalne avtobusne prevoze po programu
- 5 x nočitev z zajtrki v hotelih 3* po programu
- 2 x večerja v hotelih ali lokalnih restavracijah
- vse zunanje oglede
- vključene vstopnine (Narikala,Gori, Uplistsokhte, Tsinandali)
- degustacija vina v Gruziji
- degustacija konjaka v Armeniji
- lokalnega in slovenskega vodnika
- stroške organizacije potovanja
Dodatna doplačila:
- zavarovanje rizika odpovedi
- dve tipični večerji in sicer ena v Gruziji , ena v Armeniji 45€
- enoposteljna soba – 180 EUR
- dod. zdravstveno zavarovanje z asist. v tujini
- vse kar ni posebej navedeno v rubriki »Cena potovanja vključuje«
Obvezna doplačila:
- doplačilo za min. 35 potnikov na posameznem avtobusu 130 €


BUDEN BOJAN S.P. LOKA TURIST
KAPUCINSKI TRG 7
4220 ŠKOFJA LOKA

SI88935710
02024-0255365263 Ljubljanska banka