Lokaturist

Lokaturist od leta 1995

Raca.si Patka.hr Timko.si Masai.si Maliskrati.si

Članki

BLOG BUDEN.SI
Avtor:Gregor Buden
Datum objave: 21.10.2010

Kontakt

tel.: 041 781 800
od ponedeljka do petka
od 9. do 18. ure

elektronska pošta
Poslovalnica Škofja Loka
Kapucinski trg 7
041 781 800
Poslovalnica Radovljica
Gorenjska c. 1
031 641 481


Gruzija - Dežela Gostoljubnih Ljudi - 6 Dni

Št.dni: 6
cena:


Razpoložljiv odhodi


Natisni

Opis

1. dan
SLOVENIJA–EVROPA–TBILISI / POLET V GRUZIJSKO PRESTOLNICO, nočni polet

Zbor potnikov na letališču Brnik in polet prek enega od evropskih letališč proti Tbilisiju.

2. dan
TBILISI – OGLED ENEGA NAJLEPŠIH ZAKAVKAŠKIH MEST, večerja, nočitev

Po pristanku zajtrk in oddaja prtljage v hotelu, nato začetek ogledov prestolnice Gruzije. Tbilisi velja za eno najlepših zakavkaških mest. Ogledali si bomo cerkev Metekhi, prečkali most in si ogledali stari del mesta, kjer se ozke ulice izgubljajo v labirintu barv in vrveža. Nadaljevali bomo mimo starih mestnih vil do predela žveplenih kopeli. Povzpeli se bomo do mestne trdnjave Narikala, od koder je lep razgled na ves Tbilisi z okolico. Obiskali bomo več kot 100 let staro sinagogo, katedralo Sioni iz 6. stoletja in se sprehodili po živahni glavni ulici Rustaveli, kjer so številni filigrani in zanimive trgovine s spominki. Vmes bo čas za kosilo in obisk narodnega botaničnega vrta. V popoldanskem času si bomo ogledali svete gore Mtatsminda, ki se dvigajo nad Tbilisijem. Na poti postanek za fotografiranje. Večerja in nočitev.

3. dan
TBILISI–ANANURI–KAZBEGI–TBILISI, zajtrk, nočitev

Po zajtrku panoramska vožnja z vmesnimi postanki za fotografiranje do trdnjave Ananuri. V popoldanskih urah vožnja po »vojaški cesti« do 2400 m visokega prelaza in v osrčje Kavkaza do vasice Kazbegi ob meji z Rusijo. Za tiste s kondicijo bo sledila približno dvourna hoja do cerkvice Gergeti – Sv. Trojice, ki stoji pod goro Kazbegi (5000 m), kamor so antični bogovi po legendi pribili Prometeja, ker je človeštvu podaril ogenj. Vrnitev v Tbilisi, nočitev.

4. dan
MCHETA–GORI–UPLITSIHE–TBILISI, zajtrk, nočitev

Po zajtrku vožnja v staro gruzijsko prestolnico Mcheta, ki je na seznamu Unescove kulturne dediščine. Ogled katedrale Svetitskhaveli, samostanskega kompleksa Samtavro in cerkve Jvari. Nadaljevanje vožnje v Gori, Stalinovo rojstno mesto. Postanek pred ogromnim Stalinovim kipom in obisk muzeja. Po ogledih bomo obiskali mestno tržnico, eno najzanimivejših v Gruziji. Prosto za pohajkovanje in kosilo. Na poti proti Tbilisiju postanek v jamskem antičnem mestu Uplitsihe, vklesano v mehak vulkanski tuf. Prihod v Tbilisi, namestitev v hotelu.

5. dan
TBILISI–TSINANDALI–TELAVI–SIGNAGI–TBILISI, zajtrk, nočitev

Po zajtrku vožnja do osrčja vinorodne regije Kakheti. Najprej obiščemo posestvo romantičnega pesnika Aleksandra Čavčavadzeja, ki je bil kljub temu, da je bil krščenec ruske carice Katarine Velike, vpleten v proticarske aktivnosti. V 200 let stari vinski kleti še vedno pridelujejo vino sorte tsinandali. Sledi krajša vožnja do domačije v okolici Gurjaanija, kjer se bomo ponovno prepustili pogostitvi gostoljubnih domačinov, pokusili bomo vino, pridelano po starodavnem postopku kvevri, in spoznali tradicijo tamade (mojstrovina nazdravljanja), ki jo Gruzijci v vsakdanjem življenju ohranjajo še danes. Vrnitev v Tbilisi.

6. dan
TBILISI–LJUBLJANA–SLOVENIJA, zajtrk, polet domov

Slovo od gruzijske prestolnice in neposredni polet v Ljubljano.

Opombe: 
VIZUMI: Za Gruzijo in Armenijo Slovenci potrebujemo vsaj šest mesecev veljaven potni list. Obveznih cepljenj ni. Odhod 22. 4. 2018 je predviden prek Istanbula v Tbilisi, nazaj pa neposredni polet iz Tbilisija v Ljubljano.

Odhodi

Rezervacija ni obvezujoča dokler, ni vplačana akontacija.
 
odhod cena

Potovanje za skupine

Povpraševanje za skupine Preusmerjeni boste na racmana Timkota, ki skrbi za zaključene skupine.Cena vključuje:
- povratni avtobusni transfer na letališče in nazaj,
- letalski prevoz Ljubljana–bližnje letališče– Tbilisi in neposredno nazaj iz Tbilisija, - letališke in varnostne pristojbine,
- lokalne avtobusne prevoze po programu,
- 4 nočitev z zajtrki v hotelih 3* po programu,
- 1 x večerja v hotelu,
- vse zunanje oglede ,
- vključene vstopnine (Narikala, Gori, Uplistsihe, degustacija vina in ogled parka Tsinandali),
- spremstvo in organizacijo potovanja.
Dodatna doplačila:
DOPLAČILA PO ŽELJI OB PRIJAVI: zavarovanje rizika odpovedi, enoposteljna soba, doplačilo za najmanj 30 potnikov na avtobusu je 110 EUR, dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini, tri večerje (od tega ena tipična) 59 EUR, vse, kar ni posebej navedeno v rubriki Cena potovanja vključuje. Izračun je narejen za najmanj 45 potnikov na posameznem avtobusu.
DOPLAČILA PO ŽELJI NA MESTU: napitnine 25 EUR, vstopnine po želji 5–10 EUR.


BUDEN BOJAN S.P. LOKA TURIST
KAPUCINSKI TRG 7
4220 ŠKOFJA LOKA

SI88935710
02024-0255365263 Ljubljanska banka