Lokaturist

Lokaturist od leta 1995

Raca.si Patka.hr Timko.si Masai.si Maliskrati.si

Članki

BLOG BUDEN.SI
Avtor:Gregor Buden
Datum objave: 21.10.2010

Kontakt

tel.: 041 781 800
od ponedeljka do petka
od 9. do 18. ure

elektronska pošta
Poslovalnica Škofja Loka
Kapucinski trg 7
041 781 800
Poslovalnica Radovljica
Gorenjska c. 1
031 641 481


Grčija - Grški Dragulj - 5 Dni

Št.dni: 5
cena:


Razpoložljiv odhodi


Natisni

Opis

• odlična kombinacija potovanja z ladjo in letalom (ali obratno)
Atene - grška prestolnica z Akropolo, Mikene z več kot 3000 let starimi Levjimi vrati, Epidavros z amfiteatrom z edinstveno akustiko v svetovnem merilu, Delfi – svetovno znano antično preročišče


1. dan
SLOVENIJA - ANCONA, nočna plovba

V jutranjih urah avtobusna vožnja proti Anconi, kjer nas bo čakala grška ladja. V popoldanskih urah vkrcanje na ladjo, ki je s svojimi restavracijami, trgovino, igralnico, bari in diskoteko pravi plavajoči hotel. Nastanitev v štiri posteljnih notranjih kabinah. Sledi noč- na plovba po Jadranskem morju proti Grčiji. Za vse, ki vam moči še ne bodo pošle, bomo po želji prijetno druženje popestrili z učenjem prvih plesnih korakov Sirtakija.

2. dan
IGOUMENITSA – METEORA - KAMENA VOURLA/DELFI, večerja, nočitev

Zjutraj izkrcanje v največjem mestu severozahodne Grčije - Igoumenitsi. Pot nas bo vodila po slikoviti pokrajini do mesta Ioannina in čez gorovje Pindos v dolino Meteore, kjer se nam bo že od daleč odprl pogled na monolitne stolpiče, na katerih so zgradili enega največjih in najpomembnejših samostanskih kompleksov Grčije, uvrščene tudi na Unescov seznam svetovne dediščine. Po ogledu enega ali dveh samostanov vožnja do Kamene Vourle ob Malijskem zalivu. Nastanitev.

3. dan
DELFI - PELOPONEZ, zajtrk, večerja, nočitev

Vožnja v Delfe, »popek sveta«, kot so bili prepričani stari Grki. Ogled slavnega preročišča, kjer je domovala prerokinja Pitija ter odgovarjala na vprašanja in prerokovala romarjev, ki so prihajali v svetišče vsak sedmi dan. Sprehodili se boste po arheološkem parku, imenovanem “Sveta cesta” do Apolonovega templja, nekdanjega gledališča, stadiona. Naprej do znamenitega mostu Rio Antirrio, ki so ga zgradili v čast Olimpijskih iger leta 2004 in predstavlja enega največjih arhitekturnih dosežkov 21. stoletja. Nastanitev.

4. dan
MIKENE - EPIDAUROS - KORINT - ATENE, zajtrk, (tradicionalna večerja s folkloro), nočitev

Vožnja do Miken. Ogled starega grškega mesta, ki je igralo veliko vlogo v ekonomskem in kulturnem razvoju. Ogled slovitih Levjih vrat, Agamemnonove grobnice, Akropole. Nadaljevanje poti do Epidavrosa, v antičnem času najbolj slavnega svetišča boga zdravilstva Asklepija. Danes najbolj navduši svetovno znano gledališče, z izjemno akustiko in ohranjenostjo. Naprej v Korint, eno izmed čudes moderne dobe. Postanek za ogled strmih prepadnih sten ladijskega kanala, ki povezuje Saronski in Korintski zaliv. Vožnja v Atene, krajši informativni avtobusni ogled in nastanitev. Večerni sprehod po ozkih ulicah stare četrti Plaka, s številnimi prodajalnami, obrtnimi delavnicami ali lokalčki, ki naredijo Plako tako edinstveno. Možnost (doplačilo) ogledala folklornega večera in pokušina tipičnih grških specialitet. Seveda pa tudi priložnost, da zaplešete tradicionalni sirtaki.

5. dan
ATENE - LJUBLJANA, Zajtrk

Ogled prestolnice Grčije: trg Sintagma, kraljeva palača, kraljeva straža, stadion, na katerem so bile prve olimpijske igre moderne dobe, znamenita Akropola. Vzpon na Atensko vzpetino Akropolo, kjer se bomo z mislimi hitro podali v daljno preteklost. Akropola je zagotovo najprimernejši kraj na katerem se obiskovalec spomni zanimivih antičnih legend in mitov. Atenska akropola je starodavna citadela na visoki pečini nad mestom Atene z ostanki več antičnih zgradb velikega arhitekturnega in zgodovinskega pomena, najbolj znan pa je vsekakor Partenon. Ostale stavbe na Akropoli so Propileje, Erehtejon in arheološki muzej. Akropola je od leta 1987 je na seznamu Unescove svetovne kulturne dediščine. Vožnja do letališča in predvidoma popoldne polet proti Ljubljani.

Opombe: Program lahko poteka v obratnem zaporedju dni (z letalom iz Slovenije in povratek z ladjo), vsebina in cena potovanja pa je ostajata nespremenjena. Vrstni red ogledov se po dnevih lahko spremeni glede na odprtje arheoloških središč. Cene doplačil so informativne narave, saj na povišanja cen ponudnikov in odpiralni čas žal ne moremo vplivati. Ob prijavi poleg točnega imena in priimka prosim navedite datum in kraj rojstva, številko potovalnega dokumenta ter državljanstvo.

Odhodi

Rezervacija ni obvezujoča dokler, ni vplačana akontacija.
 
odhod cena

Potovanje za skupine

Povpraševanje za skupine Preusmerjeni boste na racmana Timkota, ki skrbi za zaključene skupine.Cena vključuje:
- avtobusne prevoze,
- cestne in ostale pristojbine,
- plovbo z ladjo Ancona - Igoumenitsa v štiri posteljnih notranjih kabinah,
- letalski prevoz Ljubljana - Atene,
- dva polpenziona in ena nočitev z zajtrkom v hotelih 3*,
- oglede brez vstopnin,
- spremstvo in organizacijo potovanja.
Dodatna doplačila:
MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi: enoposteljna soba 75 € (ne velja za nočitev na ladji), doplačilo za nastanitev v triposteljni notranji kabini 25€ in v dvoposteljni kabini 35 €.
MOŽNA DOPLAČILA na poti: vstopnine po programu v muzeje in arheološka najdišča pribl. 50-60€, grški večer s folklorno predstavo pribl. 35 €.
Obvezna doplačila:
- na posameznem avtobusu za manjšo skupino med 35 in 44 potnikov 30 €
Popusti:
- otroci 2 - 12 let na dodatnem ležišču: -15%


BUDEN BOJAN S.P. LOKA TURIST
KAPUCINSKI TRG 7
4220 ŠKOFJA LOKA

SI88935710
02024-0255365263 Ljubljanska banka