Lokaturist

Lokaturist od leta 1995

Raca.si Patka.hr Timko.si Masai.si Maliskrati.si

Članki

BLOG BUDEN.SI
Avtor:Gregor Buden
Datum objave: 21.10.2010

Kontakt

tel.: 041 781 800
od ponedeljka do petka
od 9. do 18. ure

elektronska pošta
Poslovalnica Škofja Loka
Kapucinski trg 7
041 781 800
Poslovalnica Radovljica
Gorenjska c. 1
031 641 481


Grčija - Potepanje po Najlepših Grških Otokih - 8 Dni

Št.dni: 8
cena:


Razpoložljiv odhodi


Natisni

Opis

•  kombinacija potovanja in mini počitnice na »belih grških otokih«
•  romantični Santorini, svetovljanski Mikonos, navdihujoče bel Paros

1. dan
LJUBLJANA – SANTORINI, nočitev

Zbor potnikov na letališču JP v Ljubljani in polet na otok Santorini. Po pristanku nas bo pozdravila nebeš- ka modrina Egejskega morja, bleščeče bela barva hišic. Vožnja do hotela in nastanitev.

2. dan
SANTORINI - NAXOS, zajtrk, nočitev

V popoldanskih urah se bomo s trajektom zapeljali na otok Naxos (3 ure vožnje), najlepši in največji otok v skupini Kikladov. Peščene plaže s kristalno čisto vodo in čudovita narava navdušita in očarata vsakega obiskovalca. Grške legende in miti nam govorijo, da je Naxos tudi dom Dionza, boga vina in zato velja, da je Naxos otok veselja in vina. Nastanitev in v kolikor nas ne bodo pošle moči, še sprehod po letoviškem središ- ču.

3. dan
NAXOS (počitnice), zajtrk, nočitev

Predlagamo da se odločite za zanimiv in sproščujoč avtobusni izlet po otoku, kjer bomo poleg glavnega mesta spoznali zgodovino in tradicijo otoka ter življenje otočanov (doplačilo). Ruševine Apolonovega templja nas bodo popeljale v čudežno preteklost otoka. Vzdolž celotne obalne promenade se nizajo bari in taverne.

4. dan
NAXOS - (PAROS) - NAXOS, zajtrk, nočitev

Prost dan na otoku za uživanje, kopanje ali treking v naravi. Za doplačilo priporočamo izlet na sosednji otok Paros. Z ladjo se bomo odpeljali na naslednji kikladski biser, otok Paros (1 ura vožnje), v glavno mesto Paros. Na prvi pogled mesto deluje kaotično, zaradi premajhnega pristanišča in velikega števila ladij, vendar, ko naredimo nekaj korakov v notranjost, smo lepo presenečeni nad slikovitimi vijugastimi belimi uličicami in številnimi majhnimi butiki, trgovinicami in tavernami z odlično grško hrano. Simbol mesta je mlin v pristanišču. Otok brezskrbnega in sproščujočega ritma z značilnimi belimi hišicami, ki se bleščijo v soncu in majhnimi ribiškimi vasicami. Obiskali bomo številne vasice, si privoščili okusno kosilo z morskimi dobrotami in nekaj časa namenili tudi kopanju na čudovitih peščenih plažah. Za najlepše na otoku veljajo Parasporos Bay, Golden Beach, Magaya Beach, Aliki Bay. Spoznali bomo mesto Lefkes, ki si vsekakor zasluži naziv “najbolj ljubko mesto na Parosu”. Nahaja se v notranjosti otoka, na višini 300 m n. v., dobrih 11 km od mesta Parikia. Ljubka vasica je bila nekoč glavno mesto Parosa. V kratkem sprehodu skozi vasico, bomo navdušeni nad tradicionalnimi belimi hišicami, s pridihom benečanske arhitekture ter zanimivo cerkvijo iz 15. stoletja ter mlini na veter. Popoldne povratek s trajektom nazaj na Naxos.

5. dan
NAXOS (počitnice), zajtrk, nočitev

Počitniški dan namenjen kopanju in raziskovanju otoka.

6. dan
NAXOS - (MIKONOS) - NAXOS, zajtrk, nočitev

Za doplačilo se lahko odločite za izlet na otok Mikonos. S trajektom se bomo peljali na še enega izmed otokov v verigi Kikladov. Je otok v katerega se obiskovalec zaljubi na prvi pogled. Mikonos velja za otok prestiža in norih zabav, čudovitih plaž, svet snežno belih stavb in modrih okenc ter vrat. Čudoviti zalivi, blag vetrič, ki poganja značilne mline na veter, barviti sončni zahodi, idilične ulice prepletene z bogato zgodovino in gurmanska razvajanja, poskrbijo za nepozabne spomine. Mikonos je otok, ki ga je vsekakor treba obiskati. Na ulicah glavnega mesta zlahka srečamo kakšnega izmed zvezdnikov, saj je otok popularna destinacija tudi za družine Kardashian - Jenner. Sprehodili se bomo skozi Male Benetke vse do znamenitih mlinov na veter ter do svetilnika Armenistis ter cerkvice Panagia Paraportiani. Popoldne povratek s trajektom na Naxos.

7. dan
NAXOS - SANTORINI, zajtrk, nočitev

Vožnja s trajektom nazaj na za mnoge najbolj romantični otok na svetu ali «magnet za romantične duše«. Največja posebnost je napol potopljena kaldera z mogočnimi klifi, ostanek grebena vulkanskega kraterja in na katerem robu stojijo bleščeče bele hišice. Sprehod po slikovitih trgih in ozkih uličicah polnih ličnih trgovinic, kavarnic in tavern. Nastanitev.

8. dan
SANTORINI - LJUBLJANA, zajtrk

Prevoz do letališča in polet v Ljubljano.

Opombe: Program lahko poteka v drugačnem zaporedju dni (odvisno od letalskega prevoza, vsebina in cena potovanja pa je ostajata nespremenjeni). Vrstni red ogledov se po dnevih lahko spremeni glede na trajektne povezave.

Odhodi

Rezervacija ni obvezujoča dokler, ni vplačana akontacija.
 
odhod cena

Potovanje za skupine

Povpraševanje za skupine Preusmerjeni boste na racmana Timkota, ki skrbi za zaključene skupine.Cena vključuje:
- letalski in avtobusni prevoz po programu,
- vožnja s trajektom na otok Naxos in nazaj,
- sedem nočitev z zajtrki v hotelih 3*,
- oglede brez vstopnin,
- spremstvo in organizacijo potovanja
Dodatna doplačila:
MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi: enoposteljna soba 129 €, izlet na otok Paros: 59 €, izlet na otok Mikonos 49 €, izlet po Naxosu: 49 € (izleti bodo organizirani ob prijavi najmanj 15 potnikov)
MOŽNA DOPLAČILA na poti: vstopnine po programu pribl. 20 - 40€, grški večer s folklorno predstavo pribl. 35 €.
Obvezna doplačila:
- za manjšo skupino med 10 in 14 potniki 30 €.
Popusti:
- Otroci 2 - 12 let na dodatnem ležišču: - 10%


BUDEN BOJAN S.P. LOKA TURIST
KAPUCINSKI TRG 7
4220 ŠKOFJA LOKA

SI88935710
02024-0255365263 Ljubljanska banka